home > najawa > Radost! Zvonimir Varga & Žen, DJi: StereoLucije / Lucija Živković (Radio Student) & Lucija Potočnik (Radio Student, Mika Male) @ Rock Klub Ribnjak ZG /20/03/2014/

kontakt | search |

Radost! Zvonimir Varga & Žen, DJi: StereoLucije / Lucija Živković (Radio Student) & Lucija Potočnik (Radio Student, Mika Male) @ Rock Klub Ribnjak ZG /20/03/2014/

Prvi dan proljeća Radio Student dočekuje akustičnom svirkom!
Iskopčani petak jutarnji je program Radio Studenta petkom u kojem neumorno svaki tjedan nastupaju razni bendovi u iskopčanoj, tj. akustičnoj verziji. Po prvi puta 20. 03. iskopčani petak će se odvijati u četvrtak i to izvan prostorija Radio Studenta. U bezstrujnoj verziji će se predstaviti dragi prijatelji Radija, bendovi Radost! I Žen te kantautor Zvonimir Varga te će na taj način svojim zvukom dozvati lijepše vrijeme koje dolazi.
Za glazbenu selekciju između izvođača zadužene su domaćice Iskopčanog petka, StereoLucije!

RADOST!
Radost! je u svojoj prvoj inkarnaciji nastala u drugoj polovici devedesetih godina prošlog stoljeća. 2007. godine utemeljitelj grupe Goran Bogunović okreće se obitelji i reaktivira bend uz pomoć brata koji se hvata mikrofona. Postava se popunjava Mariom Oračem i Dimitrijem Petrovićem uz unplugged nastupe pred publikom u Zagrebu i Beogradu.
Prvi DIY album "Radost! oslobađa" objavljuju iste godine paralelno za etikete Slušaj Najglasnije i beogradski Kornet te započinju pojačanu koncertnu aktivnost diljem Balkana. Krajem 2009. godine za Kornet izlazi drugi DIY album "Radost! si i u radost ćeš se pretvoriti". Koncertna aktivnost kulminira do kraja 2010. i početka 2011. kada bend zbog poslovnih i obiteljskih obveza napušta Mario Orač, kojeg zamjenjuje Dino Kraljeta.
[ Radost! ]

Radost!

Sredinom 2012. bend ulazi u studio Kramasonik kako bi pod snimateljskim vodstvom Hrvoja Nikšića snimili svoj treći album, a prvi po kakvoj-takvoj lege artis proceduri. Album je izdan sredinom 2013.
Radost! se nazivaju post post post pop rock bendom, a u 12 pjesama novog albuma Radost! se predstavljaju kao indie rock bend koji ima dovoljno sviračkog iskustva i ludizma da unište i ponovno sastave strukturu pop/rock pjesme. U stihovima se akrobatski ljuljaju između svijesti o aktualnom društvenom trenutku i malih, ali učinkovitih strategija otpora koje im pomažu da glavu drže iznad vode.
Radost FB
Radost! YT
Radost! Bandcamp
Radost! Soundcloud

ZVONIMIR VARGA
Zagrebački kantautor Zvonimir Varga na sceni djeluje četiri godine, a iza sebe ima pet objavljenih albuma, knjigu poezije, napisanu glazbu za tri kazališne prestave i više od stotinu odsviranih koncerata. Svaka njegova pjesma prikazuje mnogo različitih stanja svijesti, događaja, zapažanja i raspoloženja, te donose niz crtica poredanih u kolaž koji čini poetski sklop razmatranja emocija. Njegove pjesme je ugodno slušati zbog jednostavnog formata, no od slušatelja istovremeno iziskuju individualno poniranje u njih. Od početka ove godine društvo na pozornici pravi mu gitarista Robert Kanizsai - Grof, a nedavno im se pridružio i bubnjar Marin Stojan.
[ Zvonimir Varga ]

Zvonimir Varga

Zvonimir Varga FB

Zvonimir Varga Bandcamp

ŽEN
Četveročlani audio-vizualni sastav Žen oformljen je 2009. u Zagrebu.
Kako i sam naziv benda pomiče normativna ograničenja, tako je i njihov glazbeni izričaj u potpunosti u opreci s nametnutim žanrovskim glazbenim definicijama. Ako ih forsirano trebamo definirati najbolje je opisati njihovu glazbu kao spoj kraut-post-math-dreamy-synth-psy-indie rocka, ali njihova glazba se kreće u žanrovskom smjeru stvaranja potpuno novog glazbeno-vizualnog pravca.
[ Žen ]

Žen

Njihov debitantski album I onda je sve počelo izdan je u svibnju 2013. godine za queer feministički label Unrecords iz Beča (Austrija). Nakon uspješne europske turneje 'Special Case 2013' u sklopu koje su održale koncerte od Slovenije do Švedske, trenutno se pripremaju za još turneja, kao i još glazbenih izdanja. Nedavno su nastupile kao predgrupa Wooden Shjipsima u Močvari na iznimno hvaljenom koncertu, a tijekom ove godine pohodile su nekoliko mini turneja po Austriji, Njemačkoj, Sloveniji I Švicarskoj. Žen su nedavno gostovale u emisiji Garaža na HRT-u.
Ovaj bend mijenja očekivano.

Žen FB

Žen YT

Žen Bandcamp
Žen Souncloud

Službeni FB Event

Studentski četvrtak Radio Studenta u Rock Klubu Ribnjak jedinstveni je klupski program u organizaciji volontera Radio Studenta nastao s ciljem predstavljanja kvalitetnog klupskog sadržaja četvrtkom. Uz stalni upad od 10 kuna i brojnu cugu na akciji, program "od Studenta za studente (i njihov džep)" predstavlja samo najbolju glazbu koja nije za svakoga. Nastupaju resident i gostujući DJ-i te bendovi prijatelji Radio Studenta.
Informacije pratite na FB fan pageu Radio Student predstavlja Studentski četvrtak:Studentski četvrtak FB

promo girl // 20/03/2014

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Sama Dams (US) + BILK (ZG, HR) @ ZCUK REgenerator, ZAbok, 21/04/2018

Sama Dams (US) + BILK (ZG, HR) @ ZCUK REgenerator, ZAbok, 21/04/2018

| 20/04/2018 | terapija |

>> opširnije


cover: Krankšvester, Cinkuši i Bebe Na Vole nova imena na Tabor Film Festivalu.

Krankšvester, Cinkuši i Bebe Na Vole nova imena na Tabor Film Festivalu.

| 20/04/2018 | promo guy |

>> opširnije


cover: ČudNoReĐe, S kim ja radim @ Route 66, 21/04/2018

ČudNoReĐe, S kim ja radim @ Route 66, 21/04/2018

| 20/04/2018 | promo girl |

>> opširnije


cover: Tribina: glazba kao terapija @ KSET, 25/04/2018

Tribina: glazba kao terapija @ KSET, 25/04/2018

| 20/04/2018 | promo guy |

>> opširnije


cover: Maja Posavec @ Lisinski, 09/05/2018

Maja Posavec @ Lisinski, 09/05/2018

| 20/04/2018 | promo guy |

>> opširnijewell hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*