home > najawa > KLUB MLADIH ČAKOVEC - program za travanj 2005

kontakt | search |

KLUB MLADIH ČAKOVEC - program za travanj 2005

KONCERT
Petak 01.04., 21 h

THE BEAT FLEET (Split)
TBF će nam predstaviti svoj aktualni album, najbolji do sad, "Maxon Universal", uz nezaobilazan spektar starih hitova. TBF odavno ima kultni status, kojeg su zavrijedili svojim više nego odličnim, iskrenim tekstovima, u kojima se osvrću na mentalitet potrošačkog društva, problem narkomanije, te uz kritiku političke korumpiranosti i socijalnu notu, ne fali ni vrhunskog dalmatinskog humora. Izraz je direktan, bez dlake na jeziku, ali i alegoričan kroz šaljive priče, a sve to u pozitivnom zvuku, od reggaea, duba, funka, junglea i afro-beata. Ovo se ne propušta.
www.tbf.dalmatino.de

CIA
Mladi predstavnici čakovečke hip-hop scene, finalisti prošlogodišnjeg Hit demo radia Čk, nastupili na prošlogodišnjem Čk ljetu za mlade, na svim dosadašnjim nastupima pokupili su zavidne kritike.

Napomena: broj karata je limitiran!
md: 50 kn (u pretprodaji u Starom hrastu), 60 kn (na dan koncerta)

UČILICA / SLUŠAONA
Subota 02.04.

16 h MEĐUNARODNI DAN DJEČJE KNJIGE
Dragi naši klinci, povodom Međunarodnog dana dječje knjige otvaramo natječaj za naj-pjesmu! Natječaj će biti otvoren do 2. travnja, a svoje radove možete poslati na adresu Udruge ACT, Milke Trnine 9, 40000 Čakovec.
2. travnja u 16 sati svakako dođite, svi ste pozvani, u našu knjižnicu koja se nalazi na katu kompleksa Stari Hrast. Čeka vas iznenađenje! Osim što će prve tri naj-pjesme naš stručni žiri nagraditi vrijednim knjigama, u posjet će nam doći jedan od vaših omiljenih dječjih pisaca! Koji, to je tajna…
md: 0 kn

21 h *FORGED THROUGH APOCALYPSE*; extreme-music-manifest

wars: [sludge/emo/math/grind/death/black]
weapons:[crowbar/isis/unearthlytrance/bongzilla/rwake/khold/.
/anahaevia/ashopedies/catharsis/hopesfall/circletakesthesquare/
undying/thesecret/deadbluesky/.
/converge/theacaciastrain/botch/nora/dillingerescapeplan/
intothemoat/kissitgoodbye/.
/nostromo/lengtch'e/hateplow/theredchord/
cryptopsy/hateeternal/neuraxis/miseryindex/.
/cephaliccarnage/suffocation/hate/excommunion/
behemoth/immolation/psycroptic/vader/nile/.
/immortal/naglfar/thirdmoon/malignanteternal/thyprimordial/.]
&manymore!
soundsadistprotagonist: nik718
md: 10 kn

ČITALICA
Srijeda 06.04., 19:30 h

Promocija časopisa za društvena pitanja i kulturu Grada Čakovca "ako"
Predstavljanje čakovečkog časopisa "ako" koji obrađuje kulturološke i društvene teme vezane uz grad Čakovec. U ožujku je izašao 17. po redu broj časopisa u kojem možete naći pregršt novih tekstova naših sugrađana. Časopis će predstaviti njegov glavni urednik, gimnazijski profesor i književnik Miroslav Gakić.
md: 0 kn

VIDEOSLUŠAONA
Petak 08.04. 21 h

Ultimativni grunge spektakl
Prije jedanaest godina, 8.travnja oprostili smo se od Kurta Cobaina… Rijetki su bendovi koji su kao NIRVANA uspjeli iz anonimnosti, kvalitetom svojih pjesama, bez velike reklame i podrške glazbene industije uzdrmati cijelu generaciju i postaviti smjernice tisućama mladih bendova. Ovog petka prisjetit ćemo se osim Nirvane i bendova u rasponu od Alice in Chains, Pearl Jam, Soundgarden, Mudhoney, Stone Temple Pilots, Screaming Trees, Melvins, Mad Season, preko bendova koji nisu grunge, ali bi ovaj put mogli proći, Guns'n'Roses, Janes Adiction, Jesus Lizard, REM, Smashing Pumpkins pa sve do Rage Against The Machine, Tool, Kyuss, Fugazi, Helmet… Osim respektabilnog izbora glazbe, očekuje vas i projekcija video spotova i koncertnih snimki, a ako se pojavite u kariranoj košulji ili majici nekog od bendova koji su spomenuti - imate pravo na glazbenu želju, koju će vam naši vrlo DJ-i rado ispuniti!
Vidimo se.
md: 10 kn

