home > njuz > Klub Attack ima program za Vas

kontakt | search |

Klub Attack ima program za Vas

3.11. GUITAR GANGSTERS, BRAT PACK, BLACK GUST
Vrata 20h, Koncert 21h, 35 Kn

GUITAR GANGSTERS (Velika Britanija)
http://www.facebook.com/pages/Guitar-Gangsters/126994950697767?sk=wall
Donedavno perjanice izdavačke kuće Captain Oi!, ovaj trio iz Londona praši svoju verziju melodičnog, ali bučnog i iskrenog punka. Osnovani su 1989. nakon raspada The Untouchables pod utjecajem The Jam, Buzzcocks, The Ruts i Ramones. Tijekom karijere od preko 20 godina izdali su 8 studijskih albuma, proputovali pola svijeta te bili specijalni gosti povratničke turneje Stiff Little Fingers. U Zagreb i u Hrvatsku dolaze po prvi put stoga nemate razlog da ih propustite.
Video - Guitar Gangsters - Inside Outside:
http://www.youtube.com/watch?v=ImredQyVvWg

BRAT PACK (Nizozemska)
http://www.facebook.com/bratpackpunk
http://www.brtpck.com/
http://www.myspace.com/bratpackontheattack
Nakon nešto više od dvije godine Brat Pack dolaze ponovno u Zagreb i ovaj puta promoviraju svoj drugi album "Stupidity Returns" koji je izašao u suradnji hrvatske etikete Doomtown Records (http://www.facebook.com/pages/Doomtown-Records/171241666224534), i njemačke te belgijske etikete Dirty Faces i Shield Records. Brat Pack dolaze iz Nizozemske, no njihov zvuk ima više poveznica sa sunčanim ulicama, skate parkovima i plažama Kalifornije negdje tamo u ranim 80-tima. Glazbeni utjecaji koji se osjete kod ovih Nizozemaca variraju od agresivnijih hardcore punk bendova poput RKL, Poison Idea, 7 Seconds i SNFU pa do melodičnijeg pristupa kalifornijskih legenda poput Adolescents, D.I., NOFX i Agent Orange. Očekujte agresivni i energični, te ujedno i melodičan hardcore punk snošaj!
Skidaj novi album ovdje:
http://teenagelobotomies.blogspot.com/2011/10/brat-pack-stupidity-returns-lp-2011.html
Skidaj cijelu diskografiju ovdje:
http://music.brtpck.com/

BLACK GUST (Hrvatska)
http://www.facebook.com/pages/Black-Gust/102778566494409
Black Gust je peteročlani hardcore punk sastav s garage punk predznakom. Bend sastavljen od bivših članova Daily Trash, Give Them Rope i Waar, te trenutačno aktivnih članova Black Sails i Declaration.

4.11. BATICE SA SAVICE
OD 22h, 25 Kn

*ETHNO RASPIZDOTO U MILJON BOJA I ZVUKOVA*

DJ SERO
VJ PAOR & VJ CITIZEN
Kad su DJ SERO i VJ-i PAOR i CITIZEN zajedno, onda se oni zovu BATICE SA SAVICE. Ali to ništa ne mijenja, niti sliku niti zvuk. Stari dobri cigani, sevdah i klezmer, mišunga svega i svačega, Bosne, Srbije, Međimurja, Bugarske, Hercegovine, Makedonije, pa red Rusije i Grčke, malčice i židovskih poskočica… A onda novih, posebno oplemenjenih slika upravo snimanih u mahalama srednje i južne Srbije, svjetska premijera VJ-evska! Red novih iskopanih stvari, red starih, pa ludila, pa ovo ono i tako. Trebalo bi bit' veselo... Znate već, rakija, dabome.
www.festabalkanika.org

5.11. ROOTS to DUB(STEP)
Od 22h, FREE

Free parteey za ljubitelje dobrog starog reggae-a, dub-a i ne tako starog dubstepa! Dakle za svakoga ponešto! U roots će vas uvest DJ Cool Name, a do dubstepa za koji će se pobrinut Yardstep sound i Bamster, će vas dovest Homegrown sound sa svojom dub selekcijom.

YARDSTEP SOUND (Zagreb)
http://soundcloud.com/yardstep-sound

Wagner (Zagreb)
http://soundcloud.com/wagneroman
Na sceni se pojavio zahvaljujući selektoru Ras Sale I-u koji ga je pozvao da pušta u Mastersu utorkom. Prvi ozbiljniji nastup bilježi na lanjskom Zagreb Dubstep Gatheringu, a danas rade na pokretanju underground dubstep/grime kluba i umjetničke kolonije u Zagrebu.

