home > najawa > DIMENSIONS FESTIVAL 2016 @ fort Punta Christo, Pula, 25-28/08/2016

kontakt | search |

DIMENSIONS FESTIVAL 2016 @ fort Punta Christo, Pula, 25-28/08/2016

Malo više od dva tjedna ostalo je do početka 5. Dimensionsa, festivala koji će na tvrđavu Punta Christo pored Pule i ove godine dovesti najbolje od svjetske elektroničke glazbe. U samo pet godina postojanja festival je postao ultimativni cilj za pronicljive ljubitelje glazbe širom svijeta, a uz odličan glazbeni program aduti festivala su i prekrasna lokacija ne poluotoku Štinjanu te intimna i prijateljska atmosfera. Od 25. do 28. kolovoza na Dimensions festivalu nastupit će najveća imena, ali i mladi talenti međunarodne techno, house, disco, bass, jazz, funk i soul glazbene scene. Peti Dimensions festival otvorit će Massive Attack s gostima u pulskoj Areni, 24. kolovoza.
[  ]

Tijekom godine organizatori Dimensions festivala osluškivali su glazbena kretanja u Hrvatskoj i regiji te na festival pozvali niz bendova, producenata i DJ-a koji se svojim stilom savršeno slažu s pronicljivom glazbenom politikom festivala. Na vrhu ove duge liste s pravom se našao hrvatski pionir techna Petar Dundov, jedan o najuspješnijih i najplodonosnijih hrvatskih autora elektroničke glazbe, čija bogata karijera traje već 20 godina. Dundov je nedavno izdao "At The Turn of Equilibrium", svoj peti studijski album, a nastupit će u nedjelju na Moatu, po mnogima najimpresivnijoj pozornica festivala.

Također u nedjelju na intimnoj i šumom okruženoj Garden pozornici nastupit će hrvatski producent i DJ Ilija Rudman, vodeća ličnost svjetske underground disco scene zadnjih 15 godina. Novost festivala je i povratak svirke uživo na samu tvrđavu, i to na Arija pozornicu na kojoj će se u nedjelju, 28. Kolovoza, predstaviti dva hrvatska benda: ABOP i Chui. ABOP je bend satkan od prekaljenih glazbenika poznat po svom originalnom izričaju, vizualnom doživljaju, te izazovnim živim nastupima. Na proljeće su izdali svoj prvi službeni uradak u EP formi preko PDV etikete u vinilnom obliku i oduševili velikim koncertom održanim u Tvornici. Na Dimensions stižu i vlasnici titule za najbolji hrvatski album 2015. - bend Chui koji svojim izdanjima skupljaju riječi hvale od kritike i publike. Chui su mladi hrvatski trio koji njeguje ponešto drugačiji pristup jazzu. Spoj suvremene klupske plesne glazbe s jazzom, elektronikom i rock'n'roll već s prvim albumom osigurao je Chuievcima kultni status na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Pozornica na plaži jedan je od atributa festivala, mjesto gdje se u idiličnoj atmosferi mogu poslušati koncerti i DJ setovi iz svijeta soula, disca i world glazbe. Upravo uz jaka imena poput Dele Sosimija i Antala u nedjelju, 27. kolovoza na plaži nastupa mladi domaći talent Ante Matas iz Splita umjetničkog imena Cuisine Dub. Kao i kustose Dimensions festivala njegov specifični spiritualni jazz oduševio je i ugledni časopis Stamp The Wax, koji ga je uvrstio na listu nadolazećih talenata 2016. godine.

Jedina dama na listi izvođača i ove je godine Sunčica Barišić aka Miss Sunshine, putuje svijetom predstavljajući svoj specifični, individualan, topli i energičan techno zvuk. DJ karijeru započinje radijskom emisijom prije 19 godina, a danas broji niz klupskih i festivalskih nastupa te brojna izdanja diljem cijelog svijeta. Pod svojim novim aliasom Insolate pokrenula je i svoju izdavačku kuću Out of Place.

Domaću scenu elektroničke glazbe koja zadnjih godina doživljava uzlet predstavit će zagrebački kolektiv ekstrakt i njegovi članovi Mimi, Labud, Novell i Ganik, zatim cfsn DJs (Funk Guru, phillipe i Viatori), Mislav i Pytzek kao predstavnici domaćih etiketa svjetske reputacije Burek i Barba, Borut Cvajner iz Pule koji će predstaviti Vakum Records, još jedan pulski predstavnik - Bebetto te Arsen Pavešić kao predstavnik kluba Sirup.

Iz Srbije na Dimensions festival stiže mračni techno duo Ontal, beogradski kolektiv Beyond House i njegovi članovi Vitanov, Ognjem, Ali Gunney i Damir Zekiri. Slovensku scenu predstavit će Marta i Roli, a iz Bosne i Hercegovine stižu Amar Kay i IOSH.

Ulaznice za festival i koncert otvorenja po nižoj cijeni su rasprodane, ali novi kontingent ulaznica po cijeni od 850 kuna za festival i 350 kuna za koncert otvorenja mogu se naći u Entrio sistemu te na pretprodajnim mjestima širom zemlje.

promo guy // 09/08/2016

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*