home > njuz > Nova izdanja - F O R, BOA, S3NGS, JOSIPA LISAC, KAWASAKI 3P, CHUI

kontakt | search |

Nova izdanja - F O R, BOA, S3NGS, JOSIPA LISAC, KAWASAKI 3P, CHUI

F O R

Koncertno aktivni od početka 2014., hrvatski akustični bend F O R tek je sredinom svibnja ove godine objavio svoj prvi studijski album 'The Sun Will Shine' pri diskografskoj kući Sipa Music.



Prvi singl 'Into My Nightmare' sada je dobio i pripadajući videospot gdje su ulogu redatelja preuzeli Goran Berović i Saša Welles. Njihov prvi spot prošaran je mračnijim tonovima gdje kontraste radi interakcija frontmena benda Tomislava Malagurskog i plesačice Maje Mavar.
Tomislava su već su ranije prozvali hrvatskom inačicom Johnnyja Casha, ukoliko je to ikako moguće biti. Njegov specifičan i hipnotizirajući vokal savršeno se spaja s glazbom koju stvara zajedno s ostatkom benda, Slavenom Špoljarićem na osmožičanoj Brahms gitari koja se također pojavljuje u ovom spotu, Miodragom Prelecom na bas-gitari i Franom Homenom na bubnjevima i udaraljkama.

F O R su dosad održali preko 30 javnih nastupa. Među njima istaknuti su koncerti u sklopu Good Vibrationsa u Vintage Industrial Baru, Akustike (Rockmark, Tunel, SuperUho festival), u križevačkom Klubu kulture (Crosstown Music Festival), na festivalu Gričevanje u Zagrebu kao predgrupa Pips, Chips&Videoclips, MIMO te koncert u Maloj dvorani Vatroslava Lisinskog.
Aktualnim singlom 'Into My Nightmare' F O R je publici odlučio pružiti ono što radi najbolje - iskrenu, nepretencioznu i snažnu pjesmu na engleskom jeziku prkoseći raznim predrasudama.

Boa

Dobro poznat i prepoznatljiv zvuk, grupa Boa donosi u novom singlu kojim najavljuju i skorašnji izlazak albuma. Pjesma koju danas predstavljaju zove se "Svemirski prijatelji", a za istu je snimljen i video spot.

Redateljica spota je kao i za prethodni video "Dok glazba traje", Petra Oreč.



Autori glazbe su Zvonimir Bučević i Mladen Puljiz, za stihove je zaslužan Mladen Puljiz, a aranžman je djelo producenta novog projekta BOE Sase Miočića.
Pjesma je nastala kao posveta umjetničkoj suradnji između Slavka, Buca i Mladena Puljiza koja traje već desetljećima. Ona govori o tome da unatoč svim mogućim vrstama problema koji trenutno pogađaju band koji se bavi kvalitetnom glazbom oni i dalje guraju naprijed.

"Posebno bih se htio zahvaliti našim dobrim vilama Zoranu Pezi i Radovanu Becku na prijateljskoj pomoći bez koje ovog videa ne bi bilo. Kod ovog singla je svakako zanimljiv i značajan Sašin doprinos koji je BOU svojim aranžmanom i produkcijom obukao u novo, svježe i nadasve moderno zvučno ruho. Stihove sam posvetio prijateljstvu i suradnji sa Slavkom i Bučem koja eto već traje desetljećima i unatoč svim razno raznim problemima opstaje plodonosna i dalje." - rekao je Mladen Puljiz

S3ngs

'Da li će te čekati' nov je novcati singl zagrebačkog benda S3ngs!



Prošli tjedan u radijskom eteru zasvirao je najnoviji singl zagrebačkog rock benda S3ngs! Tom je prigodom basist Nikola Tomljenović najavio bendovski rad na trećem studijskom albumu. Izdanje koje će prekinuti dvogodišnju albumsku pauzu S3ngsa nosit će naslov 'Lesi se vraća krući'; posljednji album 'Costa S3ngsia' objavljen je 2013. godine i predstavljen singlovima 'Dođi', 'Hodao on', 'Što su jutros napravile' te posebno zapaženim radijskim ljetnim singlom 'Na more'. Nakon trećeg pokušaja, videospot ekipe Runaways Productiona napokon je dobio finalni oblik na jednoj od s3ngsoidnih zabava na kojoj su okupili prijatelje i suradnike benda.
Da li će S3ngs zaista biti krući na novom albumu, provjerite u aktualnom videospotu!

Josipa Lisac

Prije nekoliko mjeseci Josipa Lisac je pjesmom "Tu" najavila rad na svom novom studijskom albumu. Uz producenta i koautora pjesme Srđana Sekulovića Skansija i koautora Sašu Antića, Josipa je na oduševljenje svoje brojne publike započela snimanje novog albuma, a pjesma "Tu" napokon je dobila i svoje video izdanje. Redatelj spota je Zoran Pezo dok produkciju spota potpisuje ekipa Plavog filma.



