home > najawa > Pips Chips @ Videoclips @ Krov MSU/Ljeto u MSU

kontakt | search |

Pips Chips @ Videoclips @ Krov MSU/Ljeto u MSU

Pips, Chips & Videoclips jedinstvena su pojava na hrvatskoj glazbenoj sceni; istovremeno stilski raznovrsni, tematski provokativni i vizualno atraktivni - pravi su primjer modernog pop sastava.
Velika karijera ovog benda mogla se naslutiti već po prvom pojavljivanju u javnosti, 1992., kada je njihov nastupni singl, navijačka himna "Dinamo ja volim", srušio sve rekorde slušanosti i postao neprikosnoveni hit godine. Prvi je album Pipsa "Shimpoo Pimpoo", izdan krajem 1993., bio stilski krajnje raznovrstan materijal, u rasponu od kabaretskog popa do žestokog punka, te je iznenadio i zbunio mnoge; trebalo je vremena da se publika navikne na eklektičan autorski stil benda, karakterističan većini kvalitetne pop glazbe devedesetih. Širok raspon utjecaja Pips, Chips & Videoclips nikada nisu skrivali, i ta je karakteristika, uz specifičnu Ripperovu poetiku, do danas ključna u prepoznavanju vrijednosti benda.
Nakon objavljivanja drugog albuma "Dernjava", 1995. bend osvaja i dotad mu nedostupne dijelove Hrvatske, te započinje proboj na susjedna tržišta Slovenije i Bosne i Hercegovine.
[ Pips Chips @ Videoclips @ Vintage Industrial Bar ]

Pips Chips @ Videoclips @ Vintage Industrial Bar   © Edita Sentić

Ova produkcijski i autorski superiorna ploča lakoćom diskografsku nagradu "Porin" za najbolji alternativni album 1996. Trijumfalni koncertni nastupi tijekom proljeća i ljeta 1996. označuju definitivni dolazak Pipsa na sam vrh hrvatske rock hijerarhije. "Fred Astaire", sniman u proljeće 1997. dočekan je u hrvatskoj javnosti kao apsolutni kreativni trijumf benda, s jednakim oduševljenjem publike i probirljivih kritičara. Zvaničnu koncertnu promociju "Astairea" u zagrebačkom kazalištu "Gavella" mediji su proglasili najboljom "živom" predstavom benda u karijeri i jednim od najdojmljivijih rock događaja u Hrvatskoj uopće. Treća ploča Pips, Chips & Videoclips gotovo je u svim anketama na kraju 1997. osvojila prvo mjesto, a ukus publike potvrdila je i prava žetva nagrada 1998.; četiri novinarske rock nagrade "Crni mačak" i dva "Porina", onaj najprestižniji - za album godine te za najbolju vokalnu suradnju. U studenom 1999. izlazi i njihov četvrti album "Bog", kruna njihovog dosadašnjeg rada i pravi pozdrav odlazećem tisućljeću. "Bog" je jedan od najvažnijih domaćih albuma desetljeća koji s lakoćom osvaja dva "Porina" i četiri "Crna mačka". U travnju 2003. izlazi peti studijski album grupe - "Drveće i rijeke". Album pobire respektabilne recenzije u renomiranim svjetskim glazbenim časopisima.
U studenom 2005. izlazi album "Dokument - izštekani session 17.12.2004." Bend izdaje još dva studijska albuma, 2007. "Pjesme za gladijatore", te svoj sedmi po redu, "Wait" 2013.
Pips, Chips & Videoclips tako i dalje ostaju jedinstvena pojava na glazbenoj sceni - svjetski bend koji pjeva na hrvatskom jeziku.
[ Pips Chips @ Videoclips @ Vintage Industrial Bar ]

Pips Chips @ Videoclips @ Vintage Industrial Bar   © Edita Sentić

U cijenu ulaznice za koncert Pips, Chips & Videoclips uključena je i projekcija filma iz ciklusa Best of Metropolis, talijanska drama "Mladost", nagrađena Europskom filmskom nagradom za najbolji filma 2015.
Mladost (La giovinezza), drama, Italija, 124', r. Paolo Sorrentino, g. Michael Caine, Harvey Keitel, Rachel Weisz
Dva stara prijatelja razmišljaju o prošlosti, sadašnjosti, ljepoti i apsurdnosti života. Fred i Mick bliže se osamdesetima i uživaju odmarajući se u ljupkom hotelu u podnožju švicarskih Alpi. Fred je umirovljeni skladatelj i dirigent koji se nema namjeru vratiti glazbenoj karijeri koju je već odavno napustio. Nasuprot njemu, Mick je zaposleni redatelj koji ubrzano završava scenarij za svoj najnoviji film. Obojica znaju da su im dani odbrojeni te se odluče zajednički suočiti s budućnosti.
Distributer: Pa-Dora

