home > najawa > Svjetski dan aktivizma mladih 2005, 15>17/04/2005 @ Međimurje

kontakt | search |

Svjetski dan aktivizma mladih 2005, 15>17/04/2005 @ Međimurje

Global Youth Service Day (GYSD) ili Svjetski dan aktivizma mladih (SDAM) obilježava se jednom godišnje u preko 150 zemalja kako bi promovirao aktivizam i angažman milijuna mladih širom svijeta u njihovom nastojanju da unaprijede svoje zajednice i mijenjaju svijet. Iniciran je i koordiniran od jedne od najvećih svjetskih mreža mladih - Global Youth Action Network sa sjedištem u New Yorku. Pokrenut je od strane civilnog društva u SAD-u te se proširio na globalnu razinu i pridobio podršku od raznih uglednih organizacija i institucija, među kojima su i Ujedinjeni narodi Global Youth Service Day se u Hrvatskoj pod imenom Svjetski dan aktivizma mladih (SDAM) obilježava po četvrti put od 2001. godine, a ove godine će se kao i u cijelom svijetu održati od 15. do 17. travnja. Nacionalni koordinator za SDAM 2005. jest Mreža mladih Hrvatske koja ima ulogu koordinirati aktivnosti lokalnih partnera na nacionalnoj razini.

Mreža mladih Hrvatske (MMH) je nacionalna krovna organizacija mladih osnovana 2002. godine koja okuplja 28 nacionalnih i lokalnih udruga mladih i za mlade sa ciljem da predstavlja mlade u Republici Hrvatskoj i inozemstvu te da kreira i provodi nacionalnu politiku prema mladima u partnerstvu sa Vladom.

Mladi su već 15 godina na marginama javne politike i ne postoji sustavno provođenje politike prema mladima koja bi rješavala probleme i zadovoljila potrebe mladih u RH. Mladi su često u javnosti prikazani kao društveni problem, a ne kao resurs društva.
Za SDAM će pedesetak najaktivnijih udruga mladih provesti aktivnosti u svojim lokalnim sredinama kako bi pokazali pozitivan rad koji mladi širom Hrvatske čine kako bi unaprijedili kvalitetu života u svojim sredinama. Time će se povećati vidljivost udruga mladih u zemlji, ukazati na potrebu provođenja Nacionalnog programa djelovanja za mlade te vratiti mlade u središte javnog prostora i javnog interesa.
Više o GYSD možete saznati ako posjetite www.gysd.net
Više informacija o SDAM-u možete saznati na www.ukljucise.com/sdam i www.mmh.hr

Program mladih u Međimurju:

Petak 15.04. 19:30 h
ČITALICA u Klubu mladih Čakovec (Stari hrast)
Niko Ganski predstavit će svoju novu zbirku poezije "Autsajder". Ovaj mladi čakovečki pjesnik autor je i knjige "Oči mora". Svoj stil pisanja on skromno naziva "pučkim" i "naivnim", ali ono što u njegovim pjesmama bitno nadilazi šture stilističke okvire jest stapanje s prirodom. Na tragu Hesseove transcendencije domaćih pejzaža i indijanskog bratstva s florom i faunom, poezija Nike Ganskog diskretno se upisuje na stranice suvremene alternativne književnosti. Ako se složimo s time da je alternativno suprotno od prevladavajućeg.
upad: 0 kn

PARTY u Klubu mladih Čakovec (Stari hrast)
Live ACT:
ZMAY (Zg) new school breaks
LAJMAN(čk), JERKO(čk) breakbeat/electro/digital disco
upad: 10kn
Org: udruga ACT

Subota 16.04. 21 h
PIKA SPAŠAVA ZEMLJU!, Osnovna škola Zebanec
Radionica izrade kompostišta s kalifornijskim glistama u vrtu.
www.kneja.hr/Pika
org: udruga Kneja

DAN MURE, ŠRD "Cikov", Žabnik
10,00 - 10,30
Predstavljanje EOL "Projekt Mura"
10,30 - 12,30
Pitanja i odgovori
12,30 - 14,00
Ručak i druženje
14,00 - 16,00
Potraga za blagom (škole) i vrtići - druženje
Org: Nobilis, EOL

