home > najawa > R.A.W. - Noć sirove finoće @ klub Mikser, 11/01/2013

kontakt | search |

R.A.W. - Noć sirove finoće @ klub Mikser, 11/01/2013

Domaćini R.A.W. -a, dobro nam znani zagrebački DJ-i Basta i Jakov Kolbas, kroz pomno odabrana domaća i strana gostovanja će promovirati njima najdraže glazbene pravce, protkane beskompromisnim i sirovim beatovima. Interesi im pokrivaju cijeli spektar suvremenih plesnih žanrova, pritom birajući samo vrh produkcije.
[  ]

Prvo izdanje će uzbudljivim setom krstiti DJ TLR, osnivač i šef Crème Organization labela i jedan od ključnih igrača nizozemskog podzemlja, a rezidenti će svojim izborom zacrtati smjer nove vibre zagrebačkog noćnog života.

Čeka nas noć koja će se prepričavati - dovedite se u kondiciju, lijepo se uredite i odaberite plesne figure koje čuvate za posebne prilike. Započnimo godinu u R.A.W. stilu!

TLR (Crème Organization, NL)
link 1
link 2
[ DJ TLR ]

DJ TLR

Jeroen van der Star aka TLR jedan je od ključnih igrača na suvremenoj sceni plesne glazbe, a karijeru je otvorio još u 80-tima, vrteći rani hip hop i electro-funk. Pripadnik je generacije koja je svjedočila rađanju novih žanrova na underground partyjima u Haagu. Tamo najprije otkriva jungle, a početkom 90-tih i tvrdi acid techno, koji etiketa Bunker Records utvrđuje kao prepoznatljivi nizozemski zvuk. Nakon brojnih nastupa i gostovanja etablira se pod imenom DJ TLR i krajem dekade započinje svoj najznačajniji projekt: etiketu Crème Organisation.

Crème preuzima D.I.Y. etiku Bunker Records i plasira uzbudljive prve ploče tada još nepoznatih electro velikana kao što su Legowelt i Orgue Electronique, koje postižu golem uspjeh na podijima. Uz spomenuti Bunker, te Clone i Viewlexx, Crème definira nizozemski "West Coast" stil, prepoznatljiv po tamnom hibridu electra, italo-disca i acida. Izdanja se rasprodaju i nanovo tiskaju za tržište gladno svježeg zvuka i zasićeno promašajima komercijalnih producenata. Osim toga, "kućni" dizajner Mehdi Rouchiche (Godspill) stvara briljantan vizualni identitet etikete, preciznom kombinacijom dadaizma i horrora, potvrđujući geslo: "For the freaks, by the freaks".

Uspjeh etikete daje TLR-u slobodu za osnivanje podružnica kao što su Crème Eclipse, koja se bavi tamnijim zvukom, te Crème Jak, na kojoj još od 2007.-e izlazi retrofuturistički electro-funk karakterističan za današnje underground trendove. Tako su pod egidom Crème Organisation svoje karijere ostvarili i danas čuveni Rude 66, Alexander Robotnick, D'Marc Cantu, Willie Burns, John Heckle, te brojni drugi producenti. S druge strane, TLR se kao DJ ne ograničava na žanrove "svojih" izvođača. Setovi koje svira uključuju i breakbeat, jungle, rani techno i house, čak i hip hop. Njegov najnoviji projekt je osnivanje etikete R-Zone, na kojoj će poznati producenti anonimno izbacivati ploče old school zvuka, baš kao što se odvijalo pri samom rađanju scene u podzemlju.

Nakon bezbroj turneja diljem svijeta, TLR je i dalje jedan od najtraženijih DJ-a. Jednako kao što njegova etiketa raste s konstantnim priljevom svježih producenata, tako se i njegovi setovi razvijaju poput živog bića, udarajući nove standarde stila, ali ne bez zazivanja izvornih vibracija koje su začele današnju scenu.

Za intrigantnu povijest Crème etikete i nizozemske Zapadne Obale provjerite intervjue: ovdje i ovdje.

BASTA (R.A.W., Program, Protokol)
Basta je stari igrač na Bass sceni. Za sobom ima nastupe na brdo vrućih festova, kao što su Seasplash, Soundwave, Exit, a već je četiri puta vrtio na Outlooku, trenutno najjačoj Bass svetkovini. Osnivač je i rezident izvrsnog elektronskog programa Protokol, te Bass programa imenom Program, koji svoju inkarnaciju ima i na Radiju 808. Gramofone je dijelio s LTJ Bukemom & MC Conradom, Coldcutom, Modeselektorom, Martynom, Deadbeatom i brojnim drugim udarnim imenima. Selekciju prilagođava okruženju i publici, a voli sve što vole mladi pod uvjetom da mladi vole što i on.

JAKOV KOLBAS (R.A.W., Protokol)
Jakov Kolbas je DJ, producent i strastveni kolekcionar ploča, a setove gradi dubokim zvukom pod utjecajem m50/Area, Delta Funktionen i DJ TLR-a. Proteklu je godinu obilježio kao resident DJ svakog pravog aftera u gradu, a istinski znalci scene ganjaju svaki njegov nastup u Mastersu, Das Hausu i Grey Roomu. Njegov je stil vibrant deep house sa izletima u jakbeat i dublji, melodični techno.

**Subota, 11.1.2014. @ klub Mikser, Donje Svetice 40**Upad: 50 kn**

promo guy // 08/01/2014

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*