home > najawa > Viva La Pola! 2008 final line-up

kontakt | search |

Viva La Pola! 2008 final line-up

[ ELVIS JACKSON ]

ELVIS JACKSON

"Viva La Pola!" (2004-2007.)

"Viva La Pola!" je nastao temeljem višegodišnje potrebe za organizacijom dobro izbalansiranog međunarodnog festivala urbane glazbe na području Istarske županije.

"Viva La Pola!" predstavlja višednevno cjelovečernje događanje u sklopu kojeg se predstavljaju tuzemni i inozemni autori raznih glazbenih smjerova. Također, u sklopu festivalskog projekta "Viva La Pola!" predstavljaju se audio-video uraci, autori, producenti, publikacije vezane uz urbanu glazbenu scenu, kulturu, kao i ostali sadržaji.

Počevši s premijernim izdanjem, koje se održalo 2004. godine, u četiri godine postojanja, festival "Viva La Pola!" uz sveukupan posjet od gotovo 10 000 posjetitelja, predstavio je preko 100 izvođača iz 10 europskih zemalja (Hrvatske, Slovenije, BiH, Srbije, Makedonije, Italije, Austrije, Francuske, Velike Britanije i Finske). Na podužoj listi izvođača svoje mjesto su našla poznata imena poput; The Toy Dolls, The Vibrators, Anti-Nowhere League, The 69 Eyes, Peter & The Test Tube Babies, Disciplin A Kitschme, Kud Idijoti, Mizar kao i niz etabliranih regionalnih sastava (ponajboljih istarskih izvođača) prometnuvši se u najperspektivniji glazbeni događaj od 2000.-te naovamo.

Prve tri godine, festival "Viva La Pola!" se održavao na prostoru unutar kompleksa pulskog kluba "Uljanik", da bi prošlogodišnje, četvrto izdanje, svoju izvedbu doživjelo na otvorenom, na prostoru bivšeg vojnog kompleksa "Katarina", blizu Pule.

"Viva La Pola!" 2008

Temeljem četverogodišnjeg razvojnog puta, festival urbane glazbe "Viva La Pola!" svoje slavljeničko izdanje obilježit će nastupom 17 glazbenih izvođača iz 6 europskih zemalja. Lista izvođača obuhvatit će nastupe skupina iz Velike Britanije, Italije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Srbije i Hrvatske.

Ovogodišnje, peto, jubilarno izdanje festivala "Viva La Pola!" održat će se 8. i 9. kolovoza 2008. godine u sklopu kompleksa pulskog kluba "Uljanik".

Predstavit će se tuzemni i inozemni autori raznih glazbenih smjerova, od punka, indie rocka, hard-corea, metala, crossovera, industriala, gothica, preko hip-hopa pa sve do elektronike i dub reggaea, počevši s onima koji tek love korak s popularnošću, te s druge strane onih, čija su imena već odavna duboko urezna u anale glazbene povijesti.

PETAK 8.8.2008.

Ulaz moguć od/Doors open at 18.30

Koncert započinje u/Concert start time 19.00

03.00 - 05.00 - After Party - DJ program uz nabolje iz svijeta punk, rock, indie, metal, crossover glazbe

THE EXPLOITED (punk / hard-core, Edinburgh, Velika Britanija)
EXTREMA (metal / hard-core, Milano, Italija)
LEAF-FAT (rock / metal / punk, Ljubljana, Slovenija)
MOTUS VITA EST (hard-core / punk, Zagreb, Hrvatska)
ANTI-TODOR (punk, Pula, Hrvatska)
SAKE (punk / rock, Pula, Hrvatska)
KOH (metal / alternative / electro, Karlovac, Hrvatska)
THE BILLS (punk / hard-core, Rovinj, Hrvatska)
THE EXPLOITED (punk / hard-core, Edinburgh, Velika Britanija)
www.myspace.com/officialtheexploited
www.the-exploited.net

