home > najawa > Slušaj me #6 @ KSET, 22/01/2019

kontakt | search |

Slušaj me #6 @ KSET, 22/01/2019

[  ]

U najkraćim crtama, "Slušaj me" su lijepe priče o lijepim pjesama.
U nešto dužim crtama, riječ je programu koji se održava jednom u dva mjeseca na kojem šest govornika po večeri u nekoliko minuta predstavlja njima vrlo dragu pjesmu i pokušava napraviti ono najteže - objasniti ljubav prema njoj. Zašto baš ta pjesma, po čemu se izdvaja od drugih, zašto im znači nešto više od ostalih.

Nakon toga, tu pjesmu slušamo da vidimo čujemo li istim ušima i, postoji li volja, malo porazgovaramo o njoj.

Na šestom izdanju govore:

Dušan Strajnić - mogli bismo samo reći - frontman Stray Dogga! To bi većini bilo dovoljno jer ovaj srpski bend je nešto najbolje što je americana na ovim prostorima dala, ali hajde, dodat ćemo još da on nije od onih muzičara koji ne idu na tuđe koncerte, da sluša i proučava, da je svirao s Devendrom Banhartom i da mu je otac najagilniji glazbeni fanatik u cijeloj bivšoj Jugoslaviji, a vjerojatno i daleko šire, koji je svoju ljubav sasvim očito prenio i na sina, zarazio ga gitarama i južnjačkom utjehom (ili manjkom iste). Bit će zanimljivo čuti što sluša i na kojem se izvoru napaja glavni autor benda u kojeg se nemoguće ne zaljubiti.

Sven Popović - za prijatelje Poppy, Svenkulja ili jednostavno Poop, ovaj enfant terrible domaće književne scene mladac je širokih interesa i sklonosti. Posvećeno prati NBA, književnost i glazbu ima u malom prstu, ne zazire od RPG-a, a nije mu strano niti probdjeti noć za nekim od zagrebačkih šankova u potrazi za malo zabave. No, sve to na stranu, njegova je najveća ljubav i opsesija pisanje, a što i kako momčina piše možete pročitati u sjajnom, stilski izbrušenom, prvijencu "Nebo u kaljuži" i još boljem romanu koji je uslijedio - duhovitom, uzbudljivom i poetičnom "Uvjerljivo drugi". Dosta je već postigao, ali najbolje se tek očekuje od ovog mladog, nabrijanog i produktivnog pisca koji dolazi iz dobre familije.

Petra Zlonoga - animatorica, ilustratorica i grafička dizajnerica čiji su animirani filmovi osvojili niz nagrada na hrvatskim i svjetskim festivalima. Poznata kao ona cura koja je prvo zaprosila Harmsa, a onda ga nekoliko godina poslije i nogirala. U svojim filmovima ("Daniil Ivanoviču, oženi me" i "Daniil Ivanoviču, slobodan si"), dakako. U svojim se radovima prvenstveno bavi međuljudskim odnosima pa se nadamo da će se ista preokupacija preliti i na našu pozornicu. Samo emo!

Jelena Svilar - sjećate se serije "Ponos Ratkajevih"? Bila je dobra, jelda? E, Jelena vam je jedna od najzaslužnijih za tu seriju i nemojte da vam padne na pamet pred njom reći nešto protiv ovog audio-vizualnog ostvarenja - srušit će se na vas pravednički gnjev! Uz scenarije i slične ozbiljne forme, Jelena piše još štošta i zna žena s riječima, lijepo joj teku ma koje god se teme uhvatila. Najčešće ipak piše izvještaje s koncerata, recenzije albuma ili serija, a poznata je i po tome što je po njoj nastao glagol svilariti. Sklepala je Jelena još neke riječi, njezine su - ne morate vjerovati, imamo dokaze - tuđosram i radolajka, da spomenemo samo najpopularnije. Napisala je i dramski tekst za predstavu o Patti Smith "Dream of Life", a na Radio Studentu vodi i uređuje emisiju "Ravno do sna". Nama je ipak najvažnije da Jelena sluša mnogo glazbe i da, što nam je još važnije, sluša dobru glazbu. Čut ćete!

Ivan Ramljak - jedan od suosnivača Radio Studenta, časopisa Nomad, kluba Močvara (u kojem je vodio kultne filmske večeri ) i Human Rights Festivala. Pisao je, između ostalih, za Heroinu Novu, Klik, Tportal i Filmonaut. Trenutačno vodi program Kratki utorak u kinu Tuškanac, a posljednjih nekoliko godina snima dokumentarne filmove. Ove ih je godine uspio izbaciti čak tri! Čovjek-stroj, čovjek kojemu, čini se, nikad u životu nije bilo dosadno i čovjek koji, očito, ima nos za najboljosti. Kao fun facts spomenut ćemo da je riječ i o čovjeku koji je uništio karijeru Senne M. (i ima sudsku presudu koja to dokazuje), snimio je film prikazan u kinu Kustošija i posjetio je sve naseljene hrvatske otoke.

Matko Botić - teatrolog, dramaturg, predavač, kazališni kritičar, umjetnički voditelj splitskog kazališta PlayDrama. Puno je toga ovaj momak, ali valjda se neće uvrijediti ako kažemo da je nama ipak najmiliji kao glazbenik (godinama svira s riječkim americana hitmejkerima "My Buddy Moose", a u posljednje vrijeme svira i u "The Strange") i to osobito kao čovjek iza divnog zvuka mandoline na albumima Marshmallow Notebooks. Kad smo već kod glazbenih uspjeha, moramo spomenuti da je Matko, kao Moose, dijelio pozornicu i s M Wardom, jednim od naših, a ako se ne varamo, i njegovih idola.

Vrata otvaramo u 20 h, a počinjemo točno u 20.30 h.
Večer moderira Andrija Škare, a ulaz je besplatan.

FB EVENT:
https://www.facebook.com/events/269844973683801/

promo girl // 16/01/2019

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: ČudNoReĐe, Fuzz Mihi @ Zagreb, KSFF, 15/03/2024

ČudNoReĐe, Fuzz Mihi @ Zagreb, KSFF, 15/03/2024

| 13/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: PALAYE ROYALE @ Tvornica kulture, Zagreb, 03/06/2024

PALAYE ROYALE @ Tvornica kulture, Zagreb, 03/06/2024

| 11/03/2024 | promo girl |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*