home > njuz > PARK-IN-ZAGREB SUMMER ART FESTIVAL 26. lipnja - 07. srpnja 2012.

kontakt | search |

PARK-IN-ZAGREB SUMMER ART FESTIVAL 26. lipnja - 07. srpnja 2012.

Park-in-Zagreb zamišljen je kao dvotjedni festival zabave i kulture sa besplatnim programom koji se održava u Parku Ribnjak te adekvatnim otvorenim i zatvorenim prostorima krajem lipnja ili početkom srpnja svake godine. Festival je pokrenut 2006. godine od Udruge KULA, Centra mladih Ribnjak i kluba Purgeraj.
Ove godine, 7. po redu Park in Zagreb Festival traje od 26.06.- 07.07.2012.

Cilj
Cilj nam je da svakog dana trajanja Festivala ponudimo mladima koji se zateknu u Zagrebu raznolik kulturni sadržaj: koncert, predstavu, radionicu, performance. I isto tako da omogućimo domaćim i stranim umjetnicima da u opuštenoj i neobaveznoj zagrebačkoj ljetnoj atmosferi predstave svoje radove publici. Od samih početaka 2006. godine, trudimo se promovirati vrijednosti suvremenog građanskog društva. U tom kontekstu, važno je istaknuti ulogu koju u našem projektu imaju volonteri koji se svake godine nesebično odazivaju našem pozivu da zajedničkim snagama u sklopu festivala Park-in-Zagreb ponudimo mladima grada Zagreba zanimljive kulturne sadržaje. Posebno smo zahvalni svim volonterima koji su u ovoj godini recesije, svojim radom nesebično odlučili pomoći održavanje našeg festivala.

Realizacija programa
Program Park-in-Zagreba 2012. održavati će se kroz svakodnevne radionice (plesne, glazbene, sportske, kiparske, dramske itd.), predavanja, predstave, projekcije, koncerte itd.! Sva ova događanja se odvijaju u tri termina tijekom dana koja su priladođena ciljanim dobnim skupinama: jutarnjem od 11-13h, popodnevnom od 16-19h te večernjem iza 20h. Park-in-Zagreb je BESPLATAN!!!

[PRVI TJEDAN]

Utorak 26.06.

književna večer
(krovna terasa Centra Mladih Ribnjak ) od 21h
Maja Sačer - Napaljena

glazbeni dio
(klub Purgeraj)
VLASTA POPIĆ

Park in Zagreb svirke otvara jedna mlada buntovna dama koja pati od poremećaja višestruke ličnosti, žestoka je i urezat će vam se u pamćenje svojom svirkom. Ona je Varaždinka, svira punk rock, rijetko plaća kartu za tramvaj i voli sjediti sama u formaciji trokuta - ona je Vlasta Popić.
Vlastu Popić čine Tena Rak (bubnjevi, vokal), Dražen Hižak (gitara/bas) i Ivan Ščapec (gitara/bas, vokal). Postoje od kraja 2007., no tek krajem 2009. počinje njihovo zapaženije djelovanje izvan Varaždina. Ubrzo izdaju EP "Najjača ultimativna mašina za ubijanje", nakon kojeg osvajaju 2. mjesto na HGF-u i u konkurenciji od 370 bendova iz cijele regije ulaze u finale Jelen Demofesta. Iskusni su u domaćim i inozemnim nastupima, zauzimaju visoke pozicije na festivalima, a početkom 2011. bivaju proglašeni najboljim demo bendom u Hrvatskoj. Pobjedom na Šumadijskom demofestu u Kragujevcu osvajaju snimanje albuma u Beogradu, iz kojeg se vraćaju sa pojačanom ekavicom, kajmakom na brku i puno kvalitetnih snimki koje će uskoro ugledati svijetlo dana. Kombinacijom sirove energije, originalnih tekstova, brit rock riffova i noise dionica čine pravo osvježenje na sceni, a dokaz da vas njihov koncert neće ostaviti ravnodušnima jest i činjenica da su izabrani od publike za najbolji domaći live nastup. Trebate još malo poticaja da dođete obaviti jednu ozbiljnu "divljaonu" na naš podij? Nismo ni mislili.

