home > njuz > Edukativni program ovogodišnjeg Illectricity Festivala

kontakt | search |

Edukativni program ovogodišnjeg Illectricity Festivala

Osim glazbenog programa, Illectricity Festival iz godine u godinu osmišljava sve zanimljiviji edukativni program, pokušavajući što više mladih zainteresirati za svoje kreativne igraonice za odrasle. Ovogodišnji novitet je suradnja s Burn Studios glazbenom platformom preko koje će svi prisutni otkriti mogućnosti besplatnog i potpuno opremljenog digitalnog cloud studija Burn Studios Audiotool. Osim Audiotool prezentacijske radionice, na samom otvaranju ovogodišnjeg Illectricityja, predstavit će se zanimljivi domaći i strani festivali. Na trodnevnoj Radionici Illektronske glazbe družit će se zaljubljenici u produkciju elektroničke glazbe ali i oni koji se u produkciju glazbe još nisu ni okušali. Osim Ableton live radionice koja je naprednijeg karaktera, jedna od najaktualnijih tema među mladim glazbenim umjetnicima (tema ZAMP) protrest će zidove Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade. Sve radionice i predstavljanja su interaktivnog karaktera i očekuju uključivanje sudionika.

U prijašnjim godinama u sklopu programa Illectricity Festivala ugošćeni su deseci zanimljivih predavača među kojima su i Mary Anne Hobbs (poznati glas britanskog etera), D-Bridge (legendarni drum and bass producent, vlasnik Exit recordingsa), karizmatična Sasha Perera (vokal berlinskog Jahcoozija benda), poznati majstor zvuka Deadbeat te mnoge drugi. Osim
glazbe i audio-vizualnih umjetnosti, bavili su se i ostalim oblicima kreativnog izražavanja, pa su prije nekoliko godina ugostili i radionicu papirnatih igračaka koju je vodio umjetnik Marko Zubak.

RASPORED EDUKATIVNOG I PREZENTACIJSKOG PROGRAMA

FESTIVALI - predstavljanje - otvorenog tipa
Petak (23. studeni) u 20h
Chakkina birtija / AKC Medika (Pierottijeva 11)

Ususret četvrtom Sound Clashu, na kojem će se sučeliti četiri festivalske DJ ekipe, u Chakkinoj birtiji izredati će se poznati festivali i prezentirati svoj dosadašnji rad. Tremu razbija šarmantan i pričljiv domaćin DJ itch, dok će gosti razotkriti kako funkcioniraju najbolji hrvatski i neki internacionalni festivali, kako su nastali, koje su muke prošli te koje su im buduće vizije. Ti festivali se zovu: Share Conference (Beograd), Elevate (Graz), Terraneo
(Šibenik), Outlook, Dimensions, Seasplash i Slurp (Pula). Osim predstavljanja, na malom Illectricity štandu ćete moći kupiti i neke starije festivalske goodiese. Svi festivali dijeliti će i poklone, zato dođite na vrijeme.

RADIONICA ILLEKTRONSKE GLAZBE - zatvorenog tipa - potrebna prijava
Od utorka (27. studeni) do četvrtka (29. studeni) u 18h
Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade (Kneza Mislava 11 / 1kat)

Radionicu Illektronske Glazbe ove godine vodi poznati hrvatski producent Examine uz pomoć gostujućih predavača. Osim teoretskog dijela koji se bavi sintezom zvuka, polaznici će se poigrati s praktičnim radom pod kojim podrazumjevamo i field recording kao i procesuiranje snimljenog zvuka. Koncept radionice svima pruža priliku da predstave vlastite audio materijale i razmjene iskustva vezana uz produkciju. Svi sudionici se mole da unaprijed
pripreme materijale. Od polaznika se traži posjeduju laptop, slušalice i instalirani Ableton live program. Prijave i materijale šaljite na adresu: illektronskaglazba@illectricity.com najkasnije do 23. studenog. Bit će vam poslan aplikacijski obrazac kojega svi zainteresirani moraju ispuniti i poslati nazad.