Ras Sale I (aka Ras Romantic, Zagreb)
Djelovao kao selektor u soundovima Praise Jah Sound, Lar Plur Lar. Trenutno radi u dubstep/grime projektu YardStep Sound. STRICTLY STREETWISE!

DJ COOL NAME (aka Mladen in Roots, Zagreb)
Već je više od četiri godine član Lar Plur Lar Sounda. Zajedno s Rootical ElFom, tri je godine vodio i uređivao reggae emisiju na radiu SC zvanu Waddada Station. U svojoj je karijeri surađivao s Chip Fu-om i DJ J. Prince-om, Filipom Motovunskim, DJ Highgrade-om, Jahkozzom, DJ P-Thingom, Kingston Soundom, King Shango Soundom, Brain Holidaysima, udrugom Dyalli i mnogim drugim eminentnim sudionicima reggae i dancehall scene. Ujedno je i jedini iz LPL sounda koji prati JA scenu. Njegov je stil inače strictly dancehall, s ponekim izletima u new roots i roots reggae, no ovoga će se puta zadržati na rootsu, uz možda koji kraći izlet u dub. Od Cool Name-a možemo očekivati veliki kronološki raspon reggae glazbe, od najstarijih roots stvari pa do onih koje izađu na sam dan partija.

BAMSTER (Zagreb)
Svoje glazbene ukuse počeo je razvijati na techno partijima 90-tih da bi se kasnije potpuno predao dub i reggae muzici. 2005. godine priključuje se Jahstice Soundsystem-u, a par godina kasnije pokreće s još dvojicom tipova i Digitron Soundsystem već uvelike poznat na dub/reggae sceni. Puštanje muzike nije bilo dovoljno pa 2007.godine kreće i sa novim projektom koji se zove Bamwise, dub bend u kojem svira bas gitaru, bend koji sve više osvaja dub publiku na Balkanu, a i šire. Polako napušta Digitron Sound, ali zato 2010. ulazi u još jedan projekt pod nazivom Ital Jam. Ital Jam čini skupina glazbenika koji organiziraju večeri muzičkih reggae/dub jam-anja, a možemo reći da se polako ta skupina formira i u nešto konkretnije. Usporedo s tim svoj glazbeni stil nadograđuje u novoj glazbenoj struji - dubstep. Kao dubstep DJ i producent jedan je od pokretača DUBstep Klub večeri u AKC Medika, koja se zasniva na "mračnom" dubstep zvuku…

HOMEGROWN SOUND (Zagreb)
Mladi sound iz Zagreba koji je svoje prve nastupe odradio u Mastersu na svima dobro poznatom programu Bass Masters. Rasplesat će vas veselim jamajčanskim ritmovima, a zatim protrest' dubokim bass linijama UK i francuskog duba.

6.11. SUBVULTURES FESTA PATNJE VI
Vrata 21h, Koncert 22h, 25 Kn

...zadnji datum Dispro/DITH europske turneje

DISPRO (Split)
http://www.facebook.com/pages/Dispro/143082262430686
Splitska pank krljetina, mini-pakao na zemlji, bijesno kopile Converge-a i bendova sa kaverima na metke i lubanje. Promoviraju novi album, nove majce i Škeov rodjendan.
Stream novog albuma: http://dispro.bandcamp.com/album/under-the-flag-of-deception

DEER IN THE HEADLIGHTS (Banja Luka)
http://www.facebook.com/pages/Deer-in-the-Headlights/112788455456421
http://deerintheheadlights.bandcamp.com/
http://deerintheheadlights.bigcartel.com/
Banjalučka emotivna linija bučnog otpora ispunjuje, nakon europske, hladnu Attackovu utrobu. Iskreni i nepretenciozni hardkor u maniri emo podzemlja iz 90tih. Žule i prijatelji donose sa sobom i svježe izdani 12" split sa Reflections of Internal Rain.
Download: http://www.mediafire.com/?mt60hpq9f0ysd2j

