home > njuz > METAL MANIA OPEN AIR 2012 @ 21&22/07/2012

kontakt | search |

METAL MANIA OPEN AIR 2012 @ 21&22/07/2012

Kras, vapnenansta visoravan na jugozapadnom dijelu Slovenije, u zagrljaju Tršćanskog zaljeva, Vipavske doline, Pivke i slovenske Istre tisućljećima poziva ljubitelje prirodnih i kulturnih ljepota na putovanje i upoznavanje zanimljivih svojstava kraškog svijeta. Karakterizira ga položaj između kontinentalnog podneblja srednje Slovenije i blagog sub-mediteranskog podneblja Sjevernog Jadrana.

Iako se za Kras vežu tri tipična pojmovi: vino teran, pršut i bura on nudi puno više od toga. Izniman doživljaj nudi već šetnja po tajanstvenom podzemnom svijetu brojnih kraških špilja, a prirodna bogatstva i kulturnu baštinu možete upoznati šetnjom po kraškim pašnjacima, među brojnim ponorima i napuštenim mlakama, te od bure zakrivljenim stablima, između kojih će vas sporedni poljski putovi voditi do naselja, očuvanih kamenih kuća i tamošnjih ljudi koji već od davnina stvaraju i oblikuju život na tom dijelu svijeta. U svako godišnje doba posjet Krasu je pravi doživljaj, a na jesen kraška je visoravan najljepša, jer sjaji u vatrenoj crvenoj boji, te u šarenim listovima vinove loze, zbog čega ovaj krajolik dobiva posebnu draž.

Kras nam nudi zanimljive oglede kraških znamenitosti, uživanje u netaknutoj prirodi, opuštanje i jačanje duha te doživljaj jedinstvene i raznolike turističke ponude. Umorni od putovanja, a puni doživljaja, to isto putovanje možete zaključiti u ugodnoj gostionici, turističkoj farmi, vinariji ili vinskom podrumu, gdje će vas gostoljubivi domaćini razmaziti različitim okusima domače hrane, te sa čašom ukusnog kraškog vina teran te ostalih vina koje uzgajivači vinske loze proizvode na kraškoj zemlji.

U jednoj takvoj idiličnoj sredini smjestilo se mjestašce Komen, centralno naselje donjeg dijela Krasa, u istoimenoj općini u kojoj prebiva cca 3500 stanovnika, dok samo mjesto Komen broji svega šestotinjak ljudi.
Povijest MMOA festivala

Uz Metalcamp, Slovenija ima još jedan veliki metal festival, koji iz godine u godinu sve više 'napreduje'. Metal Mania Open Air čak je i dvije godine 'stariji' od Metalcampa i u svakom svojem novom izdanju okuplja značajnija imena u metalnom svijetu.

Na početnom izdanju na tom su festivalu nastupali uglavnom slovenski te hrvatski bendovi (Forlorn Legacy), ali i talijansko-norveški blackeri Ancient, da bi već u drugom izdanju nastupila i poznatija metal imena poput Agathodaimona, Darkseeda ili Nocte Obducte. Treće izdanje bilo je 2005., dakle s godinom pauze, a na njemu su glavne zvijezde bili nizozemski deatheri God Dethroned.
Dva sljedeća izdanja MMOA obilježili su nastupi Paradoxa, 1349, Dying Fetusa, a sve veći odaziv publike 'nagnao' je organizatore da razmisle o proširenju 'ponude', te festival postaje trodnevni.
Bez ikakve dileme najznačajnije i najjače od svih su legendarni američki thrash metalci Exodus (prvi 'ozbiljniji' bend Kirka Hammetta, koji se kasnije proslavio kao gitarist Metallice.
Uz Exodus, nastupali su još i Impaled Nazarene, Pro-Pain, Avulsed, 3 Inches Of Blood, Rotten Sound, Stormwarrior ili Trail Of Tears.
Nakon dvogodišnje pauze, festival se vraća 2011. godine, kada line - up predvode njemački thrash-metal veterani Destruction, kultni švedski deatheri Entombed, njemački speed-power sastav Wizard, te black metal sastavi Horna, Sargeist i Baptism iz Finske.

Bandovi

Ovogodišnje izdanje festivala održavati će se 20. I 21. srpnja, a do sada su svoje nastupe potvrdili White Skull, Pagan Altar i October Tide!

White Skull je vodeći talijanski power / heavy metal sastav osnovan krajem osamdesetih. Godine 1991. objavljuju demo uradak i odmah 'upadaju u uho' domaćim medijima specijaliziranim za metal glazbu. Do sada su objavili 8 studijskih albuma, dok se izlazak novog albuma koji će se zvati 'Under This Flag' očekuje uskoro, te će nastup u Komenu biti idealna prilika za predstavljanje novih stvari, posebno iz razloga što se u band vratila i originalna pjevačica Federica De Boni.
Engleski doom metal sastav Pagan Altar, također ćemo imati prilike vidjeti u Komenu. Osnovani davne 1976., jedni su od rijetkih pripadnika NWOBHM bandova, koji su odlučili sebe predstavljati kroz doom. Zbog nedestatka interesa tadašnjih glazbenih izdavača za njihovim okultnim doom melodijama, u ranim osamdesetim gubi im se svaki trag. Aktivno sa radom ponovno kreću 2004. Njihovi su nastupi poznati po visoko standardiziranom vizualnom dojmu, gdje prevladavaju okultizam i ćudljivost, upravo tako kao što i njihovi tekstovi opisuju. Objavili su samo tri studijska izdanja, dok za 2012. najavljuju izlazak 'Never Quite Dead' albuma.
October Tide, osnovani 1995. godine, od strane pjevača grupe Katatonia, Jonasa Renksea kojemu se kasnije priključuje i gitarist Fred Norrman, treći je do sada potvrđeni band. Posljednji album 'A Thin Shell', objavljen je 2010. godine.

Prijave za nastup
Svi zainteresiran za nastup na Metal Mania Open Air Festivalu, mogu se prijaviti na sljedećem linku:

http://www.metalmaniafest.com/

promo guy // 14/03/2012

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*