home > najawa > Algiers, Porto Morto i Tyger Lamb dolaze u Primošten na 5. SuperUho!

kontakt | search |

Algiers, Porto Morto i Tyger Lamb dolaze u Primošten na 5. SuperUho!

"Jesu li Algiers najinovativniji bend današnjice? Daleko od toga, ali to ni ne trebaju biti. Svakako su izvrstan sastav koji pršti od energije, svira odličnu glazbu i prava poslastica za vidjeti uživo." (Ivan Laić - Ravno do dna). Ovo je samo jedan je u nizu hvalospjeva koje je premijerni hrvatski nastup američko-engleske četvorke u siječnju izazvao kod domaće glazbene kritike, pri čemu se dotični novinar referirao na činjenicu da ih je utjecajni američki Paste Magazine neposredno pred zagrebački koncert proglasio najinovativnijim bendom današnjice. Puna Močvara učinila je žednouhu ekipu sretnom i ponosnom na činjenicu da je zagrebačka publika i dalje u stanju prepoznati velike glazbene vrijednosti katkad i prije ostatka svijeta, najpoznatiji primjer iz prošlosti zasigurno je onaj grupe The National. No pravo je iznenađenje uslijedilo kad su se nakon koncerta Algiers počeli raspitivati o SuperUhu kojeg su, kako se kasnije ispostavilo, još lani odabrali i svom menadžmentu prezentirali kao jedan od tri europska festivala na kojima žele zasvirati. Bilo je to podjednako iznenađenje za bend, koji do tog trenutka nije znao da su ih upravo organizatori ovog festivala i doveli u Zagreb, ali naravno i za ljude koji stoje iza SuperUha kojima je to bio veliki kompliment i još jedna potvrda vrijednosti ovog projekta.

Algiers su Franklin James Fisher na vokalu, Ryan Mahan na bas gitari, Lee Tesche na gitari, a odnedavno je punopravni član benda i Matt Tong, nekadašnji bubnjar i suosnivač grupe Bloc Party.
[ Algiers ]

Algiers

Porto Morto je bend iz Zagreba koji je aktivan od 2011. godine, te se oformio unutar JeboTon kolektiva. U razdoblju između 2011. i 2016. grupa aktivno svira na festivalima i u klubovima po Hrvatskoj i regiji. Tijekom tog razdoblja radi na pjesmama koje su krajem 2016. izašle na istoimenom debi albumu produciranom u Kramasonik studiju u suradnji s Hrvojem Nikšićem. Specifičnim glazbeno-vizualnim izrazom odbijaju žanrovske podjele, a publika ih dočekuje kao pozitivno osvježenje na sceni. U 2017. sviraju brojne koncerte i festivale, rasprodaju KSET i pune Veliki pogon Tvornice Kulture povodom promocije albuma vrlo dobro prihvaćenog od strane publike i kritike.

"Ovaj album velik je u svjetskim okvirima, jer nudi nov i svjež pristup glazbi neopterećen standardnim zakonitostima popularne glazbe. Oni koriste elektroniku ravnopravno s brass sekcijom, bas linije pozivaju na ples, a gitara i klavirske dionice prate tekstove i liriku koja je svijet za sebe… Bez sumnje jedan od najboljih ovogodišnjih albuma objavljenih u Hrvatskoj" - napisao je Dubravko Jagatić u Nacionalu, dok ga je Ilko Čulić proglasio drugim najboljim domaćim albumom u 2017. godini pri čemu je za 24sata Express zaključio: "U alternativnom sektoru ponajbolji album ima zagrebački art rock sastav Porto Morto, čiji se istoimeni prvijenac nametnuo kao najugodnije domaće glazbeno iznenađenje u protekloj sezoni… Porto Morto donio je potrebno osvježenje na zagrebačke pozornice." Bend trenutno radi na drugom albumu.

Članovi benda su: Roko Crnić (glas, bas gitara), Hrvoje Klemenčić (klavijature, glas), Matija Brajković (gitara), Matej Perić (bubnjevi), Marijan Uroić (udaraljke), Antun Aleksa (trombon, glas), Juraj Borić (truba, glas) i Mak Murtić (saksofon).
[ Porto Morto ]

Porto Morto

Četveroglavi vremeplovac s dušom tigra u koži janjeta rođen je u jednoj zagrebačkoj garaži na zimu 2016. Zbor sedam crnih vrana graknuo je Tyger Lamb dok se osam nogu spuštalo u tamu podzemne garaže, a njihovi nedužni vlasnici nisu ni slutili da iz nje neće izaći isti. Nakon što su pod utjecajem bluesa, surfa, soula, duba, rockabillyja i drugih stilova spašenih od zuba vremena mutirali u jedno biće, u svibnju 2018. na svijet donose kroniku svog rođenja, Born into This, u izdanju Dirty Old Labela.

Tyger Lamb laje na mjesec, a priča i u snu. Ponekad sanja na javi, a ponekad mašta o svijetu bez JavaScripta i sprava. Povremeno se pretvori u sirenu, pa onda opet u četiri Clarka Kenta. Iako su još mladi, vole sve što vole stari i poštuju narodne običaje, pridružite im se na pivu na svom omiljenom festivalu!
[ Tyger Lamb ]

Tyger Lamb

Festivalske ulaznice su u prodaji po cijeni od 250 kuna, a kamperske se mogu kupiti već za 120 kuna. Dakle, komplet koji omogućava posjetu svim zbivanjima u sklopu festivala te petodnevno kampiranje na prekrasnoj lokaciji u ovom prvom promotivnom paketu koštat će samo 370 kuna, a navedene cijene vrijedit će do 18.6.

Ulaznice se mogu kupiti na sljedećim pretprodajnim mjestima:

Dirty Old Shop (Tratinska 18), Zagreb
Rockmark (Berislavićeva 13), Zagreb
Turistička agencija Laguna (Tepli bok 25), Primošten
Azimut (Obala palih omladinaca 2), Šibenik
CD Shop Butiga (Jurja Šižgorića 2), Šibenik
Caffe bar Basket (Domovinskog rata 42), Split
Dallas Music Shop (Splitska 2), Rijeka

te putem Rockmark i Dirty Old Shop web shopova.

Nakon 18.6. cijene ulaznica će biti 290 kuna do 6.8. te 320 kuna na ulazu, a cijene kamperskih ulaznica će biti 150 kuna do kraja festivala.

Dobrodošli u Primošten na SuperUho - festival na kojem je glazba bitna!

promo guy // 24/05/2018

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije


cover: ČudNoReĐe, Fuzz Mihi @ Zagreb, KSFF, 15/03/2024

ČudNoReĐe, Fuzz Mihi @ Zagreb, KSFF, 15/03/2024

| 13/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: PALAYE ROYALE @ Tvornica kulture, Zagreb, 03/06/2024

PALAYE ROYALE @ Tvornica kulture, Zagreb, 03/06/2024

| 11/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*