home > najawa > TAM TAM Music FESTIVAL @ Sućuraj, Otok Hvar, 11-20/07/2024

kontakt | search |

TAM TAM Music FESTIVAL @ Sućuraj, Otok Hvar, 11-20/07/2024

TAM TAM Music Festival već dugi niz godina uspješno organizira jedinstveni glazbeni događaj koji privlači ljubitelje nezavisne glazbe iz cijele regije. Festival je postao važna kulturna destinacija tijekom ljeta u Sućurju, pružajući platformu za nove i mlade umjetnike te promovirajući lokalnu glazbenu scenu. Dvanaesto izdanje festivala odvija se od 11. do 20. srpnja u Sućurju na krajnjem istoku otoka Hvara.

TAM TAM Music Festival predstavlja impresivan lineup izvođača koji će vas oduševiti svojim raznovrsnim glazbenim stilovima i energičnim nastupima. Ovogodišnji headliner je irski bend Just Mustard. Njihov drugi album 'Heart Under', koji je miksao David Wrench (poznat po radu s Frankom Oceanom, The XX, FKA twigs), je bio jedan od najhvaljenijih rock albuma 2022. Zauzeo je prvo mjesto na ljestvici nezavisnih albuma u Irskoj i osmo mjesto na ljestvici najboljih albuma 2022. godine prema Metacriticu, a recenzirali su ga velika imena poput NME i Pitchfork. Just Mustard su nastavili graditi svoju reputaciju uživo s istaknutim nastupima na SXSW-u i Glastonburyju, te su bili podrška The Cure, Fontaines D.C. i Wolf Alice.

Od line-upa se još ističe rumunjski bend Zimbru koji kombinira hrapave sintesajzere s pričama o queer ljubavi i nostalgiji, M.O.R.T. iz Sinja kao jedan od najuvjerljivijih i najboljih rock'n'roll bendova u Hrvatskoj i šire s ogromnom količinom koncerata iza sebe, bjelovarski trio Them Moose Rush koji je odavno prerastao regionalne okvire, a na TAM TAM-u će predstaviti svoj novi album "Zepaxia", electro-rock bend Ljubičice iz Pančeva, koji je osvojio nagradu RUND-a za najbolji album na jubilarnom desetom MENT festivalu u Ljubljani za album "Dok čekamo pad", rock power trio Nemeček iz Zagreba sa žestokim zvuk sa slavenskim simboličkim elementima te Klinika Denisa Kataneca sa svojim emocionalno nabijenim tekstovima i energičnim live nastupima.

Osim bogatog glazbenog programa, posjetitelje očekuje i raznovrsna ponuda edukativnih radionica. Uživat ćete u jogi pod vedrim nebom Sućurja, radionicama prepoznavanja jestivog bilja i insekata, izrade biljne kozmetike, keramike s air dry glinom, cijanotipije, origamija, vezenja, zborskog pjevanja, perkusija, kao i crtanju stripova te predavanju o povijesti gusara iz sjeverne Afrike. Također, sudionici će imati priliku istražiti dubine mora kroz radionicu freedivinga ili kroz šetnje koje vodi arheolog Nikša Vujnović, otkrivajući bogatu kulturnu baštinu Sućurja.
[  ]

TAM TAM Music Festival posvećen je promicanju ekološke svijesti i održivih praksi kao integralnog dijela svoje misije. Festival aktivno sudjeluje u očuvanju okoliša organizirajući redovita čišćenja plaža oko Sućurja. Osim toga, festival je prvi glazbeni događaj u Hrvatskoj koji je potpuno veganski, nudeći posjetiteljima isključivo vegansku hranu od lokalnih namirnica. Organizatori su također usmjereni na edukaciju posjetitelja o važnosti očuvanja prirode i ekosustava, te se trude integrirati ekološke principe u sve aspekte festivala kako bi pružili pozitivan primjer i inspirirali druge manifestacije u smanjenju ekološkog otiska.

Jedna od najvećih draži TAM TAM Music Festivala je kamp smješten u mirnoj borovoj šumi uz kristalno čisto more, tik uz plažu Česminice. Svakogodišnje poboljšanje infrastrukture jamči posjetiteljima udobnost tijekom boravka, uz veganske obroke, čistu vodu, tuševe, prave pravcate toalete i osvježavajući hlad. Uz to, blizina mora, miris borova i intimna pozornica, izgrađena 2019. godine, pružit će vam sve što vam treba za nezaboravno iskustvo.

Ovogodišnji sponzori festivala su Maraska, Začini Nadalina, Boom Box Hrvatska, Coca-Cola HBC Hrvatska, Podrum Vujnović, Domix Sućuraj i Taxi Bronx. Projekt je sufinanciran od strane Ministarstva kulture, Turističke zajednice Splitsko-dalmatinske županije, Općine Sućuraj i Jadrolinije.

