home > njuz > INMUSIC 2012 - "Ko to tamo peva" i "Tko pjeva zlo ne misli"

kontakt | search |

INMUSIC 2012 - "Ko to tamo peva" i "Tko pjeva zlo ne misli"

Program pod nazivom "Ko to tamo peva / Balkan party" dobio je naziv prema legendarnom filmu, a okosnica programa, osim izvođača koji će zabavljati publiku je i originalni autobus iz filma koji će svoj put do Otoka mladosti na Jarunu pronaći za vrijeme održavanja INmusic festivala!

Na Ko to tamo peva pozornici će nastupati izvođači poput Pozdrav Azri, Zykopops i DJ Surka. Ovaj program je hommage legendarnom filmu i jedinstvena uspomena s INmusic festivala!

Pozdrav Azri

Okosnicu ovog projekta čine dva originalna člana Azre - legendarni bubnjar Boris Leiner i basista Mišo Hrnjak. Mnogobrojne prijatelje i štovatelje Johnyjevog rada koji će se okupiti na INmusic festivalu, sastav "Pozdrav Azri" oduševit će fenomenalnim pjesmama iz ostavštine Azre koje još i danas zvuče svježe, aktualno i uz koje odrastaju neke nove generacije klinaca, kao što su nezaboravni hitovi poput pjesama "Balkan", "A, šta da radim", "Lijepe žene prolaze kroz grad", "Sunčana strana ulice", "Kad fazani lete", "Klinček stoji pod oblokom", "Užas je moja furka", "Krvava Meri", "Obrati pažnju na posljednju stvar" i druge.

Zykopops

Ciganski etno trash bend koji u svom punk mlincu prerađuje tradicijske pjesme iz Hrvatske, Srbije, Makedonije i Mađarske je nastao krajem 2010. godine te je odmah stvorio vlastiti žanr "rakija glazbe" čiji je krajnji cilj ulijevanje kritične doze zečevštine u publiku. Zečevi ili ne, Zykopops će se pobrinuti da tijekom večeri, koju provedete s njima oko vatre, negdje u pozadini ovog zvukovnog meteža začujete i glas profesora društvene antropologije, političke teorije i post strukturalizma, Dragana Ivaniševića kako stručno objašnjava posljedice kolizije gore navedenih pojedinaca; "Rezultirajući opus šokira i ujedinjuje post-konfliktne senzibilitete bivših Jugoslavena sa svojom anti-materijalističkom izjavom o katarzi i mitološkoj regeneraciji kroz prihvaćanje trash estetike i post-marksističke dijalektike" - izjavio je eminentni profesor usred pjesme "Tiralej".

DJ Surka

SURKA beatboxa sa mikrofonom i loop mašinama pri čemu stvara fraze od kojih nastaje kompletna pjesma! Nema unaprijed pripremljenih loopova, mp3-ca, CD-a ni sekvencera! Improvizacija svaku pjesmu čini neponovljivom jer, vođena atmosferom, nastaje u trenu.Glazba koju proizvodi je uglavnom plesnog karaktera,ima tu hitova 70-tih, 80-tih, 90-tih i svega sto mu taj tren padne na pamet i kako ga publika inspirira. Isto tako ima i potpuno novonastalih pjesama koje se spontano dogode tijekom surkinog beatbox performansa. Žanrovski se kreće od funka, reggae-a, duba, dubstepa, drum&bassa, afro ritmova pa i jazza i rocka, hip hopa novijeg i starijeg, house-a, techna... Surku jednostavno morate doživjeti uživo!

------------------------------------------------------------------------------------------------

Prema nazivu kultnog hrvatskog filma ili "komedije s pjevanjem", na INmusic festivalu priprema se posebna pozornica i program "Tko pjeva zlo ne misli", odnosno "Retro Party s pjevanjem". Glazbeni program uz sastave Sick Swing Orchestra, Boom Pacha Boom, D Elvisi, te uz DJ program i karaoke... Ambijent programa bit će uređen posebno u stilu filma "Tko pjeva zlo ne misli".

