home > najawa > THE MISSION + Phantasmagoria @ Boogaloo, Zagreb, 09/05/2023

kontakt | search |

THE MISSION + Phantasmagoria @ Boogaloo, Zagreb, 09/05/2023

Britanske rock dark legende The Mission su morali prekinuti svoju turneju "United European Party 2020" zbog pandemije COVID19 nakon koncerta u Lisbonu, odradivši tek četvrtinu turneje.

Ulaznice za prvo i drugo najavljeni datum će vrijediti i za novi datum.

The Mission se nakon petnaest godina vračaju u Zagreb i to u gotovo originalnoj postavi gdje su pored frontmena Wayne Hussyja tu i originalni basist Craig Adams i originalni gitarist Simmon Hinkler! Za Hinklera će ovo biti prvi posjet Hrvatskoj sa The Mission pa će to biti prava poslastica za The Mission fanove jer je baš ta postava snimila sve najbolje The Mission albume i obilježila njihov najbolji period. Na žalost im se zbog lošeg zdravstvenog stanja nije mogao pridružiti i originalni bubnjar Mick Brown pa je na bubnjevima, također odličan bubnjar, Mike Kelly koji u The Mission svira od 2011. godine.

Legende dark rocka, britansku grupu The Mission osnovali su 1986. Wayne Hussy i Craig Adams nakon odlaska iz The Sisters Of Mercy. Već sa svojim prvim singlom "Garden Of Delight" osvajaju dark, goth i inu publiku te se sa svakim svojim idućim izdanjem sve više približavaju prvim mjestima na top listama. Iste godine The Mission potpisuju za veliku kompaniju Mercury i objavljuju svoj prvi album "Gods Own Medicine", sa kojeg su skinuti singlovi "Stay With Me" i "Wasteland". Taj album postaje klasika gothic rocka, a The Mission sve popularniji. Slijedi kompilacija ranih singlova (prvobitno objavljenih za nezavinu etiketu) "First Chapter" koju licencno u Jugoslaviji objavljuje diskograska kuća RTB i sa kojom The Mission učvrščuju pozicije i postaju trenutno najveći gothic rock bend na svijetu pomalo zahvaljujući trenutnom mirovanju The Sisters Of Mercy. 1988. godine sa singlom "Tower Of Strenght", koji je skinut sa idućeg albuma "Children", The Mission dolaze do prvih mjesta oficijalnih top lista i sviraju prvu veliku svjetsku turneju u sklopu koje su održali odličan koncert pred desetak tisuća ljudi u rasprodanoj ljubljanskoj velikoj dvorani Hali Tivoli. Slijedi još jedan uspješan album "Carved In Sand" sa kojeg su skinuta još dva velika hita "Butterfly On The Weel" i "Deliverence". U sklopu svoje turneje The Mission 1990. godine dolaze po prvi puta i u Zagreb gdje su nastupili u dvorani Doma sportova. Slijedi album "Mask" (1992) sa kojeg je skinut singl "Never Again" i sa kojim se The Mission udaljuju od svog primarnog dark rock zvuka što je automatski rezultiralo i lošijom prođom albuma. Sa idućem albumom "Neverland" (1995.) se The Mission vračaju gitarističom zvuku, no iako je album na nivou njihovih prvih izdanja pošto je ga objavljen za njihovu vlastitu etiketu ni taj album ne prolazi najbolje, a The Mission se odlučuju na dužu pauzu. 2001. godine se The Mission vračaju u velikom stilu sa odličnim novim albumom "Aura" i hit singlom "Evangeline" koji poprilično podjeća na rane The Sisters Of Mercy. Slijedi turneja u sklopu koje ponovno dolaze u Zagreb i odžavaju odličan koncert u dvorani Tvornica Kulture. 2007. The Mission objavljuju svoj osmi studijki album "God Is A Bullet", a u sklopu promocionalne turneje 2008. The Mission po treći puta posjećuju Zagreb i održavaju odličan koncert u Boogaloo Clubu. 2013. izlazi album "The Brighes Light" na kojem se vrača u bend originalni giitarist Simmon Hinkler i vrača u The Mission svoj prepoznatljiv zvuk gitare.