ABLETON LIVE - predavanje - otvorenog tipa
Srijeda (28. studeni) u 20h
Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade (Kneza Mislava 11 / 1kat)

Examine će prisutnima podijeliti male i velike tajne produkcije u programu Ableton Live. Za ovo predavanje predznanje je i nije potrebno. Predavanje je besplatno, prijave nisu potrebne i svi ste dobrodošli!

BURN STUDIOS PREDSTAVLJA AUDIOTOOL - prezentacija - otvorenog tipa
Četvrtak (29. studeni) u 20h
Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade (Kneza Mislava 11 / 1kat)

Cloud platforma Burn Studios Audiotool pokrenuta je s ciljem poticanja kreativnosti i razmjene znanja na području glazbene produkcije. Stvarateljima glazbe nudi svoj potpuno opremljeni digitalni studio te community za razmjenu znanja i mišljenja. Novi talenti putem Audiotoola imaju priliku doći do mentorstva i obrazovnih programa koje stvaraju i podržavaju vrhunski glazbenici današnjice poput Richieja Hawtina, Sashe ili Cassiusa. Ujedno je i destinacija na kojoj se neprestano organiziraju natječaji za remikseve poznatih glazbenika. Nedavni primjer je natječaj glazbenice Peaches i Gomma Recordsa koji je pobjednicima sredinom ove godine donio izdanje remiksa na vinilu jedne od najpopularnijih diskografskih kuća u Europi.

Burn Studios Audiotool pojednostavljen je kako bi se u njemu snašle i osobe koje se po prvi put susreću s glazbenom produkcijom. U sklopu Illectricity edukativnog programa svim zainteresiranim posjetiteljima predstavit će ga producent, DJ i radijski urednik/voditelj Aeon, koji će u detalje razjasniti sve funkcionalnosti te tips&tricks Audiotoola. Prijave za ovu prezentacijsku radionicu nisu potrebne. Za više detalja posjetite www.burn-studios.com.

BEAT MANIFEST SPECIAL - debata - otvorenog tipa
Petak (30. studeni) u 20h
Zagrebački centar za nezavisnu kulturu i mlade (Kneza Mislava 11 / 1kat)

Na prošlom Beat Manifestu ova tema (ZAMP) je prouzrokovala veliki interes, te je izbila žarka borba za mikrofonom. Specialni (treći) nastavak Beat Manifest projekta posvećen je upravo toj temi. Kolege iz ZAMP-a će nam se pridružiti pa ćemo uz njihovu pomoć proći nekoliko goručih tema kao što su: što je to ZAMP i koga štiti, kamo odlazi uplaćeni novac, kakav je ZAMP-ov doprinos elektroničkoj glazbi i pristup prema mladim DJ-ima i da li su DJ
licence legitimne. Da li je moguće javno izvođenje, prodaja i distribucija indie glazbe, kako motivirati mlade producente i neafirmirane bendove prije no što iz egzistencijalnih razloga odustanu od glazbene karijere. Imate li viziju kako bi ZAMP bio u službi glazbe koju zastupa? Da li bi ZAMP mogao pridonijeti kvaliteti domaće glazbe i distribuciji iste? Imate li vi kakva neugodna iskustva koje biste željelim podijeliti ili pak prijedloge za promjene, pišite nam na beatmanifest@illectricity.com a mi ćemo vam osigurati jednu točku dnevnog reda. Ostali koji do tada ne stignu, pripremite pitanja i kvalitetna rješenja koja ćemo naknadno predstaviti zaposlenicima ZAMP-a. Mikrofon je vaš, dok nije Ivin! Moderator je Iva Vrdoljak (Beat Manifest / Radio808).

Cijeli raspored događanja potražite ovdje.

maja // 22/11/2012

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*