MALJUTKA (Zagreb)
http://cultofmaljutka.blogspot.com/
Povodom neuspješne deportacije bubnjara u Ukrajinu i uspješnog loma ruke zamjenskog basiste Maljutka ponovno okuplja sljedbenike, bodyguard-e i taoce u još jednom pohodu intelekta na moderne utvrde apatije i moralne smrti.
Download: http://www.mediafire.com/?9g3yxunor1bni8t

11.11. @ Klub Attack & Chakka's - PISTOLERO
Od 22h, 25 kn PRIJE/35 kn POSLIJE PONOĆI

-brejkbit rasturačina-

@ Klub Attack
MagicLantern Audio-Visual set [Beats Bizzare / Leeds / UK]
Kirg / Zmayo / Tanja & 400 Zečeva [Pistolero]

@Chakka's
Kodin [Jabbaton / Subculture / Ammunition / Aesthetics / Ascenzion]
Akira / Lindarski [Pistolero]

12.11. CONCRETE WORMS, KRIVA ISTINA, DIVERZIJA
Vrata 21h, Koncert 22h, 25 kn

-hardcore punk koncerat-

CONCRETE WORMS (Beograd)
http://www.myspace.com/concreteworms
Sirovi i prljavi PUNK ROCK AND ROLL!!!

KRIVA ISTINA (Slavonski Brod)
http://www.facebook.com/pages/Kriva-Istina
Popularni melodični hardcore punksi kao uzore nikad ne zaboravljaju navest Propagandhi,

DIVERZIJA (Osijek)
http://www.facebook.com/DiverzijaHC
Melodični hardcore, provjerite ih!

13.11. AUTISTIC YOUTH, DEFECT DEFECT
Vrata 21h, Koncert 22h, 30 kn

-hardcore punk/punk rock-

AUTISTIC YOUTH (Portland)
http://www.myspace.com/autisticyouth
Nakon nekolicine izdanih singlova i splitova s bendovima The Estranged i Cola Freaks, te albuma prvijenca "Landmine Beach", AUTISTIC YOUTH izbacuju svoje uvjerljivo najzrelije izdanje "Idle Minds", koje bi se, bez pretjerivanja, moglo uvrstiti u sam vrh melodičnih punk rock albuma u proteklih desetak godina.
Unatoč neospornim utjecajima starijih gradskih kolega The Observers/Red Dons i crpeći inspiraciju iz bendova poput Adolescents, Reagan Youth i Wipers, ova mlađahna četvorka iz Portlanda je uspjela oblikovati svoju verziju energičnog punk rocka bez pretjeranog zadiranja u prošlost.
Njihova prva europska turneja prije tri godine nažalost nije obuhvatila istočnije krajeve, no ovaj put dolaze pojačani s relativno svježim bendom DEFECT DEFECT, sastavljenim od članova ex-The Observersa i Autistic youtha. Ono što možemo očekivati od njih je melodičan, no opet prljav hardcore punk na međi između Wipersa i Black Flaga.

DEFECT DEFECT (Portland)
http://www.myspace.com/defectdefect

18.11. NEPOKORENI GRAD
Od 23h, 20 kn

Nakon gostovanja u Puli početkom ljeta, u lipnju ove godine, Nepokoreni Grad / LED fest on the road predstaviti će se i zagrebačkoj publici. Nepokoreni grad naziv je festivala nezavisne kulture kojeg organizira udruga za kreativni razvoj "Domaći" iz Karlovca. 2011. godine festival je realiziran šestu godinu zaredom. Uz festivalska događanja u Karlovcu koja obuhvaćaju projekcije, predstave, performanse, radionice, live nastupe elektronske glazbe, koncerte, izložbe, festival se kroz mrežu Clubture predstavlja diljem Hrvatske.
http://nepokorenigrad.info

19.00 - 21.00
Radionice digitalnog dj-inga - voditelj Domagoj Šavor
21.00 - 23.00
Projekcije video radova koji tematiziraju život u gradskoj sredini - selekcija prikazanih filmova s festivala Nepokoreni grad.

DOTS / Domagoj Šavor (Beatsvega / LED kolektiv)
http://soundcloud.com/d0ts/dots-live-klub-kulture-01-10-2010
Jedan je od osnivača LED audio-vizualnog programa (Lokalna Elektronička Defenziva), programa Beat Svega, pokretač LED festivala i rezident na festivalu nezavisne kulture Nepokoreni grad. Svoje glazbene utjecaje povlači iz UK techno i idm scene, a proteklih nekoliko godina ukuse profilira prema klubskoj glazbi polomljenih ritmova, često eksperimentirajući s njenim ekstremitetima.

