home > najawa > OSAM GODINA TRIP TO ZION KOLEKTIVA @ Klub Močvara, 08/03/2013

kontakt | search |

OSAM GODINA TRIP TO ZION KOLEKTIVA @ Klub Močvara, 08/03/2013

OSAM GODINA TRIP TO ZION KOLEKTIVA

Bass Explosion w/ Golem Soundsystem & Roots In Session Soundsystem
@ Klub Močvara, Zagreb
petak 8. ožujak, 2013. , početak 22h

Cijena ulaza: 35 kn prije ponoći/ 45 kn nakon ponoći

Otvaranje rođendana na dva floora!

U petak 8. ožujka, 2013. Trip to Zion kolektiv vas poziva da zajedno proslavite njihovo osmogodišnje djelovanje na klupskoj sceni. Za ovu priliku će ugostiti Golem, ali u soundsystem varijanti (Tomec, Grabber, Yuri). Drugi nositelji večeri su slovenski Roots In Session Soundsystem, jedan od najstarijih soundsystema u regiji koji su uvijek rado viđeni. Unutar kluba prije i poslije glavnih izvođača dominirat će Trip to Zion dj-i: Jan Becele & Danny Bwoy, dok je manji floor rezerviran za dame - Tekitoku, MaJah i One Woman Army In Dub koje će vas naprosto osvojiti sa svojim pristupom glazbi! Trip to Zion po prvi put ima priliku biti domaćin ovim sastavima 8. ožujka u klubu Močvara, stoga nemojte propustiti veliko kolektivno ludilo koje vas očekuje!

Ovo je prvo prvo izdanje od tri rođendanska tuluma; 22. ožujka vas očekuje gostovanje francuskog jungle producenta Krak In Dub u Močvari što je ujedno i promocija jedanaestog Seasplash festivala (18.-22. srpnja, 2013. ), a rođendan završava 29. ožujka s live actom Egolessa.

GOLEM SOUNDSYSTEM live drum 'n' bass

Projekt Golem nastao je nakon što su producenti Tomec & Grabber dobili poziv da obrade pjesmu "Milion", grupe Boa. Ideja je bila da se napravi žestoki crossover elektronike i električnih gitara jer je tekst, iako napisan u drugom kontekstu, vrlo zorno oslikavao trenutnu političku situaciju. Kao vokal za tu obradu pozvali su Yurija iz ST!llnessa koji je, svojim osebujnim stilom, savršeno "legao" u pjesmu. Hvaljeni album prvijenac "Trokut" (2011.), devet mjeseci nakon što su uvodnim singlom "Poštovana gospodo" dobro prodrmali domaću glazbenu scenu. Po prvi put imamo priliku vidjeti Golem u soundsystem varijanti koja će se sastojati od Tomeca na live bassu s mnoštvom pedala, dok je Grabber zadužen za elektroniku. Cijeli nastup će začiniti MC Yuri (ST!llness, Banana Zvuk, Sinestet) sa svojom interpretacijom Golemovih tekstova. Poslušajte cijeli album Golema i dođite spremni u Močvaru!

ROOTS IN SESSION SOUNDSYSTEM

Roots In Session Soundsystem su jedan od najpoznatijih i vodećih regionalnih soundsystema sa stalnim prebivalištem u Ljubljani. Reggae vibracije su počeli širiti još 2000. godine kroz svoje mixtapeove i legendarnu reggae radio emisiju "Radyoyo". Njihovi mixtapeovi poput "Promo", "KusKus" i "Shishmish" rezultat su glazbene produkcije s ponajboljim vokalima iz regije kao što su Edo Maajka, Sale (TBF), Kandžija, Popaj, Frenkie, Yuri... Najvitalniji dio cijele Roots In Session priče je selektor Pier, čije je prvo izdanje "Informer" nedavno istaknuto u Portugalu na labelu BadMood Recordings. Tijekom godina Roots In Session Soundsystem je postao poznat po dobrim vibracijama koje postižu uspješnim miksanjem reggaea s drugim žanrovima poput junglea, dancehalla, duba, dubstepa i hiphopa, a uvijek
kao začin svojim setovima dodaju remikseve, mashupove, i riddimse iz vlastite produkcije. Njihovo zadnje izdanje "Jungle Shadow" je dubstep remiks međunarodno priznatog Kirila Džajkovskog za njemački label Balkan Breaks/bpm. Da, Roots In Session nisu od jučer, ali po prvi puta dolaze razveseliti publiku Trip to Zion kolektiva, a vjerujemo da neće razočarati jer dolaze u kompletnom sastavu Piera i Fua!

