home > najawa > Subotica Express 7 & Začarana Močvara @ Močvara, Zagreb, 16/11/2019

kontakt | search |

Subotica Express 7 & Začarana Močvara @ Močvara, Zagreb, 16/11/2019

Program kulturne razmjene "Subotica Express" se ove 2019. godine održava sedmi put u Subotici (19.10.) i Zagrebu (16.11.). Projekt su pokrenuli Udruženje za razvoj kulture "URK" i Fondacija za omladinsku kulturu i stvaralaštvo "Danilo Kiš" iz Subotice, a od prošle godine subotički partner projekta je Udruženje "Klara i Rosa".

"Subotica Express" stiže u Zagreb 16. studenog 2019. godine i u suradnji sa Začaranom Močvarom predstavlja zanimljive putnike iz Subotice - kantautoricu Anne Marie, likovnu umjetnicu Marijanu Buljovčić, pisca Pera Peića Tukuljcai režiserku Mašu Šarović. Lokalnu podršku pružit će likovni umjetnik Marin Remić/Smelly Feet Guy iz Zagreba.
[  ]

ANNE MARIE (Subotica)
Web: Youtube, Youtube

Subotička kantautorica Anamarija Tumbas, pod umjetničkim imenom "Anne Marie", svojim pjesmama je osvojila pažnju ljubitelja indie i alter pop zvuka. Poznata je kao suradnica mnogih autorskih "underground" bendova kao što su Zli jezici, Sputnik i Wooden Ambulance. Svoj stil opisuje kao sladunjavi dark pop oslanjajući se na emotivne tekstove, električnu gitaru i vokalne loopove, dok u punom sastavu uz nju sviraju i Dragan Vidaković Rista (bas) i Aleksa Otašević (bubanj).

DINO SAURIĆ (Zagreb)
Web: Facebook , Instagram , YouTube1, YouTube2

Dino Saurić je glazbenik koji se unazad 5 godina aktivno bavi glazbom. Svoju inspiraciju nalazi u melankoličnim blues melodijama, ali i u reggae ritmovima koje pomoću svojeg loopera vješto uklapa u svoje autorske pjesme. Njegovo glazbeno stvaralaštvo objedinjuje više različitih stilova pa od njega možete očekivati fuziju glazbenih izričaja - minimalizam uz intimnu akustiku, ritmičnost uz loopove i beatboxing te primjese psihodelije koju vješto kombinira uz svoj snažan vokal. Odradivši brojne nastupe u Zagrebu i okolici dobiva inspiraciju da se intenzivnije posveti svojoj glazbi te se fokusira na snimanje autorskih pjesama koje uskoro planira objediniti u album prvijenac.

PERO PEIĆ TUKULJAC (Subotica)
Web: Wikipedia

Pero Peić Tukuljac (1983.) ističe kako je imao vrlo sretno djetinjstvo, koje je ostavilo lijep trag u njegovim uspomenama, a bio je mirno i povučeno dijete. Po završetku osnovne škole bio je neodlučan i nije znao što upisati, kao niti što bi želio raditi u životu. Upisao je školu za kuhara, nakon čega je dopunski završio i četvrtu godinu srednje škole. Ta izvanredna godina školovanja bila je, kako ističe, značajna i po tome što je u tom razdoblju počeo pisati pjesme.
"Poglavito sam "spavao" na satima u školi i kad sam se povremeno budio dolazili su mi na pamet stihovi, koje sam počeo sakupljati. Prva zbirka koja je objavljena zvala se Ulica cvijeća il' raj na zemlji."

Pisanje mu se stalno ispreplitalo tijekom svih promjena radnih mjesta. Prekidom kuharske karijere, obnovio je suradnju s Predragom Opalićem i dobio potporu fondacije Fokus za objavljivanje knjige pjesama Skitanja. Ta knjiga predstavlja povijest njegova pješačenja kroz grad - Suboticu. Pero je pravi šetač, jer ne šeće samo po korzu "kad se dotjera", već i po malim i zabačenim ulicama, jednako kao i velikim i bitnim, a ta šetanja ponekad potraju i do sedam sati. Glazba koju sluša također se prilično oslikava na njegovo pisanje.