DJ DISBADANIJEL AKA DISBREAxXx (D-Trash Records)
www.disbreakz.com
Disbreakz vrti najveće breakcore / mashup / mashcore/dis-jungle / gabber / mathbreak / breakpunk / cybergrind / grindpop / ravecore / speedcore / noisecore / eurodancecore / tajchicore / rhythmically complex & chaotic oldskool hardkor rave punk hitove uz pokoji vlastiti hit (remix Jay Shizoida, vlasnika D-Trash Recordsa, izlazi uskoro na CD kompilaciji).
Vrti se: Rotator, Venetian Snares, Bong-Ra, Drumcorps, Alex Tune, Broken Note,Enduser, Xanopticon, Ladyscraper, Maladroit, Shitmat, Atari Teenage Riot, Tajchi, Vengaboys, FFF, Lfo Demon, Detest, Stacey Q, Duško Lokin, Kodek,…
Dancefloor will burn!

Program Nepokoreni grad / LED fest na putu 2011. provodi se kroz platformu Clubture.

19.11. Retroaktivni mood R.A.M mash up party vol. 2
Od 22h, 15 Kn

Udruga Baltazar vas poziva na...
Retroaktivni mood R.A.M mash up party vol. 2
Po drugi put u svemiru susreli su se duhovi prošlosti (charllston, twist, boogie woogie,funk...) sa
mutantima budućnosti (DNB , Uk funky, garage, hip hop...) te su spremni prodrmati planet Zemlju. Hrabre snage DJ D NOIZZ , DJ AGREGAT+ MASTER OF SCRATCH MOTULA, REVOLTDJs, VJ kolektiv i gosti spremni su odmjeriti snage svojim gramofonima i vizualima. Priključi se bitci vremena na dance flooru, ou jeaaa....

DJ D NOIZZ (Đakovo)
http://www.myspace.com/djdinoid
Ljubav prema glazbi pokazuje već od malih nogu gdje odrasta uz fonoteku svog oca koji je ujedno i glazbenik. Dj-ingom se profesionalno počinje baviti 2005. godine od koje je kao rezident do danas radio u klubovima kao što su Click (DJ), Vanilla Club (Vk), Papas Bar (Ka), Shine (Dj), Soho (Dj), te ljeto 2007. i 2008. u Veneranda Klubu na otoku Hvaru. Od inozemnih nastupa bilježi posjet Beogradu gdje je 2007. predstavljao Hrvatsku na natjecanju neafirmiranih DJ-a. Veliki je ljubitelj Soulful, Funky & Groovy, Afro & Latin kao i Progressive i Tech-House-a, DnB-a, Dubstepa kojeg svira ovisno o zahtjevima samog glazbenog programa eventa

DJ AGREGAT (Zg)
http://soundcloud.com/agregatsun/riot-mix-aggregat/s-qJe91
(dubstep, spacebass, drumnbass, beat sve bass old school )
Trese zadnjih godina po Zagrebu na raznim događanjima i prepoznatljiv je po energičnim basevima i tvrđem ritmu što ne znači da ne ostavi prostora za dobar stari rez ;)...

REVOLT Djs (Valpovo)
http://www.myspace.com/revoltdjs
REVOLT CREW je nastao kao produkt glazbene radionice koja se spontano počela provoditi u udruzi REVOLUTION iz Valpova.Cilj REVOLT crew-a je prezentirati svim ljudima dobre volje glazbu koja nije toliko zastupljena u Slavoniji. Glazbeni programi koje organiziramo obuhvaća razne žanrove od Hip-Hopa,Funka,Reggae-a,Duba,Dancehalla pa do raznih elektronskih žanrova sa naglaskom na Broken Beat elektroniku kao što su Drum n Bass, Breakbeat, Bigbeat, Jungle ,Dubstep... Bit ovog projekta je da na raznim manifestacijama koje organiziramo, puštamo vlastitu produkciju i remixe, te da ljudima približimo glazbu koju nemaju prilike čuti.