---------------------------------------------------------------
AKCIJA ČIŠĆENJA u Globetki: 9-14 h

MLADI U PRIRODI: 9-21 h
Takmičenje u kuhanju graha: prijave ekipa do petka na tel. 098/819-674 ili e-mail teo@mmh.hr
Takmičarske igre: Creative Games by CeZaM, graničari, skakanje u vrećama, puhanje brašna, brzinsko jedenje graha, nogomet…
Za sva takmičenja biti će osigurane bogate nagrade!!!
Radionice: radionice crtanja i oslikavanja platna, likovne radionice, CeZaMove radionice (žonglerska, filmska, kazališna,…),…
Infopontovi, štandovi,…
Ponesite dekicu i sokiće, zabavite se, učite, pjevajte i plešite!!! U slučaju kiše čitav događaj se otkazuje…
Org: udruga ACT, CeZaM, Nobilis, Kneja, srednje škole grada Čakovca

---------------------------------------------------------------

EX_YU SLUŠAONA u Klubu mladih Čakovec (Stari hrast)
Ako vam nešto znače stihovi: Zamisli život u ritmu muzike za ples, Mi plešemo cijeli dan i noć, Plamene zore bude me iz sna, Ti si meni sve - ti mi daješ sve, Neko mi je ukrao biciklo jer ga nisam dobro vezo lancom, Moje je ime šef tamne strane mjeseca, Jednog dana nema me da nikada ne dođem, Ne mi dihat za ovratnik koza nora, Pokupimo boje koja padaju sa neba, Ti si moj majstor za poljupce (o-da, o-ne), U Zenicu kada pođem ja prati me pet-šest drotova, U daljini čuju se kao gromovi, Treba mi svet otvoren za poglede, Reci kak se zoveš ti i odkud ti snaga, Skakavac joj zašo u rukavac, Dunavom brodovi plove, Kuda si pošla sa tim tamnim očima, Para ima hadžija i za sitnu raju, onda ćete zasigurno doći u Stari hrast.
Uz nezaboravne hitove koji će vam razgaliti dušu i natjerati na ples, počastit ćemo vaša nepca nezaboravnim delicijama: čokoladama Eurocream, Braco i Seka, bombonima 505 s crtom, Dado i Goga, Bronhi i Bobi štapićima.
upad: 10 kn
Org: udruga ACT

Nedjelja, 17.04. 21 h
KONCERT: ANTIPRODUCT (London, UK) u Klubu mladih Čakovec (Stari hrast)
Iz britanske prijestolnice Londona nam dolazi band ANTIPRODUCT. Glazbu koju izvode čini snažna mješavina goth-punka, arena rocka i metala, s odličnim ženskim back-vokalima, a nastup u Čakovcu je dio turneje kojom predstavljaju novi album "Made in USA". Odlične recenzije albuma, reakcije na njihove live nastupe, pa čak i pohvale njihovog imagea od strane modnih časopisa, izašli su u magazinima poput Metal Hammer, Kerrang! Spin, Q Magazine, The Face, a mediji ih vole uspoređivati s veličinama kao što su Kiss, Iggy Pop, Marylin Manson, Sigue Sigue Sputnik, Sex Pistols… AntiProduct ima iza sebe višekratne nastupe u klubovima poput londonskih Underworld i Astoria (kao predgrupa Twisted Sister i Murderdolls) i nebrojenim festivala (Ozzfest 2002), a njihov scenski nastup nezaobilazan je bez corpse-painta, glamoura, mrežastih čarapa i haltera. Bend čine tri sexy djevojke Marina Metallina (bass, sexxx), Milena Yum (keyboard, vox, guitar, sax), Clare Product (guitar, vox) i dva macho momka A. Product (vox, guitar) i Simon The Gonk (The Drummer).
Slijedi koncert o kome će se jos dugo pričati, pa ga nemojte propustiti… www.antiproduct.com
upad: 20 kn

sale // 11/04/2005

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

| 25/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*