U petak 8.8., prvog dana ovogodišnjeg "Viva La Pola!" nastupit će najpoznatija svjetska punk/hard-core skupina The Exploited iz Edinburgha - Velike Britanije. Riječ je o zasigurno najjačem headlineru do sada na "Viva La Pola!", a ovo će ujedno biti njihov prvi nastup na ovim prostorima. Grupa The Exploited nastala je u eri ekspanzije punk rocka krajem 1979. godine. Oslanjajući se na ostavštinu Sex Pistolsa njihov prvi album "'Punk's Not Dead" odmah po izlasku zasjeo je na 20 mjesto nacionalne top ljestivice albuma a preko 150 000 kopija prodanih u vrlo kratkom vremenu, pokazali su da je riječ o novoj revoluciji na glazbenoj sceni.

U to vrijeme nastupaju na "Top Of The Pops" te uz G.B.H. i Discharge bivaju i ostaju najveća britanska punk/hard-core trojka. Veliki je broj bendova kojima su The Exploited bili glavni uzor no navest ćemo tek nekolicinu; Metallica, Slayer, Slipknot, kao i grupe nešto drugačijih glazbenih svjetonazora; Queens Of The Stone Age, Atari Teenage Riot, Nirvana, Massive Attack i drugi, dok njihov lider Wattie Buchan predstavlja svojevrstan brend čitavog punk/hard-core pokreta. Nakon vrlo uspješnog albuma "Fuck The System" iz 2003. godine, bend najavljuje novi studijski uradak, a kvaliteta, žestina i aktualnost njihovih nastupa, unatoč brojnim promjenama postave tijekom karijere, najbolje se očituju izvedbom uživo, ovog ljeta na brojnim prestižnim festivalima diljem Europe. Nakon velikog broja godina iščekivanja i na radost mnogobrojnih poklonika, The Exploited će konačno zasvirati i na našim prostorima, u petak 8.8., prvog dana "Viva La Pola!" 2008. The Exploited danas djeluje u sastavu: Wattie Buchan - vokal, Gav - gitara, Irish Rob - bas i Wullie Buchan - bubanj

EXTREMA (metal / hard-core, Milano, Italija)
www.myspace.com/extrema
www.extremateam.com

Od ostalih iznenađenja, prvog dana ovogodišnjeg "Viva La Pola!" predstavit će se i ponajbolja talijanska hardcore/metal skupina Extrema. Riječ je o grupi aktivnoj od 1986. godine. Dosegnuvši status predvodnika talijanske scene, u svojoj karijeri naredali su nastupe sa mega zvijezdama metal scene poput Metallice, Slayera, Korn-a te su samim time sveprisutni u medijima i eteru televizijskih i radijskih postaja. Do sada su objavili četiri studijska albuma i jedan live album. Nastup na "Viva La Pola!" 2008 bit će im ujedno premijerni koncert na ovim prostorima.

LEAF-FAT (rock / metal / punk, Ljubljana, Slovenija)
www.myspace.com/leaffat
www.leaf-fat.com

Iz slovenske metropole stiže nam po ocjenama mnogih medija i glazbenih kritičara, najbolja new-coming grupa ovog dijela Europe, ljubljanski kvintet Leaf-Fat. Riječ je o rock/metal/punk/screamo sastavu osnovanom 2001. godine u Ljubljani. Do prvog dugosvirajućeg albuma "Underworld Kingdom" dolaze 2005. a prošle godine objavili su aktualni album "Rock Papper Scissor". Nastupali su sa svjetskim poznatim bendovima poput Soulfly, The Real McKenzies i drugima a odradili su i nekoliko uspješnih inozemnih turneja. Temeljem vrlo naglog razvoja događaja i neosporne kvalitete, brojni glazbeni kritičari opravdano su ih proglasili najboljim mladim bendom na ovim prostorima a nastup na "Viva La Pola!" 2008 bit će njihovo premijerno predstavljanje ovdašnjoj publici.

