home > njuz > EXIT Festival 2014 - Nova imena

kontakt | search |

EXIT Festival 2014 - Nova imena

EXIT festival vodi nas na put oko svijeta od 10. do 13. srpnja na Petrovaradinskoj tvđavi. Od britanskog duba, preko korejskog ambijentalnog metala, i njemačkog indie-folka, sve do kultne Amerikane i japanskog alternativnog roka, na Fusion i Riffs & Beats pozornice dolaze gitare, bubnjevi, basevi, daire i tradicionalni instrumenti iz Amerike, Europe i Azije.

EXIT publici omiljeni midi ratnici 21. stoljeća, Asian Dub Foundation dolaze u petak, 11. srpnja na Fusion pozornicu. Njihov zvuk je kombinacija jungle ritmova, duba, punk rock gitara, sitra i tradicionalnih indijskih melodija. Tijekom svoje duge i plodne karijere ADF djelili su scenu s velikanima poput Rage Against The Machine, The Cure i Radiohead. Na ljetnoj turneji predstavit će svoj novi album "The Signal and Noise", objavljen krajem prošle godine u Japanu, a nedavno i u ostatku svijeta.

Kultni američki bend, The Afghan Whigs, najavio je svoj sedmi po redu album, "Do to the Beast", vraćajući se na scenu alternativnog rocka u velikom stilu. Sastav koji je izvršio ogroman utjecaj na mnoge pripadnike žanra, prezentirao je svoje glazbeno umijeće posljednjim singlom "Algiers". Prvoborci grungea i pioniri Amerikane vraćaju se sa svojom mračnom poezijom gradskih ulica koja graniči s crnim humorom, 10. srpnja na Fusion pozornicu.

Na istom mjestu, ali posljednji dan festivala nastupit će i njemački Mighty Oaks kojeg čine tri momka iz tri različite države. Usred elektronskog Berlina, Amerikanac, Talijan i Britanac napravili su sebi indie-folk utočište, u kojem stvaraju nenametljivu, a opet moćnu muziku koja je za kratko vrijeme očarala internet zajednicu. Dubinu suptilnom zvuku akustičnih gitara, mandolina i daira daju nijanse električne gitare, basa i bubnja, stvarajući pjesme o ljubavi i prirodi. Do sad su svirali kao predgrupa Kings of Leon i Chvrches, prvi studijski album "Howl" objavili su prije nepunih mjesec dana, a posljednji singl "Brother" postao je pravi hit u indie krugovima

Ko bi pomislio da će 2014. godine južnokorejski ambijentalni metal bend osvojiti svjetske festivale? Potpuno jedinstveni post-rock, post-avangardni zvuk Jambinai proizvodi pomoću tradicionalnih korejskih instrumenata, uz podršku električnih gitara i elektronike. Nakon velikog uspjeha prvog albuma "Difference", korejski petočlani sastav najavljuje i svoj drugi album, planiran za svibanj 2014. Savršen bend za Riffs&Beats na kojoj nastupaju u nedjelju, 13. srpnja.

Isti dan na Fusion dolazi i japanski alternativni rock sastav Tricot. Tri djevojke i mladić za bubnjevima izgledaju kao da su upravo izašli iz reklame za žvake, a njihova melodična, eksperimentalna muzika toliko je zarazna da će vas natjerati da cijeli dan skakućete uz post-rock ritmove s uzbudljivim i nepredvidivim tranzicijama. Debi album "T H E" objavili su u listopadu prošle godine, a tijekom prethodne dvije godine svirali su na najvažnijim japanskim glazbenim festivalima, kao što su Fuji Rock i Rock In Japan. Ovog ljeta kreću na osvajanje Europe, pa budite među prvima koji će ih čuti na ovom kontinentu!

Petnaesto izdanje najboljeg europskog festivala je u znaku EXIT AVANTURE koja nas vodi na EXIT, od 10. do 13. srpnja 2014. na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i na SEA DANCE FESTIVAL od 15. do 17. srpnja na plaži Jaz, jednoj od najljepših plaža Jadrana. Do sada najavljeni izvođači za EXIT festival su Damon Albarn, Disclosure LIVE, Rudimental LIVE, Skrillex LIVE, Carl Craig vs Green Velvet, Dub FX, Dusky vs Paul Woolford, Jackmaster & Oneman present 'Can U Dance' i Koven LIVE.

ULAZNICE
EXIT FESTIVAL, 10. - 13. SRPNJA 2014., Petrovaradinska tvrđava, Srbija

SEA DANCE FESTIVAL, 15. - 17. SRPNJA 2014., Plaža Jaz, Crna Gora

Kupi ulaznicu sada i uštedi 50%!

Exit Festival za samo 445 KN!

Exit Adventure (Exit Festival + Sea Dance Festival) po cijeni od samo 525 KN!

Exit Kamp: 200 KN
Sea Dance Kamp: 200 KN

SPECIJALNA TRAVEL PONUDA:
OGRANIČEN BROJ!!!

EXIT FESTIVAL PAKET: ulaznica za Exit festival + Exit kamp + prijevoz do Exita i natrag = 780 KN

EXIT ADVENTURE PAKET: ulaznica za Exit Festival + Exit Kamp + ulaznica za Sea Dance Festival + Sea Dance Kamp + prijevoz do Exita, od Exita do Budve i od Budve natrag do mjesta polaska: 1410 KN

Prijevoz je organiziran iz sljedećih gradova u Hrvatskoj: Zagreb, Osijek, Rijeka, Split, Zadar, Šibenik, Dubrovnik

Cijena u srpnju
Exit Festival: 895 KN

Sea Dance Festival: 325 KN
Rok za prijavljivanja je 14 dana prije polaska na putovanje. Aranžman je rađen na bazi minimum 40 prijavljenih putnika.
U slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika, rok za otkaz aranžmana od strane agencije je 5 dana prije puta.
 


promo guy // 26/03/2014

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*