home > najawa > Zimski Seasplash spektakl, 2.2.2008., Aquarius, Zagreb

kontakt | search |

Zimski Seasplash spektakl, 2.2.2008., Aquarius, Zagreb

. .Seasplash Festival, Confusion & Kingston predstavljaju
zimski Seasplash spektakl
via dub reggae dubstep jungle drum'n'bass

klub Aquarius, subota, 2.02.2008., 21-05 h

upad: 50 kn u pretprodaji, 70 kn na dan koncerta
pretprodaja: AQUARIUS cd shop, Varšavska 13, KINGSTON vinyl/cd shop, Radićeva 3.

KODE 9 (dubstep/grime, Hyperdub, UK)
www.myspace.com/kode9
www.kode9.blogspot.com
www.hyperdub.net
[ Kode 9 ]

Kode 9

Kode9, ikona dubstep scene, već godinama prati UK hardcore scenu koja stalno mutira pod utjecajem jamajkanskog dub i dancehall, berlinskog dub techno/microhouse te londonskog jungle, drum and bass i UK garage zvuka. Danas Kode9-ovi DJ setovi putuju kroz selekciju post-garagea sa dubokim i masivnim bas linijama, poznatijeg kao dubstep i grime. Zbog beskompromisnih DJ setova poznatih po inovativnom i jedinstvenom zvuku, koji su uvijek prepuni svježe i uzbudljive produkcije, Kode9 je najcjenjeniji dubstep DJ; osoba koja oblikuje ukuse i odgaja generacije mladih DJ -a i producenata, gurajući granice dubstepa u svim pravcima (poslušaj www.kode9.blogspot.com/2007/05/mix-for-sonar-festival.html).
Na čelu je najrespektabilnijeg dubstep labela Hyperdub, na kojem uz ostale izdaje Buriala i The Buga. Općenito, priznat je kao jedan od najkreativnijih i najzanimljivijih producenata današnjice. Osim za svoj label Hyperdub izdavao je za Rephlex, Domino, Soul Jazz, Planet Mu i Tempa. 2006. izdao je album prvijenac Memories of the Future (zajedno sa MC-em Space Ape-om, s kojim već dugo surađuje) i mix cd Dubstep Allstars Vol.3. Radio je remikseve za Badawi, Junior Boys i Dabrye feat. MF Doom, a njegova stvar Backward pojavljuje se u filmu Alfonsa Cuaróna, Children of Men. Od samog početka rezident je na kultnoj londonskoj večeri Forward, na kojoj je utemeljen dubstep, a kao dj širio je zvuk južnog Londona od Amerike do Australije. Profesor je na University of East London na smjerovima Sonic Culture (Sound Design, Sound Systems) i Media Production, a upravo završava Sonic Warfare, knjigu o ratovanju zvukom.

RADIKAL DUB KOLEKTIV (live & upbeat dub band, Zg)
www.radikaldubkolektiv.net
www.myspace.com/radikaldubkolektiv
[ Radikal Dub Kolektiv ]

Radikal Dub Kolektiv

Zadnji put u Zagrebu mogli ste ih vidjeti i čuti na VipInMusic festivalu krajem kolovoza prošle godine, u kojoj su, uz navršavanje petogodišnjeg jubileja postojanja benda, ostvarili do sada najviše uspjeha. Sve je počelo snimanjem i objavljivanjem remiksiranog singla "A Brighter Future feat. Lua" i drugog, dugosvirajućeg albuma "Bas(s) Mat(t)er(s)", za jednu od najprofiliranijih dub/elektronskih etiketa, Universal Egg iz Engleske. S tim izdanjima radikalni dubberi dobili su puno više prostora, dospjevši u ponude kako velikih evropskih i svjetskih distribucija i download servisa, tako i programa većih festivalskih događanja, nakon mnogobrojnih odsviranih klupskih koncerata. Samo protekle godine su na inozemnim prometnicama proveli više od 70 dana, upravo se vrativši sa evropske turneje, na kojoj su u razdoblju od 25 dana, provedenih u Češkoj, Njemačkoj, Nizozemskoj, Belgiji i Sloveniji "odradili" 18 koncerata i 1 radijski session. Na istoj polako postaju svjesni da je njihov zvuk postao uvršten u playliste mnogih DJa, soundsystem-a i radijskih stanica, što ovih dana potvrđuje treće nadoštampavanje posljednjeg albuma na vinilu. A ono što ih već neko vrijeme najviše oduševljava, je činjenica da se unatoč određenoj stilskoj odrednici svi na njihovim koncertima osjećaju dobro došli: dubberi, raste, pankeri, šminkeri, trenseri, hipici, partijaneri,…, i svi ostali željni progresivne žive svirke.
Nadalje u regiji (do sljedeće francusko-talijanske turneje krajem travnja), i nastupom na zimskom Seasplash spektaklu nastavljaju promociju svog akustično-elektronski kombiniranog zvuka sa posljednjih izdanja, ali najavljuju i predstavljanje dobrog dijela materijala sa nadolazećeg albuma koji bi trebao biti objavljen do kraja 2008.

