home > najawa > Živjeti Kvalitetnije festival @ Požega, 23 & 24.06.2006

kontakt | search |

Živjeti Kvalitetnije festival @ Požega, 23 & 24.06.2006

[  ]

Požega već duže vrijeme uživa etiketu punk/crust/metal prijestolnice u Slavoniji (Ako ne i šire), ako ništa drugo onda zbog sile tvrdokornih bendova koje je taj gradić polučio u proteklih petnaestak godina. U povijesti su tamo nastali bendovi poput ANTITUDE i APATRIDA, te kasnije BAD JUSTICEa (preimenovanog u nepravdu na zalasku karijere), DISLIKE, , FIGHTBACK, BEER SYSTEM. No kako je vrijeme odmicalo neki su se bendovi gasili, opet aktivirali i novi nastajali. Takav je upravo i festival "Živjeti kvalitetnije" koji je održan 1995., 1998., 1999., i 2005 kada je ponovno oživio te na taj način osvježio underground punk scenu sa jednim iskonskim underground događanjem. 2005. godine festival nije extra posjećen no to organizatorima nije oduzelo nadu da ove godine ne pripreme još jedan dvodnevni užitak za ljubitelje žešće glazbe. Ove godine organizator nam predstavlja sljedeće bendove;

Agonize (Bosna i Hercegovina)
Vjerni death metalci su ih već imali prilike gledati jer su više puta nastupali u Hrvatskoj. Za sve ljubitelje melodičnog death metala. Po prvi puta u Požegi.

Augen Fliegen (Zagreb)
Fliegeni su noviji bend koji nisu mnogo nastupali uživo a iza sebe imaju nedavno snimljen CD.

Ashes Of Defeat (Labin)
Ashes Of Defeat je novi bend koji je nastao raspadom labinskog grind core benda Miasme i u tom grind štihu i nastavili s radom. Najveća inspiracija benda je u švedskoj školi grindcora (NASUM, REGURGITATE, GADGET, SAYYADINA...) a ovo je i prilika većini da po prvi put vidi ovaj bend uživo

Bakterije (Čakovec)
Peteročlani čakovečski punk bend egzistira već dugi niz godina. Iza sebe imaju jedan CD i popriličan broj koncerata.

Crasso De Odio (Zadar)
Zadarske hc/punk snage. Na koncertima zvuče intenzivno i uvjerljivo. Iza sebe imaju jedan izdan CD i popriličan broj koncerata po Hrvatskoj.

Debeli Precjednik (Osijek)
Nama svima znani Debeli Precjednik jedan je od najdugosvirajućih bendova punk hard core usmjerenja na ovim prostorima sa više od 500 odsviranih koncerata uključujući tri velike europske turneje, te velikim brojem izdanja na kazetama, singlovima i kazetama. Osobno govoreći, DP su prije svega naši veliki prijatelji čije je druženje započelo davne 1995. kada su dečki odsvirali jedan od svojih prvih koncerata i to baš na prvom ŽK festivalu u PŽ. Bend je upravo snimio i izdao novi album pod nazivom "Trough the Eyes of the Innocent".

Desinence Mortification (Pula)
Pula je uvijek bila utočište brutalnijih bendova. Prošle godine su nam to dokazali Bolesno Grinje a ovaj put su tu njihovi prijatelji Desinence Mortification. DM je bend koji postoji više od 10 godina te je prolazio kroz razne transformacije po pitanju postave i galzbenog stila.

Disaster (Šibenik)
Momci nastupaju pod motom: "Disaster are very normal boys!". Koliko je to istinito tek ćemo se uvjeriti.

Evil Never Dies (Zadar)
Radi se o death / trash metal bendu koji je uvijek bio pamtljiv po odličnim nastupima i izvrsnom zvuku koji svakog metalca može podsjetiti na zvuk iz sjeverne nam Švedske.

