home > najawa > REPUBLIKA PLEŠE! 18. - 20. SRPNJA 2013., Rijeka

kontakt | search |

REPUBLIKA PLEŠE! 18. - 20. SRPNJA 2013., Rijeka

100 STRUČNJAKA, AKTIVISTA I UMJETNIKA ZA

1000 POSJETITELJA IZ CIJELOG SVIJETA

PREDAVANJA RADIONICE DISKUSIJE IZLOŽBE
+ OPEN AIR KINO TULUMI KONCERTI SUNCE I MORE

EX RIKARD BENČIĆ, BROD GALEB
18. - 20. SRPNJA 2013.
[  ]

Republika pleše!

Disko na otvorenom, queer party, tulumi na plaži i klupski plesnjaci- glazbeni aduti najmlađeg riječkog festivala Republika

1000 mladih ljudi iz cijeloga svijeta koji će od 18. do 20. srpnja pohoditi prvo izdanje festivala aktivizma, slobode i zabave - riječku REPUBLIKU, opuštat će se od zanimljivih dnevnih edukativnih predavanja i radionica uz uzbudljiv večernji glazbeni program na čak pet različitih lokacija. Disko na otvorenom, queer party, tulumi na plaži i klupski plesnjaci samo su neki od aduta zabavnog programa Republike koji Vam predstavljamo u sljedećim redovima.

Disko Galeb@Lukobran

Zagrijavanje za Republiku kreće u srijedu, 17. srpnja za koje će se pobrinuti eksperti za disco i funk muziku socijalističke Jugoslavije - riječki Smeđi Šećer i niški Funky Junkie. Zajedno iza sebe imaju više od tisuću vrhunskih tuluma, a publiku će provesti kroz najbolje plesne hitove iz vremena Galeba u čijoj će se blizini, pod dizalicama, ovaj plesnjak i održati. Na jugoslovenski disco nadovezat će se najpoznatija riječka disco večer Mile Voli Disko. Stari, novi, italo disco i disco svake druge vrste puštat će domaćin Mile Hund, Branko Padobranko i Ivana Majkić.

Ponos queer Kvarnera Six Martinis and Blow Job u četvrtak će, 18. srpnja, udružen s berlinsko-riječkim-beogradsko-zagrebačko-milanskim snagama, upriličiti queer događaj sezone na Jadranu. Bit će tu i Pet Shop Bears koji priređuju redovite zabave u Berghain Kantini te Miss Iconic i Gio iz zagrebačke Partycipacije. Iz Milana stiže Fillpo Supertears, iz Beograda predstavnici znamenite party tvrtke JTKT, a domaće boje branit će Miće Mace.

Petak, 19.07. na lukobranu je rezerviran za soundclash najzanimljivijih DJ kolektiva iz regije: Trashdance (Milano), Mystic Stylez (Beograd), CFSN (Zagreb) i Don't Make New People (Ljubljana). Za ovu ih je prigodu okupila Riječanka Una Rebić, posvećena clubbingu od Vardara do Milana te je pozvala najradoznalije i najhrabrije da ukrste koplja na radost Rijeke i Republike.



Tunel

U Tunelu će u četvrtak, 18.07. nastupiti zanimljiva ekipa koja kombinira avanturu, aktivizam i muziku - Bear Kittay, društevni alkemičar nedavno angažiran na redizajnu festivala Burning Man, kubanski hip hop hipi pjesnik David Omni, istraživačica globalnih zvukova DJ Ripley i Fari Bradley sa eksperimentalnog londonskog radija Resonance 104.4 FM čiji se politički miks kreće od iranskog retro diska do gabba sea shanties.
U petak, 19.07. Tunel će rasplesati novosadki Lag i domaći Mateo Klaić, Bakka i Gars. Večer će početi futrističkim nastupom australijskih Ethno Tekh koji se bazira na motion capture tehnologiji i vizualima koji reagiraju na zvuk.

Život

U klub Život Republika u četvrtak, 18.07. dovodi amsterdamski future boogie dvojac Pretty Young Trouble koji su jedva čekali da se vrate u ove krajeve nakon ludnice koju su napravili na prošlogodišnjem Exitu. Poslije njih Deep Fried Funk DJs predstavit će najbolji irski elektronski festival - Celtronik, a party će završiti rezidenti Branko i Rade.
Dan kasnije, 19.07. u Životu će nastupiti Nullsleep pionir osmobitne muzike koji za svoje nastupe koristi konzole za video igrice. Na njega se nastavljaju Nedim K i DJ Storno, također iz svijeta video igrara, od kojih se također može očekivati pregrt neobičnih sintetičkih zvukova.

Tajna lokacija uz more

Na tajnoj lokaciji Republike svakog će dana prije predavanja publika moći uživati u probranim glazbenim programima prijatelja festivala. U četvrtak nastupa DJ odjel hrvatske Piratske stranke - Tomo, Microseven i Miss Sunshine. U petak su za zabavu na suncu zaduženi riječki Abjure, beogradski dvojac s radija B92 Idemo na Mars i tajanstveni projekt koji priziva klupski zvuk 90-ih X Coast, dok će u subotu Celtronic ekipa predstaviti Sound and Sun of Derry.

Šećer na kraju...Hartera Festival

Kako je posljednji dan Republike, 20. srpnja ujedno i glavna večer ovogodišnje Hartere, Republika na Harteru dovodi - Elektranu! Ovaj centar za razvoj elektronske umjetnosti i kulture godinama je producirao jedan od najuzbudljivijih stageva na EXITu, organizirao neke od ponajboljih elektro plesnjaka u posljednjih deset godina u regiji i jedno vrijeme vodio najbolji web radio u ovom dijelu svijeta. Na programu Elektrane su Appaloosa - trenutno aktualan zbog singla "Intimate" koji se pojavio na kompilaciji "After Dark 2", zatim Jonty Skrufff - rezident DJ berlinskog kluba Sisyphos, riječki disco čarobnjak Mile Hund, elektro istraživač iz Zagreba Konrad Medvedov i novosađanka Dead Trash Superstar.

Ulaznice za Republiku dostupne su u sustavu Entrio i svim Entrio prodajnim mjestima u Hrvatskoj po cijeni od 225 kuna, a sav prihod od ulaznica bit će doniran lokalnoj inicijativi na Republici.


Festival također poziva studente Sveučilišta u Rijeci da se prijave za besplatne ulaznice i prisustvuju na više od 100 predavanja, radionica i diskusija koje će se održati tijekom tri festivalska dana na brodu Galeb i u napuštenoj tvornici Rikard Benčić.


Studenti se mogu prijaviti i za stjecanje novih iskustava i znanja u samoj organizaciji događaja kroz volonterski program Republike. Prijave za besplatne ulaznice i volontiranje nalaze se na sajtu www.republika.io.

republika // 08/07/2013

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*