home > njuz > Promocija prve hrvatske hard & heavy kompilacije @ Hard Place - 30.06. 2011

kontakt | search |

Promocija prve hrvatske hard & heavy kompilacije @ Hard Place - 30.06. 2011

Ovog četvrtka, 30. lipnja velika nam je čast predstaviti Vam PRVU HRVATSKU HARD & HEAVY KOMPILACIJU pod nazivom "OBEĆANA ZEMLJA" u klubu Hard Place. U izdanju Croatia records po prvi puta na hrvatskom tržištu pojavljuje se ovakva kompilacija. Čak 15 bandova koji su aktivni i rade, snimaju nove albume, singlove, nalaze se na ovoj kompilaciji. Tu su redom: Anesthesa, Cota G4, Father, Hard Time, Inciter, Ivan Mihaljević, Malehookers, New Level, Off Duty, One Piece Puzzle, Opća Opasnost, Osmi Putnik, Porto Franco, Rising Dream, Wasted Generation i Zoran Mišić. Te večeri u klubu Hard Place biti ćete u prilici kupiti svoj primjerak CD-a po povoljnoj cijeni, a zasvirat će neki od bandova koji se pojavljuju na kompilaciji - biti će tu i nekih "čudnih i zanimljivih" kombinacija. U fenomenalnom omotu C.C. Kelčeca ova kompilacija donosi hrpu novih, dosad neobjavljenih pjesama i vjerujemo da će na njoj svako naći ponešto za sebe, a isto tako i ovog četvrtka u Hard Place-u. Ulaz je 0 kuna, a druženje starta od 20 sati uz Pelin party gdje Vas shoot pelina dođe jednog medu:)
[  ]

POPIS PJESAMA:

1. ANESTHESIA - Soulsucker
2. COTA G4 - Za nas ne postoji kraj
3. FATHER - Venus & mars
4. HARD TIME - Kada si sam
5. INCITER - Nothing to see
6. IVAN MIHALJEVIĆ - The curse
7. MALEHOOKERS - Bolje da ovdje ostanemo sami
8. NEW LEVEL - Bad people
9. OFF DUTY - Stare staze
10. ONE PIECE PUZZLE - Opp
11. OPĆA OPASNOST - Uzalud sunce sja
12. OSMI PUTNIK - Zajedno
13. PORTO FRANCO - Obećana zemlja
14. RISING DREAM - Religion of the weak
15. WASTED GENERATION - Swingirl
16. ZORAN MIŠIĆ - Gdje si sad

PREDGOVOR KOMPILACIJE:

Hard rock i heavy metal se u Hrvatskoj pojavljuje u isto vrijeme kada i u Svijetu i mada u našim krajevima nije (kao što je to u Svijetu) postala najprodavanija glazba svih vremena, do današnjih dana hard rockeri i heavy metalci vrijedno sviraju, snimaju albume i nastavljaju stvarati ono što vole. Još od 70-tih godina prošlog stoljeća uz hard rock grupe Atomsko Sklonište ili Time, pa preko prvih hrvatskih metalaca grupe III kanal (da li ste 'ko još toga sjeća!?), Legije, Osmog putnika i Crne Udovice do devedesetih i Aneshesie, Kaina, Drinking Skulla, Hard Time-a, Opće Opasnosti....hard & heavy bandova je uvijek bilo (nadam se i uvijek će biti). U 90-tim godinama prošlog stoljeća desila se ekspanzija hard & heavy zvuka u svijetu, a potpomognuto postojanjem TV emisije Matal Mania na HRT-u i časopisa Metal World, kasnije i United Forces-a, i hrvatska h&h scena doživjela je procvat. Bandovi su svirali, albumi se snimali, publika je u velikom broju dolazila na koncerte, strani metal bandovi su počeli dolaziti u Hrvatsku i sve je izgledalo obećavajuće. Naravno da su ratna zbivanja promijenila sve pa tako i hard & heavy scenu te tako danas ne postoji neka "vidljiva" scena, mada bandova ima više nego ikada, novi klinci su u garažama, na demo festivalima i sviraju bolje nego ikada, a i stare snage su još uvijek aktivne. Tako se javila i ideja za objavljivanje prve hrvatske hard & heavy kompilacije. Izbor bandova je bio težak jer nas stvarno ima puno, ali vodio sam se idejom da na ovom prvom izdanju (nadamo se ne i zadnjem) objavimo pjesme bandova i izvođača koji su momentalno aktualni i rade, spremaju nove albume, singlove, a sve to kako bi slušateljima donijeli nešto novo. Od 16 izvođača naći ćete tu svega pomalo - od trash zvuka ponovo oformljene Anesthesie (koja je specijalno za ovu kompilaciju snimila novu pjesmu), preko novih singlova hard rockera Cote G4, Opće Opasnosti, Hard Time-a, Malehookersa i Osmog Putnika, do riječkih snaga Fathera i One Piece Puzzle i neke mlađe generacije - Incitera, Rising Dreama i Porto Franca, i na kraju do "nekih novih klinaca" (od kojih su neki iznikli iz raznoraznih natjecanja pjevačkih talenata) Ivana Mihaljevića, Off Duty, New Levela, Zorana Mišića i Wasted Generation. Nadamo se da Vam svirka svih ovih različitih, ali ipak sličnih bandova pokazuje da hrvatska hard & heavy scena ima svijetlu budućnost. (I 'ko zna možda i mi dobijemo svoju kategoriju u Porinu!)

Nadamo se da ćete među svim ovim izvođačima pronaći nešto po svome ukusu i da ćete dati svoju potporu hrvatskoj Hard & Heavy sceni kako dolaskom na koncerte, kupovanjem albuma ili jednostavno uživanjem u žestokoj glazbi koju Vam ovi bandovi donose.

promo girl // 29/06/2011

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*