Grobut (Požega)
Još jedan relativno noviji bend na požeškoj sceni. U nekoliko definicija Grobut bi bio dark hard core iako im niti punk niti metal nisu nepoznanica.

Gruuthaagy (Požega)
Gruuthaagy je životna priča jednog od najzaslužnijih veterana underground scene na prostorima bivše Juge. Gruuthaagy je poveznica između analognog i digitalnog svijeta. Gruuthaagy je umjetnost, buka, kultura, poezija, ritual, ambijent, glazba i anti-glazba, okultnost, sarkazam, mistika, kult. Čovjek koji voli umjetnost zarad nje same često nalazi najveće uživanje u njenim najnevažnijim i najnižim manifestacijama. Ako ćemo pričati o samoj "glazbi", Kukatz će nam servirati TECHNO BLACK METAL NOISE PUNK repertoar.

Hope (Požega)
Još jedan bend iz Požege. Nastali su prije 5 godina i iza sebe imaju 3 samostalna CD albuma i već rade na novom albumu. Glazbeni korijeni benda mogu se naći u thrash metalu osamdesetih i death metalu ranih devedesetih. Trio metal će nastupiti prvi put na našem festivalu.

Junkyard (Nova Gradiška)
Junkyard je bend koji dolazi iz susjedne nam Nove Gradiške. Nastali su prije 3 godine i zapaženi su sa nekoliko lokalnih svirki i jednom demo snimkom. Ljubitelji old school hc pankčine će imati prilike uživati u ovom bendu.

Nakot (SiCG)
Noviji beogradski bend predvođen Nešom, poznatijim pod pseudonimom Doomsday Graphics. Kod Nakota vrijedi zlatna Discharge formula, crust/punk sa DIS bitom.

Overlord (Sl. Brod)
Još jedan metal bend na festivalu. Overlord su mlad bend pa nemožemo reći puno o njima ali će zato oni nama reći ono što imaju.

True (Samobor)
"tamburica metal iz Samobora", iako je ovaj bend poprilično raznolik u svom glazbenom izričaju. Na trenutke moćni metal, na trenutke krast.

Wasserdicht (Slovenija)
hard core crust lektira.

We Come One (Požega)
Metalizirane gitare vs. duhačke instrumente koji će i bez vokala predstaviti ugodan glazbeni ambijent. Heavy metal brass classic rock atrakcija.

maxse // 08/06/2006


PS: Kako je bilo prošle godine provjerite - ovdje

Više informacija o festivalu možete pronaći ovdje
Share    

> najawa [last wanz]

cover: Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

| 17/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

dreDDup + MRT, 20/04/2024, knjižara Bulevar Books, Novi Sad

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

Finntroll, Suotana & Metsatöll @ Vintage Industrial Bar, 14/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

MANNTRA @ Tvornica kulture, 13/04/2024

| 09/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> izdvojeno
Festival se održava na Vilarama, legendarnoj moto cross stazi na zapadnom izlazu iz grada, odnosno ako se iz Požege zaputite prema Emovcima ili Staroj Lipi.
> najawe [blitz]
  • 19/04/2024 | zg, tvornica
    jonathan
  • 19/04/2024 | zg, močvara
    diocletian (new zeland)
    sitis (zg)
    snØgg (slo)
    häxänking (vž)
  • 19/04/2024 > 21/04/2024 | zg, studentski centar
    27. izdanje crš - zagreb comic cona
    ------------------------
    kevlar bikini
    luxus lord
    ka'rah
    biciklić
    jura klavijatura
    ciroza jetre
    gretta
    no more idols
    stare pizde
    pater papula
    ---------------
    ulaz je sasvim besplatan.
  • 20/04/2024 | zg, močvara
    indie-rock
    -----------
    widowspeak (usa)
  • 20/04/2024 | [srbija] novi sad, studio m
    knjižara bulevar books:
    -------------------
    dreddup (ns)
    mrt (ns)
    >> najawa @ terapija.net

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*