home > najawa > MOVEMENT FESTIVAL, Barbarellas Discoteque, 31.07.-02.08.

kontakt | search |

MOVEMENT FESTIVAL, Barbarellas Discoteque, 31.07.-02.08.

Jedan od najboljih svjetskih festivala Movement Detroit Electronic Music Festival počeo se održavati 2000. godine u Detroitu, da bi 2006. svoje prvo prekomorsko izdanje doživio u Torinu.

Kao gosti nastupaju svjetski poznati izvođači i glazbenici koji kroz svoj rad pokazuju evoluciju urbane kulture i glazbe. Uz kvalitetne glazbenike, dobru lokalnu promociju koja uključuje i domaće izvođače, sigurnost i brigu za okoliš, Movement je projekt koji uz vrhunsku produkciju osigurava isto takav provod.
2015. godina označava širenje i na Hrvatsku, jednu od glazbeno najaktivnijih zemalja, pa će se klupsko izdanje Movement Croatia održati ovog ljeta u klubu Barbarella's.

Tri dana programa u klubu Barbarella's okupit će velika imena.
[  ]

U petak, 31. srpnja u gostima je veliki Derrick May. Glasnogovornik techna i jedan od začetnika Movement projekta i njegov ambasador po svijetu. Postoji malo osoba koji su toliko utjecajni kao Derrick May, ujedno zaslužan za žanr koji danas zovemo techno već više desetljeća.
U svojim setovima daje sirovu energiju kroz bezvremenske trake kao što su "Strings of Life", "Nude Photo" i "It Is What It Is".
Uz njega nastupa naš Petar Dundov. Jedan od najvećih autoriteta domaće, ali i svjetske techno scene, predstavit će svoju zvučnu kreaciju inteligentne glazbe. S preko 50 izdanja na mnogim svjetskim etiketama, od kojih treba spomenuti legendarni belgijski Music Man, s kojim kontinuirano surađuje, te brojnih nastupa u najprestižnijim svjetskim techno "institucijama", za Petra Dundova se slobodno može reći da je jedan od najpoznatijih techno ambasadora.
Uz njih prvi dan je tu i Pete Dux, osnivač United Electronic Sound projekta medijskog i glazbenog branda. Njegovi setovi začinjeni su deep i groovy elementima koji su okarakterizirani minimalom i technom.

Subota, 1. kolovoza, rezervirana je za Tony Humphriesa, američkog house i deep house DJ-a i producenta, zaposlenog vlasnika etiketa Tony Records i Yellorange, ali i poznatog kao DJ kultnog kluba Zanzibar iz New Yerseya. Lollino & Just A Mood su isto na lineupu drugog dana - Lollino je odrastao u Torinu pod utjecanjem zvuka 90-ih i postao je resident DJ Movement festivala dok Just A Mood iz Torina vuku inspiraciju iz deep, techno i house glazbe. Priključuju im se Bronski & Herya, začetnici zagrebačke večeri Deep'n'Delicious u klubu Sirup koja ima naglasak na deep tonove.

Zadnji dan Movementa, nedjelja 2. kolovoza, u Barbarella's dovodi glazbenu kremu. Američki Robert Hood koji radi minimal Detroit techno jedan je od osnivača kultne etikete Underground Resistance zajedno s Jeff Millsom i Mike Banksom. Predstavit će svoj projekt Floorplan koji se poigrava s disco sampleovima. Timo Maas, njemački DJ i producent, jedno je od najpoznatijih imena glazbene povijesti. Od techno zvuka, preko uključenosti u njemačku rave scenu, Timo Maas je kao resident DJ radio u Americi i Njemačkoj polako gradio svoju progressive trance priču. U prvi plan došao je s raznim remiksevima koji uključuju one Kelis, Madonna ili pak Fatboy Slima. Caruan je talijanski DJ i producent, te organizator glazbenih događaja koji je svoje mjesto našao i na ovom lineupu kojem se priključuje i Teo Harouda, je jedan od važnijih ljudi techno scene u Zagrebu i šire.

U prodaji su samo dnevne ulaznice koje su po cijeni od 75 kuna. Mogu se kupiti u sustavu Entrio.hr i na prodajnim mjestina Entria. Ukoliko ih ostane, ulaznice će se moći kupiti i na ulazu u klub.

Ulaznice kupite ovdje

mateja // 16/07/2015

Share    

> najawa [last wanz]

cover: dreDDup, Muzika za Imunitet, Nedjelja, 20. septembar u 20:30h

dreDDup, Muzika za Imunitet, Nedjelja, 20. septembar u 20:30h

| 17/09/2020 | promo guy |

>> opširnije


cover: Rock in Marof @ Stara škola, Novi Marof, 25-26/09/2020

Rock in Marof @ Stara škola, Novi Marof, 25-26/09/2020

| 14/09/2020 | fichonm |

>> opširnije


cover: Josipa Lisac @ ALU, 25/09/2020

Josipa Lisac @ ALU, 25/09/2020

| 09/09/2020 | promo girl |

>> opširnije


cover: Goran Bare i Majke @ MSU, 26/09/2020

Goran Bare i Majke @ MSU, 26/09/2020

| 09/09/2020 | promo girl |

>> opširnije


cover: Edo Maajka, Playground Hustle @ Medika, 09/11/2020

Edo Maajka, Playground Hustle @ Medika, 09/11/2020

| 08/09/2020 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*