home > najawa > Izložba fotografija Fotokluba Vinkovci uz WeCreate i Thee Mad & Hairy Wombats @ Rock klub Ribnjak, 06.03.2014

kontakt | search |

Izložba fotografija Fotokluba Vinkovci uz WeCreate i Thee Mad & Hairy Wombats @ Rock klub Ribnjak, 06.03.2014

Nakon što se postavljanje izložbe fotografija "Teorija kaosa" Daria Matića u sklopu koncerta Mokrih Gljiva i Elephant Stalkera pokazalo iznimno uspješnom idejom i suradnjom, DJi i volonteri Radio Studenta još će jedan četvrtak u Rock klubu Ribnjak posvetiti neraskidivom spoju live nastupa i fotografije.

Izložbom koncertnih fotografija Fotokluba Vinkovci naziva "Vinkovci rockaju", Radio Student zajedno s članovima fotokluba priprema uvertiru u veliki istoimeni vinkovački spektakl koji će se u Rock klubu Ribnjak održati 14. I 15. ožujka, a koji će ugostiti 11 vinkovačkih bendova, 4 književnika i 4 autora stripova.

Glazbenu podršku daju im nove nade zagrebačke metal scene, bend WeCreate, koji će u Ribnjaku predstaviti nove stvari koje pripremaju za nadolazeći album te zanimljiva garage punk spoj Iggy Popa i egzistencijalističke proze Alberta Camusa u obliku benda Thee Mad & Hairy Wombats.
Ovo je neobična kombinacija iz arsenala radionice radija koji nije za svakoga, ovo je Radio Student u pravom smislu riječi.

FOTOKLUB VINKOVCI

Fotoklub Vinkovci aktivno djeluje od 1950. godine. Danas broji stotinjak članova koji kroz gotovo svakodnevne aktivnosti Kluba doprinose razvoju svijesti o fotografiji kao umjetnosti u Vinkovcima.
Ovom prilikom predstavnici Fotokluba dolaze otvoriti izložbu fotografija koja će sadržajno obuhvatiti koncerte vinkovačkih punk/rock bendova, ali I koncerte u Vinkovcima u razdoblju od 2006. godine do danas.
Na izložbi će biti postavljene fotografije Berton Vjeke, Ferbežar Gorana, Klašnja Petra, Ledić Daria, Merc Darka, Panić Gordana, Španić Mihaela te Vrh Šarić Katarine.
Izložba je nastala kao dio I uvertira u veliki program "Vinkovci rockaju" koji će kroz dva dana (14. - 15. 03.) u Rock klubu Ribnjak, a uz medijsko pokroviteljstvo Radio Studenta, odati počast vinkovačkoj aternativno-kulturnoj sceni kroz nastupe 11 bendova te predstavljanja 4 književnika, 4 crtača stripova te Salona stripa.

WECREATE

WeCreate je peteročlani metal/netalcore bend iz Hrvatske osnovan 2011. godine od strane basista Borne Sinčeka I gitarista Luke Dobrovića. Nedugo nakon formiranja prve postave benda nastaje prvi demo/EP "Get Out Alive" koji sadrži tri pjesme ("Intro", "443", "Stranger"). Nakon izlaska EP-a bend kreće na svirke po Hrvatskoj. Prvi glazbeni video za pjesmu "Our Own Reality" izašao je u lipnju 2013. godine, nakon čega su dečki nastupali u Zadru na otvaranju "Underwall Festivala". Osim toga, nastupili su po brojnim zagrebačkim klubovima, ali I u više navrata po Sloveniji.
Sva glazba koju izvode je autorski rad tesktovno I kompozicijski. Zvuk miksa I masterira Luka Dobrović. Trenutni line up čine Luka Dobrović na lead gitari, Tomislav Jeffrey Jemrić na bubnjevima, Ivan Ivković na basu, Filip Godina na ritam gitari te Daniel Kirin na vokalu.
Na Studentski četvrtak dolaze predstaviti premijerno predstaviti neke nove stvari na kojima rade, kao I posljednji singl "Our Own Reality".

THEE MAD & HAIRY WOMBATS

Thee Mad & Hairy Wombats čine dva frustrirana i buntovna mladića iz Zagreba koji sviraju prljav, sirov i iskren garage punk na hrvatskom, engleskom i francuskom jeziku. Njihova glazba se najbolje može opisati kao spoj Iggya Popa i egzistencijalističke proze Alberta Camusa (1913.-1960.). Dečki sviraju u još nekim postavama, a ovaj bend nastaje kao potreba za izražavanjem nekih unutarnjih stanja kroz spoj neobičnih glazbeno - tekstualnih formacija.

Do sada su u raznim kombinacijama svirali u AKC Attacku, KSET-u, Spunku, Sobi, Boogaloou, Vrbovcu, Cakovcu, Velikoj Gorici, Zaboku itd., a kako sami kažu, upravo zbog toga nemaju problema svirati s metalcore ekipom, dapače! 

promo girl // 03/03/2014

Share    

> najawa [last wanz]

cover: BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*