home > njuz > LJETNI FESTIVALI U HRVATA 2016

kontakt | search |

LJETNI FESTIVALI U HRVATA 2016

Kao i proteklih godina donosimo Vam pregled najzanimljivijih festivala koji će se održati u Lijepoj našoj. Čini se da smo ove godine ostali bez Lost theory festivala, a bome ni pokusni Croatia rocks nije upalio, ali dobili smo i par novih festivala…

LIPANJ

Započinjemo s novoosnovanim festivalom, koji će se održati na Platou Tuškanac, a nosi naziv Reflektor. Ovaj dvodnevni festival (03-04/06) ugostit će Blood Red Shoes, Annu Calvi, Lovely Quinces, Side Project, Jonathan i druge.

Iz Zagreba idemo na more, u Šibenik, gdje se održava drugi po redu Deboto festival (03-05/06), koji "slavi glazbu, vino i hranu", a na njemu se okuplja krema elektronske glazbe na čijem čelu su Brandt Brauer Frick, Aron Ottignon, Jordan Rakei, Alex Barck i drugi.

Indirekt festival (17-18/06), će ove godine u Umagu ugostiti najbolju ponudu indie glazbe regije i šire okolice. Dosad najavljeni su Žen, Halftones, Middlemist Red, Theft of October, Alex Kelman, East-Ra, Karmakoma, Izae i The Black Room. Daljnje najave slijede, a mi se vraćamo u Zagreb.



U svom jedanaestom izdanju INMUSIC, (20-22/06), vraća izgublenu Florence + The Machine, ali nudi vrlo jak ostatak lajnapa (PJ Harvey, Wilco, The Bambi Molesters, django django…). Paralelno sa završetkom INmusica počinje Zagreb Calling, koji će na zagrebačkoj Šalati u dva dana (22-23/06) ugostiti Simply Red i Johna Newmana, te domaće snage Elemental, Quasarr, Jinx i Natali Dizdar.

Odmah nakon, zaputite se (23-25/06) u Sveti Martin na Muri gdje se održava osmi po redu Trash&Burn festival, koji osim što služi za okupljanje zaljubljenika u američke automobile, ima i zanimljiv koncertni program, a i neka druga događanja.

Krajem mjeseca na Zrću održava se HIDEOUT (26-30/06) koji po običaju ugošćava kremu elektronske glazbe.

SRPANJ

Lagani predah uz more i tišinu uzimamo do FRESH ISLAND FESTIVALa koji se na istoj plaži održava od 12-14/07, a na kojem će svirati gomila DJ-a iz cijelog svijeta. Taman imamo vremena otići do Splita na ULTRA EUROPE FESTIVAL (15-17/07), na koji dolaze Afrojack, Guetta, i mnogi drugi.

Čini se da prošlogodišnje druženje SEASPLASH FESTIVALa s Goulash festivalom nije baš uspjelo, pa se ove godine pojavljuju odvojeno, svaki u svom terminu. Seasplash je zadržao onaj svoj klasični termin (21-24/07), a tema festivala su soundsystemi.



REGIUS FESTIVAL održava se u Šibeniku, a terminom je prebačen s početka na kraj srpnja (29-30/07). Dosad potvrđeni bendovi su Sassja i M.O.R.T. Isti vikend, samo malo dalje na otoku Hvaru, održava se TAM-TAM FESTIVAL, a na njega su zasad pozvani također M.O.R.T. i Damir Avdić.

KOLOVOZ

SuperUho Festival, seli u Primošten, a događa se od 01-03/08, a dosad najavljena imena su dobropoznati Mark Lanegan i Mudhoney.
24. izdanje MONTEPARADISO FESTIVALA održava se u Puli od 04-06/08, a na Orahovačkom jezeru događa se deveti FERRAGOSTO JAM (04-07/08) s odličnim domaćim lineupom (Elemental, K3P, Atheist Rap, Josipa Lisac…).

U festivalima najbogatijem vikendu ove godine, u Tisnom se održava SOUNDWAVE FESTIVAL CROATIA (04-08/08) s pravim elektronskim plažnim lajnapom.

U svojem šestom prikazanju ROCKLIVE festival prebacuje se iz koprivničkog Kampusa, na koprivničko "more" (11-13/08), a prvi najavljeni su Elemental i talijanski Los Fastidios.



Još jedan novi festival, otvara i novu festivalsku lokaciju, a to je Poreč. Festival nosi naziv Club MTV Europe Summerblast (19-20/08), a iako još ne znamo mnogo o njeum, samo ime trebalo bi nam odgovoriti na pitanja o lajnapu.

Varaždinski Špancirfest (19 -28/08), još nije otkrio ni jedno ime, ali sigurni smo da će biti velikih imena i dobre zabave. U istom tjednu vraćamo se na Pag, gdje se održava "must be" festival za sve techno freakove Sonus festival (21 -25/08), dok se u Puli (24-28/08), održava se Dimensions festival kojeg ove godine u pulskom Amfiteatru otvaraju Massive Attack, a nakon toga zabava se seli u tvrđavu.



RUJAN

…a u nastavku (31/08-04/09) na istom mjestu možete uživati u Outlook festivalu. U isto vrijeme, Tisnom će se održati intiman festival (samo 1.500 ljudi) pod nazivom Dekmantel Selectors festival (01-05/09).

Spomenuti Goulash disco festival, preselio je na Komižu, kojoj će nadamo se produžiti sezonu (07-10/09).

Ako smo nekog izostavili, neka se ne uvrijedi, i nek se javi pa ćemo ga ubaciti.

pedja // 09/05/2016

Share    

> njuz [last wanz]

cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

Diskont TV no.23 - KENSINGTON LIMA

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover:

"Smrt svetu", novi singl niških dadawave legendi FIGURATIVE THEATRE

| 18/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Reinterpretacija soundtracka za SF film

Reinterpretacija soundtracka za SF film "Contact" u izvedbi Scott Lawlora

| 17/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover: ŠPURIJUS objavili predizborni singl

ŠPURIJUS objavili predizborni singl "Direktan prijenos" s frontmenom TBF!

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*