Discography:
RADIKAL DUB KOLEKTIV - CD/LP/MC (Zvuk Močvare, Kingston, NNNW, 2004.)
RADIKAL DUB KOLEKTIV - rajčice - 7" (Kingston, 2005.)
RADIKAL DUB KOLEKTIV - A Brighter Future feat. Lua - 10" (Universal Egg, 2006.)
RADIKAL DUB KOLEKTIV - Bas(s) Mat(t)er(s) - CD/LP (Universal Egg, 2007.)
[ Plakat ]

Plakat



TRICKY D (jungle/drum'n'bass, Tricky Tunes, D)
www.tricky-tunes.com
www.myspace.com/trickytunes

Tricky D je breakbeat ambassador od ranih '90ih. Jedan od prvih berlinskih underground jungle DJa i aktivista. Sa suradnicima biva aktivan na klupskoj sceni, i postaje dijelom "Elektronauten"-a, prvog njemačkog live jungle benda. Slijede godine u kojima su uslijedile mnoge turneje, DJ setovi, provođenje sati u studiju, objavljujući izdanja pod različitim imenima (poput General Elektrick, vidi pod discography).
2001. godine otvara vlastiti "Tricky Tunes Record Store" u Berlinu, specijaliziran za jungle, dnb, reggae i cutting edge breakbeats.
2002. posjećuje Jamajku, i nakon prvih studijskih sessiona, sa suradnicima pokreće "Tricky Tunes" etiketu. Upravo izlazi peto izdanje, na kojem i dalje predstavlja mlade vokalne talente, razvijajući i šireći mrežu nezavisnih producenata. Uvijek dragi gost domaćih klupskih I festivalskih događanja, te od početka dio Seasplash familije.
"Spreading the vibe across the place and keep da jungle fire burnin'!".

Discography (Selected):
-GENERAL ELEKTRICK & TRICKY DICKY "autoreverse"/ compilation (autoreverse)
-ELEKTRONAUTEN-"spielkreis"/compilation (Berlin-Tokyo )
-ELEKTRONAUTEN- "collective induced fiction" /album(incoming)
-FAB FACTORY-"chikas boom"/12"(fab factory rec)
-FAB FACTORY-"city lights " /album (pottheadz)
-FAB FACTORY-"feel the sunshine" " /12" (pottheadz)
-GENERAL ELEKTRICK & TRICKY D -"8 is a winner"/compilation"its a berlin thing vol.2"(dangerus drums rec.)
-TRICKY D. & MEZ-"fool"/compilation"its a berlin thing vol.3"(dangerus drums rec.)
-TRICKY TUNES-fire fire cuts/12"(tricky tunes rec.)
-TRICKY TUNES-tricky music/12"(tricky tunes rec.)
-TRICKY TUNES-black comunity/12"(tricky tunes rec.)
-TRICKY TUNES-latino america/12"(tricky tunes rec.)



CONFUSION DJ's - Phillipe, Feelipa, Funk Guru & Dubway (dubstep/grime, Zg)
www.myspace.com/confusionhr

Udruga za promicanje audio-vizualnih umjetnosti - confusion, osnovana je 2002. s ciljem da se obogati kulturna ponuda grada, ali i s nastojanjem da se promoviranjem audio-vizualnih umjetnosti uputi mlade na samostalno kreativno izražavanje.
Iste godine rađa se i prvi drum'n'bass/breakbeat event pod imenom ''ILLECTRIC FUNK''. U svojih 5 godina postojanja, ''Illectric Funk'' je ugostio mnoga poznata imena kao: Optical, Storm, EZ Rollers, Peshay, Klute, Paradox, B.L.I.M., Chris Carter, Black Sun Empire, Chris Su, SKC, Rascal & Klone, Optiv, Paul B, Marcus Intalex, Nookie & MC Five Alive, Calibre… Uskoro je Confusion krenuo i s organizacijom manjih klupskih večeri pod imenom ''Playground'', te VJ event-a ''Videoskop''.
Confusion aktivno surađuje s drugim udrugama i inicijativama. Svakako najvažnija realizacija jedne takve suradnje među udrugama jest Operacija grad, a u koju su bile uključene vodeće udruge, inicijative i institucije kulturnog života grada. Cijeli projekt posjetilo je oko 20 000 ljudi, a sam događaj u organizaciji Confusion-a posjetilo je 3000 ljudi.
Najveći projekti su Illectric Funk Festival i S*Core - Prvi Snowboard & music festival. Prvi IFF ugostio je imena kao što su: Dub Pistols, SKC, TM Juke live, Scotch Egg, Molara…, a drugi je, zatvoren s nastupom LTJ Bukema i MC Conrada u Zagrebačkoj Klaonici s 1500 ljudi! Drugi IFF omogućio je posjetiteljima besplatne radionice, a dodatno je obogaćen i u glazbenom programu, u kojem su nastupali DJ Krush, The Bug, Blu MarTen, Bleubird, Digital Mystikz, Gustav, Winterstrand, Photophob, zvonko i Nocturnal, te jedan od najboljih europskih VJ-a današnjice, Sanch iz Frankfurta.
Confusion je prisustvovao kao DJ support na raznim manifestacijama (Windsurfing festival, Extreme park, sa Roni Size-om i MC Tali u zagrebačkoj Tvornici, LTJ Bukem-om i Conrad-om u Dubrovniku, bili dio organizacije official Kosheen after party-a u Zagrebu, EXIT Festival, LIFT fest, Elevate festival, Seasplash reggae festival, Media Mediterranea, Motovun film festival, MTV Valkana Beach festival, Underwater Overground, Rabac Summer festival, Free as a bird, Future Sound of Zagreb, Springroll festival, itd.).
Bili su gosti prvog drum'n'bass seminara u Sarajevu, na kojem su održali predavanje o marketingu i promociji d'n'b evenata, pa su 2005. godine imali čast organizirati drugi drum'n'bass seminar u Zagrebu. Nastupili su manje-više u svakom gradu u Hrvatskoj, te ponegdje i u inozemstvu.
Do prošle godine su vodili i svoj radio show "Power Cut" na Radiu Student, od 2002. godine.
Posljednjih godina njihovi setovi razvili su se u toliko pravaca, da osim drum'n'bass-a i breaks-a sadrže i jungle, electro, electrobreaks, dubstep, glitch hop, hip-hop, dancehall, reggae, IDM, breakcore, raggacore i hardcore!

