home > najawa > Klub mladih Čakovec - program za svibanj 2005.

kontakt | search |

Klub mladih Čakovec - program za svibanj 2005.

KLUB MLADIH ČAKOVEC
Dr. Ivana Novaka 38, tel 040/390-047, www.actnow.hr

CINEMA OFF
SRIJEDA, 04.05., 19:30 h
Anima: "Metropolis"
(Japan, 2001.) redatelj: Rintaro
Metropolis je jedan od najljepših animiranih filmova u posljednjih nekoliko godina - to je ona vrsta filma koju američke filmske kompanije nisu u stanju napraviti te odličan primjer kako dobra može biti japanska animacija kada se odupire napastima klišeja.
Metropolis je djelo bazirano na istoimenom nijemom filmu Fritza Langa. Ovo odlično djelo vodi nas u mračan svijet budućnosti u kojem je društvo podijeljeno na nekoliko razina u kojima su ljudi potpuno ovisni o strojevima: neprilagođeni tinejđeri, socijalna iskvarenost, totalitarne tendencije ka centraliziranoj moći, zloupotreba tehnologije sa katastrofalnim posljedicama…
Da li je potrebno napomenuti da su Metropolis radila najveća imena u svijetu Anime?
md: 0 kn

KONCERT
PETAK, 06.05., 21 h
BRAINS (Mađarska)
SUNSCREEN (Mađarska)
Prošlogodišnji nastup mađarskih susjeda BRAINS u Čakovcu nikog nije ostavio ravnodušnim, pa se bend odlučio posjetiti nas ponovo, a sa sobom dovesti svoje prijatelje iz benda Sunscreen. Brains u svoj stil uz zarazne drum'n'bass ritmove unose distorzirane gitare i rokersku energiju, a vođeni pjevačem i zabavnim frontmanom Rastabanditom garantiraju vrhunsku zabavu. SUNSCREEN briju kvalitetan funky/hip-hop/kickassrock uz pojedine tekstove na Hunglishu, urnebesnoj mješavini mađarskog i engleskog. Oba benda svirala su na Sziget festivalu, kao i s bendovima Zion Train, ADF, Chumbawamba…
Nezaboravan dub/jungle/reggae za zagrijavanje i nakon koncerta spremaju EmiXXL Selecta & Hormon Rasta.
www.brains.hu
www.sunscreen.hu
md: 20 kn

TRIBINA
SUBOTA, 07.05., 15 h
"Koliko su mladi u Hrvatskoj aktivni?"
O mladima se u medijima i široj javnosti govori rijetko i malo. A i kad se govori, tada je to gotovo u pravilu postavljeno iz perspektive u kojoj se mladi vide kao problem, kao skupina sklona socijalno neprihvatljivom ponašanju i odstupanju od društveno uvriježenih praksi. Pri tom se zaboravlja da mladi (osobe od 15 do 29 godina, kako je to definirano Nacionalnim programom djelovanja za mlade) čine više od 20% stanovništva u Hrvatskoj te da su možda i najvažniji nacionalni resurs.
"Koliko su mladi u Hrvatskoj aktivni?" je tema prvenstveno odabrana kako bi se podigla vidljivost mladih u javnosti te skrenula pozornost građana na aktivne mlade koji kroz svoj volonterski angažman unaprjeđuju društvo. Želimo javnosti, mladima i udrugama mladih kroz javnu diskusiju postaviti nekoliko pitanja: Koliko su mladi u Hrvatskoj aktivni? Gdje leže uzroci aktivnosti / pasivnosti mladih? Koliko je sektor udruga mladih vidljiv u javnosti? Kako većina građana vidi mlade u Hrvatskoj? Da li su mladi u Hrvatskoj bili aktivniji u sedamdesetima i osamdesetima? Koliko su mladi u Hrvatskoj otvoreni prema volonterskom radu? Da li državna i gradska politika prema mladima potiče ili smanjuje aktivizam mladih? Kako mediji prikazuju mlade u Hrvatskoj? Koliko prostora mediji daju aktivnostima mladih?
O ovim, kao i o drugim zanimljivim pitanjima, govorit će novinarka i scenaristica FADE IN-a Martina Globočnik, predsjednik Mreže mladih Hrvatske Tomislav Tomašević, predstavnici lokalne samouprave i predstavnici srednjoškolskih institucija.
Osim toga, očekujemo da će raspravi pridonijeti i mladi aktivisti i aktivistkinje, predstavnici udruga mladih, pomladaka političkih stranaka, drugi stručnjaci koji se bave mladima, mediji te svi oni koji o ovoj temi imaju što reći i koji nešto žele čuti. Očekujemo živu i zanimljivu raspravu. Aktivirajte se!
md: 0 kn

