home > njuz > LJETNI FESTIVALI u HRVATA 2011

kontakt | search |

LJETNI FESTIVALI u HRVATA 2011

I ove godine duž cijele Hrvatske događat će se priličan broj festivala. Kroz desetak dana slijedi nam prvi u nizu (Mars festival), dok bi završni trebao biti, ujedno i novi festival kojem se najviše veseli "indie" publika (Terraneo). Pa krenimo redom…

LIPANJ

U uvodu u sezonu ljetnih festivala predstavit će se zagrebački jednodnevni festivali - SUMMER MADNESS i MARS Festival. SUMMER MADNESS po prvi puta će se predstaviti publici i to na jarunskom otoku mladosti već ove subote (04/06), a za 99 kuna (na ulazu 120) moći ćete slušati KAWASAKI 3P, MARČELA i FILTERE, S.A.R.S., KINOKLUB i druge. Par dana kasnije (10/06) u svojem trećem prikazivanju održat će se MARS FESTIVAL i to na istom mjestu kao i prošle godine, u dvorištu Jedinstva. Osim zvijezda večeri 30 SECONDS TO MARS, publici će se predstaviti ELEKTRIČNI ORGAZAM, MIZAR, DREDG, STONEBRIDE, Nina ROMIĆ, DISKURZ… Upad je 230 kuna (260 na ulazu).

Najveći "mali fest" u Hrvata NA LIVADI (Podbadanj, Crikvenica), doživjet će svoje peto prikazanje (17-18/06). Nastupaju Pasi, Kopito, Dječaci, Komedija i drugi, a upad i kamp su besplatni.

Ovogodišnji LABIN MUSIC FEST (18/06) pretvorio se u jednodnevni elektronski event. Glavni akteri su Steve Porter i Luke Fair.

Najveći hrvatski ljetni festival T-MOBILE IN MUSIC FESTIVAL ulazi u sedmu godinu a i dalje se održava na Jarunu u Zagrebu (21-22/06), na njemu će se ove godine pojaviti: Jamiroquai, Arcade Fire, Grinderman, TV on the Radio, Cypress Hill, The Streets, ali i Overflow, Dubioza kolektiv, Elemental i mnogi drugi…

Selidba u Zadar, dijela publike i lineupa, jer će se u Kapetanskom parku održati prvi JUMF (Jader Urban Music Festival) (23-25/06). Tamo će Vas uz nešto lokalnih izvođača, zabaviti Psihomodo pop, Partibrejkersi, Let3, Dubioza kolektiv i drugi. Tri dana za 150 kuna mala je cijena za ono što nude.

Drugo izdanje COLAPIS ROCK FEST-a (24-26/06) održat će se ponovo u Kamanju, a ove godine nastupit će atheist rap (sr), t.b.f. (hr), električni orgazam (sr), letu štuke (bih), elvis jackson (slo), elemental (hr) i drugi. Ulaznice za tri dana su 180 kuna, a za jedan 70 kuna.

SKAVILLE FESTIVAL ove godine seli s Krka na Preluk kod Rijeke, a od izvođača najavljeni su Pat Kelly (Jamajka), The Magic Touch (Njemačka), Mark Foggo (Velika Britanija, Nizozemska), Open Season (Švicarska), Ki - Sap (Valencia), Radio Aktiv (Hrvatska), Officer Down (Hrvatska), Eve & The Evils (Hrvatska) i drugi. Upad je 160 kuna, a dnevna karta je 100 kuna.

SRPANJ

Srpanj počinje s IDEMO OTOK festivalom koji se održava u Ludbregu, a na njemu će u dvije večeri zasvirati domaći bendovi, koje predvode ZADRUGA i BELFAST FOOD. Cijene su popularne.

Sljedeći vikend selimo se na more, i to na THE GARDEN FESTIVALom (Petrčane kraj Zadra, 06-13/07) a na kojem će svirati preko 100 DJ-a iz cijelog svijeta. Taman u sredini Garden-a možete se preseliti na Pag jer od 09/07 u Novalji počinje BIG BEACH, 24satni party uz Fatboy Slima i druge. Ulaznice su po 200 i 250 kuna.

Legendarni DIRTY OLD FESTIVAL zasad je najavio samo vrijeme trajanja, a to je 14-16/07.

