home > najawa > Objavljen Line up "Punk Rock Holiday-a"

kontakt | search |

Objavljen Line up "Punk Rock Holiday-a"

Na ovogodišnjem, trećem po redu Punk Rock Holiday festivalu koji se održava u prekrasnom prirodnom ambijentu nacionalnog parka doline Soće, u slovenskom gradiću Tolminu dodan nulti dan pa će tako festival započeti u utorak 9. srpnja sa velikim partijem na plaži uz live svirku Usseless ID i dj-eve.

Između 10. i 14. srpnja će se na najljepšoj festivalskoj lokaciji u Europi izredat čak 55 muzičkih grupa, od čega polovica svjetski poznatih dok je druga polovica rezervirana za mlade i perspektivne grupe iz cijele Europe. Ovogodišnji headlineri festivala su švedski skate punk velikani Millencolin. Millencolin su nedavno proslavili 20 godina postojanja. 1994. godine je kultna švedska izdavačka kuća Burning Heart objavila njihov debi album "Tiny Tunes" sa kojim su privukli veliku pažnju, tako medija, tako publike i bili prvi europski bend koji su zaintrigirali američku nezavisnu punk rock scenu, uključujući najpoznatiju izdavačku kuću tog žanra Epitaph, koja se kasnije pobrinula da se za Millecolin pročuje širom svijeta. Osim velike pozornosti nezavisne scene je njihov debi album je zbog zbog imena i dizajna privukao pozornost i velikih idavaća poput Warner Bros, koji su na sudu postigli da Millencolin svoj prvi album 1996, ponovno objave pod imenom "Same Old Tunes".
[  ]

U međuvremenu je Millencolin već sletio pod okrilje Epitaph etikete, koja im je objavila drugi album "Life On A Plate" za amerićko tržište, a nakon toga i album "For Monkeys".

2000. godine Millencolin objavljuju album "Pennybridge Pionirs" koji je producirao Brettom Gurewitzem iz Bad Religion. Taj album predstavlja prekretnicu sa kojom nadilaze nezavisnu scenu i počinju dobivati popularnost i u mainstream vodama a gdje su se uspjeli zadržat sve do danas. Millencolin su još uvijek jedan od najjačih imena na svjetkoj punk rock sceni, rame uz rame sa The Offspring, Bad Religion i Green Day, pa se tako njihovo ime redovito pojavljuje ispisano velikim slovima na plakatima najvećih festivala širom svijeta.

S diskografijom se sa razlogom zaustavljamo kod albuma "Pennybridge Pionirs", jer su Millencolin 2011. godine proslavili 10. obljetnicu albuma na svjetskoj turneji na kojoj je repertoar ukljućivao sve pjesme s albuma uz dodatak najvećih hitova sa prva tri albuma. Ta turneja nije uključila naše krajeve, pa če taj repertoar Millencolin ekskluzivno izvest u Tolminu!

Kao Millencolin, globalno priznanje sa svojom trećom edicijom doživljava i Punk Rock Holiday festival, koji mnogi zbog odličnog programa usporeduju s poznatom belgijskom festivalom Groezrock, trenutno jednim od najjaćih punk rock festivala u svijetu.

Uz Millencolin je najekskluzivnije ime festivala kultni kanađani Propagandhi, jedna od rijetkih grupa svjetske punk scene koji u cijeloj svojoj karijeri ne prihvaćaju nikakve kompromise te kao grupa i kao pojedinci doslovno žive u skladu sa svojim stavovima iz svojih angažiranih tekstova. Propagandhi su prvenstveno aktivisti, koji se u svojoj glazbi kao i osobnom životu, aktivno bore za ljudska prava, prava životinja, propovjedaju veganizam, bore protiv protiv rasizma, seksizma, nacionalizma, homofobije, imperijalizma, kapitalizma i ostalih demona moderne civilizacije. O važnosti tekstova u punk glazbi su 1993. napisali i manifest, svoj najveći hit, pod nazivom "Anti-manifest", koji je objavljen iste godine kao uvodna pjesma kultnog debi albuma "How To Clean Everything". Album je objavljen na Fat Wreck Records etiketi koja sa svojim osnivačem Fat Mikom iz NOFX unatoč iznimnoj popularnosti do danas ostaje čvrsto usidrena u undergroundu, a "How To Clean Everything" je ocijenjen kao najbolji punk album 1993. godine.