JAN BECELE (Trip to Zion)

Jan Becele prisutan je na zagrebačkoj glazbenoj sceni već niz godina, i to ne samo u ulozi DJ-a, već i VJ-a, kao i organizator brojnih glazbenih događanja. Početkom 2000-ih s nekoliko entuzijasta osniva Jaribu sound system, fokusiran na reggae i dub produkciju, a 2005. godine osniva Trip to Zion kolektiv u sklopu kojeg neumorno djeluje zadnjih osam godina.

DANNY BWOY (Trip to Zion)

Danny Bwoy motovunski je DJ kojeg je Trip to Zion prisvojio u svoje redove. Svi koji su bili na zabavama na kojima je Danny Bwoy puštao znaju da je prepoznatljiv po mash upu drum and bass pravaca od jump up-a i jungle-a do neura i drumstepa. A što će nam pripremiti 8. ožujka za rođendansko izdanje, to ćemo tek saznati!
[  ]

Woman's Edition

MaJah (Chilli Bar)

U svojim glazbenim odabirima orijentirana je na psihodeličnu chill i dub, meditativnu, ritualnu, tribal, dark ambient, eksperimentalnu i world glazbu. Njezine selekcija naziva Harmonies of heaven and earth mogu se redovito slušati na internet radiju Digitally Imported Psychill channel (www.di.fm/psychill). Također, rezidentica je već dobro poznatog Chilli Bara (www.ministarstvo-psihodelije.com). MaJah nakon duljeg vremena dolazi na obale Save i lijepo će zagrijati sve posjetitelje za predstojeći tulum.

One Woman Army in Dub
Njezine selekcije iznenađuju iz nastupa u nastup sa strictly roots'n'culture vibeom. Uvijek dolazi s brdom novih izdanja striktno na vinylu, a često je nastupala u suradnji s Homegrown Soundom. Raspleše svaki plesni podij, a njena interpretacija roots/dub glazbe neće vas ostaviti ravnodušnima!

Tekitoka

Tekitoka je članica LED kolektiva zaslužnog za održavanje scene u Karlovcu, a od nedavno postaje i članicom najstarijeg dnb kolektiva u Hrvatskoj, DirtyBeatza iz Zagreba, koji je samo prošle godine ugostio jedne od trenutno najvećih imena na svjetskoj dnb sceni: Billaina, Jadea i June Millera. Iako kratko na sceni, bilježi nastupe širom Hrvatske i nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Od Tekitoke na plesnom podiju očekujte enormnu količinu energije i samo najkvalitetnije od d'n'b glazbe od ove mlade dame.

promo girl // 04/03/2013

Share    

> najawa [last wanz]

cover: Wilhelmina Agnes @ Boogaloo, Zagreb, 16/05/2024

Wilhelmina Agnes @ Boogaloo, Zagreb, 16/05/2024

| 22/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Boris Štok @ Vintage Industrial Bar, 25/04/2024

Boris Štok @ Vintage Industrial Bar, 25/04/2024

| 21/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: OCEAN OF ANOTHER + SURVIVED BY NOTHING @ Vintage Industrial Bar, 24/04/2024

OCEAN OF ANOTHER + SURVIVED BY NOTHING @ Vintage Industrial Bar, 24/04/2024

| 21/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


cover: Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

Nina Romić krajem travnja reda nastupe diljem Hrvatske

| 17/04/2024 | ivana |

>> opširnije


cover: Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

Eva Braun @ Vintage, 18/04/2024

| 16/04/2024 | promo guy |

>> opširnije


> chek us aut!
> rilejted? [@ terapija.net]
> najawe [blitz]

>> sve blitz najawe

> last [10] @ terapija.net

well hosted by plus.hr | web by plastikfantastik*