home > njuz > DEŽURNI KRIVCI na turneji po Hrvatskoj

kontakt | search |

DEŽURNI KRIVCI na turneji po Hrvatskoj

Dežurni Krivci će na svojoj turneji po Hrvatskoj prezentovati svoj album "Fakti" a ujedno ta turneja je prezentacija festivala fantastičnog filma i vina "Grossmann" koji će na spomenutoj turneji promovisati kompilaciju najboljih žanrovskih horor filmova pod nazivom "Balkan Mayhem".
[  ]

O bendu Dežurni krivci:

Sigurno nikad niste čuli za Prlekiju. Ta pokrajina zauzima desnu stranu rijeke Mure i poznata je po svojim bregovima, odličnom bijelom vinu kao i rokenrolu. Dežurni krivci su grunt rock bend iz Prlekije (Sv. Jurij ob Ščavnici). Bend postoji od 1996. I u tom vremenu su objavili četiri albuma (Nikogaršnje mesto - daleč od ljubezni, 2001; Kakor človek, 2003; Strup, 2007; Fakti, 2013) kao i unplugged ploču Dežurni krivci - Izštekani, sa živim snimcima nastalim u okviru emisije Izštekani na Valu 202. Albumi su podržani sa više videospotova, sa preko 200 nastupa od čega bend izdvaja svakako nastup na Novom Rocku 2000 (Ljubljana). Na albumima se bend drži strogo garažnog underground rock "drive-a" koju odlikuje žestoka ritam sekcija, kojoj Dežurni pridodaju obilje gitarskih rifova, koji sežu od stoner našpananosti do alternative, grunge i mlakih noise dionica.Februara 2013 godine su objavili album "Fakti" za izdavačku kuću (GBTM Records iz Murske Sobote). Album je nastaja odvije godine a snimljen je u novembru 2012 u saradnji sa njihovim starim znancem, producentom Hannesom Jaenckleom. Album je izašao u kombinaciji sa zbirkom pjesama, istog naziva. Uživo na koncertima, četvorici ljudi na sceni se pridružuje multimedijska ekipa koju predvodi (Gregor Purgaj, fenomenalni grafit umjetnik) koji kroz trajanje koncerta, brine za perfektni VJ-ing. Treba dodati i to da sa bendom kao tonski majstor radi Štefan Kovač-Pipi, legendarni tonac najviše poznat po radu sa legendarnim Psycho-Path.

----------------------------------------------------------------------------

više o Festivalu Grossmann:

9. Grossmannov festival fantastičnog filma i vina
Ljutomer, Slovenija
15. - 20.7. 2013

Grossmannov festival fantastičnog filma i vina je događaj koji kolevku slovenačkog filma, Ljutomer, na zanimljiv način preobražuje u medjunarodni filmski grad, izuzetan i jedinstven.

Tokom 6 dana, festival gosti filmske stvaraoce iz celog sveta, besplatno prikazuje širok izbor aktuelne fantastične kinematografije i starije žanrovske klasike te nudi mogućnost susreta sa autorima prikazanih filmova. Pored filmskog programa, tu su i degustacije odličnih vina i bogat popratni program - izuzetne umetničke izložbe, koncerti i neobične nagradni izazovi, kao što su izbor Kraljice i kralja krika uz VIP voditeljicu i Mala radionica užasa.Od 15. do 20. jula ove godine, Grossmannov festival će ponovo nuditi više od 70 različitih događaja: filmske projekcije, razgovore s gostima, degustacije vrhunskih vina, prezentacije knjiga, umetničke izložbe, koncerte, glumačke radionice, radionice specijalnih efekata i filmske maske...

Pored glavne nagrade Hudi maček za najbolji dugometražni film i izbora Vinskog šampiona, kojeg biraju filmski gosti, Grossmannov festival podeljuje sledeće nagrade: Slakov hudi maček za najbolji kratki film (imenovana po preminulom režiseru Franciju Slaku, koji je imao ogromne zasluge za razvoj festivala i slovenačke nezavisne filmske produkcije uopšte), Hrupni maček (Bučni mačor) za najbolji muzički dokumentarac (kao jedini festival s nagradom ove vrste u Sloveniji), i Hudi stari maček (Zločesti stari mačor) za životni rad.

Filmski program:
Kompilacija balkanskih horor filmova "Balkan Mayhem"

Pacijent 0 (13') Miroslav Lakobrija (srb)
The Last Drop (11') Miroslav Lakobrija (srb)
Zorgazam (11') Dario Lonjak (cro)
Veriga mesa (13') Tomaž Gorkič (slo)
Restavracija za zombije (3') Kristijan Kaurić (cro)
Priće iz groba (15') Damir Romanov (srb)
Revolucija jede svoju decu (15') Ivan Pecikoza (srb)
Ugovor (15') Dario Lonjak (cro)
E-pigs (15') Petar Pašić (slo)
Pulz (23') Damir Romanov (srb)

Na kompilaciji "Balkan Mayhem" koju objavljuje Festival fantastičnega filma i vina "Grossmann" nalazi se izbor najboljih kratkih žanrovskih filmov asa poručja bivše Jugoslavije. Prije svega, to su horor filmovi mlađe generacije filmskih režisera, čije karijere su u usponu. DVD kompilacija je namjenjena međunarodnom tržištu i promociji "balkanskog" žanrovskog filma u inostranstvu. Kao i domaćoj publici, koja će se sa ovim izdanjem bolje upoznati sa izjemnom žanrovskom produkcijom koja se nalazi oko nje

promo guy // 05/06/2013

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Lov na vještice - Istina o goth sceni" - Povijesni pregled goth kulture

| 18/07/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: OGENJ i ANALIZA UMA imaju nove singlove!

OGENJ i ANALIZA UMA imaju nove singlove!

| 18/07/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: kultni ŠO!MAZGOON singlom

kultni ŠO!MAZGOON singlom "Maške" najavljuju novi album

| 16/07/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Valid najavljuje album ljubavnim duetom

Valid najavljuje album ljubavnim duetom "NeverQuestion" s NeishomNeshae

| 16/07/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: MORE DVA DO TRI ima debi album

MORE DVA DO TRI ima debi album "Vrtlog koji ostaje iza riječi"

| 16/07/2024 | promo guy |

>> opširnijewell hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*