Na prste jedne ruke se može nabrojiti njihove festivalske nastupe u gotovo 30 godina dugoj karijeri, zbog čega je ovaj njihov nastup još jedna velika potvrda o tome koliko je Punk Rock Holiday festival postao bitan u svijetu.

Prošle godine su Propagandhi za Epitaph Records objavili svoj šesti album 'Failed Statues", koji je procijenjen kao njihov glazbeni i tekstovni vrhunac, a festival u Tolminu će biti jedini festival gdje će taj album biti predstavljen uživo.

U Tolmin se vraćaju i prošlogodišnji headlineri Anti-Flag, a kao posebno iznenađenje je nastup američkih harcore legendi Suicial Tendencies. Nakon dugog vremena se u ove krajeve sa novim albumom vrača kultni britanski punkeri Snuff. Po prvi puta će u Sloveniji nastupiti i američki anagažirani punkeri The Casulties. Slijede predstavnici novije punk rock scene Your Demise, Mute, The Menzingers i Atlas Losing Grip, pa hardcoreovci Knuckledust i Strike Anywhere, keltski punkeri The Mahones, ambasadori kalifornijske reggae scene The Aggrolites, a za vrhunac interakcije između publike i izvođaća će se ove godine pobrinuti predstavnici New York Hardcore scene H2O.

Elitni izbor svjetske punk rock scene, koja će ove godine protrest Tolmin će dopuniti i desetak domačih imena među kojima su Elvis Jackson, Red Five Point Star, Kreshesh Nepitash, Golliwog, a Pigs Parlament će biti zaduženi za punk rock karaoke koje će se održavati nakon koncerata na afteru na plaži.

Izvođači na glavnoj pozornici i ove godine neće biti odvojen od posjetitelja ogradom, što još jednom predviđa ekstremne skokove s pozornice populano nazvane "stage diving". Uz glavnu pozornicu će ove godine estival obogatiti druga bina, nazvana "Beach" koja je postavljena uz samo ušće rijeka Soče i Tolminke. Na toj bini će se predstaviti mlađi bendovi iz cijele Europe koji su odabrani na temelju pred-registracije i glasanja, a koje je bilo sprovedeno putem službene Facebook stranice festivala, dok će u kasnijim popodnevnim satima na toj bini nastupiti i poznatija imena. U "Punkoviziji" za nastup na festivalu su se uspjeli izboriti Future Idiots iz Švedske, 4th 'n Goal iz Italije, Punkreas iz Crne Gore, Pissing in The Wind izSlovenije, Foolish Wives iz Italije, Burn Fuse iz Slovenije, Lineout iz Italije, Fuck You Fucking Fuckers iz Italije, Bakterije iz Hrvatske, Panicka iz Slovenije i veliki pobjednici, ženski punk rock trio Brsin's All Gone iz Poljske, koji će nastupiti na glavnoj pozornici.

Prodajna mjesta u Zagrebu (630 kn): Dirty Old Shop - Tratinska 18, Maldoror -Lopašićeva 3, Kloto - Masarykova 14, Dallas Music Shop - Tkalčićeva 7, Dancing Bear - Gundulićeva 7, Octopus piercing studio - Gundulićeva 37, te Dallas Music Shopovi u Rijeci - Splitska 2a, Šibeniku - Kralja Tomislava 4, Zadru - Široka ulica 2, Splitu - Narodni trg 14, Ticket 4 You www.ticket4you.org/Shop/Category/27/Punk-Rock-Holiday, Eventim sistem - www.eventim.hr

Više informacija i line up:
www.punkrockholiday.com
www.facebook.com/punkrockholiday

promo girl // 03/07/2013

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

Kranks + La Folee @ dva osam, Zagreb, 04/04/2024

| 27/03/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

Porto Etno Festival no. 8, 28-29./06/2024 Exportdrvo, Rijeka

| 20/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: Veja @ Vintage, 20/03/2024

Veja @ Vintage, 20/03/2024

| 18/03/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

DEMENTRONOMES 26/03/2024 Peti Kupe, Zagreb

| 14/03/2024 | andrea |

>> opširnije


cover: KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

KING UBU + SAGE + JEMBRELA 24/03/2024, Močvara, Zagreb

| 13/03/2024 | terapija |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*