home > najawa > Mars, festival drugačije glazbe i videa, KSET, 25.09.-07.10.2007.

kontakt | search |

Mars, festival drugačije glazbe i videa, KSET, 25.09.-07.10.2007.

25.09.2007. Lukatoyboy (Sr) + CasTrio (Sr) + Hiram Abiff (Zg)

Teško je nabrojati sve stvari kojima se Luka Ivanović (Lukatoyboy) bavi, od produciranja i izvedbi eksperimentalne elektronske glazbe pa sve do pisanja glazbenih kritika i glazbe za kazališne predstave. Osim toga se bavi i Djing-om, uređuje radijsku emisiju "Cut-Paste FM", suorganizira improveE večeri u Beogradu…. Nastupa sam ili sa nekim od projekata poput noise/improv benda skiiiik++ ili elektronskim noise rock bendom Pending music u kojem svira sythesizer i sampler. Osim nastupa na na festivalima poput EXIT-a i Dis-Patcha u Srbiji iz koje dolazi, također je nastupao i širom svijeta. Radove objavljuje pod Creative Commons licencom, a možete ih poslušati na www.archive.org.
Ovom prilikom će nastupati solo i kao član trojca Castrio.

Castrio je A/V trojac iz Beograda, a rijetka je prilika vidjeti njihov nastup bila na posljednjem Illectric Funk Festivalu, točnije Videoskopu. Nastup im je nabolje opisati nabrajajući DIY opremu - par uvelike prepravljenih Casio syntesizera, brdo žica, nekoliko kamera i TV-a, audio i video mikser…
Na vama je da zamislite kako njihov, prije svega nevjerojatno energičan, originalan i kreativan nastup izgleda uživo te potom dođete provjeriti da li ste bili u pravu.

Da bi večer zaokružile domaće noise snage elektroničkog podzemlja, predstavljamo Vam kriptičnog audio arhitekta, člana Egoboo.bits kolektiva, imena sinonimnog sa onim graditelja hrama kralja Solomona, Hiram Abiff :

"His music is a concoction of many genres with violent twists and underlying noise, funny and dead serious at the same time. It tells the tale of barren wastelands, deserted places ridden with somatic dread beyond the grasp of the intellect."

Ulaznice će po pretprodajnoj cijeni od 20 kn biti moguće kupiti u KSETu, dok će na dan koncerta koštati 30 kn. Ulaz se otvara u 20 sati, a koncert počinje poslije 21 sat.

25. - 27. 09. Circuit Bending radionica

Osim svog nastupa CasTrio će održati i trodnevnu radionicu circuit bendinga!
Za početak da malo pojasnimo o čemu je riječ; circuit bending je kreativno kratko-spajanje/lemljenje/modificiranje elektroničkih naprava poput gitarskih efekata, dječjih igračaka, synthesizer-a s ciljem kreiranja novih instrumenata i općenito izvora signala.
Tehnika se najčešće veže uz eksperimentalnu/noise/glitch glazbu, ali se njena primjena ne mora nužno zaustaviti samo na glazbi, već ide i dalje, pa CasTrio i svoj video nastup temelje na circuit bendingu.
KSET polaznicima radionice osigurava opremu i alate za rad, a na polaznicima je da po mogućnosti nabave što više uređaja željnih nove životne funkcije :o)
Za više informacija o točnim terminima pratite web stranicu www.kset.org, a prijaviti na radionicu se možete na pogostickjesus@gmail.com, ili se pojaviti u klubu u vrijeme održavanja radionice.
Radionica je, u skladu sa svojom subverzivnom naravi, džabe :o)

03.10.2007. Woo & Incredible Bob (Sr) + Aesqe (Hr)

WoO je gitarist koji nam dolazi iz Beograda, jedan od osnivača Belgrade Noise Society-a. Nakon nekoliko CD-a za svoj Herbarium Records izdaje debi album Mobi Rock za slovenski label RX:TX koji je pobrao dobre kritike i u The Wire-u. WoO za svoj nastup koristi 2 električne gitare, nekoliko efekata i svakodnevne uređaje poput mobitela, radija, TV-a, daljinskih upravljača, magneta ili same gitare za odašiljanje signala koje prosječno uho teško čuje. Rezultat je intrigirajući, uvijek u težnji prikazati otvorenu senzibilnost - "Just amplify the air, and you've got it".
Njegove apstrakne minijature kreću od glitch-a i noise-a pa sve do emotivnih akustičnih prolaza, kreirajući putovanje kroz minimalističke melodije i tople perkusivne atmosfere. Nastup mu uključuje i suradnju sa video umjetnikom Incredible Bob-om koji također na sličan način, koristeći analogne izvore video signala poput video miksete, TV-a, kamera i pregršt feedbacka izvodi svoj nastup. Ova večer je rijetka prilika za čuti, ali i vidjeti, poprilično eksperimentalne nastupe bez prisustva laptopa.