SICK SWING ORCHESTRA

Sick Swing osnivaju Jabuka i Bonzo u jesen 1999. godine sa jednim jedinim ciljem - da nekako skrate duge zimske noći koje su nadolazile, uz čašicu pića i pokoji zalogaj, zamaskirano u glazbenu kulisu! I vjerojatno od toga ne bi bilo nešto više do pukog hedonizma, da se tome dvojcu nije pridružio klarinetist Bery, tada već sa bogatim iskustvom sviranja swinga i dixiea i uspio akcent staviti na glazbu. Neko vrijeme kao trio sviraju u zagrebačkom klubu Praćka koji je tada vodio današnji bubnjar Kruno. Još jedan ključan moment je bio dolazak kontrabasista Marija koji svojom osobnošću i posebnim stilom sviranja kontrabasa daje notu onoga što ćemo kasnije nazivati Sick Swing Orchestra! I tako uz bubnjara Dražena postaju kvintet koji neko vrijeme uredno odrađuje gaže po tada postojećim zagrebačkim klubovima. Dolaskom klaviriste Joška se zabija zadnji čavao u nešto što je krenulo kao kraćenje vremena i bend formira bras liniju koju su sačinjavali Šinc, Geč, Bery i tada se rađa Sick Swing Orchestra! Sve ostalo su - povijest i izmišljotine!

BOOM PACHA BOOM

Boom Pacha Boom je sedmeročlani retro-rock band iz Zagreba, zaštitni znak kojeg su tri ljupka ženska vokala s višeglasnim pjevanjem. Repertoar grupe čine uglavnom popularne i malo manje popularne pjesme tzv. 'girl bandova' iz 50-60-ih godina dvadesetog stoljeća. Ovo su neki od bandova čije pjesme možete čuti u njihovim obradama: The Ronettes, The Crystals, The Edsels, The Chordettes, The Angels, The Shirelles, Duo DD. Ako vam ova imena ništa ne govore, upišite ih na youtube-u i zapjevajte uz hitove Be my baby, Lollipop, Will You Still Love Me Tomorrow, Mama Said itd. Odnedavno se na njihovom repertoaru može naći i pokoja autorska pjesma, naravno sa retro okusom i mirisom. Uglavnom, ako vam je dosta surfanja po internetu u potrazi za dobrom glazbom jer biste željeli čuti istu uživo, pozivamo vas na vesele i lude tulume uz Boom Pacha Boom!

D ELVIS

Evo kako D Elvisi opisuju sebe: "D ELVIS je vokalno instrumentalni sastav nastao fuzijom četiri osnovna elementa izložena stalnom utjecaju rock'n'rolla! Mario- Vjetar (vokal) je tjelesno utjelovljenje Elvisa Presleya! Nevičnom oku možda će se učiniti da zgodni, visoki, preplanuli Elvis i omanji, ugodno popunjeni i bradati Mario nemaju baš previše dodirnih točaka no kad ljudi čuju njegov pijev, iste sekunde počnu vjerovati u reinkarnaciju! Zec -Voda (gitara) unosi u bend protočnost melodije i budi u publici atavistična prisjećanja na prapočetke rock'n'rolla kada nije bilo bitno tko ima kakvo pojačalo i koliko skupu gitaru već kad je bilo bitno da gitarist ima muda do koljena! Lana- Vatra (bas) je ritmična poetesa benda čiji atraktivan izgled plijeni te stvara legije okorjelih obožavatelja. U njenim rukama bas gitara gori, a muškarci se pretvaraju u voodoo lutkice spremne da budu prinesene kao žrtve na oltaru rock'n'rolla! Sven - Zemlja (bubnjevi) je najstabilniji faktor benda, čovjek sa jednim licem ali tisuću ruku. Njegovi ritmovi zvuče istovremeno plemenski i plesno te donose transcedentalnu dimenziju njihovoj svirci privlačeći pokojnog Kralja iz onostranog direktno na pozornicu! I kao da to sve samo za sebe nije dovoljno, njihov glazbeni vremeplov ne svira samo standardne obrade Elvisa Presleya već istražuje i paralelni svemir u kojem je Elvis ostao živ nakon kobnog dana! U maniri ranog rockabilly Elvisa, ova fantastična četvorka obrađuje i pjesme drugih izvođaća koji se prenosili plamen rocka generacijama kao da je neka bizarna štafeta mladosti: Clash, Sex Pistols, Doors, Ramones, Frank Zappa..."

Ovogodišnji INmusic festival održava se od 28. do 30. lipnja na jarunskom Otoku hrvatske mladeži, uz line up koji uključuje Franz Ferdinand, New Order, Gorillaz Sound System, Plan, Mando Diao, Gogol Bordello i mnoge druge izvođače. Festivalske ulaznice po cijeni od samo 340 kuna nalaze se u prodaji u Tisak media centrima u Hrvatskoj!
Linkovi

promo girl // 18/06/2012

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*