KONCERT
Subota 09.04. 21 h

POPEYE (Pula)
Veliku većinu vaših glasova na lecima koje ste ubacili u kutiju, dobio je band POPEYE iz Pule. Poštujući vašu želju, kontaktirali smo ih i pozvali ih u Stari hrast. Istrianska nu-metal-hip-hop-crossover atrakcija Popeye ima iza sebe stotinjak koncerata, a pamtimo ih kao predgrupu Sepulturi, Soulfly i Asian Dub Foundation, kao i nastupima na Crnom mačku 2002/03. Na njihovom koncertu uz žestoke distorzirane gitarske udare, čvrsti ritam, perkusije, scratching na gramofonu, dva vokala od kojih je jedan vrišteće-brutalni a drugi je zadužen za repanje i snažne tekstove na hrvatskom, jednostavno ne možete mirno stajati sa strane jer su Popeyevci preotkačeni da bi dozvolili ljudima da odu doma bez da se dobro zabave.
www.popeyetks.com

APFUKEN (Varaždin)
Hardcore-punkeri koji su ostali vjerni svojem sirovom zvuku i direktnoj kritičkoj poruci.

BULLETPROOF (Čakovec)
Kao i dosad, dajemo priliku mladim bendovima za prve nastupe. NY-HC.
md: 20 kn

ČITALICA / PARTY
Petak 15.04.

19:30 Niko Ganski
Niko Ganski predstavit će svoju novu zbirku poezije "Autsajder". Ovaj mladi čakovečki pjesnik autor je i knjige "Oči mora". Svoj stil pisanja on skromno naziva "pučkim" i "naivnim", ali ono što u njegovim pjesmama bitno nadilazi šture stilističke okvire jest stapanje s prirodom. Na tragu Hesseove transcendencije domaćih pejzaža i indijanskog bratstva s florom i faunom, poezija Nike Ganskog diskretno se upisuje na stranice suvremene alternativne književnosti. Ako se složimo s time da je alternativno suprotno od prevladavajućeg.
md: 0 kn

21 h
ZMAY (Zagreb) new school breaks
LAJMAN(Čk), JERKO(Čk) breakbeat/electro/digital disco
md: 15 kn

SLUŠAONA
Subota 16.04. 21 h

Ex-yu slušaona
Odazivom na prošlomjesečnu EX-YU slušaonu potvrdili ste da ima publike koja se želi dobro zabaviti uz glazbu bendova koji su žarili i palili za vrijeme bivše Juge, te da nostalgija za tim vremenima nema nikakve veze s politikom. Ako vam nešto znače stihovi: Zamisli život u ritmu muzike za ples, Mi plešemo cijeli dan i noć, Plamene zore bude me iz sna, Ti si meni sve - ti mi daješ sve, Neko mi je ukrao biciklo jer ga nisam dobro vezo lancom, Moje je ime šef tamne strane mjeseca, Jednog dana nema me da nikada ne dođem, Ne mi dihat za ovratnik koza nora, Pokupimo boje koja padaju sa neba, Ti si moj majstor za poljupce (o-da, o-ne), U Zenicu kada pođem ja prati me pet-šest drotova, U daljini čuju se kao gromovi, Treba mi svet otvoren za poglede, Reci kak se zoveš ti i odkud ti snaga, Skakavac joj zašo u rukavac, Dunavom brodovi plove, Kuda si pošla sa tim tamnim očima, Para ima hadžija i za sitnu raju, onda ćete zasigurno za izlazak ove subote odabrati Stari hrast.
Uz nezaboravne hitove koji će vam razgaliti dušu i natjerati na ples, počastit ćemo vaša nepca nezaboravnim delicijama: čokoladama Eurocream, Braco i Seka, bombonima 505 s crtom, Dado i Goga, Bronhi i Bobi štapićima.
md: 10 kn