"Workin live in his home studio with no editing, laptop manipulation or overdubbing, he creates a full bandwith of finely delineated noise out of two electric guitars, plus a floor-full of effects pedals. The upper frequency randge is further enhanced by the use of such supplementary devices as mobile phones, magnets, remote controles and radio receivers. As a result, it seems as if the air itself has taken on a ragged scouring shape around each of his compositions. A preformace by WoO must certainly be worth catching." The Wire

U istu večer će kao nas kao support svojom glazbom uvesti i član zagrebačkog Egoboo.bits kolektiva,
Aesqe, naš najdraži emotivac, čiji izričaj uvelike ovisi o njegovom trenutačnom stanju uma, a vodi slušatelja kroz mutna i meka područja klasike, elektronike i eksperimentalne glazbe, jamčeći dobro raspoloženje.

Ulaznice će po pretprodajnoj cijeni od 25 kn biti moguće kupiti u KSETu, dok će na dan koncerta koštati 35 kn. Ulaz se otvara u 20 sati, a koncert počinje poslije 21 sat.

04.10.2007. Kevin Blechdom (USA)

Teško je uopće opisati što sve totalno opičena Kevin Blechdom radi. No krenimo ipak: rođena je 1978 na Floridi, odrasla igrajući golf i svirajući klavir. Prva izdanja su joj bila sa bendom Adul Rodeo iz Texasa u kojem je svirala klavijature, izdala 3 albuma i nastupala u Europi i Americi. Tokom studija se upoznala sa kompjuterskom muzikom, počela programirati vlastiti program za muziku i upoznala Belvin Blectum. Tijekom jedne večeri na kojoj su trebale nastupati jedna iza druge zamijetile su poveznicu između svoje glazbe, zajedno završile nastup, nazvale se Blectum from Blechdom i nastupale po podrumima fakulteta. Kevin je svirala sa laptopa iz software-a kojeg je sama isprogramirala u Max/MSP-u, dok je Belvin koristila sampler. Nisu se sinhronizirale preko MIDI-a već po sluhu pridonoseći time svojem nekontroliranom i konfuznom kostimiranom nastupu. Nakon toga izdaju prvi EP "Snauses and Mallards" za Kit Clayton-ov i Sue Costabile-in label Orthlorng Musork. Slijedi album "The Messy Jesse Fiesta" na Deluxe records-u, osvajanje druge nagrade za digitalnu muziku na Ars Electronici 2001, zatim još nekoliko albuma za label-ove poput Tigerbeat6 i mnoge druge . Trenutno obje rade na solo projektima. Kevin izdaje jos nekoliko EP-eva za Tigerbeat6 sa muzikom napravljenom u softwareu "kevyb" isprogramiranom također u Max/DSP-u. Svoj prvi solo album nazvan "Bitches Without Britches" i slijedeći "Eat My Heart Out" izdaje za Chicks on Speed Records. Nedavno je pokrenula i svoj label "Dudini of America" na kojem je izdala EP "Your Butt". Između ostalog je nastupala i sa Eugene Chadbourne-om kojeg ste već imali prilike vidjeti u Zagrebu.

Uvod u ludi i nepredvidivi Blechdom svijet priredit ce nam DJ Bambi, član zagrebačkog deMode kolektiva.

Ulaznice će po pretprodajnoj cijeni od 30 kn biti moguće kupiti u KSETu, dok će na dan koncerta koštati 40 kn. Ulaz se otvara u 20 sati, a koncert počinje oko 22 sata.

05.10.2007. Felix Kubin (D) + Die Fuchteln (Ai) + VJ Liik (Zg)

Nakon točno tri godine i tri dana Felix Kubin nam se ponovno vraća u KSET, a oni koji su prisustvovali zadnjem nastupu put su se već uvjerili da je riječ o genijalcu koji od svoje jedanaeste godine razvija osebujan izraz čitavo vrijeme inzistirajući na upotrebi instrumentarija kojime je svoj glazbeni put i započeo. Time je postao jedan od rijetkih elektronskih glazbenika koji si nije odlučio olakšati život korištenjem laptopa, već i uživo i na pločama svira gomilu sada vec arhaičnih synthova i ritam mašina, ali pri tom ne bježi ni od blagodati moderne tehnologije, tako da bitnu ulogu u njegovom stvaralaštvu igra i popularni gameboy. Upravo stoga, ali i zbog njegova vizualnog identiteta, logična je njegova česta usporedba s grupom Kraftwerk, no glazba koju stvara u konačnici bježi od bilo kakvih poređenja i tek ga se na trenutke može povezati s duhovnim srodnicima Dat Politics i Mouse On Mars.