Nama inače jako dragi festival, HARTERA pomaknula se iz lipnja u srpanj (15-16/07) i, čini se, pretvorila u potpuno elektronski festival. Ove godine nastupit će trentemoller, hercules and love affair, james holden, fairmont, brodinski, feadz, petar dundov, a na otvaranju nultog dana (14/07) s malo gitara i hladno pivo.

Ovogodišnji pak ATLANTIS festival u Split (19-23/07) nam dovodi Uffie iz Francuske, GOLD PANDU, Tesla Boya, ali i OVERFLOW koji će ove godine nastupiti na mnogim festivalima u Hrvatskoj i vani. Cijena festivalske ulaznice je 140 kuna.

Kraj Ploča (Peračko blato), održat će se drugi festival pod nazivom SEDAM JEZERA (21-24/07), a nastupit će Majke, Rambo Amadeus, S.A.R.S., Antenat, Kanda, Kodža i Nebojša, Dječaci, Stuttgart online, Manisent i mentalnost, Luka Belani, Čopor, Autogeni trening, Ivan Vragolovich, Ruiz, Vlasta Popić, S3ngs, Vuneny, Siledžije, Ovako Zvučimo, Olovni ples i Embassy 516. Festivalska ulaznica će koštati 140 kn do 20.6., 160 kn do 5.7., 180 kn do 20.7., od 21.7., pa nadalje 190 kn.

Drugo izdanje MUN FEST-a održat će se također tog vikenda (22-24/07). Hedlajneri su Majke i Let3, a ostatak ćemo uskoro saznati.

Isti vikend već tradicionalno održava se SEASPLASH FESTIVAL (21-24/07) na kojem će i ove godine biti šaroliko i raznoliko uz PERFECT (Jam) & House Of Riddim (A), KALY LIVE DUB (F), SLUM DOGZ (UK), CHANNEL ONE SOUND SYSTEM (UK), SHADES OF BLACK/Paul Fox & Jonah Dan (UK), ELEMENTAL (Hr), Balkan's Hi-Fi (Hr), itd. Odmah nakon toga, vratite se natrag na Zrče, jer od 24-27/07 ide FEEL FREE FESTIVAL uz Laidback Lukea, Avicii i druge. Ovogodišnje izdanje SKAVILLE-a (28-30/07) s Krka seli na riječki Preluk, i dovodi Pat Kelly (Jamaica), Mark Foggo (UK/Netherlands), The Magic Touch (Germany), Open Season (Switzerland), Neozbiljni Pesimisti (Serbia), Radio Aktiv (Croatia) i druge. Cijene će biti uskoropoznate.

KOLOVOZ

Osmi mjesec otvara MOON AND ROCKS FESTIVAL (06/08) u Novalji, na kojem su prošle godine nastupili CHEMICAL BROTHERS, a ove godine tamo će "zasvirati" TIMO MAAS, INFECTED MUSHROOM i drugi…

Za kraj je ostavljen TERRANEO FESTIVAL (09/13/08/2011) koji će po prvi puta ugledati svjetla pozornice, a na njemu će zasvirati indie heroji The National, The Fall, Crystal Castles, The Raveonettes, Mogwai, Destroyer, The Thermals uz domaće Dubioza kolektiv, Overflow, Bambi Molesters, Bernays Propaganda…Ulaznice su 320 kuna (370 od 20.06), pa tko voli nek izvoli.

RUJAN

Čini se bit će burno ljeto, jer će početkom rujna u Koprivnici na ROCKLIVE Festivalu Kiril, Gustafi i Let 3 ako treba zagrijati publiku. Zasad je cijena 100 kuna...

pedja // 01/06/2011


PS: Pohađajte festivale, upijajte ih sa zadovoljstvom, a nakon ljeta slijedi izbor najboljeg festivala i naravno nagrade.
Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Slijepi duh" u akustičnoj izvedbi bjelovarskog kantautora Fyu

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album

Riječki Jonathan objavili dugoočekivani album "Everyone Else Is OK"

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Supercluster" novi singl i video THOT

| 25/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover:

"Broken Beauties" improvizirani dark-jazz dueta LIL

| 24/03/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Kad imamo mirne glave" novi album TIDAL PULL

| 22/03/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*