KONCERT
Nedjelja, 17.04. 21 h

ANTIPRODUCT (London, UK)
Iz britanske prijestolnice Londona nam dolazi bend ANTIPRODUCT. Glazbu koju izvode čini snažna mješavina goth-punka, arena rocka i metala, s odličnim ženskim back-vokalima, a nastup u Čakovcu je dio turneje kojom predstavljaju novi album "Made in USA". Odlične recenzije albuma, reakcije na njihove live nastupe, pa čak i pohvale njihovog imagea od strane modnih časopisa, izašli su u magazinima poput Metal Hammer, Kerrang! Spin, Q Magazine, The Face, a mediji ih vole uspoređivati s veličinama kao što su Kiss, Iggy Pop, Marylin Manson, Sigue Sigue Sputnik, Sex Pistols… AntiProduct ima iza sebe višekratne nastupe u klubovima poput londonskih Underworld i Astoria (kao predgrupa Twisted Sister i Murderdolls) i nebrojenim festivala (Ozzfest 2002), a njihov scenski nastup nezaobilazan je bez corpse-painta, glamoura, mrežastih čarapa i haltera. Bend čine tri sexy djevojke Marina Metallina (bass, sexxx), Milena Yum (keyboard, vox, guitar, sax), Clare Product (guitar, vox) i dva macho momka A. Product (vox, guitar) i Simon The Gonk (The Drummer).
Slijedi koncert o kome će se jos dugo pričati, pa ga nemojte propustiti… Ponedjeljak je radni dan, pa dođite na vrijeme.
www.antiproduct.com
md: 20 kn

ČITALICA / SLUŠAONA
Petak 22.04.

19:30 Milan Fošner
Ovaj zagrebački ratnik i pjesnik čest je gost našeg grada. Ovaj put našoj će se publici predstaviti sa svojom trećom knjigom "Užasno vam je dobro, zar ne?!". Fošner svojom iskrenom i odrješitom poezijom oslikava svoj Zagreb u kojem preživljava, njegove ljude, prljave ulice, pijance, svoj težak život u podstanarskim sobicama sa svojim djevojkama, publiku pred kojom nastupa, licemjernost poštenih građana koje svakog dana srećemo na svojim stubištima…
Fošner u svojim pjesmama odlično prikazuje hrvatsku sadašnjost u kojoj se svatko od nas može prepoznati.
md: 0 kn

21 h
Dan planeta Zemlje
Projekcija DVD izdanja "Zeleno svjetlo za eko aktivizam" sadrži 15 TV reportaža o aktivnostima NVO-a s područja Republike Hrvatske koje djeluju na promociji zaštite okoliša. Produkcija Fade IN.
Industrial slušaona
Žive instalacije, scenografija i kostimografija, metalne konstrukcije, projekcije i još mnoga iznenađenja za specifični ambijent začinjen industrial glazbom.
md: 10 kn

KONCERT
Subota 23.04. 21 h

DON'T MESS WITH TEXAS (Zagreb)
Sjećate se Radio Free Isaac, Nikad, Reactor, Lunar? Što sve oni imaju zajedničko? Novi bend?! Don´t Mess With Texas dolaze iz Zagreba i sviraju instrumentalni emocionalni postrock na najbolji mogući način u stilu Mogwai, Godspeed You Black Emperor, A Silver Mt. Zion. Njihove pjesme su kao droga, kad ih slušate slike vam prolaze pred ocima, od monotonih beskrajnih melodija do energične oluje pune grmljavine, provjerite zašto ih kritičari hvale, zašto su nominirani za Zlatnu Kooglu, zašto su odsvirali uspješnu europsku turneju na kojoj su promovirali prvijenac izdan za Moonlee Records...
www.d-m-w-t.com
www.moonleerecords.com

HEENA (Čakovec)
Predsjednica i tajnik naše udruge te dvojica osnivača prve postave Bez panike u slobodno vrijeme praše garažni punk-rock.

md: 15 kn

CINEMA OFF
Srijeda 27.04. 19:30

Night of the Living Dead
(SAD 1968., 90'), rež. George A. Romero
Horor klasik iz 1968. godine o strancima koji se zateknu u pensilvanijskoj zabiti gdje ih napadnu mrtvaci oživljeni radijacijom postao je javno dobro zahvaljujući starom američkom zakonu o autorskom pravu i pogreškom autora. Naime, sva autorska djela objaljvena u SAD-u do 1978. bila su po automatizmu javno dobro, a zaštićena autorskim pravom samo ako je autor izričito registrirao svoje djelo i istaknuo upozorenje o autorskom pravu. Nakon 1978. sva objavljena djela po automatizmu postaju zaštićena autorskim pravom, a slobodna za javnost samo ako autor izričito ustupi svoja prava. Godine 1968. George A. Romero previdom nije uvrstio upozorenje o autorskom pravu u svoj film i učinio ga time javnim dobrom.
Nedavno je međunarodni studentski pokret za slobodnu kulturu FreeCulture.org pozvao stvaratelje da upotrijebe to javno dobro, prerade u svoje umjetničko djelo i stave ga na slobodno raspolaganje javnosti za daljnje stvaranje pod Creative Commons licencom. Čitav projekt, prijavljeni radovi i pobjednik mogu se naći na http://www.undeadart.org.
md: 0 kn

