home > najawa > Pussy Faggot @ Super Super, Zagreb, 11/04/2015

kontakt | search |

Pussy Faggot @ Super Super, Zagreb, 11/04/2015

Jedan od najatraktivnijih i najluđih newyorških queer kolektiva, koji je 2011. godine protresao Mediku, a godinu dana kasnije napunio i pogon Jedinstvo, nakon tri godine izbivanja vraća se začiniti zagrebačku klupsku scenu pregrštom šljokica, šarenih perika i kantom znoja prikupljenog sa zgodnih tjelesa!

PUSSY FAGGOT je plesno-vizualno-izvedbeni kolektiv DJ-a i performera osnovan 2009. godine pod vodstvom kustosa Earla Daxa, kojeg smatraju spasiteljem neobuzdanog queer clubbinga na gentrificiranom i uniformiranom Manhattanu. Njihova ekipa, koja je u međuvremenu probila granice SAD-a i danas ju čine performeri iz cijeloga svijeta, ovaj će put nastupiti u Super Superu, novom zagrebačkom prostoru u kompleksu bivše tvornice Katran, taman pravih gabarita za party koji miješa kućnu atmosferu sigurnosti i opuštenosti s kaosom uzavrelih hormona koje bude Pussy Faggotovci.

Na ovome radimo već dugo i raduje nas predstaviti vam prve potvrđene izvođače. Kako se planovi Pussy Faggota nekontrolirano razvijaju iz dana u dan, na listi bi se uskoro mogla pojaviti nova iznenađenja!

Super Super Pussy Faggot (zasad potvrđeni) lineup čine:

Američka drag-punk legenda NEEDLES JONES

Ime je dobio kada je sredinom osamdesetih, u naletu najgore epidemije AIDS-a, na stage kultnog kluba Pyramid u New Yorku izašao s iglom zabijenom u ruku. U to vrijeme družio se s velikanima ulične umjetnosti Keithom Haringom i Jean-Michelom Basquiatom, čije je brojne radove ostavio u svojem newyorškom stanu, bježeći pred policijom koja ga je tražila zbog tog incidenta na sceni. Umjesto prtljage, sa sobom je poveo hrpu drag queenova s kojima je u Philladelphiji osnovao punk cabaret Hard Liquor Theater, u slobodnom prijevodu "Kazalište na pogon žestice" s kojim i danas ponekad nastupa. Rezident je Pussy Faggota od njegova nastanka, a samostalno je nastupao je u brojnim klubovima, uključujući Tingel Tangel na Long Islandu, u sklopu programa kojeg kurira Ana Matronic iz Scissors Sistersa.

Crnohumorni britanski cabaret BOURGEOIS & MAURICE

Mračniji i masniji od naftne mrlje, višestruko nagrađivani londonski duo oštrog humora i neponovljivog stila u Zagreb donosi mješavinu cabareta, catwalka i freakshowa začinjenog vlastitim glazbenim aranžmanima zbog kojih su ih britanske novine proglasile "Glazbeno-humornim pandanom obitelji Manson". Od osnutka 2007. godine redovito nastupaju u programu ogromnog Edinbourgh Fringe Festivala i postavljaju autorske predstave u kazalištima poput Soho Theatrea, a posebno nas zabavljaju njihovi nastupi na Alternativnoj euroviziji koju organizira Time Out London, na kojoj su prošle godine iznova pobijedili kao predstavnici - Rusije.

Morrisseyeva sestra s one strane pameti MorriSHE

Najnoviji alter ego Earla Daxa nema ni godinu dana, a već je odradio izvođački put od famoznog brooklinškog BAM-a, preko poslijednjih zadimljenih klubova u srcu New Yorka do Austina u Texasu, domu festivala SXSW, koji je postao najveća glazbeno-filmska konferencija u Americi. Kao što joj i ime govori, MorriSHE je rodno promućkana, stilski uneređena i glazbeno (ne)predvidljiva drag inačica queer rockera Morrisseya, čije pjesme iz samostalne karijere, ali i iz doba Smithsa, MorriSHE provlači kroz filter s one strane pameti i vraća ih kao nešto novo, svježe i subverzivno - slično kao što nam Earl Dax svojim Pussy Faggotom već davno apsolvirane stvari predstavlja na nov i neviđen način.

UPAD: 35kn prije, 45kn nakon ponoći.

promo guy // 02/04/2015

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Whispering Sons prije Editorsa @ Dom sportova, Zagreb,  08/02/2020.

Whispering Sons prije Editorsa @ Dom sportova, Zagreb, 08/02/2020.

| 22/01/2020 | promo guy |

>> opširnije


cover: IPHAZE @ KSET, 24/01/2020

IPHAZE @ KSET, 24/01/2020

| 21/01/2020 | promo guy |

>> opširnije


cover: Stonebride prije Monster Magneta u Zagrebu!

Stonebride prije Monster Magneta u Zagrebu!

| 21/01/2020 | promo guy |

>> opširnije


cover: Jonathan @ Sax, 29/02/2020

Jonathan @ Sax, 29/02/2020

| 21/01/2020 | promo girl |

>> opširnije


cover: Distune vam predstavlja - The Black Wizards @ OKC Palach, Rijeka 06/03/2020

Distune vam predstavlja - The Black Wizards @ OKC Palach, Rijeka 06/03/2020

| 20/01/2020 | promo girl |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*