home > njuz > SZIGET 2012 - Novi bendovi

kontakt | search |

SZIGET 2012 - Novi bendovi

Nostalgija ostaje doma, novi bendovi na programu!
Sziget Festival pozdravlja posjetitelje sa svojom 20. obljetnicom ove godine i kao dobitnik nagrade "The Best European Major Festival"osigurati će puno više od jubileja. I na ovom Szigetu uživati ćemo u bogatom programu sa mnogim novim imenima uključujući synthpop fenomen, Hurts kao i The Horrors, najbolje predstavnike britanske rock scene.

A da se održi prava ravnoteža novih imena i starih veterana, Placebo, kao band sa najizraženijom međunarodnom grupom obožavatelja na festivalskim eventima, nam donosi predstavljanje svojeg novog albuma ispred vjerne Sziget publike.

"Teško je izbjeći nostalgične emocije nakon svih ovih festivalskih godina, ali sam uvjeren da Sziget treba gledati prema naprijed…", rekao je Karoly Gerendai, glavni organizator. "Kroz godine, organizacija festivala treba težiti najboljem pa i samo 20. izdanje Szigeta je prilika za napredak. Ove godine također moramo pokazati cijelom svijetu da je nagrada za najbolji festival došla u prave ruke i uz multi-art jedinstvenu atmosferu predstavljamo velike bendove međunarodne scene. Sa ponosom najavljujemo Placebo koji će na Szigetu predstaviti svoj novi album kao i Hurts koji su prošle godine bili fantastični na jednoj od Sziget pozornica i time zaslužili ovogodišnji nastup na glavnoj pozornici festivala. Trenutna lista bendova uključuje i imena poput The Horrors, The Subways, Crystal Fighters, Mando Diao, Noah & The Whale i Friendly Fires. I dalje se radi na strukturi programa pa se očekuju i
mnogi drugi izvođači."

Tko su točno izvođači?

Nepobjediv Placebo Briana Molkoa ne treba posebno predstaviti s obzirom da su aktivni u kreiranju alternativne glazbene scene već više od dvadeset godina. Njihov zadnji album "Battle for the Sun"
objavljen 2009. godine dobitnik je "MTV Europe Music Award" nagrade iste godine. Većinu 2012. godine provesti će u studiju snimajući njihov sedmi LP…I ovaj bend navodi Sziget festival kao jedan od omiljenih festivala pa će ovo zajedničko prijateljstvo kulminirati ove godine na glavnoj pozornici Szigeta.

Hurts je jedan od uzbudljivijih bendova britanske elektro pop scene, a to mogu potvrditi i obožavatelji koji su na prošlogodišnjem Sziget fstivalu uspjeli ući u "užareni" A38 šator pozornicu. Njihov prvi album
"Happiness" bio je pravi uspjeh, a Glastonbury koncert 2011. godine proglašen je najboljim koncertom festivala od strane New Musical Express-a. Ove godine pokazati će nam što znaju na glavnoj
pozornici Szigeta.

The Horrors sviraju inteligentan i iskren rock, a njihov Skying LP iz 2011. godine je bio čisti uspjeh. Ovaj bend iz Essexa najbolji je predstavnik britanske rock scene, obožavan ne samo u svojoj zemlji,
već i na svim međunarodnim festivalima. Ako ste propustili Rocknrollu Guy Ritchiea ili vam je promaknuo koncert 2009. na Szigetu, ovo je
prilika da napokon upoznate The Subways. Ovaj britanski rock band odašilje nevjerojatnu energiju na svojim nastupima, a i nedavno su izdali album "Money and Celebrety" u rujnu 2011.

Tradicionalni, akustični, fat bass na baskijskom instrumentu, euforični elektro zvukovi od laganog chillwave- a do brzog dupstepa.To je upravo spektar doživljaja koji nudi Crystal Figters.Fascinantno kompleksni i bez premca u svijetu glazbe.

Pet članova supine Mando Diao sa ponosom nam predstavljaju švedsku alternativnu scenu. Ovaj energični i iskusan bend vješto miješa ritam 60-ih sa bluzom i punkom, garage sa popom 90-ih. 2010. izdali su LP unplugged "Above and Beyond" koji je predstavljen i na poznatom MTV Unplugged Showu. Kao likovi iz Wes Anderson filmova sa svojom indie-pop glazbom i laganim utjecajem američkog folka, na 20. Sziget nam dolaze Noah & The Whale poznati i kao najuzbudljiviji band londonskog predgrađa.

Britanski bend sa, vrlo vjerovatno najviše stila je Friendly Fires, indie dance pop senzacija. Nakon njihova dva albuma, primjerci jednih od najznačajnijih indietronica albuma u zadnjih pet godina (Friendly Fires, 2008, i Pala, 2011), sa nestrpljenjem očekujemo koncert na Szigetu ovo ljeto.

promo girl // 25/01/2012

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*