home > njuz > 12. Seasplash festival - Najava prvih imena

kontakt | search |

12. Seasplash festival - Najava prvih imena

BRAIN DAMAGE meets VIBRONICS (F/UK)
Stari znanci i uvijek rado viđeni gosti ovog puta dolaze u zajedničkoj kombinaciji, predstavljajući materijal sa aktualnog albuma "Empire Soldiers", u sklopu istoimene turneje. Kao rezultat ove suradnje Seasplash publika dobiva ponajbolje od francuske i engleske dub produkcije odjednom.

GENTLEMAN'S DUB CLUB (UK)
Kada smo ih prvi put ugostili (8. Seasplash, 2010.), bili su poprilično nepoznat, mlad i perspektivan dub sastav. U međuvremenu su uznapredovali u jednu od trenutno najpoželjnijih europskih koncertnih atrakcija, objavivši i prvi samostalni album u prošloj godini (FourTYFour). Istovremeno njeguju tradicinalno ska/reggae nasljeđe, u kombinaciji s modernim, "bass" stilovima. I uvijek isporuče energičan i kvalitetan show.

BAD COPY (Srb)
Mnoge će oduševiti prvo gostovanje beogradske hip-hop atrakcije Bad Copy Seasplash festivalu. Sastav koji je znatno utjecao na popularizaciju domaćeg hip-hopa, stao je s radom 2008., da bi se Wikluh Sky, Ajs Nigrutin Timbe ponovo okupili 2012. i s novim albumom ("Krigle") i brojnim nastupima nastavili osvajati nove poklonike.

BRAIN HOLIDAYS (Hr)
Jedini domaći reggae bend još uvijek na sceni od nastupa na 1. Seasplash festivalu 2003. Nakon par godina zatišja uslijedilo je okupljanje nove postave i povratak benda na scenu friškim albumom "Save Peace Babylon Delete", punih 7 godina od prvijenca "Stereo Roots". Cetvrti nastup na Seasplashu posluzit će odlično za predstavljanje novog albuma i dosad najkvalitetnijeg materijala benda.
EGOLESS Live feat. Chakka, JewBwoy & Pipo (Hr)
Osim što se i prije toga pojavio kao producent s potencijalom, u svojoj prvoj godini samostalnih nastupa Egoless Live je isto to dokazao nastupajući na brojnim događanjima, uključujući i najveće festivale u regiji, poput Outlooka, Overjama i Seasplasha. Iako se javnosti prvotno predstavio kao dubstep producent, trenutno njegovim zvukom najviše dominira dubwise i nastupi u kojima predstavlja suradnje s gostima i prijateljima, Chakkom (exGolem) i JewBwoyem (Bamwise) na mikrofonima i melodici i Pipom (St!llness) za perkusijama.

GIPSY MAFIA feat. Braća Blekvutrić (Srb)
Ne događa se baš svakog dana da se spoje mladi, svjesni i bijesni Cigani s iskusnim hardcore barabama! Nekada davno hip-hop dvojac vremenom se razvio u ozbiljan prljavi "rock'n'roll", tj. sick-hop bend. Za nešto manje od godinu dana funkcioniranja u ovoj postavi, snimili su EP i odsvirali gomilu koncerata u regiji, a ovo će ujedno biti njihov prvi nastup na Seasplash festivalu.

DIGITRON SOUND SYSTEM (Hr)
Članovi Digitrona na dub putovanju su od 2003., već godinama aktivno sudjeluju na hrvatskoj "dub sceni". Vlasnici prvog domaćeg, "ručno izrađeno zvučnog sustava" domaćini su DubSplash stagea od njegova nastajanja. Svojom autentičnom heavy dub produkcijom i selekcijom, prepoznati su i redovito nastupaju izvan naših granica.

WARRIOR CHARGE SOUND SYSTEM (I)
Warrior Charge je dub soundsystem iz Udina nastao 2006. godine. S korijenima u DIY nezavisnoj sceni, cilj im je širiti pozitivne poruke, surađivati s ostalim soundsystemima, glazbenicima i ljudima koji stvaraju bolji svijet. Do sada su dijelili pozornicu s legendama kao što su Jah Shaka, Zion Train, Aba Shanti, Channel One, The Disciples, Weedeing Dub, itd., i sa svojim crvenim soundsystemom nastupali na mnogim talijanskim festivalima (Zion Station, Festintenda, Heartical Vibes, Dub Gate,...), pridruživši se lani Digitronu u prvom festivalskom Soundclashu koji se nastavlja i ove godine.