"OHNETANOL" iliti noć bez alkohola
SUBOTA, 07.05., 21 h
Nevjerojatno, ali istinito. U vrijeme alkoholiziranih vikenda, članovi projekta "Mladi za mlade" organiziraju party s naglaskom na nepijenje. Cilj: smanjiti količine alkohola i dokaz da se bez dodatnih stimulansa može odlično zabaviti. Dođite i uvjerite se!
THE STVOR (Čakovec)
Stvoreni za podizanje atmosfere, 5 mladih srednjoškolaca rastura po brojnim čakovečkim scenama. Vjerojatno zbog toga što nisu odabrali definitivan žanr, fešte s njima ostaju nezaboravne. Ako trebate dokaz, imamo i to: nedugo im je prišivena titula "najbenda" što samo potvrđuje da dečki fakat znaju što rade.
+ rezident DJ's
md: 5 kn


KONCERT
PETAK, 13.05., 21 h
PIPS, CHIPS & VIDEOCLIPS (Zagreb)
Imamo priliku ugostiti ovaj iznimno kvalitetan bend i biti među 15-ak klubova Hrvatske i susjedstva u sklopu turneje "Drveće i rijeke 2005". Pips, Chips & Videoclips, koji su se odmaknuli od navijačko-nogometne tematike i krenuli stvarati glazbu na tragu Radiohead, s odličnim tekstovima Dubravka Ivaniša, promoviraju posljednji albuma "Drveće i rijeke" prije zatvaranja u studio i snimanja novog studijskog albuma za koji se najavljuju i očekuju veliki glazbeni obrati sudeći prema do sada snimljenim materijalima. Iako s hrvatskim tekstovima, album je primljen s odličnim recenzijama u inozemnom tisku (Mojo, Q, Fac, Time Out...), miksao ga Dave Fridmann (Flaming Lips, Mogwai, ...), a prati ga nekoliko izvrsnih videospotova ("Porculan", "2x2", "Mrgud, gorostas i tat"), ...
www.pipschipsvideoclips.com
md: 30 kn

PREZENTACIJA CAPOEIRE
SUBOTA, 14.05., Perivoj Zrinskih (kod fontane) 19 h
Grupo amazonas Zagreb će nam predstaviti capoeiru, tradicionalnu brazilsku vještinu afričkih (robovskih) korijena koja predstavlja igru - spoj plesa, borbe i sporta. U sklopu performancea capoeiristi se izmjenjuju u plesu/borbi jedan na jedan (battle) dok ostali stoje u krugu oko njih te pjevaju capoeira napjeve i sviraju na berimbao (jednožičani instrument). Napjevi su u obliku pitanje-odgovor. Capoeira je po karakteristikama srodna break danceu, ali je uz ples uključena i borbena vještina. Ako bude zainteresiranih, nakon prezentacije će se dogovoriti termin za radionicu koja će biti uvod u vještinu.
md: 0kn

PARTY
SUBOTA, 14.05., 22 h
DIGITAL UNITY
confusion DJ-i:
FEELIPA
PHILLIPE
FUNK GURU

visuals:
BAX
Ovu večer će zajednički predstaviti tri udruge - Umijeće življenja, Confusion - udruga za promicanje audio-vizualnih umjetnosti i Klub mladih Čakovec. Glazbu će uglavnom sačinjavati drum'n'bass, jungle, breaks, broken i slični "razlomljeni" ritmovi, s video projekcijama sada već iskusnog Bax-a. Umijeće življenja će predstaviti svoj rad, s naglaskom na Breathe Smart program.
Breathe Smart je program preventivno-rehabilitacijskog karaktera namijenjen SVIM mladima od 18 - 30 godina koji se radi pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi. Više o samom programu moći ćete saznati tijekom večeri te na
www.breathesmart.hr.
md: 0 kn

