home > najawa > Nouvelle Vague, Slow Motion Suicide, Markiz @ Boogaloo, 23/06/2017

kontakt | search |

Nouvelle Vague, Slow Motion Suicide, Markiz @ Boogaloo, 23/06/2017

Popularni francuski bossa-nova bend Nouvelle Vague nastupit će 23.6. u Zagrebu, u Boogaloo Zagreb, u sklopu svjetske turneje na kojoj promoviraju izuzetno hvaljeni album "I Could Be Happy".
[  ]

Vjerni fanovi širom svijeta učinili su da ovaj bend stekne reputaciju uvaženog aražmanskog ali i autorskog tandema koji čine Marc Collin i Olivier Libaux. Četiri do sada objavljena albuma prodana su u preko milijun primjeraka širom svijeta. Nouvelle Vague svojim obradama redefiniraju najznačajnije periode iz povijesti rock'n'rolla, otvarajući novu, neodoljivu, šarmantnu i brazilskim ritmovima inspiriranu dimenziju poznatih pjesama.

****
Legenda zagrebačke klubske scene DJ Ozren Kanceljak, napravit će afterparty za pamćenje ovom koncertu!
Ozren Kanceljak je svojim radom značajan trag u domaćoj glazbenoj indrustriji i brojnim projektima vezanim za glazbu. Bavio se i glazbenim novinarstvom i managementom, a svojim specifičnim stilom i ogromnim trudom, uz puno strasti i volje, uspio je još 80-ih postati prepoznatljivo lice zagrebačke klubske scene.
Na Nouvelle Vague afterpartyju će puštati set koji se konceptualno nadovezuje na sam bend. Bit će tu raznih obrada novovalnih megahitova koji su zadržali svoju svježinu i u novom ruhu, ali i pjesama koje su zvukom bliske Nouvelle Vague - akustični, organski soul i jazz.
"Šetnjom kroz stilove i dekade nastojaću zadržati kombinaciju organskog zvuka i novoga vala, a uz to pružiti ljudima priliku da se zabave i nakon koncerta" najavljuje Kanceljak i dodaje: "Za razliku od brojnih okorjelih rockera ja obožavam i izuzetno cijenim umjetnike, izvođače koji žele napraviti nove, drugačije verzije tuđih hitova i učiniti ih "svojima". Nouvelle Vague su uspjeli izgraditi svoj prepoznatljivi zvuk rekontekstualizacijom novovalnih hitova stavljajući ih u bossa novu ili lounge jazzy aranžmane. Uvjeren sam da će i ovog puta to biti dobra zabava za ljude otvorenoga srca"

***
Zagrebački rock'n'roll bend Markiz nastupit će prije Nouvelle Vague na koncertu.

Markiz je nastao tijekom 2009. godine. Prvi studijski album snimili su u suradnji s jednim od najboljih domaćih rock producenata - Denykenom. Albumu "Savršeni svijet", glazbeni kritičari dali su visoku ocjenu i svrstali ga među najbolje albume 2010.godine, a singl "Naivac" zauzima visoka mjesta na top listama. U ranu jesen 2010. godine bend objavljuje drugi singl za pjesmu "Grad", koja postaje najveći jesenski hit u Hrvatskoj. Uspjeh benda potvrđuje i nekoliko i nominacije za Porin kao i nagrada za najemitiraniji singl na Rockoff festivalu 2014. Krajem 2016. godine bend je snimio i vokalnu suradnju s Mirelom Prisela Remi iz grupe Elemental u pjesmi "Predaja" a u veljači 2017. izašao je hit singl "DaDaDa". Stalnu postavu benda sada čine Ines Mlinarić Stakić, Andrej Babić, Luka Putica, Ivan Vranješ i Marko Tomljanović.

Jako nam je zanimljivo što ćemo nastupiti ispred Nouvelle Vague, jer se radi o sjajnom bendu vrhunskih glazbenika, fantastičnih vokalistica na čelu s dvojicom pokretača - Olivierom i Marcom. - kaže Andrej pred nastup u Boogaloo clubu i dodaje: Oni su jedan od onih bendova koje možete slušati satima, njihova glazba je opuštajuća a aranžmani jako interesantni i daju pjesmama neku sasvim novu dimenziju. Možda ih riječ "cool" najbolje opisuje.

***
Sve popularniji hrvatski rock bend Slow Motion Suicide nastupit će kao predgrupa Nouvelle Vague u clubu Boogaloo u zagrebu 23.lipnja!

Slow Motion Suicide jedno je od najvećih osvježenja na domaćoj glazbenoj sceni, a iako oformljeni 2013., prvi studijski album su objavili krajem prošle godine. Istoimeni album prvijenac najavljen je singlom "Castaway" kojeg prati i video spot. U veljači ove godine album su predstavili publici pred rasprodanim Malim pogonom Tvornice kulture, a u travnju su objavili drugi službeni singl s prvog album, pjesmu "Revolution".

Bend je oformljen iz potrebe da se naelektriziraju akustične pjesme koje su nekoliko godina čekale u ladici da zažive u obliku koji zaslužuju. Ime benda dolazi iz idioma svega lijepog i ružnog što nas polako ubija, a da nam ne smeta ili to ne primjećujemo poput junk fooda nakon mamurluka, duhovitih prelijepih žena, cigarete poslije seksa, grižnja savjesti ili lijenost u nedjeljno popodne.

O nastupu prije Nouvelle Vague, Nikša, pjevač benda kaže: "Iznimno će nam biti drago predstaviti se domaćoj publici kao predgrupa Nouvelle Vague nakon što smo ih slušali live u Šibeniku prije nekoliko godina gdje su festivalskoj publici stilom i svirkom uspjeli dočarati intimni klupski doživljaj"

***

Nouvelle Vague je dosad održao više rasprodanih koncerata u Zagrebu i možemo očekivati da će nam I ovaj nastup u Boogaloo klubu nakon 23.lipnja ostati u lijepom sjećanju!

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 180 kn od 1.6., 200 kn na dan i na blagajni kluba. Možete ih nabaviti na svim prodajnim mestima ticketshop.hr, u Boogaloo-u, kao i online na www.ticketshop.hr

promo guy // 19/06/2017

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

| 25/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*