MAŠA ŠAROVIĆ (Subotica)
Web: ImDb

Maša Šarović je rođena 1993. godine u Subotici. Diplomirala je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, gdje je studirala filmsku režiju. Njen kratki film Grad (2016.) premijerno je prikazan na Filmskom festivalu u San Sebastianu, nakon čega je prikazivan i nagrađivan na mnogim filmskim festivalima. Njen drugi kratki film Najtopliji ljetni dani (2018.) premijerno je prikazan na Sarajevo Film Festivalu i putovao je na mnoge druge festivale: FID Marseille, Ljubljana FEKK (Grand Prix za Najbolji film), Winterthur International Short Film Festival, TAU Student Film Festival, Early Bird… 2019. godine učestvuje u The Factory projektu Kanskog festivala, gdje režira segment omnibusa snimljenog u Sarajevu pod nazivom U tvojim rukama. Trenutno završava master studije na FDU i razvija svoj prvi dugometražni film.


Najtopliji dani leta (2017.) - 22"
Igraju: Jovana Gavrilović, Marko Vasiljević, Davor Golubović
Sinopsis filma:
Mladi par živi sa roditeljima momka. Frustrirani ovom situacijom često se prepiru. U jednom momentu odlučuju uraditi nešto povodom toga pitanja.

MARIJANA BULJOVČIĆ (Subotica)
Web: www.saatchiart.com/marijana.buljovcic

Marijana Buljovčić rođena je 1991. godine u Subotici. Diplomirala je 2015. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, smjer slikarstvo u klasi Dragana Matića. 2017. godine diplomirala je na master studijima pod mentorstvom istog profesora.

Nagrade i stipendije:
Nagrada "Dragan Rakić" za najuspješniji umjetnički rad iz predmeta Digitalna slika i oblasti Novi likovni mediji u školskoj 2014./15. godini
Dositejeva stipendija, Fond za mlade talente Republike Srbije, 2014.
"Top 5", Fondacija Danilo Kiš, 2013.

Osim brojnih kolektivnih sljedeće su samostalne izložbe:
2019. "Space shuffle", izložba slika i cijanotipija, Savremena galerija Subotica
2018. Izložba slika i grafika, social bar & art gallery "Klein house", Subotica
2018. "Space shuffle", galerija "TERRA", Kikinda
2018. Izložba master rada "Space shuffle", galerija "Hol", AUNS
2017. Izložba slika "Flashback", filmski klub "Orijent", Lifka, Subotica
2015. Izložba slika, "N-REM", SKCNS, "Fabrika", Novi Sad

MARIN REMIĆ/SMELLY FEET GUY (Zagreb)
Web: Instagram , Komikaze

Rođen 1995. Jedan od najaktivnijih i trenutačno najatraktivnijih zagrebačkih ilustratora. Također se bavi tetoviranjem i animacijom. Prisutan je na sceni otprilike zadnjih 5 godina kada je bio jedan od suorganizatora jednovečernje guerilla izložbe kolektiva Trash will smash koja se održala još tri puta na različitim lokacijama, a prošle je godine organizirao sličnu izložbu u zagrebačkom skvotu Bek pod nazivom Pero Zloba i Tinu Ninu. Osim toga, autor je vizuala za majice zagrebačkih bendova Porto Morto, Peglica i Komandos, Fire in Cairo, a zaslužan je i za sve vizuale benda Pseća Plaža. Ove su godine dva njegova stripa uvrštena u online izdanje strip-mreže Komikaze.

Bonus:
Moći će se nabaviti posljednji broj kultnog subotičkog časopisa Symposion, čiji omot je ilustrirao Igor Hofbauer.

promo guy // 13/11/2019

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*