MOTUS VITA EST (hard-core / punk, Zagreb, Hrvatska)
www.myspace.com/motusvitaest

Hrvatska metropola pak donosi najdugovječniju hrvatsku hard-core skupinu Motus. Band je kroz povijest doživio mnogo promjena u postavi, ali zahvaljujući velikom entuzijazmu njihovog frontmena i pjevača Hogara, koji pripada jednoj od prvih zagrebačkih punk generacija, bend se nije nikada raspao. U svojoj dvadesetogodišnjoj karijeri objavili su 4 studijska albuma "Cogito Aude", "Nasred Puta", "Razlike" i "Psi". O ugledu grupe Motus dovoljno govore horde obožavatelja koje pohode svaki njihov koncert, stoga ih ne propustite u festivalskom okruženju ovogodišnjeg "Viva La Pola!" za njihovu dvadesetu godinu postojanja.

ANTI-TODOR (punk, Pula, Hrvatska)
www.myspace.com/antitodorpunk

Pulski Anti-Todor predvodi karizmatični frontman Zoran Todorović-Todor poznat još iz vremena kraja sedamdesetih godina i jedne od prvih pulskih novovalnih-punk skupina Plakati. Nakon poduže stanke u stvaralaštvu, Todor i nekoliko prijatelja 1996. godine pokreću Anti-Todor te vrlo brzo postaju nezaobilazan segment regionalnog kretanja, te uz Kud Idijote i Fak Of Bolan, postaju vodeća trojka na sceni. Iza sebe imaju 2 albuma, "Gubitnik" iz 1998. godine, i drugi "Ne bojim se" objavljen 2002. godine u vlastitoj produkciji. Nakon 6 godina pauze u pripremi su 2 nova albuma, od kojih će jedan sadržavati autorske pjesme, dok će se na drugom naći obrade raznih izvođača. Anti-Todor su odradili veliki broj gostovanja i koncertnih nastupa, a trenutačno se spremaju za nastup na "Viva La Pola!" 2008. I za kraj moramo pridodati kako grupa Anti-Todor na najbolji način oslikava svu silinu i beskompromisnost iskonskog punk zvuka te sukladno tome predstavlja uzdanicu publike na duže staze.

SAKE (punk / rock, Pula, Hrvatska)
www.sake-band.com

Od jačih imena pulske / istarske scene, prvog dana "Viva La Pola!" 2008 svoje umijeće pokazat će i pulski punk-rock kvintet Sake. Riječ je o grupi osnovanoj 2001. godine. Veći dio članova grupe Sake nosi veliko iskustvo u glazbenom stažu a grupa Sake predstavlja svojevrstan vrhunac iskustva i dugogodišnjeg rada na sceni. Zanimljivost svega je da je gitarista Sakea Semjan Giljanović bio osnivač jedne od prvih punk grupa na prostoru istarskog poluotoka, skupine Gola jaja, koja je uz Probleme tih kasnih sedamdesetih predstavljala utemeljitelje novog glazbenog izričaja i načina razmišljanja, dok je ritam gitarista Jadranko Mićanović pak bio akterom grupe The Swindle, uz Kud Idijote, najbitnije pulske punk-rock skupine druge polovine osamdesetih godina. Uz brojne samostalne nastupe, grupa Sake bilježi i nastupe na Heineken Music Festival-u u Zenici, slovenskom Orto Fest-u i Rock Otočec-u a bivaju i pobjednicima na brojnim glazbenim festivalima. Grupa je do danas snimila 3 promo materijala te trenutačno pripremaju stvari za prvi dugosvirajući studijski uradak. Sake predstavljaju moderan punk-rock zvuk u dosluhu sa svjetskim trendovima, a glasovne sposobnosti njihove vokalistice Elizabete Petric, te kvaliteta i energičnost njihova nastupa biti će doživljeni na prvom danu ovogodišnjeg "Viva La Pola!".

