home > najawa > ILLECTRIC FUNK Festival 07_opening party, 19.05.'07., Aquarius

kontakt | search |

ILLECTRIC FUNK Festival 07_opening party, 19.05.'07., Aquarius

Subota_19.05. @ Aquarius

ILLECTRIC FUNK FESTIVAL 07_opening night

confusion room:

THE BUG (Ninja Tune, Rephlex, Tigerbeat6, Soul Jazz, Klein rec / ... ) UK

BLEUBIRD (Endemik Music) Can

+ cfsn DJs: Feelipa, Funk Guru, Phillipe, Dubway

Bass Invaders room:

BLU MAR TEN (Good Looking / Hospital / Shogun / 31 / … ) UK

Corea (Soul.headz), Juice, Gekko

+ resident VJs Somatik & .exe

start 22h

upad: 45 do ponoći / 60kn nakon
[ Plakat ]

Plakat

The Bug biografija:

The Bug, glavni projekt londonskog producenta Kevina Martina, nastao je 1997. kada je Kevin zajedno sa hip hop maestrom DJ Vadimom izdao prvi album pod ovim imenom, Tapping the Conversation.

The Bug glazba je dancehall, noise, grime, hip hop mješavina, ponekad pod utjecajem dubstepa, dubtronice i broken techna. Zato i ne čude imena koja se povezuju s Bugom i njegovom glazbom. Tako je od 2001-2004. The Bug u suradnji s veteranom UK reggae soundsystema pod imenom The Rootsman izdao brojne singlove za Razor X etiketu. Ovi singlovi bili su karakteristični po svom oštrom i agresivnom stilu, jednako muzički i vokalno. Neki od vokalista koji su se našli na ovim izdanjima bili su He-Man i Wayne Lonesome. The Bug je surađivao i sa brojnim drugim MC-ima i vokalistima među kojima treba spomenuti Cutty Ranksa, Warrior Queen i Ras B-a.

U 2003. The Bug izdaje i svoj drugi album Pressure za Rephlex Records, a u 2006. Rephlex izdaje i Killing Sound album, kompilaciju Razor X singlova i Bugovog novog materijala.

U međuvremenu The Bug je surađivao s još pokojim glazbenikom, te izdavao za Ninja Tune, Tigerbeat6 i Klein Records, a pokrenuo je i svoju izdavačku kuću pod imenom Lady Bug.

Također, The Bug je producirao i neke radio nastupe, uključujući i clash sa Soundmurdererom na John Peel sessions, te Breezeblock emisiju sa deset MC-a u 2006. U 2006. pokrenuo je u Londonu klupsku večer BASH u suradnji s dubstep producentom Loefahom.

http://www.myspace.com/thebuguk
[ Bug ]

Bug

Blu Mar Ten biografija:

Londonski trio pod imenom Blu Mar Ten nekad je, zajedno s Big Budom, Blameom i, naravno, LTJ Bukemom, sačinjavao prvu ligu Good Looking Recordsa, a sada, proživljavajući drugu mladost, dječje razigrano šara stilovima i etiketama ponovno potvrđujući status čarobnjaka (ne samo) atmosferičnog drum&bassa.

Nastaju sredinom '90-tih, kad poznanstvo Chrisa Marigolda i Lea Wyndhama, već tada iskusnih glazbenika, prerasta u suradnju potaknutu onda još vrlo svježim i zanimljivim breakbeat zvucima. Prvi uspjesi dolaze (i nastavljaju se) u vidu izdanja za tada još moćni Good Looking, no na prvi album, hvaljeni "The Six Million Names of God", trebalo je čekati sve do 2003. godine i razlaza s Bukemovom etiketom. Samo godinu dana kasnije pridružuje im se Michael Tognarelli, koji novim izdanjima trija dodaje tvrđu, siroviju notu, pritom ne narušavajći karakteristični Blu Mar Ten zvuk.

Premda je drum&bass njihova najdraža igračka, Blu Mar Ten izdaju i breakbeat, downtempo, 2step, electro, house i IDM pa se njihove skladbe nalaze u kovčezima zvijezda kao što su Tom Middleton, Felix da Housecat, Carl Cox, Lee Burridge, Erol Alkan i Howie B, a bez obzira na stil, ritam i tempo, produkcija im obiluje inteligentnim i melodičnim aranžmanima. Pri remiksiranju nastoje očuvati duh originala, zbog čega su do sad radili za imena kao što su Erykah Badu, Annie Lenox, Terry Lee Brown Junior, Jakatta i The Ananda Project, te izdavali za non-d&b etikete kao što su TCR, In-Flight, Lime, Guidance, Big Chill i Naked Music.
Posebnu pažnju posvećuju novim medijima (pogotovo internetu) pa svoju veliku popularnost djelomično duguju direktnoj i neobaveznoj komunikaciji s fanovima, a iako su kultni status dosegli još za zlatne ere drum&bass glazbe, Blu Mar Ten u posljednje dvije godine doživljavaju ponovni uzlet čemu svjedoči upravo izdani album te pregršt stilski vrlo raznolikih izdanja za etikete kao što su Hospital, Shogun, 31 Records, 720°, Renegade Hardware, Tangent i Phuzion.

www.blumarten.com
www.myspace.com/blumarten

Bleubird biografija:

Kanadski hip hop vokalist Bleubird jedan je od najpozitivnijih, a u isto vrijeme i jedan od najžučnijih MC-a uz kojega ćete imati zadovoljstvo klimati glavom. U jednoj rečenici: Bluebird zvuči politički poput Noama Chomskog, prljavo poput 2 Live Crew i emotivno poput uvoda u dnevnik jedne mlade djevojke.

Umjetnik vođen progresivnim idejama i potrebom da nešto promijeni, Bluebird u suradnji sa brojnim drugim muzičarima, live i ovima modernima, nastavlja gurati glazbu u novim pravcima, crpeći inspiraciju iz različitih životnih iskustava. Podižući zastave pobune, iskrenosti i vlastitog izričaja, njegova je glazba odraz života u borbi; soundtrack umjetnika koji nastoji plivati protiv struje, bez odbacivanja vlastitog integriteta.

www.myspace.com/bleubird

kichmar // 11/05/2007

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Wilhelmina Agnes @ Boogaloo, Zagreb, 16/05/2024

Wilhelmina Agnes @ Boogaloo, Zagreb, 16/05/2024

| 22/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> izdvojeno
ILLECTRIC FUNK FESTIVAL 07_opening night
Subota_19.05. @ Aquarius
THE BUG (UK)
BLEUBIRD (Can)
BLU MAR TEN (UK)

Upad: 45 do ponoći/60 nakon
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*