home > najawa > DAMIR KUKURUZOVIĆ GIPSY SWING KVARTET feat. LUDOVIC BEIER @ LISINSKI, 11/03/2010

kontakt | search |

DAMIR KUKURUZOVIĆ GIPSY SWING KVARTET feat. LUDOVIC BEIER @ LISINSKI, 11/03/2010

Mala Dvorana Lisinski 11.ožujka ugostit će jednog od trenutno najcjenjenijih europskih harmonikaša. Riječ je o sjajnom pariškom umjetniku Ludovicu Beieru koji će se hrvatskoj publici predstaviti po drugi puta, nakon nezaboravnog prošlogodišnjeg nastupa na Siscia Jazz Blues Festivalu. Na tom koncertu snimljen je i CD na kojem Ludovic Beier sudjeluje na 7 numera, a njegov izlazak se očekuje na ljeto. Iako je, po mnogima, riječ o legitimnom nasljedniku Richarda Galliana, ovaj briljantni francuski umjetnik unosi u gypsy swing, jazz i francusku šansonu sav svoj osebujni talent, te harmonici u toj glazbi daje neke potpuno nove dimenzije. U pratnji Beiera nastupit će virtuozni Gipsy swing quartet sisačkog gitariste Damira Kukuruzovića koji već nekoliko godina baštini na najbolji mogući način glazbu koju su proslavili veliki Django Reinhardt i Stephane Grappelli.

Damir Kukuruzović, inače vlasnik Siscia Jazz Club-a, već dugi niz godina slovi kao jedan od najvjernijih sljedbenika legendarnog Djanga Reinhardta u Hrvatskoj. Stoga se odlučuje u rodnom Sisku utemeljiti Siscia Jazz Club, kao i internacionalni Siscia open Jazz-Blues Festival koji se već nekoliko godina za redom uspješno održava na obalama Kupe. Njegov album Green Hill Gypsy Swing krase gostovanja pjevačice Zdenke Kovačiček (u pjesmi Sweet Georgia Brown) i pariškog violiniste Dragana Urlića (frontmena grupe Loulou Djine), a posebno priznanje grupi je gostovanje "Djanga Reinhardta današnjice", gitarističkog heroja gypsy swinga Angela Debarrea (Francuska), koji je također čest gost Kukuruzovićeva Gypsy swing kvarteta. Osim spomenutog Siscia open jazz-blues festivala, Damir Kukuruzović je i umjetnički direktor festivala Labin jazz republika. U svojoj glazbenoj karijeri imao je priliku surađivati s mnogim svjetskim glazbenicima, od kojih je i mnoge ugostio u svom jazz clubu. Uz violinistu Brunu Urlića svirao je na svim bitnijim festivalima u Hrvatskoj i inozemstvu promovirajući glazbu Djanga Reinhardta i Stephana Grappellia.
[  ]

Ludovic Beier

Do tridesete godine već je na francuskoj i europskoj sceni svirao s nekima od najvećih imena Gypsy Swinga stila uključujući Angela Debarrea, Dorada Schmitta, Florina Niculescua i mnoge druge...On definitivno daje harminici neko drugo ime dok njegovi prsti prelaze preko tipki na skoro nevjerojatan način. Ne zna se čime Beier više impresionira sviranjem, brzinom ili svojom kreativnošću, a uz sve to uvijek se osjeti velika doza lirike, kao i disanje uz bend. Osim sviranja na festivalima širom Europe, često je nastupao na projektima koji su se održavali u čast velikog Djanga, a najzapaženiji su oni u klubu Birdland (uz Paquita Riveru), u Lincoln centru (uz Joea Lovana), u Yoshi'su (s Davidom Sanchezom), te u Montrealu s Angelom Debarreom i Jamesom Carterom. Imao je također čast svirati u Carnegie Hallu s Tootsom Tielmansom uz Herbie Hancocka i mnoge druge. Beier paralelno komponira i aranžira i vodi svoj osobni Ludovic Beier Quartet koji izvodi "cool and latin" francuski jazz, a nastupa često i uz legendarnog Angela Debarrea.

Damir Kukuruzović Gipsy swing quartet su;

-Damir Kukuruzović(solo gitara) - Bruno Urlić (violina) - Saša Borovec (kontrabas) - Goran Grgurač (ritam-solo gitara)
[  ]

Ulaznice se mogu naći na blagajni dvorane Lisinski ili na njihovom internetskom portalu:
Ulaznice

promo guy // 23/02/2010

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Drugi Mudri Brk Festival, 28.-29./07/2023, Ljetno kino, Jelsa, Hvar

Drugi Mudri Brk Festival, 28.-29./07/2023, Ljetno kino, Jelsa, Hvar

| 05/06/2023 | promo guy |

>> opširnije


cover: Vežite poyyase i poyyačajte do kraja: IDEM objavio debut album

Vežite poyyase i poyyačajte do kraja: IDEM objavio debut album

| 31/05/2023 | promo guy |

>> opširnije


cover: SBÄM Fest 5 @ Pichlinger See, Linz, Austria, 03-04/06/2023

SBÄM Fest 5 @ Pichlinger See, Linz, Austria, 03-04/06/2023

| 28/05/2023 | promo girl |

>> opširnije


cover: Sedmi Porto Etno festival, 01-03/06/2023, prostor Exportdrva, Rijeka

Sedmi Porto Etno festival, 01-03/06/2023, prostor Exportdrva, Rijeka

| 26/05/2023 | promo girl |

>> opširnije


cover: Krešo i kisele kiše, Home Conflict, Urban Instinct, Frayn @ Stara škola, Novi MArof, 27/05/2023

Krešo i kisele kiše, Home Conflict, Urban Instinct, Frayn @ Stara škola, Novi MArof, 27/05/2023

| 25/05/2023 | fichonm |

>> opširnijewell hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*