KOH (metal / alternative / electro, Karlovac, Hrvatska)
www.myspace.com/kohmusic
www.kohband.com

Od mlađih snaga, na ovogodišnjem "Viva La Pola!" svoje mjesto našli su karlovčani Koh. Grupa je nastala 2003. a veliki utjecaj na njih izvršili su bendovi poput Tool, Nine Inch Nails, A Perfect Circle, Filter, Laibach, Queens Of The Stone Age, Ministry, Alice In Chains i drugi. No, unatoč početnom fanovskom okruženju Koh vrlo brzo pronalze svoj originalni izričaj te zanimljivom kombinacijom metal/alternative/electro zvukova isplivavaju na sam vrh hrvatske novovalne scene. 2007. godine bend biva koncertno izrazito aktivan, te su tako održali nastupe na festivalima poput "Urban Festa" Osijek, "Croatian Music Festivala", "Istra Rock Festivala", te u finalu prošlogodišnjeg "Art & Musica". Nedavno su objavili EP "The Censor" koji je naišao na vrlo dobar prijem kako tuzemnih tako i inozemnih medija i tiska te je isto tako potvrdio njihovu originalnost i konstantnu uzlaznu putanju.

THE BILLS (punk / hard-core, Rovinj, Hrvatska)

Da punk nije mrtav napokon može dokazati i Rovinj te se tako s ponosom pozicionirati na kartu istarskog punk-rocka. Premda je nastao početkom 2005., bend The Bills na čelu sa frontmenom Andreom Dandolom, kantautorske korijene vuče od sredine 90- tih. U startu The Bills počinju stvarati prepoznatljiv zvuk, kombinirajući razne sklonosti pojedinih članova, što vodi ka logičnoj fuziji pop melodija, američkog i britanskog punk rocka te žestinu i hard corea i UK thrasha. Svi članovi benda tesali su zanat po inim istarskim punk, rock i metal bendovima, tako da svi prijatelji festivala mogu očekivati žestok, pošten i energičan nastup rovinjskih pop - core debitanata.

SUBOTA 9.8.2008.

Ulaz moguć od/Doors open at 18.30

Koncert započinje u/Concert start time 19.00

03.00 - 05.00 - After Party - DJ program uz nabolje iz svijeta punk, rock, indie, metal, crossover glazbe

ELVIS JACKSON (rock / ska / punk / reggae / metal, Nova Gorica, Ajdovščina, Slovenija)
DUBIOZA KOLEKTIV (hip-hop / reggae / rock / ethno / crossover, Zenica, Sarajevo, Mostar, BIH)
ORUŽJEM PROTIVU OTMIČARA (pop / punk-rock, Zrenjanin, Novi Sad, Srbija)
LOLLOBRIGIDA (electro / thrash / pop-punk, Zagreb, Hrvatska)
PSYCHO-PATH (rock / indie / other, Prekmurje, Slovenija)
ONE PIECE PUZZLE (experimental / metal, Rijeka, Hrvatska)
POPEYE (alternative / hip-hop / metal, Pula, Vodnjan, Hrvatska)
KLAUS (indie / electro, Rijeka, Hrvatska)
OMEGA LITHIUM (industrial, gothic, metal, Umag, Hrvatska)

ELVIS JACKSON (rock / ska / punk / reggae / metal, Nova Gorica, Ajdovščina, Slovenija)
www.elvisjackson.com
www.myspace.com/elvisjacksonband

Slovenska ska/punk/metal/reggae atrakcija Elvis Jackson ponovno u Puli, u subotu 9.8., kao headlineri druge večeri ovogodišnjeg "Viva La Pola!".

Ovi nadasve temperamentni dečki zasigurno nikoga ne ostavljaju ravnodušnim na svojim koncertima, iza njih su tri albuma, te preko 600 koncertnih nastupa upotpunjenih velikom dozom humora, bouncy ska glazbe, reggae-a, rocka, popa, punka, vrckavih gitarskih akrobacija, te ogromnom količinom pozitivne energije koju ne možemo opisati u jednoj rečenici...