Nova Josipina pjesma naišla je na odličan prijem publike, a Josipi dala još veći stvaralački poticaj. Iako je pjesma "Tu" aktualni hit, Josipa Lisac je već snimila novu pjesmu i otkrila još jednog suradnika na novom albumu. Basist poznate slovenske rock grupe Siddharta, Jani Hace, radi na singlu "Moja magija" za koju je tekst napisala Alka Vuica. Uz pomno odabrane suradnike novi studijski album u pripremi je za nadolazeću godinu kad Josipa slavi punih 50 godina glazbene karijere.

Priliku za ponovno druženje s velikom divom publika će imati 5. prosinca na tradicionalnom koncertu za Karla Metikoša u Maloj dvorani Doma sportova koja će biti posebno prilagođena s isključivo sjedećim mjestima u parteru i na tribini.

Kawasaki 3p

Kawasaki 3p predstavili su novi video spot 'Dugodugodugo' kao i planove za snimanje audio-vizualnog spektakla odnosno dokumentarca koji će fanovima otkriti razvojni proces snimanja pjesama za posljednji studijski album 'Goli zbog pasa'.



Video 'Dugodugodugo' sniman je pred kraj ljeta u zagrebačkom kvartu Peščenica, a snimanje je vođeno pod redateljskim dirigiranjem Marija Borščaka, basista K3p-a. Novinari jučer okupljeni u Jabuci, imali su ekskluzivnu premijeru spota na mobitelu Marija Borščaka.
Osim novog spota, Kawasaki 3p su pričali o dokumentarcu na kojem trenutno rade i koji će obuhvatiti pjesme s posljednjeg albuma. Iako su napomenuli da imaju oko 200 do 300 GB materijala, finalan produkt trajat će oko 30 minuta, a dio materijala koji je tijekom dva dana sniman u Jabuci trebao bi biti objavljen na Deezer i YouTube platformama.
Prema riječima Tonija i Tomfe, glavna poanta dokumentarca je: ''Snima se live sve što sviramo s ciljem da se predstavi bend ne samo kroz studijski materijal, već i kako zvuči uživo. Sve je popraćeno video snimkama, 5-6 kamera snima istovremeno i to će se kasnije montirati u neki kolaž. Imamo dosta upita od ljudi mogu li doći na naše probe, pa smo zato to snimili da vide kak' je kod nas na probama. Da nam ne kucaju na prostoriji garaže gdje sviramo.''

Za potrebe snimanja, klub Jabuka bila je uređena u K3p stilu, a na pitanje kada se može očekivati izlazak dokumentarca, odgovorili su ''Uskoro''. Sve u svemu, bilo je to jedno specifično Katripično druženje.

U buduće akcije Kawasaki 3p-a, uvrštena su i tri koncerta do kraja godine - 27.11. ''Pozitivan koncert' u Domu sportova Zagreb, 13.11. Qbar u Zadru te 19.12. u Pogonu kulture (ex Stereo) u Rijeci .

Chui

CHUI & PSILICONE THEATRE predstavljaju nevjerojatan video WILL I EVER SEE YOU AGAIN?
Nakon zajedničke predstave ''Hairy Hairy Mouth'' izvedene u sklopu Kaunas bijenala, suradnja litavskog kazališta Psilicone Theatre i trojca Chui urodila je zanimljivim umjetničkim plodom. Psilicone Theatre je napravio nevjerojatan video za pjesmu 'Will I Ever See You Again?' koja se nalazi na albumu ''Third Sun From The Stone''.



Psilicone Theatre su jedinstvena umjetnička pojava u svijetu kazališta. Glavni junaci u njihovim predstavama su silikonske lutke koji se pomiču jedinstvenim tehnikama, uz dodatne podloge, materijale, a igre ruku i svijetla stvaraju vizualni doživljaj koji izgleda kao animacija, ali animacija koja se stvara u trenutku (u realnom vremenu). Animacija je podložna improvizaciji i trenutnoj igri koja svaku izvedbu čini drugačijom što je ujedno i poveznica s glazbom koju stvaraju Chui. Kazalište predvode Aukse Pteruliene i Darius Petrulis.

CHUI je uzbudljiv i maštovit zagrebački trojac koji je sa svoja tri albuma ''Chui'', ''Second Arrival'' i nedavno objavljenim ''Third Sun from the Stone'' (koja ako držite do svoje glazbene higijene jednostavno morate preslušati) osvježio i probudio uspavanu domaću i regionalnu electro jazz scenu. Album 'Third Sun From the Stone', ako je suditi prema kritikama i reakcijama publike, predstavlja ozbiljnog konkurenta za najbolji album 2015. godine.

Suradnja Chuija i Psilicone Theatra naravno ne staje na ovom videu. U planu je i zajednička izvedba predstave Hairy Hairy Mouth ovo ljeto kod nas u Šibeniku.

promo guy // 02/11/2015

Share    

> njuz [last wanz]

cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*