home > najawa > Dobrotvorni koncert u Tvornici, 26/06/2009

kontakt | search |

Dobrotvorni koncert u Tvornici, 26/06/2009

Presađivanje koštane srži je dogovoreno u klinici u Freiburgu, 7. srpnja, a donorica je vrlo vjerojatno njena starija sestrica koja ima samo pet godina i također je trenutno na svim potrebnim pretragama.
Iako nisu imali dovoljnu svotu za operaciju, a obzirom na hitno stanje male Leone kojoj svaki dan bitan, uputili su se u Njemačku pod svaku cijenu, u najboljoj vjeri da će se sve ostalo rješiti, samo da dobije priliku za normalan, dug i zdrav život. Obzirom da su kuću već založili, a HZZO je obio platiti liječenje u inozemstvo, molimo vas da im pomognete.

Pomoći možete na slijedeće načine:

1. Račun za priloge za Leonino liječenje otvoren je u Zagrebačkoj banci, žiro račun 2360000-3114646637, poziv na broj 3114646637, za uplate iz inozemstva IBANHR6823600003224716810 SWIFT CODE ZABAHR2X

2. Pozivom na broj 060 888 300 (cijena poziva iz fiksne mreže 3,66 kn (PDV uključen), iz mobilne mreže 4,93 kn (PDV uključen).

3. Kupnjom ulaznice za koncert u Tvornici 26.6.2009.

Dobrotvorni humanitarni koncert "ZA LEONU" dogodit će se u Tvornica kulture, 26.06.2009. / start: 21:00 h, a nastupaju: TBF, Vatra, Kawasaki 3p, Ramirez, Chante, ČKD Praha, Connect, Stillness, Kristijan Beluhan... Cijena karte: 70 kn u pretprodaji (Tvornica), 90 kn na dan koncerta.
Pretprodajna mjesta: Tvornica kulture; Profil Megastore, Bogovićeva 7; sve poslovnice Eventim-a - www.eventim.hr
[  ]

Prenosimo mailove Leonine mame Daniele:
"Moram se zuriti , pa zato samo par rijeci. Pretrage rade sve u sesnaest, po 3-4 u danu, CT, MR, rengeni, ultrazvuci, krv, brisevi, EKG, EEG... stosta. Posteno su nas ozracili, traze bilo kakvu upalu, pa i najmanju. Bili na pregledu ociju, jos nas ceka sluh, test na tuberkulozu, nekakva biopsija koze (ma sta to bilo), ispitivanje kostane srzi, virusi i bakterije... Mala dosta kasnje i nos curi, ali nadam se da cemo to uskoro rjesiti. Inace, Njemci ko Njemci - savrseno tocni i precizni, ako je CT u 10, onda je u 10, ne u 10 i 5 minuta i ne kao kod nas da ga cekamo s djetetom gladnim i zednim do 15, pa da nam kazu da je odgodeno za sutra, pa onda sutra sve ispocetka. Sve pretrage su sad i odmah, a ne za 10 dana. Savrseno su ljubazni, njezni i pazljivi prema klincima, sve sestre i doktori govore engleski i za sad se super sporazumijevamo. Jos se nista ne zna za Noonanov sindrom, a nitko nije ni za Lanu jos definitivno potvrdio (kazu, prema vasim nalazima se podudaraju no, oni moraju provjeriti). Odjel nije pretjerano veliki, 5-6 sterilnih soba, 3 sobe sa po jednim pacijentom na kemoterapiji i mi u sobi sa jos jednom bebicom. Konacno je prestao plakati, ali nemam pojima sta mu je, da li je bio na kakvoj operaciji ili sta, svakih sat vremena mu dolaze nesto raditi, infuzije na sve strane, nije kemoterapija, rado bi pitala no, mama ne zna engleski.
Problem je s ovima u roditeljskoj kuci koji govore samo njemacki, pa se sporazumjevamo rukama i nogama, a i u restoranu preko puta je visa filozofija procitati s menija sto je danas za rucak.
Lovimo okolo studente da nam nesto prevedu. Nezgodno je sto samo Leona ima pravo na klopu u bolnicu, a mi se moramo snalaziti. Cak i Lana koja ima otvoren karton, nema pravo jesti tamo. No, dobro, prezivjet cemo. Mala je inace super. Prva dva dana je bila u velikom strahu, skuzila je da je u bolnici i da sad ponovno pocinju ona pikanja i ostala sr., pa je bilo "mamika, tatika", meni se naravno, srce svaki put raspuknulo od tuge, ali sad se vec privikla i uopce ne place. A i oni su maksimalno pazljivi i ljubazni prema tim klincima. Ona je, osim kaslja, super i juri okolo. Mi smo
najfriskiji ovdje i u najboljoj fazi. Ne za dugo, znamo. Inace, i ovi koji su na kemoterapijama, landraju okolo po igraonicama, zajedno sa svim bocicama na onim kolicima. I zbilja je sve podredeno djeci."

16. lipanj: "Danas je bio uzasno naporan dan, nemamo svoju sobu, vode nas ambulantno, vjerojatno do srijede, tako da smo se danas povlacili do pet po podne malo po pretragama, pa cekali po hodnicima, pa u dnevnoj bolnici. I dalje smo bez purinetola i bilo kakve terapije za jmml, doktor kaze da su leukociti i dalje 6 (??). Danas su joj uzeli tonu krvi (8 epruveta, sto malih, sto velikih) za razne bakterioloske pretrage, a onda su ju ponovno uspavali (4 puta od kada smo tu)da bi joj izvadili kostanu srz. Tako da je danas poprilicno koma. A i cjeli dan nam je zmrdan. Cekali smo da i Lana izvadi krv, tako da nisu ni doruckovale, ni posteno rucale. No, dobro, to ce sad uskoro doci na svoje. Oni se trude sto prije sve napraviti. Necu se zaliti, dobro je dok smo izvan bolnice.
I dalje ne znamo za Noonanov, vjerojatno ce se sutra znati. Sutra imamo dogovoren razgovor sa hrpom doktora i onom glavnom, odmah ispod Niermayer. Sve me jeza hvata sta cu cuti. Trtaros sam do neba."

16. lipanj: "Razgovor sa doktoricom; Ovako, Noonanov nije.Lanu kao donora jos uvijek nisu potvrdili, znat cemo iducih dana.
. Sto se bolesti tice bolje je sto je mlada, sto se kemoterapije tice to je otezavajuca okolnost - manje sukomplikacije kod starijih. Dobra je varijanta i ako je Lana donor, moze doci do odbacivanja, ali je rjede. U relativno dobrom je stanju, treba rjesiti samo prehladu. Nije htjela nikakve postotke izbacivati, svatko je prica za sebe. Pitala sam sta je najkriticnije - kemoterapija, infekcije, povrat bolesti. Rekla je da sve moze biti kobno, da su mozda najlosiji rezultati kad dode do povrata bolesti, ali da u njihovoj bolnici, iz nekog razloga, se ne susrecu cesto s tim."

promo guy // 24/06/2009

Share    

> najawa [last wanz]

cover: BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> izdvojeno
Dobrotvorni humanitarni koncert "ZA LEONU"
--------------------------------------------------------
TBF
Vatra
Kawasaki 3p
Ramirez
Chante
ČKD Praha
Connect
Stillness
Kristijan Beluhan
> linkz
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*