home > najawa > Burning Sea Festival @ Puntamika, Zadar, 05-08/07/2013

kontakt | search |

Burning Sea Festival @ Puntamika, Zadar, 05-08/07/2013

Američki kultni metalcore velikani Hatebreed će nastupiti pored King Dimonda i Iced Earth kao treći headlineri na ovogodišnjem Burning Sea Festivalu koji će se održati od 5. do 8. lipnja na poluotoku Puntamika u Zadru.

Hatebreed dolaze iz američke države Connecticut, osnovani su 1994. godine i ponosni su vlasnici albuma-klasika metal hard core scene, svog debija "Satisfaction Is the Death of Desire". Hatebreed su jedan od rijetkih ekstremnih metal bendova koji su nominirani za Grammy. Prvaci su svog žanra i poznati po svojim fanatičnim i vjernim fanovima kao i vrlo cijenjeni glazbenim krugovima i medija zbog svojih odličnih live nastupa. Širem krugu slušatelja poznati po svojem najvećem hitu "I Will Be Heard" koji je uvršten na soundtrack filma "XXX" u kojem glumi Vin Diesel. Nastupili su čak četiri puta na prestižnom Ozzyfestu što je više nego li bilo koji drugi bend osim samog Ozzy Osbournea. U siječnju ove godine su objavili novi album "The Divinity of Purpose", prvi za jednu od največih metal izdavačkih kuća Nuclear Blast i sa pregrštom pozitivnih kritika kreću u novo osvajanje svjetskih pozornica. Definitivno bend koji i da ne slušate morate vidjeti u živo!

Između stotinjak bendova koji će nastupiti u četiri dana na dvije pozornice su i američke metal legende Overkill, švedski Candelmass, finski goth metalci Amorphis, njemački tharsh metalci Destruction, finski viking metalci Turisas, njemački melodic-rockeri Jaded Heart, norveški black/viking metalci Enslaved, finski folk metalci Moonsorrow, njemačka alter metal atrakcija Die Apocalyptischen Reiter, britanski heavy metalci Angel Witch, njemački Saltatio Mortis, švedski black metalci Shining, švedske death metal legende Grave i mnogi drugi. Tu će biti i hrvatska metal elita; varaždinski metalcoreovci Cold Snap, riječki black metalci Gorthaur's Wrath, zadarski melodic death metalci Rising Dream, zadarski death metalci E.N.D, zagrebački industrial metalci Mass Hypnosis, zagrebački gothic metalci Phantasmagoria, požeški death metaci Defiant, zagrebački thrash metalci Inciter i drugi.
[  ]


Znaći ako želite provesti nezaboravn doživljaj gdje ćete u prekrasnom prirodnom okolišu, svega dvadesetak metara od mora i pješćane plaže uživati u vrhunskom metal spektaklu na dvije pozornice, uz bogatu gastronomsku ponudu, štandovima sa metal majicama, ukrasima i ostalim draguljarijama, družiti se sa bendovima na meet & greatu, upoznat gomilu nove metal ekipe iz Hrvatske i cijele Europe, brijati na afershow pariju koji će se održavat nakon koncerata na brodu, pa možda i naći curu, dečka,.... je ovo pravo mijesto za vas jer ovdje se ne radi samo o običnom koncertu već o provodu o kojem ćete pričati još godinama.

Na žalost moramo objaviti da je poljska death metal grupa Decapitated morala otkazati svoj nastup na ovogodišnjem Burning Sea festivalu zbog obaveze odrađivanja američke turneje koja je krajem prošle godine bila otkazana. Ovim putem se ispričavaju svim fanovima i nadaju se da će ovogodišnje nedolaženje nadoknadit iduće godine. No, Decapitated ćemo ipak moći vidjeti kao posebne goste na koncertu Meshuggah 29. travnja u zagrebačkoj Tvornici Kulture.

Festivalske ulaznica za sva četiri dana ovog metal holidaya možete kupiti po cijeni od 640 kn u Zagrebu u Dancing Bear shopu - Gundulićeva 7, Dirty Old Shopu - Tratinska 18, Maldoror shopu - Lopašićeva 3, Dallas Music Shopu - Tkalčićeva 7, Klotu - Masarykova 14, Octopus Piercing Studiu - Gundulićeva 37, Dallas Music Shopovima u Zadru - Široka ulica 2, Splitu - Narodni trg 14, Rijeci - Splitska 2a, Šibeniku - Kralja Tomislava 4, preko Tickets4you - www.ticket4you.org, Eventim sistema - www.eventim.hr

Preko stranice Ticket4You www.ticket4you.org možete kupiti i Burning Sea pakete koji posjetiteljima omogućuju znatne popuste; paket koji sadrži četiri ulaznice za 316 eura (plus pretprodajna naknada) i uključuje bonus koji se ostvaruje predočenjem računa o kupljenim ulaznicama na blagajni na ulazu festivala, zatim paketi sa festivalskim ulaznicama i smještajem u kampu ili hotelu po povoljnim cijenama, (U navedene cijene nije uključena boravišna pristojba, koja iznosi 7 kuna za odrasle i 3,5 kune za djecu po danu). fan paketi, koji uključuju festivalsku ulaznicu, CD i majicu, prodaju se po cijeni od 89 eura (plus pretprodajna naknada i poštarina), cijena tjedne ulaznice je 79 eura (plus pretprodajna naknada), dok će na ulazu njihova cijena biti 99 eura, organizirani prijevoz iz Osijeka, Zagreba, Pule, Rijeke kao i iz Slovenije. Također su u ponudi festivalske majice kratkih rukava, čija je cijena 15 eura (plus poštarina), dok s dugim rukavima koštaju 20 eura (plus poštarina).

Burning Sea i partneri su se također dogovorili da posjetiteljima festivala ponude najpovoljniji smještaj u Zadru - u apartmanima, hotelima, hostelima ili kampovima. Zadar je top destinacija za turiste u Hrvatskoj, a počevši od lipnja, teško je pronaći dostupne smještaje, tako da smo se pobrinuli da na vrijeme osiguramo sve što je potrebno. Rezervirajte svoj smještaj izravno s web-stranice festivala www.burning-sea.com ili direktno preko partnera festivala Autokampa Borik (kamp u samoj blizini festivala) www.campingborik.com, Terra Travel Agency (apartmani, prijevozi iz zračne luke, jednodnevni izleti) www.terratravel.hr, Falkensteiner (hotelski smještaj) www.falkensteiner.com/en/hotels-residences/zadar-hotels, Hostel ferijalnog saveza Hrvatske www.hfhs.hr/en/hostels/zadar-youth-hostel-407

promo girl // 18/03/2013

Share    

> najawa [last wanz]

cover: BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

BONGZILLA (SAD) + KADABRA (SAD) @ Močvara, Zagreb, 28/04/2024

| 24/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

Ibrahim Maalouf & The Trumpets of Michel-Ange @ Druga Godba, Križanke, Ljubljana 23/5/2024

| 23/04/2024 | promo girl |

>> opširnije


cover: TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

TAMARA OBROVAC + STEFANO BATTAGLIA, 26/04/2024, Muzej Apoksiomena, Mali Lošinj

| 23/04/2024 | lada |

>> opširnije


cover: Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

Metaklapa i Zagrebačka filharmonija izvode Iron Maiden, 03/05/2024., Lisinski, Zagreb

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

Adam Semijalac i Fige @ Lisinski, Zagreb, 8/5/2024

| 23/04/2024 | promo guy |

>> opširnije



well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*