Njihov dugosvirajući album "Summer Edition", objavljen je diljem Europe, pa čak i u dalekom Japanu. Bendu se nedavno priključio novi bubnjar Marko Soršak i trenutačno su u fazi snimanja novog albuma čiji je producent ex- Faith No More basist Bill Gould, dok će poslovi miksanja biti odrađeni u Radio Star studiju u Americi kod Richa Veltropa, koji je radio sa svjetski priznatim zvijezdama poput Rage Against The Machine, Slayer, System Of The Down, Red Hot Chili Peppers i dr.

Elvis Jackson će ekskluzivno za hrvatsko područje predstaviti nove stvari na koncertu u Puli, razlog više da ih dođete pogledati na bini drugog dana ovogodišnjeg "Viva La Pola!"

DUBIOZA KOLEKTIV (hip-hop / reggae / rock / ethno / crossover, Zenica, Sarajevo, Mostar, BIH)
www.myspace.com/dubioza
www.dubioza.org

Drugog dana ovogodišnjeg "Viva La Pola!" predstavit će se i nešto drugačiji no vrlo zanimljivi izvođači te će tako jedan od nositelja večeri biti bosanskohercegovački band Dubioza Kolektiv. DK predstavlja jednu od ponajboljih grupa u žanru angažirane hip-hop, reggae, electro-ethno, rock glazbe na ovim prostorima i glavni izvozni bosanskohercegovački proizvod vezano uz urbanu glazbu. Naime, Dubiozu Kolektiv brojni glazbeni medijski djelatnici uspoređuju sa svjetskim velikanima, poput; Asian Dub Foundation, Senser, Transglobal Underground i Rage Against The Machine, s time što je ekipa iz Zenice, Sarajeva i Mostara pronašla sebi svojstvenu formulu senzibilnosti, atmosfere i energije. Dubioza Kolektiv se predstavio kao iznimno atraktivan live bend, nastupivši na prestižnim festivalima poput Exit festivala (SiCG), Sziget festivala (Madžarska), Soča Reggae Riversplash festivala (Slovenija), Rototom festivala (Italija), Eurosonic festivala (Nizozemska), te u sklopu nekoliko europskih turneja. Na skorašnjem nastupu u Puli, fanovi će imati priliku ekskluzivno poslušati stvari s njihova novog, trećeg dugosvirajućeg albuma "Firma Ilegal" u Hrvatskoj nabavljivog preko "Menarta".

ORUŽJEM PROTIVU OTMIČARA (pop / punk-rock, Zrenjanin, Novi Sad, Srbija)
www.myspace.com/oruzjemprotivuotmicara

Istog dana, pozornicu će držati užarenom kultna melodična pop-punk atrakcija Oružjem protivu otmičara. Vojvođanski pop/punk/indie bend nastao je 1994. godine u Zrenjaninu kao adekvatan buntovni odgovor na HC trash i turbo folk narodnjake. Prva postava Dragana, Dada, Darko (sadašnji bubnjar Partibrejkersa) i Nikola u jednom beogradskom studiju snimili su prvi album za rekordnih 40 sati. No, na iznenađenje svih, a ponajviše samog benda, u samo dva tjedna 'ludilo' je zahvatilo cijelu SiCG i pjesme 'Moja soba', 'Izabela', 'Vremojed' i 'Ptica' postaju veliki hitovi na državnoj razini. Još značajnije uspjehe band je postigao drugim albumom 'Barbie Cue' (1996.) i obradom pjesme 'Mladiću moj' grupe Zana, a iste godine 'Barbie Cue' bilo je najprodavanije diskografsko izdanje u državi. Treći album 'Komadić koji nedostaje' izlazi 1999. godine tijekom previranja i NATO-vih bombardiranja. 2002. godine Nikola okuplja novu ekipu na čelu s pjevačicom Ivanom i izlazi album 'Maštoplov'. Ploča radi čudnovatih okolnosti medijski ostaje neprimjećena, te se nakon malog broja koncerata ekipa ponovo razilazi. No, Nikola, vječni entuzijast, krajem 2004. godine ponovno okuplja novu ekipu i nastaje album "Znaš tko te pozdravio" objavljen za Automatik Records, u Hrvatskoj nabavljiv preko Dancing Beara. Na njemu se nalazi obrada velikog hita Slađane Milošević "Miki, Miki".