MASTER OF SCRATCH MOTULA (Zg)
Iskrečat' će cijeli podij do besvijesti :)

Vj Kolektiv
Mlade snage Vj-inga koje se polako probijaju na Hrvatsku scenu udružiti će svoje vizuale te učiniti ovaj događaj još posebnijim
+ Gosti iznenađenja

23.11. KRUM BUMS
Vrata 21, Koncert 21.30, 30 kn

-punk-

KRUM BUMS (S.A.D)
Američka savezna država Texas ima dugu i impresivnu punk povijest, a grad koji je bio njena prijestolnica je Austin. U kasnim sedamdesetima i ranim osamdesetima u Austinu su se otvarali prvi klubovi gdje je ondašnja punk scena započinjala, a među glavnim klubovima bio je Raul's. Austin je također grad koji nam je 1979. donio velikane i pionire scene poput Millions of Dead Cops, godinu dana kasnije Dickse i Big Boyse te desetak godina kasnije At the Drive In. 2011. je godina, a Austin je i dalje punk prijestolnica Texasa. Raul's se zatvorio, ali zato su tu Emo's i Red 7, klubovi koji polako poprimaju kultne statuse. Danas se također tamo odvija jedan od najvećih hardcore/punk festivala, Chaos in Tejas.
Nova ekipa je na sceni već neko vrijeme, a među najpoznatijima su Krum Bums. Predvođeni vokalom Dave Tejasom, koji svojim specifičnim vokalom distancira bend od drugih sličnih, Krum Bumsi su napravili ogroman uspjeh u Americi. Na turneje su uglavnom išli s prijateljima iz svog rodnog grada, Lower Class Brats i World Burns To Death, a također su svirali skoro sa svim većim imenima koja su ikad prošla kroz Austin, od old school bendova poput T.S.O.L., Youth Brigade, Feara i Verbal Abusea, do malo modernijih i žanrovski podudarnijih poput The Virus, The Casualties, Unseen, Defiance i Distillersa.
Imaju 6 albuma iza sebe, od kojih je prvi izašao 2000.godine, a zadnji te trenutno aktualni, "Cut the noose", prije par mjeseci.
Nakon puno turneja po SAD-u, abnormalnih količina ispijenih piva, hrpe pretprljenih provala u kombije i krađe opreme, drugi put dolaze u Europu, a prvi put u Hrvatsku, te svi zainteresirani moći će ih pogledati 23.11.2011. u klubu Attack koji se nalazi u sklopu popularne Medike.

O predgrupama ćete biti dodatno obaviješteni/e.

25.11. GORI USSI WINNETOU, TEST THEIR LOGIK, DJ METNIGA
Vrata 21.00, Koncert 22.30, 35kn

GORI USSI WINNETOU (Istra)
http://www.myspace.com/goriussiwinnetou
Gori Ussi Winnetou prestavljajet ciavalleria istriana, neformatirano netemperirana tragikomedija al dente nakon dugo vremena u Zagrebu. Gori Ussi Winnetou je neformalna cabaret-rock grupa iz Pule nastala 1986. godine u sklopu multimedijalnog umjetničkog projekta Beesida Eli Sida. Alter ego benda i gotovo jedini stalni član je vokal i basist Franci Blašković.

TEST THEIR LOGIK (Kanada)
http://www.testtheirlogik.com/
Hip hop s anarhističko aktivističkim pristupom. Ovaj kanadski duo, osim muzikom, aktivan je i na području dokumentarnog videa. Kao aktivni sudionici pokreta protiv G20 u Vancouveru, bivaju uhapšeni, a kao rezultat toga je niz muzičkih videa kojima javno napadaju politiku država G20.

DJ METNIGA (Hrvatska)

26.11. SUBVULTURES FEŠTA BEZNAĐA
Vrata 21h, Koncert 22h, 30 kn

GRIME (Italija)
http://www.facebook.com/pages/Grime/209557405747608
http://www.reverbnation.com/grime666
Mučni, abrazivni sludge, za divno čudo bez post-metal tandrkanja. Uz očite korijene u močvarama Louisiane, atmosfera ipak više baca na onu prljavog sludge-a iz crust/punk podzemlja, s time da često zagaze i u okultne vode ubacujući pokoju Electric Wizard-ovsku temu.

LEECHFEAST (Slovenija)
http://leechfeast.blogspot.com/
http://leechfeast.bandcamp.com/
Gnjili blues riffovi i atmosfera gusto nadimljena nihilizmom vjerojatno će vam instantno prizvati imena EyeHateGod-a i Iron Monkey-a, no ima tu i suptilno podvaljenih modernijih zaokreta ala Unearthly Trance.

--------------------------------------------------------------------------------------------

promo girl // 01/11/2011

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*