home > njuz > Nova izdanja - Iz@ Medošević, Libar, Denis&Denis, Gustafi, Marin Jurić - Čivro

kontakt | search |

Nova izdanja - Iz@ Medošević, Libar, Denis&Denis, Gustafi, Marin Jurić - Čivro

"Cura ispred Placea" naslovni je singl nadolazećeg albuma prvijenca "Granulo je sunce" Iz@ Medoševića, alter pjesnika i punk filozofa te nekadašnjeg frontmena riječkih punk rock grupa Avlijaneri i O.Š. Sulud III koji iza sebe ima ogromni Punk, Rock i Blues opus.

Pjesma je snimljena u studiju Pećine krajem prošle godine. Glazbu i tekst potpisuje Iz@ Medošević, a mastering Zoran Medved i Matej Zec. Za aranžman i videospot zaslužan je Tomislav Ćurković, akademski slikar i nagrađivani video autor. Ćurković je poznat po suradnji s riječkom skupinom Putokazi te je njihov spot "Dvojnica", koji je napravio u suradnji s Aljošom Brajdićem, proglašen najboljim videospotom 2009. godine. Inspiraciju za singl "Cura ispred Placea" Ćurković je potražio u južnoj Indiji gdje je videospot snimljen.



------------------------------------------------------------------------------

Pjesma "Čuvaj me" splitskog benda LIBAR dobila je ovih dana i prateći videospot. Za svoj šesti službeni video momci iz Libra odlučili su angažirati talentiranu sugrađanku Marcellu Zanki, zbog činjenice da je ova redateljica u životnoj formi, ali i nakon što su shvatili da im u dosadašnjoj video prezentaciji kronično nedostaje ženskog aspekta.

"Marcella je to prepoznala i u aktualnom uratku potpuno nas isključila iz videa. Umjesto u našoj, u spotu se može uživati u pojavnosti mlade glumice Maje Veljković. Sve skupa je vizualno, tehnički i stilom upakirano u sretan proizvod koji, nismo ni sumnjali, savršeno pojačava nježnu i senzualnu poetiku pjesme te u prvi plan izbacuje pomalo zatomljenu komponentu osjećajnosti Librove glazbe", kažu Librovci.

Libar, jedna od najoriginalnijih pojava na domaćoj pop-rock sceni novim singlom i videospotom "Čuvaj me" ispisala je još jednu glazbenu stranicu prepunu emocija i intime, senzibiliteta u kojem će se prepoznati svi koji se kroz glazbu ne libe pokazati i nesebično primiti tuđe osjećaje. U pjesmi "Čuvaj me" na sebi svojstven način spajaju višeglasno pjevanje i suvremeni electro pop-rock aranžman potcrtan snažnom i dirljivom lirikom.



----------------------------------------------------------------------------

Novi album "Demo tapes" legendarnog Denis&Denis donosi nam stare skladbe iz 1982. i 1983. godine, presnimljene s audio kazete stare više od 30 godina.
Album najavljuje singl "Gluhi telefoni", autora Davora Tolje i Nikke Car.
Iako nastale u kućnim uvjetima, na dva kazetofona i s malim mono mikserom, pjesme donose prepoznatljiv zvuk nezaboravnog dvojca. Nakon četiri studijska albuma "Čuvaj se!" (1984.), "Ja sam lažljiva"(1985.), "Budi tu" (1988.) i "Restart" (2013.), stiže sirovi "DEMO TAPES".



---------------------------------------------------------------------------

Nakon izvrsnog najavnog singla "Hiti se na mene", Gustafi su objavili EP "Maneštra", koji najavljuje jedanaesti studijski album legendarnih Istrijana. "Maneštra" sadrži četiri pjesme - "THC balun (Cumbia Istriana)", "U mojoj glavi", "Kad toje ime" i "Hiti se na mene", o kojima Edi Maružin kaže:
Pjesme su snimljene u bendovskom studiju u Maružinima, a zanimljivo je da je, po prvi put u tridesetpetogodišnjoj glazbenoj karijeri, sve pjesme snimio Edi Maružin. Za glazbenu produkciju je zaslužan dugogodišnji prijatelj benda i praktički član, Edi Cukerić, kojemu je ovo već deveti producirani album Gustafa, a uz to je na nekim izdanjima radio kao snimatelj, tehničar te koproducent. Miks je radio Mot Tomaž Maras u studiju RSL u Novom Mestu, također dugogodišnji suradnik, koji je pjesme i masterirao. Savjetodavno važnu ulogu odigrao je i Čedomir Mošnja, koji je pjesme korigirao konstantno u procesu njihova stvaranja. Pjesme su uz Edija (vokal, gitare, bas, mandolina, usna harmonika, loopovi, sampleovi) i Čeda (bubanj, perkusije, drum machine) odsvirali i Martin Šikman (bas), Edin Pecman (harmonika i klavijature), Jimi Grgić (gitare), Boris Mohorić (truba), Romano Hantih (tuba), Emmanoel da Silva (perkusije), gitaru je još svirao i Ang Maružin, Bernarda Ravnić je otpjevala prateći vokal na "Hiti se na mene", a Edi Cukerić svirao theremin na pjesmi "Kad toje ime".
Za pjemu "THC balun (Cumbia Istriana) je u režiji Johna Karduma snimljen i videospot, koji će biti objavljen idućeg tjedna.



-----------------------------------------------------------------------------------

Jedan od omiljenih glasova i finalist glazbenog showa The Voice - Najljepši glas Hrvatske te novi član glazbene obitelji Universal Music Hrvatska - Marin Jurić-Čivro predstavlja svoj debitantski singl! Od 16. lipnja je u regiji, ali i čitavom svijetu, dostupan njegov prvi singl "Dobro jutro svima", čiji autor je Ivan Dečak!

Marin Jurić-Čivro talentirani je 21-godišnjak iz Virovitice, koji je sa svojom specifičnom bojom vokala i zanimljivim karakterom osvojio publiku od samih početaka svojeg pojavljivanja u showu The Voice. S prvim falšom u pjesmi "Ain't No Sunshine" i činjenicom da je ostao svoj, zaokupio je pažnju mentora Ivana Dečaka, u čiji tim se ubrzo priključio. Izvanredni nastupi iz emisije u emisiju popraćeni su iznimnom podrškom publike, što ga je dovelo do samog finala showa The Voice - Najljepši glas Hrvatske!

terapija // 16/06/2015

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*