home > njuz > OUTLOOK 2015 - najavljena prva imena

kontakt | search |

OUTLOOK 2015 - najavljena prva imena

Run The Jewels, Boy Better Know, Wiley, Noisia, Flatbush Zombies, Pete Rock, Jeru The Damaja, The Beatnuts, Digital Mystikz, DJ EZ, Goldie, Mount Kimbie (DJ set), Cutty Ranks, David Rodigan, Protoje & The Indiggnation, Tippa Irie, The Bug ft. Flowdan, Manga & Miss Red, Sherwood and Pinch, dBridge, Zed Bias i mnogi drugi svjetski poznati izvođači stižu na najveći europski festival bass glazbe i sound system kulture!

---------------------------------------------------------------------------

Outlook festival, vodeći svjetski festival bass glazbe i sound system kulture već se osmo ljeto vraća na prekrasnu hrvatsku obalu i dovodi mnogobrojne izvođače koji spadaju u sam vrh dub, reggae, hip-hop, drum'n'bass, garage, dubstep, house i srodne glazbene scene. Outlook festival poznat je po odabiru dinamičnih, uglednih i progresivnih izvođača čija će glazba ispuniti vruće ljetne dane i pulsirajuće noći na magičnoj tvrđavi Punta Christo i poluotoku Štinjan pored Pule.

Outlook nije samo jedan od najomiljenijih festivala u Europi, već i uzbudljivi svijet za sebe u kojem se susreću ljudi iz više od 50 zemalja svijeta kako bi podijelili očaravajuće i jedinstveno festivalsko iskustvo. A sada i ćemo saznati i tko su prva imena na dugačkom i uzbudljivom Outlook popisu za ovo ljeto.

Run The Jewels na Outlook stižu direktno sa svjetske turneje i s vrha ljestvica najboljih albuma prošle godine, spremni da festival opiju svojim energičnim živim nastupom. Ovaj duet čine legende alternativne struje hip-hopa; El-P njujorški reper i producent koji je već 20 godina jedan od pokretača underground hip-hop scene i Killer Mike iz Atlante koji je debitirao na Outcastovom hit albumu Stankonia. Na pozornici će udružiti snage s Flatbush Zombies, trenutno najvrućim izvođačima novog hip-hopa u kombinaciji koja garantira da će dići cijeli festival na noge i pokazati oštar jezik ovog stila, kakvog rijetko čujemo uživo na našim prostorima.

Outlook nastavlja integrirati grime i garage glazbu u svoje temelje, pa tako i ove godine dovodi neka od najvećih imena tih žanrova. Boy Better Know, pionirski engleski grime kolektiv kojeg čine JME i njegov brat Skepta, uz Jammera, Friscoa, Shortyja & DJ Maximuma pokazat će Puli sjajnu akciju, dok će njihov osnivač Wiley odsvirati solo set i dokazati da su još i dalje kraljevi u svijetu grimea, koji uz izdavačku kuću imaju i vlastitu marku odjeće.

Nakon prošlogodišnjeg nevjerovatnog nastupa DJ Premiera na Harbour stageu - najvećoj pozornici Outlook festivala, jedina osoba koja se može dostojno uhvatiti u koštac s takvim naslijeđem je Pete Rock, koji je naširoko priznat kao jedan od najvećih hip-hop producenata svih vremena. Na velebnoj pozornici tik uz more pridružit će mu se Jeru The Damaja i The Beatnuts, njujorški reperi i producenti čija je glazba utkana u tkivo bogate povijesti i naslijeđa hip-hopa.

Mala i Coki iz Digital Mystikz ponovno u Pulu donose svoj 'teški' dubstep zvuk, festivalski miljenik DJ EZ vraća se na traženje mnogih prošlogodišnjih posjetitelja, a uz Mumdance pridružuje nam se i najbolji novi glazbenik po izboru legendarnog Giles Petersona - Little Simz. Prva drum'n'bass imena prikazat će cijeli spektar tog poznatog žanra, od najvećih zvijezda do pravih legendi. Prije svega tu je je veliki nizozemski dvojac Noisia, Goldie, jedan od ikona d'n'b scene, njegov dugogodišnji suigrač i osnivač Exit Records etikete dBridge, Om Unit koji je s albumom Threads pokazao svu svoju veličinu te za kraj popisa koji će se nastaviti u sljedećoj objavi Mefjus i Enei.

Počasni gost Outlook festivala 2015. je Cutty Ranks, legendarni vokalist dancehall i reggae scene ogromne reputacije. Outlook ne bi bio isti bez nastupa i divne energije Davida Rodigana, legendarnog voditelja BBC radija kojem će se pridružiti Protoje & The Indiggnation, nove vodeće snage reggae glazbe. U tvrđavu se ponovno vraćaju moćni sound system kolektivi Mungo's HiFi, Iration Steppas, Trojan Sound System i Channel One Sound System kako bi opet dokazali primat Outlooka u kvaliteti zvuka.

Širokih glazbenih vidika Outlook s ponosom najavljuje i zvjezdane talente koji se nalaze na drugoj strani spektra elektronske glazbe. Upravo poznati po križanju glazbenih pravaca i s dva hvaljena albuma iza sebe, Mount Kimbie će u specijalnom DJ setu demonstrirati svo bogatstvo njihovog jedinstvenog zvuka. The Bug ft. Flowdan, Manga & Miss Red eksperimentiraju sa spojem grindcorea, industriala, metala, hip-hopa, duba i jazza s nevjerojatnim rezultatima, dok FKJ Live u zadnje vrijeme stvara pravu pomutnju sa svojim eklektičnim zvukom. Ponovno slušamo Alexandra Nuta iz sve poznatije izdavačke kuće Eglo Records, legendu Zed Biasa i njegov garage, house i broken beats teške kategorije.

Imena koja će također uveličati Outlook 2015. su Tippa Irie, Jon Phonics, DJ Milktray, Sherwood and Pinch, Bodhi, Paleman, DJ Haus, Khan & Neek, The Upbeats, Rockwell, High Focus Records, Rodney P, Skitz, Skeptical, Kasra, Ivy Lab, Emperor, Distance, Kromestar, Commodo i Kaiju, a do festivala bit će objavljena još mnoga druga.

Dom Outlook festivala je tvrđava Punta Christo, jedna od jedinstvenih svjetskih festivalskih lokacija sa svojih bezbroj hodnika, zidina, livada, okružena šumom i plažama, kampom i direktnim pogledom na veličanstvene Brijune. Za vrijeme Outlook festivala postaje mjesto prave avanture pod suncem i zvijezdama za glazbene sladokusce koji vole plesati cijelu noć te jednako tako uživati po danu na plaži. Festivalska lokacija lako je dostupna iz obližnje Pule, a osim kampa velik je izbor smještaja u blizini tvrđave i poluotoka Štinjan.

Outlook festival u prodaju je pustio najpovoljnije festivalske ulaznice za posjetitelje iz Hrvatske i regije prigodno nazvane - ranograbilice. Ograničen broj ulaznica za osmo izdanje najvećeg europskog festivala bass glazbe i soundsystem kulture mogu se nabaviti putem Entrio sistema te na pretprodajnim mjestima diljem zemlje. Cijena ulaznice ranograbilice je 660 kuna, a mogu je kupiti svi državljani Hrvatske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Crne Gore i Kosova uz predočenje dokaza o državljanstvu.

promo girl // 28/01/2015

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*