Projekcije filma su u subotu, 2.7. u 18 i 20 sati u dvorani Gorgona MSU-a.
Napomena: broj sjedala u dvorani Gorgona je ograničen i sjedala nisu numerirana. Molimo posjetitelje da prilikom dolaska na projekcije filma u 18 i 20 sati zauzmu prvo slobodno mjesto u dvorani.

U cijenu ulaznice za koncert Pips, Chips & Videoclips i film "Mladost", Ljeto u MSU također uključuje i posjet uzbudljivoj međunarodnoj izložbi Divlji zapad. Neoavangarda iz Wroclawa.
Izložba wroclawske avangarde najvažnija je međunarodna izložba suvremene umjetnosti u MSU u 2016., i na jedinstven način Hrvatskoj, ali i široj regiji, predstavlja do sad nepoznatu dinamičnu kulturnu povijest Europske prijestolnice kulture 2016. Wrocław je do kraja sedamdesetih godina bio prijestolnica poljske neoavangarde, da bi u sljedećem desetljeću — u godinama izvanrednog stanja — postao žarište kontrakulture i umjetnosti koja se suprotstavljala sustavu. Izložba "Divlji zapad. Neoavangarda iz Wroclawa" predstavlja umjetnička djela, filmove, dokumentarne fotografije, predmete i zvučne zapise iz područja vizualnih umjetnosti, arhitekture, urbanizma, kazališta, filma, dizajna ali i iz svakodnevnog života u Wrocławu od 1960-ih do današnjih dana.

ULAZNICE za koncert Pips, Chips & Videoclips + film Mladost + posjet izložbi Divlji zapad. Neoavangarda iz Wroclawa su 85 kuna i mogu se kupiti OVDJE. Cijena ulaznice na sami dan koncerta iznosti 95 kuna. Ulaznice se mogu kupiti i na recepciji MSU-a od utorka do nedjelje od 11 do 18 sati i subotom od 11 do 20 sati.

Napominjemo da je broj ulaznica za koncert ograničen - stoga požurite!

Raspored održavanja ostalih koncerata u sklopu Ljeto u MSU provjerite na OVDJE.

Napomena: u slučaju kiše koncerti će se održati na platou MSU-a, kod tobogana.
Urednik programa: Branko Kostelnik, autor koncepta Ljeto u MSU, producent i voditelj Odjela za programsko-izložbenu djelatnost MSU-a
Izbor filmova Best of Metropolis: Zlatko Vidačković
Kustosica izložbe: Dorota Monkiewicz, ravnateljica Suvremenog muzeja Wrocław
Ko-kustosi: Michał Duda, Anka Herbut, Anna Mituś, Paweł Piotrowicz, Adriana Prodeus, Sylwia Serafinowicz, Piotr Stasiowski
Koordinacija izložbe: Jola Bielańska (MWW), Jasna Jakšić i Ivana Kancir (MSU Zagreb)

promo girl // 30/06/2016

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

| 17/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> najawe [blitz]
  • 19/04/2024 | zg, tvornica
    jonathan
  • 19/04/2024 | zg, močvara
    diocletian (new zeland)
    sitis (zg)
    snØgg (slo)
    häxänking (vž)
  • 19/04/2024 > 21/04/2024 | zg, studentski centar
    27. izdanje crš - zagreb comic cona
    ------------------------
    kevlar bikini
    luxus lord
    ka'rah
    biciklić
    jura klavijatura
    ciroza jetre
    gretta
    no more idols
    stare pizde
    pater papula
    ---------------
    ulaz je sasvim besplatan.
  • 20/04/2024 | zg, močvara
    indie-rock
    -----------
    widowspeak (usa)
  • 20/04/2024 | [srbija] novi sad, studio m
    knjižara bulevar books:
    -------------------
    dreddup (ns)
    mrt (ns)
    >> najawa @ terapija.net

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*