_______________________________________________________
Srijeda 27.06.

književna večer
(krovna terasa Centra Mladih Ribnjak ) od 20h
Julijana Matanović - Zašto sam vam lagala - One misle da smo male

dramski dio:
(Centar Mladih Ribnjak)
predstava "3 x 3 Kamen, Škare, Papir" u 21h

glazbeni dio:
(klub Purgeraj)
Lady Singers

lady_singersPoslastica za mnoge ženske oči i uši stiže u Purgeraj u srijedu 27.6. Muški rode, ako si mislio da su dani kada su žene padale u nesvijest za pojedincima kao što su Michael Bolton ili Elvis prošli, razmisli opet!

Pustiti svoju bolju polovicu samu na ovaj koncert gora je zamisao od guranja vilice u električnu utičnicu, a nada da će sve proći u redu bez vas je samo to...nada. Ova parada testosterona nježne vanjštine osnovana je 2012 AD sa misijom promocije glazbenih hitova koju su već dosegli svoju maksimalnu popularnost. Na scenu su se probili svirajući nezaboravne hitove poput vječne "Poker Face" ili "Bad Romance" Lady Gage te maestralnih uspješnica kao što "You spin me Right round", "Program tvog kompjutera" i "Sex on Fire". Jednom kada ih čujete, vaše srce i duša su njihovi, a kada u jednadžbu dodamo zamamni vizualni identitet, svakoj priči je kraj. Zaštitni znak Lady Singers Banda su njihova bijela odijela koja ostavljaju bez daha, a rozi detalji na njihovim opravama odaju emotivnu ali opet muževnu stranu. Dođite na ovaj divni koncert i pustite da vas preplave osjećaji!

_______________________________________________________
Četvrtak 28.06.

književna večer
(krovna terasa Centra Mladih Ribnjak) od 20h
Ankica Tomić 'Naročito ljeti' i Aleksandra Orlić 'Bio jednom kraj'

glazbeni dio:
(klub Purgeraj)
TAKE ME OUT! Summer party (dj HLAD)

tmoMjesec srpanj je tu, što smo jeli, jeli smo; plaža nas opako zove i badić nas sa podsmjehom gleda iz ormara jer zna da ćemo se jedva ugurati u njega, a uspijemo li, vjerojatno ćemo izgledati kao tempirana bomba.
I dok ćemo tako plažom hodati proklinjući svaki McWrap ili burek nakon izlaska, svaku pivu i svako emocionalno prejedanje, sjetit ćemo se i svakog Take me out!-a koji je tome pridonio. Upravo iz tog razloga pozivamo vas na Life's a beach party na kojem ćemo plesati ,što je dobro za liniju, strusiti hektolitre pive da razvijemo zavidni šlauf protiv utapanja i u 4 ujutro završiti u fast foodu na križanju Draškovićeve i Stare Vlaške uz povike "čizburger" dok vadimo zadnjih 20 kn iz džepa. Znači džabe smo plesali. Ono po čemu je ovaj Take me out! različit od drugih jest da imamo i dress code, pa ćemo vas zamoliti da ga poštujete kako bi nam svima bilo šareno i lijepo. Ponesite loptu za napuhavanje, šlauf, peraje, ručnik, kapicu za plažu, ceker za plažu, paštetu i frtalj kruha ko naši dragi Česi, dođite u havajkama i japankama...nebo je granica, uvjet je jedino da je ljetno i veselo. Dok ćemo se mi šareniti na podiju i igrati picigin, Hlad koji nema grama masnoće u svom tijelu i mrzimo ga zbog toga, puštat će nam muziku. Kao i svaki put bit će to mješavina indie rocka, indie elektronike i svega što spada u indie domenu. I uživat ćemo zajedno, pravit ćemo se da smo na plaži, a možda se odemo i okupati u fontanu na Ribnjaku. Noć je nepredvidiva, nikad ne znaš. Eto, pa svratite da se svi pripremimo za ljeto, more i festivale. A kad smo već kod festivala, ako u 8. mjesecu planirate posjetiti Terraneo festival, Take me out! crew vas čeka i tamo sa svojim indie rock blagodatima koje će prezentirati festivalskoj publici. Eto, pozvali vas jesmo, pohvalili smo se, šta još reć? Pa ništa! Ajde pa se vidimo.