KINGSTONED SOUND (jungle, Zg)
www.myspace.com/kingstonsoundsystem

KINGSTONED SOUND svoje pocetke vuce od 2003. godine, kada je J.J. otvorio Kingston reggae CD & vinyl shop u Zagrebu, u sklopu kojeg djeluju Kingstoned sound i Kingston records & distribution. Originalnu postavu KINGSTONED SOUND-a cine J.J., Teo i POPAY MC, a težište njegova glazbena usmjerenja jesu reggae, dancehall, soca, jungle, garage, grime. U proteklih nekoliko godina soundsystemu se pridruzila nekolicina dj-a, selectora, i mc-a, tako da su originalnoj postavi pridružili dj Verbal, Shango Selector, dj GRDImon i mc M.I.S.T.; proširivši dodatno spektar glazbe koju prezentira Kingstoned sound.
KINGSTONED SOUND redovito održava nastupa na raznim klupskim i festivalskim dogadanjima (Seasplash festival, Zagreb Winter Reggae Festival, Soca Riversplash Reggae Festival...), a bio je i glavni organizator besplatnih reggae programa "Kingston Hot" u klubu Papillon u Zagrebu. U sezoni 2006/2007 Kingstoned sound nastupa kao resident u poznatom zagrebackom klubu 'Aquarius' u sklopu 'Jungle nutters' i 'Kingston Hot' veceri.

JAHSTICE SOUND (roots dub reggae, Zg)
www.myspace.com/jahsticesoundsystem

Jahstice sound krenuo je sa radom u ljeto 2005 g. Jedni od prvih tuluma bili su u klubu Papillon gdje se zapravo sound i formirao kao dj set + live vokali i perkusije, gdje su u početku članovi Jahstice sounda bili: Vlado i Edo vokali , Nino i Ninjah perkusije i Robi selector..
Neki od festivala na kojima su nastupali su NNC festivali u Kninu, 4. i 5. Seasplash u Puli, ZWRF 2005. i 2006 , Samoreggaestan u Sloveniji , Oz festival na Korculi ....Surađivali su sa ostalim domaćim sound systemima kao sto su Jaribu sound, Radikal dub sound, Bassculture, Kingstoned itd. a od stranih su to: Brothers of reality (slo), Warrior charge (it), Wicked dub division (it), The Dubateers (uk).
2006. godine su počeli sa sezonom reggae partija u klubu Aquarius pod nazivom "Just reggae" koju su zaključili zadnjim tulumom na kojem su ugostili mladi sound iz Engleske Dubateerse sa vokalima Culture Freeman i Dandy Lion. Od proljeća 2007.g. vode tjedni program utorkom u klubu Masters,a u zadnjih četiri mjeseca počeli su organizirati veće partye subotom.
Trenutna postava Jahstice s. su: Mario bandic aka Ninjah (perkusije), Igor Ivankovic (selector, Robert Martinovic (selector).

više informacija o događanju:
www.seasplash.net
www.kingston.hr

kichmar // 19/01/2008

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije


> chek us aut!
> izdvojeno
zimski Seasplash spektakl
klub Aquarius, subota, 2.02.2008., 21-05 h

KODE 9 (dubstep/grime, Hyperdub, UK)
RADIKAL DUB KOLEKTIV (live & upbeat dub band, Zg)
TRICKY D (jungle/drum'n'bass, Tricky Tunes, D)
CONFUSION DJ's
KINGSTONED SOUND (jungle, Zg)
JAHSTICE SOUND (roots dub reggae, Zg)

upad: 50 kn u pretprodaji, 70 kn na dan događaja
pretprodaja: AQUARIUS cd shop, Varšavska 13, KINGSTON vinyl/cd shop, Radićeva 3.
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*