home > njuz > METALFEST OPEN AIR CROATIA 2012 - Potvrđeni novi izvođači + jeftinije ulaznice

kontakt | search |

METALFEST OPEN AIR CROATIA 2012 - Potvrđeni novi izvođači + jeftinije ulaznice

Slovenski metal prvaci Noctiferia, te dva talijanska benda, power metalci Bejelit i gothic metalci Sin Deadly Sin nova su imena Metalfesta Croatia 2012

Ulaznice za Metalfest Open Air Croatia 2012 (www.hr.metalfest.eu) se po cijeni od 389 kuna/54 eura (plus pretprodajna naknada) mogu kupiti još samo dva dana!!!

Petak i subota (30. i 31.03.) donose posljednju prigodu da se ulaznice za Metalfest Hrvatska kupe po nižoj cijeni od 389 kuna/54 eura, jer će od nedjelje, 1. travnja (aprila) njihova cijena biti 429 kuna/59 eura (plus pretprodajna naknada na sve cijene).

NOCTIFERIA (http://www.facebook.com/noctiferia)

Ljubljanski metal sastav Noctiferia od svojih početaka, 1992. kada je nastao pod imenom Emetica, koje dvije godine kasnije mijenja u sadašnje, eksperimentira sa soundom i nemoguće ga je uvrstiti u jedan, limitirani žanr. Bend je to koji je nakon Pomaranče (Orange) u osamdesetima, desetljeće kasnije pokrenuo novu 'revoluciju' u Sloveniji na tada 'sanjivoj' metal sceni.

Prošao je put od sirovog, 'old-school' preko modernijeg, simfonijskog blacka, melodičnog i 'true' deatha, groovea, pa sve do industrijaliziranog metala s elektroničkim elementima. Do sada je Noctiferia svirala pred publikom mnogih zemalja, dijelila stage s velikanima kao što su Enslaved, Absu, Hypocrisy, Cannibal Corpse, Malevolent Creation, Immolation, Cradle of Filth, Marduk, Samael, In Flames, Mayhem...

Prvo značajno ostvarenje bio je live album "Eternal Blasphemy" (1997.), pa "Baptism At Savica Fall" (1998), a veliki uspjeh "Per Aspera" (2002), najviše zahvaljujući videospotu "Fond Of Lies" koji je postigao nevjerojatan uspjeh na slovenskoj nacionalnoj televiziji i bendu otvorilo vrata najprije kod kuće, a onda u Europi, Americi, a na kraju i po cijelom svijetu.

Uslijedio je još jedan značajan album, "Slovenska Morbida" (2006), a 2010. godine potpisan je ugovor sa Listenable Record, za kojeg iste godine izlazi "Dead Culture" i Noctiferiu potvrđuje kao najjači regionalni metal bend, ali ga još više približava fanovima na svjetskoj sceni. Album su popratili brojni koncerti, a treba izdvojiti turneju sa In Flames ujesen 2011. godine. Noctiferia radi na novom albumu, ove će godine puno nastupati uživo, među kojima će centralni nastupi biti na Metalcampu i na Metalfestu.
[  ]

BEJELIT (http://www.facebook.com/bejelit)

Talijanski heavy power metal bend Bejelit iza sebe ima više od desetljeće staža, diskografski je debitirao 2004. godine s hvaljenim albumom "Hellgate" nakon čega je objavio "Age of Wars" (2006.) i "You Die and I..." (2010), a u međuvremenu odradio mnoge koncerte, a sam bend među najznačajnije izdvaja one na slovenskom Metalcampu 2006 i 2011.

U 2012. Bejelit je potpisao ugovor s Bakerteam Records koji im je objavio četvrti album "Emerge" s 13 heterogenih i energičnih power metal pjesama obogaćenih s dubokim lirskim temama i epskim scenarijem. Glazba je agresivna, ali ne i destruktivna, spremna je odvesti slušatelja iz bilo kakve nepovoljne situacije. Dodani su instrumenti poput harmonike, klasične gitare i violine (uz gostovanje Laure Brancorsini iz Furor Gallico), čime je postignut neobičan okus glazbe, koji će privući i najzahtjevnije publiku.

Bejelit je postao jedan od cjenjenijih talijanskih power metal bendova, što pokazuje i podatak da će supportirati Rhapsody Of Fire na europskoj turneji, te ostali nastupi, koji uključuju i onaj na Metalfestu Hrvatska u Zadru.

SIN DEADLY SIN (http://www.facebook.com/pages/Sin-Deadly-Sin/151033972595)

Tri godine postoji ovaj talijanski gothic metal bend, a nastao je na pepelu nekad značajnog talijanskog gothic doom benda Evenfall, čiji su članovi Roberta Staccuneddu (vokal) i Max Boi (klavijature) odlučili osnovati Sin Deadly Sin s ciljem povećanja njihovog bogatog iskustva s gotikom i elektronskom glazbom i pomiješati ga s novim utjecajima, stvarajući vlastiti glazbeni stil.

2010. su im se pridružili Alessio Bergamo (bas), Željko Marinković (bubnjevi) i Mattia Mariotti (gitarist i aranžer) koji su donijeli svoje glazbene utjecaje i iskustva.

Sin Deadly Sin je glazbeno definiran, ali različiti glazbeni stil rezultat osobitosti njegovih članova, koji su pomiješane i i donose poboljšana u svojim pjesmama.

Nakon dužeg rada na novom materijalu nedavno je objavljen debitantski album "Fall from Heaven", koji će biti temelj njihova nastupa u Zadru.

Ulaznice - 389 KUNA/54 EURA:

Cijena ulaznica (http://www.hr.metalfest.eu/tickets.html, www.ticket4you.org) do 31. ožujka (marta) je 389 kuna/54 eura (plus pretprodajna naknada na istaknute cijene). Dostupne su i u sustavu Eventim na području Hrvatske i Slovenije, bilo putem Interneta (www.eventim.hr, www.eventim.si) bilo na prodajnim mjestima čije su lokacije navedene na spomenutim web adresama. Na području Srbije ulaznice se mogu kupiti preko sustava Gigstix (http://gigstix.com).

Od 1. - 30. travnja ulaznice će koštati 429 kuna (59 €), od 1. svibnja do 1. lipnja 469 kuna (64 €), plus pretprodajna naknada, dok će na blagajni festivala koštati 639 kuna (89 €).

promo guy // 30/03/2012

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*