______________________________________________________
Petak 29.06.

književna večer
(krovna terasa Centra Mladih Ribnjak) od 20h
Silvija Šesto i Davor Šunk - O'Grada i Čaro'grada

dramski dio:
(Centar Mladih Ribnjak)
predstava "Žudnja" u 21h

glazbeni dio:
(klub Purgeraj)
CIRKUS (after dj toni)

Bend sa uvjerljivo najdužom biografijom koja je ikad prisitgla na Purgerajev mail, dolazi vas u petak prodrmati iz temelja svojom žestokom, upečatljivom svirkom i dobrim vibrama. Zovu se Cirkus, a poimence to zvuči ovako: Vedran (Kantaautor), Vili (Gitara), Šiki (Bas Gitara), Laus (Bubnjevi), Luka (Trombon), Jure (Tenor Sax).

Dečki svoj muzički stil slikovito opisuju kao Ska Punk Reagge štalu, a mi ćemo vas upozoriti da se spremite na svjetsko znojenje, skakanje, uganute noge i istegnute mišiće. Njihova priča koja ima više prevrata od Esmeralde i više likova nego Santa Barbara, ukratko ide ovako: U 5 godina postojanja svirali su po cijeloj Istri, u Rijeci i okolici, Zagrebu, Dalmaciji... Uspjeli su ponešto i snimiti pa ovih dana kreću u traženje izdavača. Za sebe kažu da uvijek na koncerte dolaze sa puno pozitivne energije, pa im je najdraže kad rasplešu i one "frižidere" u zadnjim redovima. Nakon Cirkusa, DJ Toni nastavit će u rock-iš, pop-iš stilu dok god budete imali volje i snage. Večer se čini obećavajuća, bila bi šteta ne nazočiti ovakvoj dobroj kombinaciji svirke i DJ tuluma!

_______________________________________________________
Subota 30.06.

Dan Arapske Kulture

17.00-18.30 povijesna radionica
17.00-18.30 tecaj arapskog jezika + kratko predavanje/prezentacija o Egiptu
18.45-19.45 radionica plesa
20.00-20.30 svirka
20.30-21.00,21.15 plesni nastup

GRANIČAR

I petu godinu zaredom GRANIČAR od 12h do 20h - livada ispred Purgeraja

glazbeni dio:
(klub Purgeraj)
Kinoklub (after dj Filip Dizdar)

kino_klubKinoklub čine Damjan Spajić (gitara, vokal), Tomislav Šušak (bas, vokal), Dinko Sinovčić za bubnjevima te Luka Tomaš kao vokal.. Četvorka po raznim bendovima na zasadama rocka i punka svira od 16-e godine pa im pozornice nisu strane, a svi koji su ih gledali "u akciji" znaju da nas u Purgeraju čeka jedna žestoka večer jer dečki drugu riječ ni ne poznaju.

Tema o bendu i tome kako će "jednoga dana snimiti album" načeta je još u znamenitoj gimnaziji u Križanićevoj ulici gdje su se skupili odasvud. Intenzivno druženje iz školskih klupa nastavljalo se ispijanjem kave u kafiću obližnjeg Kinokluba, otuda i naziv benda, gdje su pokušali uhvatiti ponešto od duha i rada francuskog novog vala i američkih sineasta. Bend je nedavno predstavio novu pjesmu "Idemo dalje" koja ujedno najavljuje njihov novi album koji možemo očekivati negdje u jesenskim mjesecima, a tko zna, možda nam u Purgeraju premijerno izvedu nekoliko novih stvari? Nakon Kino Kluba nemojte se ni slučajno uputiti svojim kućama, bio bi grijeh tako naprasito prekinuti večer. U jednako žestokom tonu nastavlja DJ Filip sve dok ne izmorimo i posljednjeg čovjeka na podiju.

_______________________________________________________
Nedjelja 01.07.

(klub Purgeraj)

FINALE EUROPSKOG PRVENSTVA - gledanje utakmice na terasi Purgeraj (veliko platno) od 20:45

promo guy // 27/06/2012

Share    

> njuz [last wanz]

cover: novosadski MRT ponovno aktivni!

novosadski MRT ponovno aktivni!

| 15/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.22 - THE SIIDS

Diskont TV no.22 - THE SIIDS

| 15/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: THOT realizirali

THOT realizirali "Hüzün", drugi singl s nadolazećeg albuma "DELTA"

| 14/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Kako zvuči Van Halenov

Kako zvuči Van Halenov "Jump" kad ga izvodi 30ak klinaca?

| 13/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Meštar" novi singl ST!LLNESS feat. Hram

| 11/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*