LOLLOBRIGIDA (electro / thrash / pop-punk, Zagreb, Hrvatska)
www.myspace.com/vislollobrigida
www.lollobrigida-girls.com

Uzavrelu atmosferu zasigurno će podgrijati i poznata zagrebačka electro/thrash/pop punk skupina Lollobrigida. Riječ je o grupi koju je osnovala 2003. godine vokalistica i basistica Ida Prester, inače čest gost televizijskih ekrana (voditeljiica Briljanteena, model...). Tadašnji duo Lollobrigida Girls prvi put nastupaju 2003. kao predgrupa njemačkom trash-glazbeniku Mambo Kurtu, odmah stvarajući velik interes na zagrebačkoj underground glazbenoj sceni. U veljači 2004. prvi put nastupaju samostalno i uspijevaju napuniti zagrebački Studentski centar. Slijedi potpisivanje ugovora s izdavačkom kućom DOP Records. U rujnu 2004. objavljuju prvi singl "Party", koji postaje hit i uspijeva od underground imena stvoriti sastav poznat gotovo svima. Čestim pojavljivanjima na TV i radijskim postajama, kao i različitim tiskovinama, te vrlo uspješnim nastupom na velikom koncertu Fiju Briju, uspijevaju održati interes javnosti do izlaska debitantskog albuma "Cartoon Explosion" u svibnju 2005. Drugi studijski album "Lollobrigida Inc." izlazi u prodaju diljem države u svibnju ove godine a kao gosti na albumu se pojavljuju Una (ex- Bitcharke na Travi) i LeZbor. Ovoga ljeta potvrdile su nastup na velikim open air festivalima poput "Exita", "Sziget Festivala", a predstavit će se i na ovogodišnjoj "Viva La Poli!", te tom prilikom promovirati svoj novi album. Stoga, ruke i noge u zrak!!!

PSYCHO-PATH (rock / indie / other, Prekmurje, Slovenija)
www.myspace.com/psychopathmusic

Drugog dana ovogodišnjeg "Viva La Pola!" svoj nastup potvrdila je i renomirana slovenska indie rock skupina Psyco-Path. Sa svojim jedinstvenim stilom alternativnog rocka, vođeni karizmatičnom pjevačicom, dvama energičnim gitarama i čvrstom ritam sekcijom, slovenski kvintet Psycho-Path predstavlja "zastrašujuću silu". Uzmite na primjer Girls Against Boys ili neki sličan bend sa teškim rock rifovima, dodajte tome gitarski zvučni zid koji je baziran na jako napetom i prilično "groovy" ritam sekcijom i kao šlag na kraju dodajte sexy i grubi ženski vokal. Bez pretjerivanja ovaj bend predstavlja: eklektičnost, iskrenost, napetost i jako gitarsko opterećenje. Od samog formiranja 1993 godine, bend je dobio mnoge pohvale od glazbenika i bendova kao što su Scott McCloud, Dälek, Josh Homme i još mnogo drugih. Ako govorimo o bendu sa iskustvom onda je Psycho-Path predvodnik na ovim područjima, ostavljajući iza sebe četiri europske turneje i isto toliko službenih albuma. U srpnju 2007. Psycho-Path ulazi u studio sa producentom Bobby MacIntyre-om (bivšim članom The Twilight Singers, poznatim po radu sa Bad Brains, Jimmy Girl, Lucinda Williams, Mark Lanegan…) sa ciljem da snime svoji peti službeni album. Konačni rezultat? "The Ass-Soul of Psycho-Path". Prvi materijal snimljen u novoj postavi koji je predstavio bend u izrazito šarolikom, eklektičnom i dosada najpristupačnijem albumu do sada. Na epskoj stvari "Bekkognition" pojavljuje se kao gost na back vokalima Scott Bennett (poznatiji kao osnivač Brian Wilson's Band-a, a također surađivao sa Flaming Lips, Filter, The Smashing Pumpkins, Liz Phair, The Twilight Singers…). "The Ass-Soul of Psycho-Path" objavljen je u ožujku 2008. na nezavisnoj i žanrovski neoprijedljenjoj izdavačkoj kući "Moonlee Records". Deset godina od premijernog i davnog nastupa na ovim prostorima, naime, band je zasvirao na "Art And Music Festivalu" 1998., Psycho-Path konačno ponovno na našim prostorima, drugog dana ovogodišnjeg "Viva La Pola!"

