home > najawa > SUMMER BUMMER mini FEST, 12.-14.6.2008. MASTERS Ravnice Zagreb

kontakt | search |

SUMMER BUMMER mini FEST, 12.-14.6.2008. MASTERS Ravnice Zagreb

Trip To Zion ekipa i Digitron Sound Vam predstavljaju trodnevnu (12.- 14. lipanj, 2008.) dub/ d'n'bass/dark underground/ reggae/ dubstep poslasticu u Mastersu na zagrebačkim Ravnicama (pored tvornice Kraš). Spoj nekoliko stilova, namamit će ljubitelje ponajviše elektronske glazbe na tri dana zagrijavanja za Seasplash Festival. Prvi dan će biti obilježen francuskim izvođačima koji dolaze iz kultnog dub benda High Tone (R- Zatz & Led Piperz), dok je drugi dan rezerviran za slovenske goste W.G. i Haris Piltona koje smo nedavno imali priliku gledati uz Invasion Krew Killah. Festival će završiti sa domaćim snagama Jahstice Soundom i Trip To Zion crewom.

Povoljnije ulaznice potražite u Kingstonu (Radićeva 3) po pristupačnoj cijeni od 50kn, dok ulaznice za pojedinačne dane možete kupiti na ulazu u klub.
[  ]

12.lipanj, 08. četvrtak 21h (30kn)
R-ZATZ (Jarring Effects/Lyon,France)
dark underground hip hop
LED PIPERZ (High Tone VJ/Lyon, France)
dubstep

13.lipanj, 08 petak 21h (25kn)
W.G. (My Hell Jackson/SLO)
jungle
HARIS PILTON (SLO)
drum'n'brass
ZMAYO (Pistolero)

14. lipanj, 08. subota 18h (10kn)
aLL sTARS ZGB. Reggae edition
reggae,dub,…

hosted by Jahstice sound system & Trip to Zion crew
[  ]

LED PIPERZ (High Tone VJ/Lyon, France)

Led Piperz je započeo svoju karijeru sredinom devedesetih u core/r'nroll/metal cover bandu koji su svirali Napalm Death, Terrorizer, Carcass, Sodom, Motorhead i slične bendove. Interes za elektronsku glazbu se pojavljuje 1996.g., uglavnom za psihodelične stvari. Pridružio se High Toneu 2000.g. kao VJ support. Nakon nekog vremena je počeo vrtiti jungle i drum and bass sa dub primjesama. Počeo je sempirati hip hop stvari 2002.g. tijekom dugih putovanja sa bendom. Prva pjesma mu je izdana na kompilaciji 'Dopebeats vol.1' početkom 2005.g. sa Crbon Copiesom iz Picorea. Do slijedeće izdane pjesme se čekalo godinu dana; ona je izašla u siječnju 2006.g. na Jarring Effects kompilaciji. Sporiji ritmovi sa iskrivljenim basslineom, sa psihodeličnim zvukovima su glavne komponente njegoovg trenutnog rada.

DJ Haris Pilton + DJ W. G. aka My Hell Jackson (Ljubljana, SLO)
…Haris Pilton DJ-ingom se bavi već godinama, prvenstveno kao reggae i dub selektor slovenskog Positive Reality Soundsystema, no od prije godinu dana baca se i na glazbenu produkciju inspiriranu domaćim "roots" zvukom - ciganskom i balkanskom glazbom. Iznimno prihvaćeni među publikom, njegovi remixi nastaju kombiniranjem tradicionalnih ciganskih brass bandova s urbanim beatovima i filmskim dijalozima, uz konstantno prisustvo reggae i dub glazbe. Zahvaljujući originalnosti i duhovitosti njegovih mixeva i selekcije, Haris gotovo svaki tjedan nastupa na brojnim klupskim događanjima, koncertima i festivalima, nerijetko uz sampling i scratch potporu DJ W.G.-a (aka My Hell Jackson).

