home > najawa > BLACK LIGHT pres. EXIT fest. promo with Tamara Saul, Disko Dabar & Zero @ Tvornica, Mali pogon, 12/04/2013

kontakt | search |

BLACK LIGHT pres. EXIT fest. promo with Tamara Saul, Disko Dabar & Zero @ Tvornica, Mali pogon, 12/04/2013

Start: 23:30 / Ulaz: 20kn do 00:30, 30kn iza

Neo Soul, R'n'B, Deep House, Disco, Bass...

TAMARA SAUL live (Trueflav Rec.)
DISKO DABAR aka Examine (Cycle)
ZERO (Cycle, Bondage, Radio808)
RRRamon! (BlackLight, Radio808)
DMT (BlackLight, CTF!Cro)

Novo izdanje najsenzualnije klupske večeri u Hrvata, Black Light, 12.04. predstavlja Tamaru Saul jednu od najvrućih mladih dama klupske glazbe koja svojim glasom mic po mic osvaja teritorije van granica svoje domovine, izdaje na stranoj etiketi i vrte je na BBC1. Tu je i odlični Examine sa svojim projektom Disko Dabar koji oživljava stare soul i disco klasike, a ništa manje zanimljiv i senzualan nije ni Jan Kinčl zvan Zero. Uz domaćine RRRamona! I DMT-a, ovaj Black Light zapravo je festival senzualnosti i svojevrsni vikend umjetnika senzualnog pristupa glazbi, ali i promotivni party za nadolazeći EXIT festival 2013, čije je zaštitno lice Tamara Saul.

TAMARA SAUL (Trueflav Rec., ZG)
Tamara Saul je electro r'n'b/soul pjevačica čije ime se nedavno sve češće počelo pojavljivati u glazbenim krugovima, blogovima i DJ podcastima. Već je njezin prvi solo projekt Neon Nights EP, kojeg je producirao Mister Bibal, privukao pažnju nekih od najutjecajnijih medija. S producentom Bibalom se povezala preko interneta, a to je bio presudan klik na putu punom truda, upornosti i odlučnosti. Neon Nights EP, kojeg je u cijelosti sama napisala, mješavina je ljetnog R'n'B zvuka, electro neo soula & glitcha.

"Uglavnom inspiraciju nalazim u svom životu i onome što mi se događa, ali i u glazbi, filmovima ... Pjevam o ljubavi, druženju sa svojim curkama, ali i osjećajima osamljenosti koji se znaju dogoditi nakon dugih noćih i nekoliko koktela previše i nesretne ljubavi. Ali, sve je to dio života. Uostalom, na glazbu ne gledam elitistički i može mi biti jednako dobra pjesma u kojoj pjevam o dubokim osjećajima, ali ona u kojoj ću pjevati kakve tenisice nosim, stvar je u zamisli. U svakom slučaju, čar se dogodi onaj tren kad preslušavaš snimke i shvatiš - to je to, to sam ja."

Njezina pjesma Neon Colors premijerno je predstavljena na britanskom Dummy Magazineu, a nakon toga puštena na BBC Radio1, dospjela je i u 22tracks.com selekciju, o EP-u su pisali i Earmilk, SoulBounce, Rappamelo, KevinNottingham, a najavljena je kao jedan od izvođača Soundwave Festivala. Nakon boravka u Parizu 2011. godine, uz Johna Robinsona, Black Spadea, Wildchilda & Kris Marsa gostovala je na Bibalovom albumu Failure (2012.), i time pridobila pozornost Trueflav Records kolektiva i sadašnjeg labela. Tako je Tamara ovogodišnje zaštitno lice EXIT festivala.

"Veliku priliku i čast čini mi predstavljati ime koje od samih početaka predstavlja kvalitetu, nosi određenu priču i kontekst, a isto tako to znači da je jedno ime koje pratim od njegovih najranijih dana prepoznalo u meni ono što ja vidim u njima - nešto svježe i originalno. Ne mogu niti zamisliti što bih odgovorila da mi je netko prije nekoliko godina rekao da ću nastupati i predstavljati festival na kojem su gotovali neki od mojih omiljenih izvođača uopće."

Exit R:Evolucija održava se od 10. do 14. srpnja na poznatoj lokaciji, Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu. Petodnevni Exit imat će mnoštvo novosti i impresivan line up koji se iz tjedna u tjedan puni sjajnim imenima. Zasad su svoj nastup potvrdili Atoms for Peace, Snoop Dogg aka Snoop Lion, Cee Lo Green, Fatboy Slim, Bloc Party, DJ Fresh Live, Eric Prydz, Seth Troxler, Dubfire, Friction, Delilah, Pan-Pot, Matador live, SubbAn b2b Adam Shelton, Apollonia i Deniz Kurtel, Skism, Brookes Brothers, Inspector Dubplate, Dub Phzsics, The Prototypes i mnogi drugi. Aktualna cijena petodnevne ulaznice za predstojeći Exit festival je 440 kn, dok ulaznica za festivalski kamp iznosi 200 kn.

http://tamarasaul.tumblr.com/
https://soundcloud.com/tamara-saul
twitter: @TamaraSaul
https://new.myspace.com/tamarasaul

DISKO DABAR aka Examine (Cycle)
Ratko Filipović je napravio cijelu seriju reizdanja klasičnih disco, funk, soul i r'n'b ploča koju potpisuje kao Disko Dabar. Herbie Hancock, Bob James, Erykah Badu, Numaads i Quantic Soul Orchestra dio su izvođača koji su dobili Ratkovu adaptaciju, a na Black Lightu nastupa u dabrovoj bundi i predstavlja live nastup sastavljen od ekskluzivnih izdanja klasika.

https://soundcloud.com/examine/sets/disko-dabar-lodge
ZERO (Cycle, Bondage, Radio808)
Zero je raznovrsna vrijednost hrvatske scene koji donosi dobru glazbu u klubove i na festivale već više od desetljeća. Zagrebački Zero je DJ, producent, inžinjer zvuka i menadžer Bondage etikete. Vodi i uređuje "Zero Show", emisiju koja se bavi širim spektrom internacionalne i lokalne elektronske glazbe, a nedavno je pokrenuo i klupsku večer Cycle koja se na mjesečnoj bazi održava u zagrebačkom klubu Masters.
www.soundcloud.com/zero-bondage
www.bondage-rec.com

RRRamon!

DMT
Black Light je klupska večer koja predstavlja najsvježiju elektronsku glazbu sa soulful predznakom, ali žanrovski se ne ograničava. Domaćini RRRamon! i DMT, u zajedničkih 20-ak godina DJ staža osim uspješnih klupskih projekata, stotinu svirki po cijeloj Hrvatskoj i inozemstvu, iza sebe imaju i nastupe na svim većim festivalima u regiji kao što su EXIT, Terraneo, Hideout i Outlook.
RRRAMON!
http://www.facebook.com/djyesh
http://soundcloud.com/yesh-zagreb
DMT
http://www.facebook.com/djdmt
http://www.soundcloud.com/djdmt
http://www.soundcloud.com/inurface

promo girl // 09/04/2013

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

Valhalla MUF Festival 2024 @ Močvara, 10-11/05/2024

| 25/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*