home > najawa > WHITESNAKE: THE PURPLE ALBUM @ KC Dražen Petrović (Cibona), Zagreb, 21/11/2015

kontakt | search |

WHITESNAKE: THE PURPLE ALBUM @ KC Dražen Petrović (Cibona), Zagreb, 21/11/2015

Grupa Deep Purple osnovana je davne 1968. u Hertfordu. Mada su krenuli s progresivnim rockom jako brzo se orijentiraju prema žešćim riffovima što im je u konačnici donijelo mjesto na popisu najvećih bendova u povijesti. Zajedno s Led Zeppelin i Black Sabbath začetnici su hard rocka i heavy metala mada su im neka izdanja nosila primjetljive blues, funk i soul utjecaje. Upravo na nekima od njih ulogu glavnog vokala igrao je David Coverdale.

Coverdale je u Deep Purple stigao u kolovozu 1973. pojačavši poziciju koju je do tada držao pjevač i basist Glenn Hughes. U bendu se zadržao nešto manje od tri godine tijekom kojih su objavili tri albuma: megauspješne, komercijalne bombe "Burn" i "Stormbringer" te "Come Taste The Band" nakon kojeg je grupa zbog unutarnjih previranja čak privremeno prestala s radom.
[ whitesnake ]

whitesnake

Više od četiri desetljeća kasnije i Deep Purple i Whitesnake uklesani su u ploče rock'n'roll povijesti, a njihova poveznica - David Coverdale - odlučio je pjesmama kojima je doprinio diskografiji Purplea udahnuti novi život.



"The Purple Album" zapravo je trebao biti dio reuniona Deep Purplea do kojeg nije došlo jer su predstavnici Ritchija Blackmorea predložili neke stvari koje se Coverdaleu nisu svidjele. S obzirom da je u tom trenutku već praktički pripremio pjesme na nagovor supruge Cindy snimio ih je pod "zastavom Whitesnakea", kako objašnjava u prigodnom dokumentarcu. Materijal je snimio sa svojim sadašnjim bendom - Rebom Beachom i Joelom Hoekstrom na gitarama, Michaelom Devinom na basu te Tommyjem Aldrigeom na bubnjevima. Izdanje sadrži ukupno 15 pjesama uključujući i besmrtne "Burn", "Soldier Of Fortune", "Stormbringer", "Lay Down Stay Down", "The Gypsy" i "You Fool No One". Na "Purple" turneji u sklopu koje dolaze u Zagreb publika će imati prilike čuti ove rock klasike zajedno s najvećim hitovima Coverdaleovog matičnog benda poput "Here I Go Again", "Fool For Your Loving", "Still Of The Night", "Is This Love" i mnogih drugih.



''Ovaj album objavljujem u znak ogromne zahvalnosti prema grupi Deep Purple'' kategoričan je bio David Coverdale i dodao: ''Kao što sam nedavno rekao Richieju - vi momci ste me poveli na nevjerojatno glazbeno putovanje koje još uvijek traje i blagoslovljen sam što sam vas imao za učitelje! Jedva čekam otpjevati ove divne pjesme uživo i uplovim s fanovima u Purple magiju!''
[ the dead daisies ]

the dead daisies

Kao predgrupa u Zagrebu će nastupit The Dead Daisies. Nastali pod utjecajem hard rocka 70-tih i 80-tih The Dead Daisies donose globalno popularan zvuk negdje na tromeđi bendova poput The Faces, Bad Company i Foreigner. Bluesom natopljeni riffovi, tvrdi ritam, veliki refreni i moćne melodije, sve u izvedbi svirača s impresivnim biografijama. Na početku zamišljen kao kolektiv u kojem će se line up rotirati bend je tijekom vremena došao do postave koja će se pojaviti u Zagrebu. John Corabi (Motley Crew, RATT) će biti na vokalu, Richard Fortus (Guns N' Roses, The Psychedelic Furs) i David Lowy (Red Phoenix, Mink) na gitarama, Dizzy Reed (Guns N' Roses, Hookers and Blow) na klavijaturama, Marco Mendoza (Thin Lizzy, Whitesnake) na basu te Brian Tichy (Ozzy Osbourne, Billy Idol) za bubnjevima. U svega tri godine od oformljavanja The Dead Daisies su skupili zavidan broj nastupa tourirajući s ZZ Topom, Aerosmithom, Lynyrd Skynyrdom, Bad Companyem, Def Leppardom i Kissom s kojima su odsvirali i turneju na kruzeru po Bahamima. Listi "teškaša" iz prvog razreda harda rocka pridužio se i Slash koji im je gostovao na prvom singlu "Lock 'N' Load", nakon čega su uslijedili debi "The Dead Daisies" i EP iz 2014. "Face I Love". Početkom godine bend je snimio drugi album naziva "Revolucion" koji će biti objavljen u lipnju i s kojim će doći u Zagreb otvarajući za Whitesnake njihovu svjetski "Purple" turneju.

Službeni after party koncerta će se održati u Vintage Industrial Baru. Ulaz je besplatan za sve koji imaju ulaznicu za koncert u Draženovom domu.
facebook

U prodaji su ulaznice za parter po 199 kn te za tribinu po 220 kn. Kupiti se mogu na prodajnim mjestima Eventima.

Organizator koncerta je Avalon Production u suradnji s ITB-om.

promo girl // 02/11/2015

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*