ONE PIECE PUZZLE (experimental / metal, Rijeka, Hrvatska)
www.myspace.com/onepiecepuzzleband

U subotnjoj plejadi vodećih regionalnih imena naći će se i nova uzdanica riječke novovalne scene, alternative/industrial metal grupa One Piece Puzzle, nastala 2001. Riječ je o grupi koja 2006. godine odnosi pobjedu na "Art & Music Festivalu" i svakako su bend o kojem se najviše pričalo u novinarskim i glazbenim krugovima u poslijednje dvije godine. Bend je trenutačno u završnoj fazi snimanja albuma prvijenca a isto tako čest su gost brojnih festivala. Njihov jedinstveni audio-vizualni doživljaj očekuje nas upravo na pozornici ovogodišnjeg "Viva La Pola!", što će nesumjivo biti zanimljivo iskustvo imajući u vidu tvrdnje brojnih kritičara kako je riječ o najekspresivnijem domaćem bendu uživo, pa provjerimo o čemu je riječ...

POPEYE (alternative / hip-hop / metal, Pula, Vodnjan, Hrvatska)
www.myspace.com/popeyeband

Vodnjansko-pulska grupa Popeye, čest gost festivala "Viva La Pula!" nastaje 2000.-te godine. Ideja o nastanku benda, postojala je kojih 5 godina unatrag no tek ulaskom pravih članova iskristalizirala se hip-hop metal podloga koja do današnjeg dana ostaje prepoznatljiv i zaštitni znak benda. U prilog vrlo brzom razvoju događaja i u iznimno kratkom vremenu kultnim statusom na sceni, ide troznamenkasti broj odsviranih koncerata diljem Hrvatske i susjednih država kao i nastup sa Sepulturom, ADF-om, Kornom i drugima. Odlična prihvaćenost od strane publike pokazuju kolika je stvarna vrijednost grupe Popeye, te oni svakim novim nastupom privlače sve više ljubitelja njihovog energičnog distorziranog zvuka začinjenog domaćim, istarskim štihom u obliku teksta. Pretrpivši nekoliko promjena od svoga osnutka, Popeye danas djeluje u sastavu: Zheeka-gitara, Gianne-vokal, Fere-vokal, Mrlja-bas i Totto-bubanj.