"Part of the charm of "Matki Wandalki" is that it exists so completely in a world of its own that it's beside the point to draw comparisons to contemporary scenes. Kubin is one of the few true originals in music, electronica or otherwise, and he's at his best here."
www.pitchformedia.com

"Refreshingly perverse."
The Wire

"Hamburg's purveyor of dadatronic experimentalist pop music"
CBC / Brave New Wave

Projekt Die Fuchteln glazbena je kolaboracija dviju bečanki, Mine Halb i Sarah Steak, neobična i uvijek varijabilna eksperimentalna elektronika koju nije moguće utrpati u standardne glazbene kategorije i okvire. Uzmimo samo u obzir da pri izboru instrumenata na nastupima ove dvije simpatične čudakinje nisu pretjerano ekskluzivne, pa tako oni sežu od teremina i antiknih radija do samoizrađenih circuit-bent instrumenata kontroliranih svjetlom i samplera te, naravno, njihovih glasova.
Prije koncerta će glazbenice održati kratku pokaznu radionicu rada na thereminu i njihovim drugim instrumentima (iskreno, ni mi ne znamo sto sve donose :o), pa ako vas je ikad zanimalo kako zvuci pljeskanje jednom rukom, navratite.

"Heavy fuchteling"

Ulaznice će po pretprodajnoj cijeni od 35 kn biti moguće kupiti u KSETu, dok će na dan koncerta koštati 45 kn. Ulaz se otvara u 20 sati, a koncert počinje poslije 21 sat.

06.10.2007. mArs + CONFUSION predstavljaju: ELEVATE festival promo party

AARON SPECTRE live
ANY MANIAC live
+ cfsn DJs

Aaron Spectre [Rag&Bone, Ad Noiseam / U$A]
jungle / dubstep / breakcore / electronica

Klasično educiran bubnjar, Aaron je život muzičara
započeo svirajući za lokalne bendove Massachusetts hardcore scene. Sa 19 se preselio u NY, te počeo DJati i producirati jungle, drum & bass i ambient. Turneje
su krenule kad je otišao u Berlin i izdao nekoliko (svih redom rasprodanih) ploča. Iako Aaron Spectre producira u različitim žanrovima, najpoznatiji je po svojim energičnim live nastupima, kojima je uz komp i MIDIje nešto kasnije dodao električnu gitaru stvorivši svoj Drumcorps alter-ego, koliziju između breakcorea i metala. Od tada ima pretrpan raspored turneja po Europi, Sjevernoj Americi i Japanu, između kojih neumorno stvara. Nedavno mu je izašao novi melodični, ambient album pod nazivom Lost Tracks, a za svoj najnoviji Drumcorps album Grist osvojio je ´ honor of distinction´ na ovogodišnjoj Ars Electronici, godišnju nagradu koju su do sada dobili i Aphex Twin, Chris Cunningham, Peter Gabriel, Sunn ((O))), Plastikman i Gescom.

Any Maniac [disko404, elevate / A]
jungle / dnb/ tekkno/ breakcore

Član austrijskog disko404, Any Maniac je kroz zadnjih desetak godina razvio svoj plesno orijentirani stil izmedu hiphop, d&b, jungle i breakcore žanrova. Kao live act nastupa veċ tri godine, a nedavno je počeo i DJati, u bilo kojem stilu koji ga momentalno inspirira. Za sada je izdao stvari za dvije kompilacije- disko404 i elevate. Voli Hrvatsku i hrvatske breskve.

Ulaznice će biti moguće kupiti po cijeni od 30 kn, a ulaz se otvara u 22 sata.

07.10.2007. LIVEPIX večer

Naziv LIVEPIX su prvotno smislila tri VJ-a - Liik, Onoxo i .EXE, želeći pokrenuti web stranicu koja bi tematski bila vezana uz VJ-ing na ovim prostorima, od profila VJ-a i njihovih demo-a pa do dijeljenja znanja, iskustava, software-a itd. Nažalost sama stranica (za sada :-) još nije zaživjela, ali je ostala mailing lista oko koje se okupilo i poprilično ljudi, ne samo VJ-a, već mnogih kreativnih mislilaca dobre volje. Tako smo počeli razmjenjivati informacije, znanje i ideje, ali i dogovarati zajedničke ("gerila") nastupe po otvorenim prostorima Zagreba u večernjim satima. Ova večer je zamišljena kao neformalno druženje svih koje zanima VJ-ing bez obzira bavili se njime aktivno ili samo kao pasivni promatrači, te je stoga i idealna prilika saznati kako VJ-ing funkcionira iza platna, upoznati se sa radom VJ-a koji koriste različit software i hardware-a, a time imaju i stilski različite nastupe.

Ulaz je besplatan, a klub se otvara u 20 sati.

promo guy // 22/09/2007


PS: FESTIVALSKA ULAZNICA

Festivalsku ulaznicu će biti moguće kupiti po cijeni od 120kn, a prijaviti se možete na pogostickjesus@gmail.com
Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*