2016. godine The Mission objavljuju svoj jedanaesti studijski album "Another Fall from Grace" koji smisaono vrača zvuk ranijih The Misison pa čak i The Sisters Of Mercy iz "First And Last And Always" faze kada su u The Sisters Of Mercy svirali Wayne i Craig i bili autori večine pjesama. Na "Another Fall from Grace" se Wayne vrača na svoju prepoznatljivu gitaru sa dvanest žica, a kao gosti na albumu su nastupili prestižni glazbenici poput Martina Gorea iz Depeche Mode, Ville Valo iz grupe Him, Gary Numan, Julianne Regan iz All About Eve,…. Singl "Met-Amor-Phosis", u kojem gostuje Ville Valo, postigao je veliki uspjeh i kod kritike i kod publike , a sam album je proglašen najboljim The Mission albumom nakon albuma "Curved In Sand". Tako možemo biti sigurni da će ova turneja biti jedna od najzanimljivijih nakon one 1988. kada su The Mission bili na svom vrhuncu, a pravi fanovi će napokon ponovo moći doživjet da vide Wayne Hussyja, Craig Adamsa i Simmon Hinklera zajedno na pozornici! Ako ste ikad bili The Mission fan to jednostavno ne smijete propustiti!

Kao posebni gosti će nastupiti poznati zagrebački mračnjaci Phanatasmagoria. Phantasmagorija je osnovana 1988. godine i slovi uz makedonski Mizar, za jedne od predvodnika tadašnje vrlo popularne dark scene na prostorima bivše Jugoslavije. Phantasmagoriji su glavni uzori The Sisters Of Mercy pa tako i The Mission pa je zbog toga ovaj koncert još posebniji i Phantasmagoria će za ovu priliku pripremiti posebnu set listu sastvaljenu večinom pjesama iz rane faze, a kao posebni gost će nastupiti originalni bubnjar Siniša Banović koji sada živi u Amsterdamu i svira u kultnom post punk grupom Fisherz Z te originalni gitarist i autor večine ranijih pjesamam Phantasmagorije, Robert Gelo.

Početak koncerta je najavljen za 19 sati, a cijena ulaznica iznosi 200 kn do ponedeljka 02.10.2022., od utorka 03.10.2022. će ulaznice koštati 220 kn, te 240 kn na dan koncerta.

Ulaznice možete kupiti na slijedećim mjestima: Boogaloo Caffe Bar - Ul, grada Vukovara 68 (ulaz iz Ul. Ivana Lučića), Dirty Old Shop - Tratinska 18, Rockmark - Hrvatske bratske zajednice 4, Dallas Music Shop - Splitska 2a, Rijeka, Entrio.hr, Eventim.hr.

promo guy // 27/03/2023

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

| 17/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]
  • 19/04/2024 | zg, tvornica
    jonathan
  • 19/04/2024 | zg, močvara
    diocletian (new zeland)
    sitis (zg)
    snØgg (slo)
    häxänking (vž)
  • 19/04/2024 > 21/04/2024 | zg, studentski centar
    27. izdanje crš - zagreb comic cona
    ------------------------
    kevlar bikini
    luxus lord
    ka'rah
    biciklić
    jura klavijatura
    ciroza jetre
    gretta
    no more idols
    stare pizde
    pater papula
    ---------------
    ulaz je sasvim besplatan.
  • 20/04/2024 | zg, močvara
    indie-rock
    -----------
    widowspeak (usa)
  • 20/04/2024 | [srbija] novi sad, studio m
    knjižara bulevar books:
    -------------------
    dreddup (ns)
    mrt (ns)
    >> najawa @ terapija.net

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*