Ulaznice za svih 10 dana festivala koje uključuju kampiranje, kojih nije ostalo puno, dostupne su za kupnju po cijeni od 110 € putem sustava Core Event. Posjetite TAM TAM Music Festival i uživajte u spoju glazbe, umjetnosti i obrazovanja na jedinstvenoj lokaciji koja će vas očarati svojom ljepotom i šarmom.

Lineup

1. ŠećeЯ: Tena Rak, kroz projekt ŠećeЯ, istražuje akustiku i elektroniku, s nekoliko zapaženih nastupa i albuma iza sebe.
2. Just Mustard: Irski bend iz Dundalka, poznat po spoju noisea, trip hopa i elektronike, s hvaljenim albumima i nastupima na velikim festivalima.
3. Antarktik: Beogradski duo s melodičnim, sanjivim zvukom, poznat po zavodljivim i repetitivnim instrumentalnim kompozicijama.
4. Dina Jashari Trio: Makedonska kantautorica i producentica koja svojim emotivnim pop i neo-soul pjesmama osvaja publiku na Balkanu.
5. Revirgin: Dvojac iz Čakovca koji istražuje new wave i gothic rock zvukove, sada sa skladbama na hrvatskom jeziku.
6. Zimbru: Rumunjski art-rock bend iz Cluj Napoca koji kombinira hrapave sintesajzere i gitarske rifove s pričama o queer ljubavi i nostalgiji.
7. The Marshmallow Notebooks: Krapinski kantautor Matija Habijanec s nostalgičnim pjesmama, svirat će na TAM TAM Music Festivalu.
8. Igralom: Srpski sastav koji spaja rock'n'roll s tradicionalnom glazbom, stvarajući jedinstven stil od saharskog bluesa do americane.
9. Ki Klop: Zagrebački disco pop bend poznat po teatralnim nastupima i modernom indie pop zvuku.
10. AUTO: Ljubljanski trio koji svira psihodelični garage-noise s bliskoistočnim vibracijama i koji je upravo izdao debitantski album.
11. M.O.R.T.: Punk-blues bend iz Sinja s pet albuma i preko 400 koncerata, poznat po energičnim nastupima i originalnoj glazbi.
12. Adam Semijalac & Fige: Blues gitarist ranije poznat kao Bebè Na Volè, nastupa uz podršku članica zadarskog zbora Fige s kojima će predstaviti svoj album "Ode dite".
13. FONCEDALLE: Trio koji spaja acid gitare, bas i elektroničke ritmove, poznat po energičnim nastupima i sirovim pjesmama.
14. PUTAN CLUB: Duo iz Italije i Francuske koji kombinira elektroničke ritmove s feminističkom i revolucionarnom tematikom.
15. proto tip: Beogradski bend koji istražuje eksperimentalni zvuk, s debi albumom " S ivice sanjanja" koji je privukao pažnju kritike.
16. Vagina Corporation: Skopski bend koji spaja Kraut-Rock, Americana i psihodeliju, poznat po frenetičnim nastupima i jedinstvenom zvuku.
17. RØLØ: Tročlani bend iz Splita s modernim indie rock zvukom, poznat po dinamičnim nastupima i nagrađenim spotovima.
18. Vizelj: Beogradski alternativni rock sastav koji kombinira punk, grunge i psihodeliju, te organizira alternativni umjetnički festival.
19. Nemeček: Rock power trio iz Zagreba poznat po žestokom zvuku i slavenskim simboličkim elementima u glazbi.
20. Them Moose Rush: Prog noise rock bend poznat po DIY pristupu i inovativnim nastupima diljem Europe. Prvi nastup na TAM TAM Music Festivalu iskoristit će za promociju novog albuma "Zepaxia"
21. Dimitrije Dimitrijević: Kantautor iz Srbije s bogatim glazbenim opusom, poznat po emotivnim i intrigantnim pjesmama.
22. Ljubičice&Co.: Elektro-rock bend iz Pančeva s futurističkim zvukom i temama borbe čovjeka i mašine.
23. Klinika Denisa Kataneca: Projekt Denisa Kataneca poznat po emocionalno nabijenim tekstovima i energičnim live nastupima.
24. Doxia: DJ-ica iz Zagreba koja stvara uključiva okruženja na plesnim podijima i promovira ravnopravnost kroz glazbu.
25. ELEVEN: Elektronički glazbeni projekt Ivana Levačića s dubokim emotivnim i plesnim temama, nastupajući uživo uz sintesajzere i samplere.
26. Seine: Kantautorski projekt Ivana Ščapeca, osnovan 2008. godine, koji je evoluirao u jedan od najzanimljivijih regionalnih bendova s više albuma, uključujući najnoviji planiran za 2025.

