home > njuz > Predstavljen Zvučni zid II VINILNE PRIČE

kontakt | search |

Predstavljen Zvučni zid II VINILNE PRIČE

Jučer je u Profil Megastoreu, u sklopu 8. Zagrebačkog sajma knjiga, predstavljena zbirka priča ''Zvučni zid II, Vinilne priče'' u izdanju Menarta. Nastavak hit zbirke "Zvučni zid" donosi novih 28 priča u kojima autori nude intimističke, esejističke ili fikcijske priče koje imaju uvijek isti zajednički nazivnik - rock glazbu, pjesme, albume i/ili izvođače. Zbirka ovoga puta donosi i nekoliko svjetskih ekskluziva. Specijalno za ''Zvučni zid II, Vinilne priče'' priče su napisali Hugh Cornwell ("The Stranglers"), dokumentarist Leslie Woodhead ("Stones In The Park", "How Beatles Rocked Kremlin"), Oscarovac Kirk Francis… Uz njih, svoj doprinos su dali i Renato Baretić, Alen Bović, Mario Brkljačić, Aleksandar Dragaš, Goran Gerovac, Srđan Gojković-Gile, Velimir Grgić, Đelo Hadžiselimović, Ben Jaffe, Domagoj Jakopović Ribafish, Edi Jurković, Ana Majhenić, Nenad Marjanović Fric, Krešimir Mišak, Arsen Oremović, Ante Perković, Mirela Priselac Remi, Borivoj Radaković, Nenad Rizvanović, Marko Smiljić-Smile, Danijela Stanojević Majerić, Ognjen Sviličić, Hrvoje Šalković, Goran Tribuson i Pjer Žalica.
[  ]

O knjizi su u Profilu govorili Piko Stančić, Goran Tribuson, Branko Komljenović, Ante Perković, Arsen Oremović i Aleksandar Dragaš, prisjetivši se svoje mladosti i kako je rock glazba utjecala na njihov život. Neki od njih svu svoje priče ispričali i u ''Zvučnom zidu II'' (Goran Tribuson, Aleksandar Dragaš, Arsen Oremović), dok se drugi još nisu odluči na taj korak (Piko Stančić). Kako je urednik knjige Arsen Oremović objasnio, nastavak "Zvučnog zida" se podrazumijevao sam po sebi iz dva razloga: jedan je taj što se pola tiraže prve knjige prodalo u prva tri mjeseca, a drugi je da se ''Zvučni zid'' provlačio kroz većinu razgovora s ljudima iz svijeta glazbe i izdavaštva , ali i s nekim stranim glazbenicima koji su dolazili ovdje svirati, poput Micka Jonesa (The Clash), koji je ''Zvučni zid'' uvrstio u svoj The Clash muzej. Još jedno slavno ime koje je pohvalilo ideju je bio i Hugh Cornwell (The Stranglers), koji je i sam poželio biti dijelom toga, te je za novo izdanje napisao priču ''Rana opijenost''.
[ promocija 'Zvučnog zida II'' ]

promocija 'Zvučnog zida II''   © www.menart.hr

Uz stvaranje zbirke ''Zvučni zid'' nastao je i bend Mračni predmet želja, koji većinski sačinjavaju autori knjige. Tako da imamo glumicu Anu Majhenić na vokalu, redatelja Ognjena Sviličić na solo gitari, književnika Borivoja Radakovića na ritam gitari i vokalu, novinara i publicistu Arsena Oremovića na bubnjevima i Damira Smiljanića-Smileyja na basu. Iako je bend u početku trebao biti samo zafrkancija uz promociju prvog ''Zvučnog zida'', a i sami članovi benda priznaju da su bili malo hrđavi u svirci zbog godina nesviranja, Mračni predmet želja je ipak izrastao u pravi pravcati bend čiji singl "Jer odlaziš", obradu popularnog hita "Porque te vas" pjevačice Jeanette koji se pojavio u filmu Carlosa Saure "Cria cuervos" (1975), već možete slušati na radiju, dok album s deset pjesama (pola obrada, pola autorskih pjesama) izlazi najesen. Producent i aranžer pjesama je Ivan Piko Stančić koji je producirao albume Prljavog kazališta, Električnog orgazma, Film, Idola i drugih legendi iz vremena zagrebačkog i beogradskog novog vala. Prema vlastitim riječima, Mračni predmet želja sviraju dark pop. Uz tvrdi uvez ''Zvučni zid II, Vinilne priče'' dolazi i bonus CD s tri pjesme benda.

Da glazba može imati nevjerojatan utjecaj na život i dovesti vas u najčudnije situacije potvrdio je i sam urednik ''Zvučnog zida'' Arsen Oremović koji, dok je kao mladić za bubnjevima pokušavao skinuti Film i bubnjanje Pika Stančića, nije ni u najluđim snovima mogao zamisiti da će jednoga dana upravo s tim Pikom Stančićem snimati album.

Rockerskija promocija zbirke ''Zvučni zid II, Vinilne priče'' održati će se u utorak 24. svibnja u zagrebačkoj Tvornici kulture, gdje vas uz čitanje ulomaka iz knjige očekuje i koncert Mračnog predmeta želja.

''Zvučni zid II, Vinilne priče'' će se naći u prodaji 25. svibnja, u mekom, kao i tvrdom uvezu koje dolazi s bonus CD-om.

ana // 20/05/2011

Share    

> njuz [last wanz]

cover: Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

Diskont TV no.24 - POCKET PALMA

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Frenkie najavio svoj deseti album

Frenkie najavio svoj deseti album "Manifest"

| 23/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: KEKAL počinje s akustikom kao K432

KEKAL počinje s akustikom kao K432

| 22/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Mater Dolorosa", četvrti album MÓÐIR u ovoj godini

| 20/04/2024 | mr x. |

>> opširnije


cover:

"Centaurus A Galaxy", još jedan video s hvaljenog albuma KING UBU

| 18/04/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*