KLAUS (indie / electro, Rijeka, Hrvatska)
www.myspace.com/musicklaus

Drugog dana petog "Viva La Pola!" nastupit će i pobjednici ovogodišnjeg "Art And Music Festivala" mlada riječka indie / electro grupa Klaus. Alfa i omega Klausa je 17.-godišnja Nora Turato, autorica pjesama, glavni vokal i basistica. Nora potpisuje i snimanje i programiranje, dok joj se na nastupima pridružuje gitarist Bernard Blašković-Bexx (Ishiatz), te odnedavno i bubnjar. Nekada trojac, pa dvojac, te ponovno trojac, no ustvari one girl band, Klaus su jedan od najzanimljivijih riječkih i hrvatskih bendova nove generacije što je nedavno potvrđeno njihovom pobjedom na "Art & Music Festivalu" u Puli gdje su u žestokoj konkurenciji "glatko" odnijeli prvo mjesto i osvojili 60 sati besplatnog snimanja u studiju. Klaus je predstavnik nove generacije izvođača tzv. "internet bendova" koji su svoje mjesto u svijetu glazbe izborili na, do sada u ovim krajevima, netipičnom mjestu promocije; "MySpace"-u. U skoroj budućnosti najavljujeno je i objavljivanje njihova albuma prvijenca. Ovog ljeta bend je nastupio na riječkoj "Harteri", vrlo skoro novosadskom "Exit"-u, a za predkraj sezone predstavit će se i publici ovogodišnjeg "Viva La Pola!".

OMEGA LITHIUM (industrial, gothic, metal, Umag, Hrvatska)
www.omegalithium.com
www.myspace.com/omegalithium

Uloga zatvaranja petog "Viva La Pola!" pripast će perspektivnoj umaškoj četvorki Omega Lithium. Riječ je o grupi nastaloj početkom 2007. godine, skupini koja je istarski poluotok približila aktualnim kretanjima na europskoj industrial gothic metal sceni. Prošle godine snimaju demo EP materijal "Andromeda" te dobivaju veliki broj pozitivnih kritika sa scene. Sve veći broj koncerata pokazuje kako je svakim danom interes publike, te organizatorskih agencija za ovu mladu grupu sve izrazitiji. Među ostalim, Omega Lithium su nastupili na trećem izdanju poznatog talijanskog festivala "Dark Fest" na kojemu su pozornicu dijelili sa brojnim etabliranim europskim grupama, poput Katatonie, Jesus On Extasya i drugih. Bend trenutačno radi na prvom dugosvirajućem albumu, koji se vani očekuje tijekom jeseni.

Uz koncertni program i nastupe bendova, peta jubilarna "Viva La Pola!" proći će i u znaku posebno pripremljenih after partya u sklopu kojih će biti predstavljeni najveći klasici iz svijeta punk, rock, indie, metal, crossover i srodnih smjerova glazbe. Oba dana odmah po svršetku koncertnog programa, s početkom u 03.00 sata.

Tijekom oba dana, unutar festivalskog kompleksa bit će postavljeni štandovi sa multimedijalnom ponudom, te će na istima biti upriličena promocija glazbenih tiskovina i recentnih diskografskih uradaka.

Ticket presale/Pretprodaja ulaznica (1. dan/first day, 119,99 kn - 16€, 2. dan/second day 89,99 kn - 12 €, 2 dana/two days, 189,99 kn - 26 €)

Pretprodaja ulaznica krenut će u četvrtak, 3. srpnja na slijedećim prodajnim mjestima:

Pula:
Klub Uljanik, Dobrilina 2 (čet - sub 19 - 05)
Centar CD Shop, Fontička 3, +385 52 212 463
Rock Caffe, Scalierova 8
Caffe Bar Scandal Express, Ciscuttijeva 15
Caffe Bar Mimoza, Vukovarska 13
Caffe Bar Bass, Širolina 3

Rovinj: Music Shop Link, Carera 72, +385 52 813 493

Rijeka: Aquarius CD Shop, Matije Gupca 3a, +385 51 321 540

Zagreb: Planet Music, Ilica 37, + 385 1 4830775

Diljem Hrvatske u svim poslovnicama Generalturista, Adriatica.net-a, glazbenim dućanima Dallasa, Aquariusa te na svim ovlaštenim prodajnim mjestima u sustavu Eventima, u Hrvatskoj i inozemstvu.

www.eventim.hr

Rezervaciju ulaznica i prijavu akreditacija možete izvršiti na e-mail: vivalapola2008@gmail.com

Više informacija o pripremnom dijelu i ovogodišnjim izvođačima možete dobiti na internetskoj stranici festivala; www.myspace.com/vivalapola2008

promo guy // 17/07/2008

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

| 25/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*