home > najawa > 15. Festival Tolerancije @ Bundek, Zagreb, 01-10/07/2021

kontakt | search |

15. Festival Tolerancije @ Bundek, Zagreb, 01-10/07/2021

[  ]

Festival tolerancije svake se godine trudi posjetiteljima pružiti jedinstveno festivalsko iskustvo. Vrhunski filmovi, razgovori o toleranciji, izložbe i za kraj, glazbeni program koji je svake godine sve bolji, raznovrsniji, ali najvažnije, kojem je tolerancija imperativ.

Ovogodišnje 15. izdanje festivala na jezeru Bundek, 1. srpnja će otvorit austrijska art pop - indie senzacija Dramas, dvojac čiji će atmosferični zvukovi sintesajzera, bubnja i klavira stapati s moćnim glasom vokalistice benda te tako umotati njihov težak i opresivan zvuk u minimalističku, duboko dirljivu glazbu koja će se širiti jezerom. Isti dan, u nešto kasnijem terminu nastupat će Porto Morto u posebnoj postavi sa DJ setom koji obuhvaća brdo sempliranog objavljenog i neobjavljenog materijala. Izvedba je živa i materijal se umiksava na licu mjesta, stoga ne propustite ovu jedinstvenu izvedbu.

Drugi dan festivala, 2. srpnja rezerviran je za svjetski poznatog gitarista Vlatka Stefanovskog. Nakon dugo vremena Vlatko Stefanovski Trio dolazi u Zagreb te po prvi put izvode open air koncert na Bundeku, na kojem će premijerno predstaviti svoj novi album, ali će zasvirati i neke od najvećih hitova jedne od najoriginalnijih i najpoznatijih grupa iz ex Yu - Leb i Sol.

3. srpnja otvara DJ Felver, nadaleko cijenjen DJ koji je na sceni više of 25 godina, poznat i kao autor klupskih senzacija Stereo Studio te Stereotip. Nakon Felvera pozornicu preuzima TBF. The Beat Fleet je jedna od najprogresivnijih i najoriginalnijih glazbenih priča na Balkanu koji iza sebe imaju sedam studijskih izdanja koja su dobila brojne pohvale kritike te osvojila brojne nagrade kako u Hrvatskoj tako i u zemljama regije.

4. srpnja zaplešite uz posebno glazbeno izdanje The Bonebomba, benda vrhunskih domaćih glazbenika koji će s Markom Bosakom frontmanom legendarnog zagrebačkog banda "The Second Hand Band" odsvirati poslalsticu za sve ljubitelje dobrog starog zvuka pod znakovitim imenom "Dead Brothers Set". Specijalno za ovu prigodu band je u svom originalnom aranžmanu obradio pjesme Grateful Deada i The Allman Brothers Banda.

Zbor Domaćigosti sa svojim eklektičnim repertoarom nastupat će 5. srpnja te pokušati kritički preispitati društvo u kojem živimo. Zbor čini petnaestak snažnih žena i muškaraca različitih godina, zanimanja i priča, ali svima im je zajednička ljubav prema pjevanju, radoznalost i otvorenost prema različitostima i osjećaj za socijalnu pravdu.

Mađarski EX AURO je svjetski jazz fusion projekt koji nastupa 8. srpnja. Duo izvodi u svojoj preradi etničke pjesme, u kojima se miješa indijska, turska, arapska, sefardsa, romska, peruanska, argentinska, mađarska glazba cesto u ritmu i sa strašću Flamenka.

9. srpnja rezerviran je za DJ senzaciju Pillitchevanje, glazbeno opušteniji program dvojice CFSN DJa. Za ovu prigodu oni se povlače iz svojih kužerskih odora i prepuštaju istinskim dječačkim nagonima u kojima glazba nema granica, a pravila igre ne postoje. Večer u 20 sati otvara uvijek atraktivna Ivana Galić u projektu pod nazivom SoulBeat, u kojem se isprepleću ritam i vokal te tako nudi jedan novi, osvježeni zvuk, bogat vokalno - instrumentalnim dijalozima i jazz improvizacijama protkanim u poznate soul, funk, blues i rnb - pop pjesme.

Zadnji dan festivala, 10. srpnja, nastupa Damir Ludvig, međunarodno poznati DJ, skladatelj i producent, ujedno i art direktor projekta Astralis, najdugovječnijeg hrvatskog klupskog ciklusa elektroničke glazbe. Čast zatvoriti festival pripast će Edi Maajki, poznatom reperu koji će sa svojim bandom sastavljenim od vrhunskih instrumentalista (Yogi Lonich, Mario Rašić, Toni Starešinić i Mirsad Dalipi) zasigurno ponuditi nezaboravno glazbeno iskustvo uz pjesme koje govore o socijalnoj nepravdi, ljubavi, mržnji, ratu, nacionalizmu i ljudima uopće.

Kompletan program je besplatan.

promo guy // 17/06/2021

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*