KONCERT
Petak 29.04. 21 h

SENATA FOX (Zagreb/Rijeka/Kašina)
Četvorka sa brzom glazbom pod utjecajem američkog hardcorea iz ranih 80-ih, skandinavskog i britanskog HC crusta i malo začinjenom grindcoreom. O političkim i socijalnim temama, hardcore punk sceni, pravima životinja i o svemu što ih frustrira. "Negativni hardcore za pozitivne ljude".

WASSERDICHT (Ormož, Slo)
Veterani slovenske punkHC scene sa svojom verzijom brzog brutalnog crustcorea.
Osnivači i voditelji kluba Unterhund, jednog od najpoznatijih underground klubova u ovom djelu Europe.

BEZ PANIKE (Čakovec)
Što reći o bendu o kojem već svi sve znate i pjevušite njihove pjesme. Najstariji živući čakovečki punk-rock bend. Pripremaju novi album, pa ćemo uz starije hitove čuti i nove stvari.
www.bez-panike.com

PROPALA INVESTICIJA (Čakovec)
Mladi čakovečki punkeri. Nisam stigao naći nikoga tko bi rekao nešto o njima. Punk valjda, vidjet ćemo. Ili… tko zna...
md: 20 kn

KONCERT
Subota 30.04. 21 h

USUD (Zagreb)
Najperspektivniji underground death metal bend u Hrvatskoj. Trio utjelovljuje profilirani utjecaj floridske death metal scene i njezinog brutalnog i beskompromisnog pristupa, sa odlikama perfekcionističke, britke i precizne svirke. Istančan osjećaj za ritam, dinamična i apokaliptična gitarska zujaona podebljanja masnim bas pucketanjima i nezaobilaznim i nadasve razumljivim "rutavanjima u mikrofon". Death metal u svojem najboljem obliku i formi. Nepretenciozni, inteligentni i skromni dečki!
www.usud.org

OBNOUNCE (Ljutomer, Slo)
Bend Obnounce je započeo 1998. sa melodičnim agresivnim metalom. Osnovali su ga ljudi koji su dugi niz godina svirali u raznim slovenskim bendovima. Danas su Obnounce jedan od najznačajnijih bendova slovenske metal scene. Dobra mješavina death i black metala. Posjećuju nas u sklopu promotivne turneje novog albuma Remnants Of Humanity.
www.obnounce.net

BEYOND RECOGNITION (Čakovec)
Mladi death metal bend iz Čakovca sa afinitetom modernijeg pristupa svirci. Utjecaji aktualne Poljske i, na globalnoj sceni, novoprisutne Australske scene ekstremnih glazbenih izražaja. Uz prirođeni talent, i pretpostavku budućih mukotrpnih vježbanja preuzetih instrumentalnih
vještina, bend neupitnog statusa i pozitivne perspektive. Ljubimci mlade Čakovečke metal scene.
md: 20 kn

sale // 24/03/2005

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

| 17/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> najawe [blitz]
  • 19/04/2024 > 21/04/2024 | zg, studentski centar
    27. izdanje crš - zagreb comic cona
    ------------------------
    kevlar bikini
    luxus lord
    ka'rah
    biciklić
    jura klavijatura
    ciroza jetre
    gretta
    no more idols
    stare pizde
    pater papula
    ---------------
    ulaz je sasvim besplatan.
  • 20/04/2024 | zg, močvara
    indie-rock
    -----------
    widowspeak (usa)
  • 20/04/2024 | [srbija] novi sad, studio m
    knjižara bulevar books:
    -------------------
    dreddup (ns)
    mrt (ns)
    >> najawa @ terapija.net
  • 21/04/2024 | zg, močvara
    rusko crno gvožđe
    -------------------
    grima (rus)
    ultar (rus)
  • 23/04/2024 | zg, tvornica
    godspeed you! black emperor
    >> najawa @ terapija.net

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*