ČITALICA
SRIJEDA, 18.05., 20 h
Marko Tomaš
Rođen u Ljubljani 1978. godine, srednju školu završio u Somboru, živio u Mostaru i Sarajevu, a trenutno studira i radi u Zagrebu. Pjesnik, prozaik i novinar, jedan od osnivača Alternativnog instituta u Mostaru, urednik časopisa Kolaps ("vodič za urbane spavače") i pripadajuće biblioteke.
Objavio je 1999. godine u Italiji "L'amore al primo binocolo" s Mehmedom Begićem, Nedimom Ćišićem i Veselinom Gatalom. S Begićem i Ćišićem 2000. godine objavio zbirku "Tri puta trideset i tri jednako", a 2002. godine prvu samostalnu zbirku "S rukama pod glavom" (www.elektronickeknjige.com). 2004. godine objavio drugu samostalnu zbirku "Mama, ja sam uspješan".
Goran Bogunović
Rođen 1972 godine, završio je Elektrotehnički i Ekonomski fakultet u Zagrebu, živi u Zagrebu i radi na Hrvatskoj televiziji.
Priče i pjesme objavljivao je u hrvatskoj, bosanskohercegovačkoj i slovenskoj periodici i na radiju. 2002. godine nagrađen nagradom za mlade pjesnike "Zdravko Pucak" karlovačke Matice hrvatske i grada Karlovca. Uvršten u zbornik s natječaja "Bun(t)ovna p(r)oza".
Objavio: "Ovdje", pjesme, 2002, "Sve će biti u redu", priče, 2003. i "Područje pojačanog naoblačenja", pjesme, 2004.
md: 0 kn

FOLK SLUŠAONA
ČETVRTAK, 19.05., 22 h
Povodom otvorenja "FAČUK-a" (festivala kazališne kreativnosti u organizaciji CeZaM-a).
DJ SEBASTIJAN (Čk)
Dođite i rasplešite se uz nezaboravne hitove zabavne i folk muzike iz bivše
Jugoslavije koja nam je dala mnogo odličnih izvođača kao što su Lepa Brena, Miroslav Ilić, Vesna Zmijanac, Hari Mata Hari, Rokeri S Moravu, Merlin, Tomislav Ivčić, Ivica Dobranić, Stjepan Čebrajac Čebo, Zdravko Čolić, Haris Džinović i zapjevajte na sav glas: I Tebe sam Sit Kafano, Jugoslavenka, Sarajevo Grade Moj, Kad Zamirišu Jorgovani, Ne Daj Se Generacijo, Strah Me Da Te Volim, Adio, Ostarit Ću Neću Znati. Usprkos svemu dobre pjesme traju zauvijek, a odlični izvođači ostaju nezaboravni!
md: 0 kn

VIDEOSLUŠAONA
PETAK, 20.05., 21 h
ULTIMATIVNI GRUNGE SPEKTAKL
Rijetki su bendovi koji su kao NIRVANA uspjeli iz anonimnosti, kvalitetom svojih pjesama, bez velike reklame i podrške glazbene industije uzdrmati cijelu generaciju i postaviti smjernice tisućama mladih bendova. Ovog petka prisjetit ćemo se osim Nirvane i bendova u rasponu od Alčice in Chains, Pearl Jam, Soundgarden, Mudhoney, Stone Temple Pilots, Screaming Trees, Melvins, Mad Season, preko bendova koji nisu grunge, ali bi ovaj put mogli proći, Guns'n'Roses, Janes Adiction, Jesus Lizard, REM, Smashing Pumpkins pa sve do Rage Against The Machine, Tool, Kyuss, Fugazi, Helmet. Osim respektabilnog izbora glazbe, očekuje vas i projekcija video spotova i koncertnih snimki, a ako se pojavite u kariranoj košulji ili majici nekog od bendova koji su spomenuti - imate pravo na glazbenu želju, koju će vam naši vrlo DJ-i rado ispuniti!
md: 10 kn

KONCERT
SUBOTA, 21.05., 21 h
PASI (Rijeka)
Kažu o sebi: "Pasi ko Pasi - oni postoje već 5 godina i cijelo vrijeme sviraju u raznim podstavama. E sad, koju mjuziku? ....Sale kaže da sviraju Fun-Punk, Dodo kaže da je to cisti Panak, Marinotu je to Punk Za Veselit Se (P.Z.V.S.), Garcia (to je onaj crnji) kaže da je to Pank, Kranjcu je to Melodicni Pop Metal, Nibola kaže da je to Loše, Nikici je to Hepi Kor, Igor je Debel, a Mitar je u Splitu"
www.bend98.com
ONE STEP AWAY (Varaždin)
Već najavljene u ožujku kad morali su otkazati zbog bolesti jednog člana, ovu subotu ćemo ih konačno čuti i vidjeti.
md: 20 kn

