home > njuz > Tabor film festival i ove je godine spremio za Vas par glazbenih poslastica!

kontakt | search |

Tabor film festival i ove je godine spremio za Vas par glazbenih poslastica!

8.6. s početkom u 23 sata nudimo Vam jedinstvenu sinesteziju glazbe, ugodnog ambijenta terase krčme Polanović i dobre kapljice uz prijateljsku atmosferu prožetu toplim žamorom poznatih dobrih ljudi.

Frame Orchestra

Frame Orchestra nastaje kao neophodna potreba autora Lazara Novkova da zakorači u nešto novo...
I tako, u "kamernom" ambijentu, zime 2010. ,okuplja grupu prijatelja - muzičara te s njima kreće u bitku s vremenom...
Uzimajući Godinu kao mjernu jedinicu života, nastaje koncept prvog albuma na kom se u neizbježnih 12 minijatura susreću dobre prijateljice Sreća i Tuga.Ove emocije su se stopile u izvedbi vrsnih umjetnika Frame Orchestra, a muziciranje ovog ansambla nikog neće ostaviti ravnodušnim. Na taj način nastaje i "kamerno - kafanski" pravac (KA- KA) ovog ansambla kojeg će se Frame Orchestra držati jedno vrijeme svog pilotiranja.
Želimo vam vedro nebo i ugodan let!

U protekloj godini Frame Orchestra je pretežno nastupao u klubskim prostorima, značajnim kulturnim manifestacijama u Srbiji, kao i na nekoliko festivala od kojih bi izdvojili - EXIT Festival -Novi Sad ,Srbija; Festival Srpskog Narodnog Pozorišta " Sterijino Pozorje"; Ritam Evrope - Novi Sad; otvaranje "Noći otvorenih ateljea"; Kulturni centar Grad- Beograd... Tijekom 2010. godine snimljen je i album " GODINA" .Pa predstoji promo turneja " Putujuća godina" ,nastupi na : Cest is 'd' best - međunarodni festival - Zagreb,Hrvatska; Magadalance - Festival kultur sveta - Tolmin, Slovenia; Nisville jazz festival - Nis,Srbija...kao i koncertna turneja po gradovima Vojvodine (Subotica, Zrenjanin, Bečej,Sombor,Senta,Kikinda,Inđija,Ruma)...

Frame Orchestra su :
Lazar Novkov - harmonika
Vladimir Ćuković - violina
Siniša Mazalica- kontrabas
Vladimir Opsenica Rus - akustična gitara
Branko Bošković - udaraljke

biografije muzičara :

Lazar Novkov
"Rođen 1977. u Novom Sadu. Kao dete ,spontano je isticao talenat pevajući po komšiluku. Tada su ga zapazili muzički stručnjaci koji su njegovu muzikalnost oblikovali u prestižnoj muzičkoj školi "Isidor Bajić" gde je završio srednju školu na instrumentalnom odseku za harmoniku, a potom i Akademiju umetnosti, u Novom Sadu. Još kao srednjoškolac stvara svoje prve kompozicije i okuplja muzičke sastave koji su negovali bluz-džez,world i eksperimentalnu muziku.Danas muzički izvođač na harmonici,klaviru i kompozitor ,Lazar iza sebe ima ogroman broj nastupa, saradnju sa velikim brojem raznovrsnih muzickih sastava i umetnika,rad na mnogim studijskim albumima,pozorišnoj i filmskoj muzici... Profesor je u muzičkoj školi . "Muzika koju piše ovaj mladi ali već izuzetno iskusan muzičar i estetski i po svojim domenima ,korespondira sa najaktuelnijim svetskim muzičkim trendovima tzv. world,jazz i savremene kamerne muzike" - Boris Kovač - kompozitor i instrumentalista."

Ćuković Vladimir
"Rođen 1976.Njegova majka Tereza bila je uporna i izričita u određivanju dnevne satnice za vežbanje ovog ,tad mladog virtouza na violini.Hvala bogu da je bilo tako jer danas talentovani Vladimir u kontaktu sa instrumentom pleni duše slušalaca .Završio je Akademiju umetnosti na odseku za violinu. Svira u profesionalnim orkestrima: Opera Srpskog narodnog pozorišta i Vojvođanski simfoničari, na mestu koncert majstora. Član mnogobrojnih novosadskih gudačkih kvarteta i Novosadskog kamernog ansambla.."

Siniša Mazalica
"Rođen 1976.U želji da postane glumac,tragao je za svojom ulogom.Ali u tom traganju pronašao je kontrabas, tada počinje njegov životni ples.. Završio je studije kontrabasana na Akademiji umetnosti. Svira u profesionalnim orkestrima: Opere Srpskog nadodnog pozorišta, Vojvođanki simfoničari, kamerni orkestar Novosadski solisti i festivalski orkestar Kotor art- a. Jedan je od izvođača autorske muzike u više predstava Drame SNP-a. Ostvario je uspešnu saradnju sa novosadskim umetnikom Borisom Kovačom. Zaposlen je u orkestru Opere SNP- a na mestu vođe kontrabasa."

Vladimir Opsenica Rus
"Rođen 1978. Iz mešovitog braka ruske aristokratije i balkanskog pučanstva, dakle sa veoma jakom emotivnom predispozicijom,nije imao izbora nego da postane vrhunski gitarista. Sakupljajući znanje van okvira uštogljenog školstva , talentovani Rus je postao veliki virtouz na gitari.Na taj način je stekao svoj indetitet u muziciranju ,a njegovo bogato iskustvo u saradnji sa mnogobrojnim ansamblima, stavljaju ga u red jednog od najboljih gitarista grada Novog Sada i panonske regije."

Branko Bošković
"Rođen 1976. U Novom Sadu.Odrastajući u ulici čuvenog astronauta Jurija Gagarina,davno se u njemu rodila želja za letenjem.Pokušao je da poleti u stihu ,uz književnost,ali je sudbina i jaka emocija htela da kroz muziku dosegne visine.Njegovo iskustvo je ogromno a muzičko dejstvo na perkusijama fascinantno."

promo guy // 05/06/2011

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*