WAITAPU (Hr)
Iako su po stažu među mlađim bendovima domaće dub scene, Waitapu čine entuzijasti s bogatim iskustvom live svirke. Njihov "heavy" dub, koji svako toliko sa sigurnošću zakorači u istraživanje psihodeličnih i mračnijih dimenzija, sve je češće prepoznat u europskim okvirima, nakon čega su uslijedila i prva izdanja. Na Seasplash festival dolaze drugi put.

BARABADUB SOUND SYSTEM (Hr)
Osim što za sebe kažu da su "...još jedan imaginarni projekat nekolicine zaluđenika, i njegovi najbučniji glasnogovornici...", uz to su i domaćini BeachSplash stagea pokrenutog povratkom festivala na tvrđavu povodom desetogodišnjice. Moćni hip-hop beatovi protkani teškim dub frekvencijama, plivajući efekti i suludi ringišpil strofa i refrena pred vašim očima i ušima u jedinstvenom ambijentu.

BASS MATTERS SOUND SYSTEM (Hr)
Bass Matters je nastao 2009. g. prvenstveno kao događaj koji promovira izbasiranu plesnu glazbu (reggae, dub, dubstep, d'n'b). U takvom aranžmanu ugostili su mnoge aktere domaće, i ponekad internacionalne scene, a godinu dana poslije počinju skupljati glazbu na vinilima i graditi vlastiti sound system, što im uskoro postaje opsesija. Lani su u Šibeniku pokrenuli i mini-festival Dub Camp. Sve češće gosti domaćih klubova i festivala, pridružuju se BarabaDUB i Botza sound systemima u SoundClashu BeachSplash stagea, koji ujedno predstavlja jedan od ovogodišnjih festivalskih noviteta.

BOTZA SOUND SYSTEM (Hr)
Boca zvučni sistem je kolektiv nastao sredinom 2011 kao reakcija na dosadni i neispunjeni noćni život u Zadru i iz želje za zabavom i promocijom nam bliskih žanrova glazbe. Kako je oduvijek postojala želja za gradnjom vlastitog sistema, kreću u tu avanturu pred kraj 2012., nakon poduže edukacije i skupljanja informacija. Uz dub/reggae, Botza ujedno promovira sve vrste "bass" glazbe i dolaze na Seasplash prvi put.

DUB FI YOUTH (B)
Seasplash festival već je dokazan u predstavljanju novih i atraktivnih dub kolektiva, ovog puta ta čast između ostalih pripala je Dub Fi Youth iz Belgije, vlasnicima Youth Truth Sound Systema. Za sebe kazu da su "militantni roots reggae kolektiv", selektiraju probrane pjesme s pozitivnom porukom, pokušavajući isto tako utjecati na mladež koja posjećuje njihova događanja, nadajući se da će kao odrasli pojedinci preuzeti odgovornost i brigu za svijet u kojem živimo.

BASS-UL-ULEMA SOUND (BiH)
Bass-Ul-Ulema je sarajevski kolektiv kojeg od 2010. čine 3 dub fanatika (Monodread, Vital Echo & Spectrum Qawaii). Korijene sežu iz Savuvi Sound System-a koji je nastupao davne 2005. tijekom 3. Seasplash festivala na pulskom Marsovom polju. Trenutno funkcioniraju kao produkcijski dub trio i sound system kolektiv iza kojeg stoji organizacija mnogih događanja, a kao predstavnici bosanske scene premijerno nastupaju na Seasplashu.

promo guy // 10/04/2014


PS: Festivalske ulaznice do 1.05. u pretprodaji (za područje Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Kosova, Makedonije i Srbije) iznose 249,00 kn. Uključuju mogućnost besplatnog kampiranja sa vlastitom opremom. Cijena ulaznica u pretprodaji od 1.05. do 1.06. biti ce 279,00 kn. Od 1.05. u prodaju će biti puštene jednodnevne i vikend ulaznice.
Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*