Radionice

1. Joga i joga za djecu, koju vodi certificirana učiteljica Ilijana, održava se pod vedrim nebom Sućurja. Polaznici će moći uživati u Tam Yoga Flow-u, koji uključuje tehnike disanja, asane i meditaciju uz opuštajuću muziku i zvučne zdjele. Djeca će također imati priliku prakticirati jogu, uz kombinaciju glazbe i pokreta.
2. Radionica prepoznavanja jestivog i ljekovitog samoniklog bilja, koju vodi inženjerka agronomije Naomi Bosch, uključuje edukativnu šetnju i učenje prepoznavanja deset vrsta bilja koje se mogu koristiti u prehrani i za liječenje raznih tegoba. Sudionici će naučiti kako prepoznati i koristiti bilje za jačanje imuniteta te tretiranje simptoma poput kašlja i glavobolje.
3. U hladovini kampa, Mina Nenadović vodi radionicu keramike s air dry glinom, gdje će sudionici stvarati posude, figurice i nakit, bez potrebe za pečenjem na visokim temperaturama.
4. KOMIKAZE, skupina za promociju autorskog stripa, organizira radionicu pod vodstvom Ivane Armanini, koja uključuje crtanje stripova, izložbu radova i Femicomix izložbu.
5. Origami radionica, koju vodi Iva Masters, nudi učenje osnovnih i naprednih tehnika savijanja papira, stvarajući raznolike geometrijske i biološke oblike. Sudionici će se opustiti u meditativnom procesu i istražiti povijest ove drevne prakse.
6. Emina Blajić vodi radionicu vezenja, gdje će polaznici učiti tehniku vezenja ukrštenim bodom, koja je oblik meditacije i povezivanja s precima.
7. Vid Jeraj će održati predavanje o piratima iz sjeverne Afrike koji su napadali europske obale, uključujući povijesni kontekst i suvremene piratske aktivnosti. Predavanje će obuhvatiti zanimljivosti o gusarskim pjesmama i povijesnim događajima.
8. Aleksandar Stojković, frontmen Goribora, predstavit će svoja reizdanja knjiga, povratkom u javnost nakon duže pauze.
9. Saša, instruktor iz Zagreba, vodi radionicu freedivinga, gdje će polaznici moći u sigurnim uvjetima isprobati ronjenje na dah u dubokom moru. Potrebna je osnovna oprema kao što su maske, disalice i peraje.
10. Arheolog Nikša Vujnović vodi šetnje kroz Sućuraj, otkrivajući povijest mjesta od antike do današnjeg dana, s posebnim fokusom na kulturnu baštinu.
11. Radionica o bioraznolikosti kukaca je vođena šetnja s biologinjom Mirelom Mirić kroz koju će polaznici naići na više od 10 vrsta insekata i naučiti o njihovim životima.
12. Na radionici DIY cijanotipije se stvara cijan otisaka na papiru i tkanini uz pomoć fotosenzitivne otopine i sunca, pod vodstvom Eve Badanjak.
13. Radionica zborskog pjevanja, koja uključuje suvremene, ali i već tradicionalne TAM TAM napjeve, otvorena je za sve koji žele naučiti koristiti svoj glas, a vodi ju Tena Rak.
14. Sabina Kolak imat će bazar s aromaterapeutskim proizvodima, masažni stol, radionicu aroma-kozmetike te radionicu izrade Dorodango kuglica za opuštanje i kreativnost.
15. Sudjelujte u TAM TAM radionicama udaraljki koje vodi Antonio Vitali kako biste istražili udaraljke iz raznih dijelova svijeta i bubnjali u zajedničkom krugu.

promo guy // 03/07/2024

Share    

> najawa [last wanz]

cover: TAM TAM Music FESTIVAL @ Sućuraj, Otok Hvar, 11-20/07/2024

TAM TAM Music FESTIVAL @ Sućuraj, Otok Hvar, 11-20/07/2024

| 03/07/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Savršeni Marginalci, Svetlanas i BibliBan @ Rojc, Pula, 13/07/2024

Savršeni Marginalci, Svetlanas i BibliBan @ Rojc, Pula, 13/07/2024

| 03/07/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: LENNY KRAVITZ @ Arena, Pula, 28/07/2024

LENNY KRAVITZ @ Arena, Pula, 28/07/2024

| 02/07/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: LETU ŠTUKE @ MSU, Zg, 05/07/2024

LETU ŠTUKE @ MSU, Zg, 05/07/2024

| 01/07/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: AIR @ Tvrđava sv. Mihovila, Šibenik, 04/08/2024

AIR @ Tvrđava sv. Mihovila, Šibenik, 04/08/2024

| 30/06/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*