Jahstice Sound (Zagreb)

ahstice sound krenuo je sa radom u ljeto 2005 g. Jedni od prvih tuluma bili su u klubu Papillon gdje se zapravo sound i formirao kao dj set + live vokali i perkusije, gdje su u početku članovi Jahstice sounda bili: Vlado i Edo vokali , Nino i Ninjah perkusije i Robi selector..
Neki od festivala na kojima su nastupali su NNC festivali u Kninu, 4. i 5. Seasplash u Puli, ZWRF 2005. i 2006 , Samoreggaestan u Sloveniji , Oz festival na Korculi ....
Surađivali si sa ostalim domaćim sound systemima kao sto su Jaribu sound, Radikal dub sound, Bassculture, Kingstoned itd. a od stranih su to: Brothers of reality (slo), Warrior charge (it),Wicked dub division (it), The Dubateers(uk) 2006. godine su počeli sa sezonom reggae partija u klubu Aquarius pod nazivom "Just reggae" koju su zaključili zadnjim tulumom na kojem su ugostili mladi sound iz Engleske Dubateerse sa vokalima Culture Freeman i Dandy Lion.

Od proljeća 2007.g. vode tjedni program utorkom u klubu Masters,a u zadnjih četiri mjeseca počeli su organizirati veće partye subotom.

Trip To Zion crew (Zagreb)

Inicijativa građana koja djeluje od ožujka 2005.g. s ciljem promoviranja DJ kulture, glazbenih skupina i sound systema iz Hrvatske čiji je glazbeni izričaj baziran na vrstama glazbe kao što su: reggae, dub, d'n'b, jungle, breakbeat i trance. Trip to Zion okuplja grupu mladih entuzijasta koji se bave promocijom urbane kulture mladih. Od samog početka organiziramo program u klubu Močvara na mjesečnoj bazi pod istim imenom, gdje smo ugostili gotovo sve eminentne izvođače sa hrvatske scene. Kao Trip to Zion kolektiv okupljamo oko sebe DJ-e : Jan Becele, Maya, Zu_bam, te Jaribu sound system i VJ-e DISgirlz & oneboy koji su do sad gostovali na raznim festivalima (Seasplash, Underwater Overground, Zagreb Winter reggae, Feštivala Istruga...) te imali samostalna gostovanja diljem Hrvatske (Split, Koprivnica, Križevci, Dubrovnik, Pula, Ivanić Grad, Velika Gorica, Osijek, Knin…)

Od 2003.g. kao članovi Groove Sanctuary-a organiziramo klupske večeri i koncerte u klubu Močvara u sklopu kojih smo ugostili recentna imena domaće i strane scene (Fauna Flash, Sofa Surfers, First session, Louie Austin, Dzihan & Kamien, Turntable Dubbers, Bitcharke na travi...). Pokretači smo festivala "Free As A Bird" koji djeluje već četvrtu godinu za redom. Cilj festivala je predstavljati mlade hrvatske bendove, dj-e/-ice, sound systeme, vj-e/-ice i njihov rad koji nimalo ne zaostaje za europskim pa čak i svjetskim standardima. Festival ima posebana naglasak na vj/video kulturu koja je u zadnje vrijeme postala neizostavan dio koncerata i klupskih večeri.

U studenom 2006.g. pokrenuli smo edukativno-kulturno-zabavni projekt s naglaskom na ekološko osvješćivanje građana, pod nazivom "Efekt staklenik" koji smo realizirali u suradnji sa Pistolero crew-om, udruge studenata PMF-a Primus, Groove Sanctuary i Kulturom promjene SC-a. Projekt je zamišljen tako da večernji izlazak bude obrazovno i kulturno ispunjen. Naime, osim uobičajenog klupskog programa ponudili smo i predavanje na ekološku temu sa aspekta geodezije, izložbe mladih neafirmiranih umjetnika, a cijeli večernji program bio je popraćeno slikom, odnosno vj-ingom koji se tematski doticao raznih ekoloških tema.

Zmayo (Pistolero, Zagreb)

Zmayo dolazi iz poznatog Pistolero crewa koji još sa njime čine Kirgy, Akira i VJ WildBronco. Pistolero njeguju uglavnom breakbeat zvuk, a radili su samostalne večeri u klubovima poput Tvornice Kulture, Boogalooa, Mochvare… Članovi Pistolero crewa su uvijek rado viđeni gosti na raznim događanjima diljem Hrvatske. Do sada, Zmayo je dijelio stage sa facama kao što su Dendron/Merv Pepler, Digitalis/Seb Taylor, Santos, Freestylers, Amb, Saiko itd. Više o njima potražite na pistolerobreaks.org

Support: Seasplash Festival, www.croreggae.com, Reggae Connection, Radio 101,
Kingston Shop (Radićeva 3)

promo guy // 07/06/2008

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*