home > njuz > MOČVARNI LABORATORIJ

kontakt | search |

MOČVARNI LABORATORIJ

MOČVARNI LABORATORIJ
Genijalne radionice za razgibavanje duha
26.09. - 31.12.2010.
www.lab.urk.hr
prijave počinju 20.08.2011.
požuri i prijavi se

ŠTO, KAKO, KADA I GDJE?
Ako želiš naučiti nešto novo Močvarni Laboratorij je prava stvar za tebe. Radionice koje vode naši vrlo stručni i iskusni voditelji se održavaju u klubu Močvara jednom tjedno u razdoblju od 26.09. do 31.12. (ukupno 12 termina). Nudimo ti mogućnost da stekneš nove vještine, upoznaš nove ljude i usput se malo zabaviš. Sve što si naučio i napravio moći ćeš prezentirati u klubu Močvara, gdje će sudionici radionica predstaviti svoje radove i pokazati što su sve naučili. Probudite maštu, steknite znanje, aktivirajte pospane umove! Za više detalja o radionicama i o terminima održavanja pojedinih radionica posjeti www.lab.urk.hr.

KAKO DA SE PRIJAVIM?
Prijaviti se možeš isključivo putem naše stranice www.lab.urk.hr. Da bi se prijavio na radionicu potrebno je da uplatiš participaciju i ispuniš našu online prijavnicu. Cijena participacije za jednu radionicu iznosi 360 kn. Participacije možeš platiti u dvije rate. Prva ratu od 120 kn trebaš platiti prilikom prijave, a drugu ratu od 240 kn trebaš uplatiti do 01.11. No ako želiš odmah uplatiti obje rate ostvaruješ popust od 60 kn i trebaš uplatiti samo 300 kn prilikom prijave. Prijave počinju 20.08. i zaprimaju se do 20.09. Broj polaznika za svaku radionicu je ograničen pa požuri i osiguraj svoje mjesto. Za više detalja oko procedure potrebne da bi se prijavio posjeti našu stranicu www.lab.urk.hr.

e-mail: lab@mochvara.hr | web: www.lab.urk.hr
[  ]

RADIONICE

ETNO RADIONICA
Pričom i pjesmom proširit ćemo poimanje glazbe, a zatim etno-glazbe. Tko može i želi ­ pjeva, a oni koji sviraju neki instrument ­ sviraju. Dobrodošli su i oni koji će samo lupkati/udarati ritam standardnim ili improviziranim udaraljkama, ali i oni koji vole sve to slušati. Cilj je da svi osjete kako mogu sami pjevati i svirati. Također - upoznati se s načinom kako je to bilo nekad davno kada je postojala samo živa glazba, osjetiti kako glazba zbližava ljude, upoznati se s našom etno-glazbom i glazbom iz svijeta.
Voditeljica: Dunja Knebl, etno glazbenica

ODRŽAVANJE BICIKLA
Dosta vam je krckanja, škripanja, cviljenja i svih drugih zvukova koje vaš bicikl ispušta, a ne bi trebao? Želite saznati kako bicikl funkcionira i kako ga održavati? Radionica održavanja bicikla će vam pružiti osnovna znanja i osigurati potreban alat da sve naučeno isprobate u praksi te na licu mjesta svoj bicikl dovedete u stanje funkcionalnog prometala kakvo bi trebao biti. Radionica kreće sa jednostavnim popravcima kao što je zamjena zračnice, a do kuda će stići ovisi o željama i afinitetima polaznika. Nužno je da polaznici imaju vlastiti bicikl na radionici.
Voditelj: Saša Relić

PLESNA RADIONICA
Radionica je namijenjena svima, sa plesnim iskustvom ili bez njega. Ako ste duboko uvjereni da ne znate plesati (pogotovo ako vas je netko tijekom života u to uvjeravao) ovo je radionica za Vas. Nakon nje možda nećemo upisati "Royal Academy of ballet" ali ćemo raditi na stvaranju vlastitog autorskog materijala.
Ovisno o mogućnostima ili želji ideja/koncept može prevagnuti nad tehničkom izvedbom i obrnuto. Cilj ove tromjesečne radionice je uspostavljanje odnosa između jednog i drugog, ideje i izvedbe te iste ideje.
Radionica će izgledati tako da ćemo kroz prvi dio dana usvajati ili se prisjetiti nekih osnovnih postavki (zajedničkih raznim plesnim tehnikama, od modernog baleta do suvremenog plesa) kroz zagrijavanje tijela, a i mozga ( ponavljanjem plesnih sekvenci). Kroz drugi dio radionice bavit ćemo se slaganjem vlastitog izvedbenog materijala pomoću sistema zapisivanja, razmjene tih istih zapisa i na kraju izvođenja svog materijala koji zbog razmjene, a i izmjena više nije tvoj original. Ovakvim sistemom problematiziramo vlasništvo ideje/koncepta. Predavanjem svoje ideje ostatku grupe dolazi do nadogradnje originala.
Voditeljica: Ivana Vratarić

REARHITEKTURA
Reclaim, Recycle, Reuse
Cilj radionice je stvoriti arhitektonsko djelo, malu intervenciju u prostoru, koristeći materijale koji bi inače završili u smeću, ležali neiskorišteni ili nisu prvotno doživljeni kao materijali za gradnju. Nakon kratkog teoretskog dijela, analize zadatka, karakteristika materijala i tehnika, preći će se na izradu projekta i realizaciju uz stručnu vodstvo, eksperimentirajući sa upotrebom prerađenih materijala koji imaju mogućnost ponovnog korištenja.
Voditelj: Saša Relić, dipl.ing.arh.

TONSKA RADIONICA
Sve što ste oduvijek željeli znati o zvuku, a niste se usudili pitati - od fizikalnih osobina, preko tehnika ozvučavanja, snimanja i obrade zvuka uz pomoć pripadajuće tehnologije, do sound design-a i post produkcije tona za sliku. Praktični dio radionice predviđa izradu soundtracka (dijalog, šumovi, efekti i glazba) za kratki film.
Voditelj: Nikola Uršić, ne baš pretjerano ponosni vlasnik jednog Porina, sa 15 godina iskustva u snimanju glazbe, ozvučavanju koncerata, post produkciji i terenskim snimanjima.

ŽONGLERSKA RADIONICA
Voditelj radionice Davor Peršić, profesor sociologije koji se već 13 godina profesionalno bavi (čitaj živi i radi) cirkuskim vještinama, a profesorstvo sociologije primjenjuje samo za privatna opažanja i radionice cirkuskih vještina na mikrosociološkoj razini. Na radionici će se objedovati osnove žongliranja, ekvilibrizma, scenskog pokreta i klaunerije začinjene animacijskim i dramskim igrama za djecu i odrasle, a sve servirano na ugodnom ozračju kakva i priliči cirkuskim vještinama. Na mnogim satovima će nam se pridružiti voditeljica ženica
Margareta Peršić.
Voditelji: Davor Peršić & Margareta Peršić

promo guy // 19/08/2011

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*