CINEMA OFF
SRIJEDA, 25.05., 19:30 h
Globalizacija i mediji (hrvatski titlovi) - SAD su 50 godina gradile sadašnji Novi svjetski poredak. Pravila globalne trgovine nametnuta su nam pomoću snažnih vojnih resursa, MMF-a, Svjetske banke i WTO-a, kako bi služila njihovim vlastitim interesima. Ovaj dokumentarac istražuje ulogu medija u korporacijskom preuzimanju prirodnih resursa planeta. Produkcija i režija: Undercurrents.
Turistički kamp (hrvatski titlovi) - Centralni događaj dokumentarca pobuna je u prihvatnom centru Woomera 2002. godine koja je izbila nakon mjeseci protesta, uključujući i štrajkove glađu. Tijekom Uskršnjeg protesta 53 izbjeglice pobjegle su potpomognute stotinama bijesnih Australaca. "Turistički kamp" istražuje trenutnu australsku useljeničku politiku u kontekstu 200 godina kolonizacije, te povezuje probleme oduzimanja urođeničke imovine, genocid i zatvaranje izbjeglica. Dokumentarac istražuje implikacije sustava obveznog pritvora i stvaranja nacionalnih granica. "Turistički kamp" tjera nas da razmislimo što riskiramo.
md: 0 kn


PARTY
ČETVRTAK, 26.05., 22 h
Za završetak festivala "FAČUK".
JERKO i GREEN DWARF će puštati sve i svašta, od rocka do d.n.b.-a.
Visuals: +OMEE.
md: 0 kn

KONCERT
PETAK, 27.05., 21 h
BÖILER (Budapest/Zugló, Mađarska)
Streetrock bend, kompleksna glazbena mješavina starih oi!rock bendova i Motörhead zvuka. Tekstovi o svakodnevnom životu, izazovima, nastojanjima...
boiler.uw.hu
ISZONYAT (Közép-Dunántúl, Mađarska)
Čisti punk-rock, malo sirov, malo melodičan. Njihova poruka sadrži kritiku društva bez okolišanja. Otvorene antirasističke i antimilitarističke pjesme. Odličan D.I.Y. kolektiv iz Mađarske.
iszonyat.uw.hu
DERKOV BOIS (Szombathely, Mađarska)
Predvodnici nove mađarske Oi! scene te organizatori Punkmaraton festivala u Szombathelyju. Sviraju himnički streetpunk sličan Business i Klasse Kriminale koji oni nazivaju old school punk
derkovbois.uw.hu
md: 20 kn

KONCERT
SUBOTA, 28.05., 21 h
CLONE AGE (Čakovec) - alternativni rock bend okupljen krajem 2002.g. U ovom relativno kratkom razdoblju odsvirali su mnoštvo koncerata: Adijo poletje festival 2003, Te Mikka festival 2003, razni klubovi u okolici Čakovca i Varaždina, Zagreb, predgrupa Siddharte, pobjednici RockonNet, Lokal Patriot (izabrani između 8 finalista za Rock Otočec 2004), Študenski piknik Kranj, Travnik (BiH) Rock Otočec 2004, 4 Heiniken Music Fest (BiH) -finale (nagrada za najbolji vokal). Upravo su snimili i drugi album, a ovo je jedinstvena prilika da vidite i čujete kako to izgleda i zvuči…
FORTASTE (Slovenija) - funk-metal core, bend na tragu Primusa i Nomeansno, pobjednici Rock Otočec festivala 2004, Heineken Music Festa (BiH), Suoni Nella Note (Italija)…
md: 15 kn

kichmar // 26/04/2005

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

| 17/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> najawe [blitz]
  • 19/04/2024 | zg, tvornica
    jonathan
  • 19/04/2024 | zg, močvara
    diocletian (new zeland)
    sitis (zg)
    snØgg (slo)
    häxänking (vž)
  • 19/04/2024 > 21/04/2024 | zg, studentski centar
    27. izdanje crš - zagreb comic cona
    ------------------------
    kevlar bikini
    luxus lord
    ka'rah
    biciklić
    jura klavijatura
    ciroza jetre
    gretta
    no more idols
    stare pizde
    pater papula
    ---------------
    ulaz je sasvim besplatan.
  • 20/04/2024 | zg, močvara
    indie-rock
    -----------
    widowspeak (usa)
  • 20/04/2024 | [srbija] novi sad, studio m
    knjižara bulevar books:
    -------------------
    dreddup (ns)
    mrt (ns)
    >> najawa @ terapija.net

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*